» »

FIZIKA na maturi 2004

FIZIKA na maturi 2004

Backup22 ::

V soboto ste eni pisali fiziko... Lahko prosim povete katere teme so bile pri strukturiranih nalogah? (dans bi rabil) Hvala!

Neon Dei ::

Hmm ...

- Merjenje (nekaj z specifično toploto vode)
- Optika (vsega po malem)
- Elektrika (Wheatstonov most)
- Mehanika (škripec in malo vzgona)
- Atomika (Helij, povprečna kinetična temp., prehod stanj, ipd.)

Bo kdo drug bolj podrobno povedal, jaz se namreč ne spomnim več :) Koncentrirar bolj na biologijo, ki je jutri.

Lep pozdrav!
"Honest disagreement is often a good sign of progress." -Mahatma Gandhi

Backup22 ::

Hvala;)

lambda ::

Kak vam je šlo ... men je prva pola dobr (večinoma smo pregledali odgovore in pričakujem tam okrog 36/40), drugo sem pa čist zajebal :(

A se kdo spomni kaj rezultatov 2. pole?

WiseBear ::

Ja popolnoma enako je z mano. Prvo polo sem kar dobro znal. Mislim da bi moglo bit tm okoli 37 točk. Druga pola pa čisti polom:) :\ Ne vem kaj mi je blo, na raznih tekmovanjih sem rešil vse mogoče zafrknjene naloge in ko zdej pomislim malo kako simple so ble na maturi, ne je kar malo sram. 1. naloga me je popolnoma zmešala, tiste majhne številke za vnašat v graf|O Sem jo kar preskoču in šel naprej, pol nisem bil za neki prepričan in sem čisto zgubil samozaupanje. Od tu naprej je šlo pa samo navzdol, niti zmesne temperature nisem znal zračunat. Ah bo že no.

Glede rezultatov pa se ne spomnim čisto nč ; vem da je bil zakon o vzajemnem učinku za napisat, pa če se tlak na dnu posode z vodo poveča pri temperaturnem raztezanju. Po mojem ne, ker se sorazmerno s povečanjem višine gladine vode zmanjša gostota vode. I think so. Pa zadnjo nalogo sem dobil da rabimo za grethe une hiše 0,2g goriva(mislim da sem tu zgrešil ker sem štel k gorivu tudi nevtron). Pa tista naloga s klancem je tut še kar šla no.

LP:D

lambda ::

Oz. tako bom vprašal:
1. koliko vam je prišla moč vozička na klancu
2. moč s katero vlečemo palico?

Tole smo se najbolj kregali.

1. dubu sem 2 W, drugi so pa dobili 1W ali pa 1,5W
2. Tu je pršlo 0,09W (ampak samo dvema od štirih - zdj pa ne vemo)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

6 nalog za fiziko ... prosim pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7112458 (10153) lebdim
»

Matematika spl. matura 2011 (strani: 1 2 )

519612 (8234) hexor
»

test bencina (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
25947795 (40768) edge540
»

Ročna zavora pozimi (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24930230 (22166) ;-)
»

fizika 2 nalogi prosim če zna kdo ...

272209 (1715) gruntfürmich

Več podobnih tem