Forum » Pomoč in nasveti » WL-500g router
WL-500g router
Karaya 52 ::
je za en drek. Manual ki je zraven je useless, ker ni praktičen, na internet pa pridem če imam srečo, kaj šele da bi našel tam kaj pametnega. Imam "dva" računalnika povezana preko njega. En je z wire drugi brez. Tisti brez dela ker je asusova brezžična, druga pa ne. V tistemu priročniku piše da to zaradi tega ker je isti IP oz. nekaj takega, da naj tak nastavim da samo določi IP. Isti drek. Če ima kdo kak predlog ali izkušnje s tem naj nekaj napiše. Vsak predlog bo dobrodošel, ker sem v popolni temi. Zdaj grem manual že drugič brat.
Witboy ::
jst bi sam reku... da neznanje uporabnika, nikdar ne more oceniti nekga predmeta kot slabega!!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Witboy ()
Karaya 52 ::
Ja, saj imaš prav samo kako si naj drugače pomagam?
Ne znam nastavit, da bi imela oba računalnika dostop do neta in povezave med njima, se pravi WAN in LAN hkrati. Predvidevam da moram imeti nastavljeno na "router" in ne na "gateway", samo pol moram vstavit neke IPje, in tu se zakomplicira.
Ne znam nastavit, da bi imela oba računalnika dostop do neta in povezave med njima, se pravi WAN in LAN hkrati. Predvidevam da moram imeti nastavljeno na "router" in ne na "gateway", samo pol moram vstavit neke IPje, in tu se zakomplicira.
pazduha ::
Master D.: Poglej tale forum ---> stran na www.chupa.nl
Drugače pa poskusi nekako takole. Meni je to najbolje pomagalo pri tem routerju:
1. Izklopi DHCP server na Asusu
2. Na mašinah nastav statične IPje (npr. 192.168.1.2 in 192.168.1.3), potem se IPja mašin gotovo ne bosta tepla
3. Izklopi raznorazne zone alarme in podobne firewalle če jih imaš. Mene je najbolj to j*balo. Preden sem se spomnil izklopiti "Symantec Internet Security" , sem porabil kar par ur. Potem sta se pa mašini videli med sabo BP.
4. Jst sem uporabljal dve mašine na wireless, tako da ne vem če bo popolnoma enako delovalo tudi tebi, ampak meni je delovalo vse BP.
Upam da ti bo to kaj pomagalo. Drugače pa Asus po mojem mnenju rulez
Drugače pa poskusi nekako takole. Meni je to najbolje pomagalo pri tem routerju:
1. Izklopi DHCP server na Asusu
2. Na mašinah nastav statične IPje (npr. 192.168.1.2 in 192.168.1.3), potem se IPja mašin gotovo ne bosta tepla
3. Izklopi raznorazne zone alarme in podobne firewalle če jih imaš. Mene je najbolj to j*balo. Preden sem se spomnil izklopiti "Symantec Internet Security" , sem porabil kar par ur. Potem sta se pa mašini videli med sabo BP.
4. Jst sem uporabljal dve mašine na wireless, tako da ne vem če bo popolnoma enako delovalo tudi tebi, ampak meni je delovalo vse BP.
Upam da ti bo to kaj pomagalo. Drugače pa Asus po mojem mnenju rulez
sass ::
ne vem, kaj je tu tako kompliciranega, sam sem namreč včeraj potreboval kakih 5 minut, da sem oba računalnika spravil na internet. mogoče bi pomagalo, če bi napisal, kakšen način povezave imaš?
sicer pa, ko se prvič prijaviš v router, ti ponudi quick setup in tu vneseš vse nastavitve, potreben za povezavo na internet. IP ind DNS dobiš tako ali tako od strežnika dodeljena. v kolikor imaš kabelski internet, moraš vnesti MAC adreso od tvoje mrežne kartice, če imaš ADSL, pa username/pass. počakaš pol minute, da se router zresetira in stvar deluje.
seveda ne pozabi pred tem izklopiti vseh požarnih zidov in antivirusov, ki jih imaš na računalniku.
za začetek lahko pustiš tudi vklopljen DHCP na routerju in na obeh mrežnih pobrišeš IP, če si ga slučajno nastavil. ko ti bo internet deloval, pa se igraj z nastavitvami mreže naprej.
sicer pa, ko se prvič prijaviš v router, ti ponudi quick setup in tu vneseš vse nastavitve, potreben za povezavo na internet. IP ind DNS dobiš tako ali tako od strežnika dodeljena. v kolikor imaš kabelski internet, moraš vnesti MAC adreso od tvoje mrežne kartice, če imaš ADSL, pa username/pass. počakaš pol minute, da se router zresetira in stvar deluje.
seveda ne pozabi pred tem izklopiti vseh požarnih zidov in antivirusov, ki jih imaš na računalniku.
za začetek lahko pustiš tudi vklopljen DHCP na routerju in na obeh mrežnih pobrišeš IP, če si ga slučajno nastavil. ko ti bo internet deloval, pa se igraj z nastavitvami mreže naprej.
dejanslo ::
men pa ta router dela super.. ko sem ga kupil, nisem imel se nikakrsnih izkusenj z mrezo, pa sem postavil v mrezo 2 brezzice v cca 30min. pa tu in tam sem priklopil se kaksnega zzico, nastavil ip in je vse delalo tak kot treba.. tisti maunal pa je res bol tak ne.. zato pa so forumi :)
There`s More Than One Way To Do It
Paramedic ::
Na tem routerju imam enega wireless in enega na UTP, imam vklopljen dhcp in 3 ipje fiksirane, pa za wireless so mac omejtive, pač vse zelo prilagojeno in dela od začetka brez težav. Sam sem prej imel MSIjev router nekaj časa, pa mi je blo pr njem vešč, da ni rabil reseta za spremembe, kako to?
Manual ti ne bo pomagal, imajo pa dober forum na tistem linku zgoraj.
Manual ti ne bo pomagal, imajo pa dober forum na tistem linku zgoraj.
tec ::
Jest isto.
Ze en mesec mi 5 masin na utp in 2 masine + pda na wifi laufa brez problemov. Brez dhcpja na kablu in samo doloceni maci, kamor se obesijo ipji na wifiju. Vse dela kot mora.
Ze en mesec mi 5 masin na utp in 2 masine + pda na wifi laufa brez problemov. Brez dhcpja na kablu in samo doloceni maci, kamor se obesijo ipji na wifiju. Vse dela kot mora.
OldSkul ::
Ta router sem že po dveh dneh odpikal.Razlog-e sem že povedal a jih bom še enkrat.Vglavnem ko sem recimo snemal z Bittorrentom se mi je povezava oz. WAN port obesil in to po približno 3 urah!Potem se ga vrnil nazaj in si kupil Linksys WRT54g, na katerem zdaj laufam Bittorrent že 23 ur brez, da bi sem mi karkoli obesilo.To pa sploh ni čudno saj ima napram Asusu bolj močan procesor (125Mhz-200Mhz).
Zdaj sem super zadovoljen in hvala bgu, da nisem obdržal Asusa.
Zdaj sem super zadovoljen in hvala bgu, da nisem obdržal Asusa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 577744 (214) | Hansb |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 345738 (46194) | ignats |
» | Router ne spusti čez prometaOddelek: Omrežja in internet | 2035 (1626) | s6c-gEL |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52549 (24299) | simone |
» | Kako nastavit WLAN ASUS WL500g (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7941 (5685) | DixieFlatline |