» »

kateri antivirusnik

kateri antivirusnik

blonk ::

lp. mene pa zanima kakšno je vaše mnenje o antivirusnih programih in kateri je po vašem mnenju najboljši?kr sam nevem kerga naj dam gor
hvala

JOKER ::

Jaz prisegam na Norton !8-)
________________________________________________________
Ka te češ ....

Maximus ::

Norton

MEDENA ::

NOD32

matter ::

NOD32 od komercialnih, od zastonj pa Avast.

blonk ::

nod 32 sam mel sam se mi hotel updejtat,norton pa preveč virusov prepušča pa še nalaga se dolgo

jeso ::

NOD32, kakor ostali pravijo. Če hočeš da se updata ga moraš kupit, 5000sit če si študent.

lp

MEDENA ::

NOD32 WAREZ DELAJO UPDATE-I 100% :D

tec ::

Trendmicro

JOKER ::

Blonk, kako to misliš, da viruse prepušča in nalaga se dolgo ? 8-O
Sedaj ti bom povedal oziroma napisal mojo izkušnjo ispred 2 tednov in prav zaradi tega sem se odločil (čeprav od kar imam comp,je gor vedno Norton), da na mojem compu ne bo drug antivirusni program kot pa Norton, ali ljubkovalno Norty :D .

Kolega ima na računalniku antivirusni program, kako se je imenoval nimam pojma vem pa da ni bil Norty.Dobil je CD s programom in ko sva vstavla CD v enoto se je program lepo zagnal, se inštaliral in kolega je program uporablal po mojem odhodu,ampak mi je CD posodil,da si ga doma tud sam inštaliram.
Fasciniralo me je predvsem to, posluš:
Odprem vrata na CDrom pogonu vstavim CD in na veliko piše ALERT !!!! Norton Antiviru je zaznal viru 8-O . Še preden se je hotel Cd zagnat je Norton vse ustavil in sploh CD-ju ni dovolil, da bi sploh kaj naredil. Poklical sem kolega in ves žalosten na drugi strani telefona reče, da mu je Antivirusni program zaznal virus. Prepozno, pa še odpravit se ni dal. Probala sva funkcijo repair in nič.Ne da se popravit oziroma zbrisat.
Raziskovala sva naprej in ugotovila, da je bilo na CD-ju 72 istih virusev v različnih datotekah.Ampak prva datoteka,ki jo je meni NORTON (hvalabogu zaznal) in je bila okužena je bila : autostart.exe !!! Meni moj Norton sploh ni dovolil, da bi se CD avtoštartal in je TAKOJ preprečil, da bi virus prešel na moj comp.
Kolega pa je zarad tega moral menjat HDD , ker mu je guzno.

Toliko, malo sem se raspisal, ampak podal sem pač argument zakaj Norton.

P.S.
Sama instalacija v računalnik 1-2 minuti. Za nastavitve porabim 15 minut (ker se jim podrobno posvetim), imam pa vklopljen Autoupgrade, Live Update .... in pa vse kar spada zraven in res, kapo dol.
________________________________________________________
Ka te češ ....

roscha ::

***Kolega pa je zarad tega moral menjat HDD , ker mu je guzno.***

Jap, poznam to men je pa zadnjič zarad virusa napajalnik crknil.
Kater antivirus je v redu da ti zaščiti napajanik? Norton se mi ni obnesel.

:'(

JOKER ::

No, saj pravim jaz še nisem imel problemov. Je pa res, tako kot sem že zgori napisal, da k temu kako se nastavi samodejno Norton ob instalaciji (Recomended) jaz dodam še ostale varnostne funkcije,ki jih ima na voljo, tako da se viru ne more zmuznit.
Nekateri pač odkljukajo razne stvari,ker mislijo, da jim bo računalnik hitreje delal. Jaz ne opazim, da bi sistem kaj počasneje delal zaradi tega.
Je pa vidno se upočasnil sistem mojemu fotru,ko je imel Pando ali kako se imenuje naloženo.
Tega pa nebi imel,pa če mi ga šenkajo (po slovensko/zastonj dajo) !
________________________________________________________
Ka te češ ....

overlord_tm ::

Kaspersky AV personal (ruska tehnika ):D

OmegaBlue ::

Prisegam na NOD32

P.S.

Norton je bolj bloatware kot kaki spodoben antivirus, še vedno pa velja, da je najbolši antivirus pamet.

P.P.S.

Močno dvomim da mu je zaradi virusa odpovedal disk.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

kisser ::

Fantje, sprobajte Antivir. Deluje stabilno ze predolgo, da bi ga zamenjal (prej sem imel AVG, ki je tudi vreden pohvale, a ni znal odstraniti Blaster worma, ceprav ga ni spustil skozi). To je obvladal Antivir in prezivel tudi Blasterja in kup ostale navlake. Free for personal use, avto update, preglejuje tudi e-maile, malo storast za nastaviti, a zelooo uspesen in nepozresen, nima veze s kaksnim Nortonom, ki je pozresen in nenatancen. www.free-av.com

kisser
----------------
Klepetalnik 3.0
http://ruleless.com/klepetalnik

JOKER ::

OmegaBlue
Disk je delal, dalo se je čitat vse, ampak kar od takrat naprej ne nekaj pokalo,kako se naj izraim, hmmm... škljocalo mu je notri.Recimo je kliknil program pa je v compu šklocalo.
Tud na servuisu so tako rekli. Ali morda lažejo ?
Zamenjal mu ga je, ker se pač poznamo "pod garancijo" čeprav garancija ne zajema tega če si ti računalnik napolniš z virusi .
Moram še to dodat, da on ima dejansko še računalnik v garanciji in ima plombo,tako da ga sam niti ne bi smel odpret ker mu potem propade garancija.
Piše pa v dokumentih, da za fizično poškodbe, odpiranje in drugimi vplivi garancija preneha veljati.
________________________________________________________
Ka te češ ....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JOKER ()

matter ::

Joker, za kateri virus je pa pisalo da gre na CDju ? Ker če je bil crypt virus potem zarad hevrističnega iskanja nrobe lahko tut zazna.
Lahko je disk crknu ker je mel napako :P

JOKER ::

Pja zdaj si me pa najdu. Veš da si nisem zapisal, ampak če me spomin ne vara je bil neki W32.Pf ... tako nekako se spomnim. Nisem 100%, ampak tu nekje blizu ..
Ne, disk mu je delal 100% brezhibno !! Pa od takrat naprej mu je tud miška začela zaostajat.Recimo, da je iz spodnjega kota potegno gor, se je vmes ustavla 3x.
Vglavnem : MischMash Error .
________________________________________________________
Ka te češ ....

shock ::

NOD32

Je najhitrejši in najmanj procesorskega sistema in vira ti zavzame.

blonk ::

kje pa lahko dobim nod32 celotno verzijo in ne tako ki mi nebo hotela updatat

shock ::

blonk: kupiš za 5k SIT pa imaš

matter ::

ganzi ::

NOD 32.
Nortona pa pomojem ne bom nikol več inštaleru.
LP

Zeroq ::

norton ti samo upocasni racunalnik, nekatirih virosov ti pa sploh ne dobi!!! Raj probi z PANDO PLATINUM 7>:D

sofoiks ::

Probal sem pet vecjih protivirusnih (norton,pccilin,mcafee,nod32,panda platinum). Nato sem si namestil virus. Sicer bil je msblaster in mi ga je samo panda zaznala in dezinficirala. S temi programi je pa tako npr. ko je bil zdej sasser aktualen je bil najhitrejsi bitdefender dve uri za njim panda ter norton sele drugi dan. Odvisno kdo prvi najde resitev za kaksen bolj znan virus ta bo nekaj casa najboljsi. Sicer je pa ta tema kot da bi vprasal kaj je bol intel ali amd, windows ali linux vsak ma pac svoj okus. Sam sem po zakljucku izbral pando platinum z firewallom.

lp, edis

matter ::

Sprobu antivirus Kaspersky 5.0 in zadeva se updajta večkrat na dan!m tko za zaščito je verjetno dobro poskrbljeno, AMPAK zadeva v ramu porabi celih 21MB kar je ogromno.
Je pa nova verzija mnoooogo bolj "user friendly" in všečna za pogledat, z manj nastavitvam, ampak zato pomembnimi.
Vsi ki mate original v 4 lahko zastonj nadgradite na 5.

jype ::

Ce namestite in uporabljate Linux, potem je z virusi veliko manj tezav. Seveda je to deloma zato ker ce namestite linux, potem v vecini primerov niste popolni tepci, ki bi tlacili vsakrsno svinjarijo v svoj racunalnik, ki je za vas seveda orodje, brez katerega ne morete opravljati svojega dela.

Ce ste iz kakrsnegakoli razloga omejeni na Windows, potem je antivir zelo dober protivirusni program.

Norton vsekakor ni dober program, saj ne zna skenirat e-mailov, ce skusate do njih varno dostopat (recimo IMAP skozi SSL oz. TLS). Tudi ne posodablja zbirke virusov tako redno in ucinkovito, kot to pocne konkurenca. Ima pa lepo slikco strica z ocali na skatli, to je res.

Za Linux je vsekakor najboljsi ClamAV, je tudi zastonj in ima eno najbolj azurnih zbirk virusov, kar me je zelo prijetno presenetilo. Uporabljam ga na vseh svojih e-mail streznikih. Mozno je z njim tudi pregledovati datoteke na samba strezniku, a te funkcionalnosti ne uporabljam ker je ne potrebujem.

darkolord ::

aja čist tko MIMOGREDE.... NOD32 je sasserja zaznal BREZ UPDEJTA, torej je dejansko bil prvi...

jaz sem sprobal že vse te antiviruse in me je najbolj navdušil NOD32, predvsem zaradi svojega engina, ki najde viruse brez updejtov :D pa daleč največje hitrosti, updejta se vsako uro, rama pa pobere pod 10MB (tudi pod 3MB včasih)

K0K0 ::

Men osebno se nod ne dopade preveč. Ponavadi mi sicer zazna virus a ga v 80% ne more pobrisat;((. Pa tud nč ne napiše da ga bo ob naslednjem zagonu pobrisu.(in ga tud ne) je pa bil vedno up to date.
a bi mogu mogoče še kaj nastavt?

K0K0 ::

ups mal zaj...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: K0K0 ()

darkolord ::

:D

NOD virusu sploh ne pusti da se požene, tako da ko rebootaš PC, virusa sploh naj ne bi bilo več...

matter ::

Zlo mal AV virus dejansko počisti. AV vglavnem zaznajo viruse preden se zaženejo (tist pol zbriše), novejših pa ne odstranjo, ampak so za to namenska orodja kot npr. Mcaffe stinger.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

K0K0 ::

Jest lohka 5x resetiram pa bo še vedno najdu virus ;((. Tko da jest ne vem no vsi ga tko hvaljo sam pr men pa ne dela.Ko pač zazna virus se mi pokaže tist okenček z možnostmi vendar ne morem nobene izbrat razen "leave".

c0dehunter ::

Najboljši, kar sem jih kdaj preizkusil je Panda Antivirus. Norton sploh ni več tako dober, kot je bil pred leti...

N I C O ::

Kaj pa Avast?

kloshar ::

F-secure in Kaspersky. To ti je klasa a!
ENIAC iz l. 1946, 80ton, 18k elektronk, za operacijo rabi nekaj sekund

HerrBaron ::

Jaz sicer uporabljam linux, sestri in očetu pa sem namestil Avast (free for personal use), pa do sedaj še nisem imel nobenih problemov. Meni osebno je avast zelo všeč, saj tudi Celeron 333 z 192 MB rama in avastom dela na W2K skoraj enako, kot brez antivirusa.

Aja, pa enkrat sem bral en review, je bil Avast med prvimi 5 za popravke. (pred nortonom, ki zame sploh ni antivirus ampak le bloatware v lepi rumeni barvi)

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2491620770 (19508) mat xxl
»

kateri antivirus naj izberem?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
619351 (8147) fitipaldi
»

antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10711285 (8648) frikihamster

Kateri antivirusni program?

Oddelek: Programska oprema
141987 (1884) ToniT
»

Norton Antivirus se slabša, kakšna je alternativa... (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
648960 (7212) fruti

Več podobnih tem