» »

varnost,hitrost in urejenost računalinka

varnost,hitrost in urejenost računalinka

Nemec ::

Odloču sm se, da bom svojemu računaliku zagotoviv kar se da največjo varnost, hitrost in njegovo urejenost(datotek)

Trenutno uporabljam antivirusni program NOD32, firewall Mcafee, ad-ware, spy-sweeper
Zdej me pa zanima če obstaja še kakšna boljša kombinacija, ki bi poskrbela še za večjo varnost mojega računalnika pred morebitnimi virusi in ostalimi stvarmi?

Zaniam me tudi če mogoče kter od navedenih programov upočasni delovanje računalika, ker se mi zdi da bi se mi lahko internetne strani odpirale velik hitrej, pa tud velikrat se mi nardi da mi jih sploh ne odpre, čez nekaj časa pa se mi??

Ker mam disk že dodobra zaseden...okoli 50GB, vsega prostora pa imam 60GB se mi zdi da so datoteke v računaliku že močno ˝razmetane˝, zato bi rad dobiv en program, ki bi poskrbu da bi se datoteke lepo uredile in odvečne odstranle, saj tudi urejenost upliva na hitrost(mam občutek da se mi programi velik počasneje odpirajo)

Pa še ena stvar me zanima....kateri programi bi mi omogočili, da bi moja internetna povezava še hitreje delovala kot deluje

Že v naprej se zahvaljujem za vaše odgovore, ki mi bodo zelo koristili

LP

ABX ::

Keep dreaming...
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

flipflop ::

No pretiravat le ne z neko varnostjo. Critical updates moras vse met ce jih se nimas, defrag lahko naredis v winsih al pa dobis diskkeeperja,samo bo treba malo spraznit disk prej. Ni ti pa treba met zdej 10 anti virusnih programov pa vse kar vidis proti spy waru. Pac pazi kaj klikas,uporabljaj mozillo pa bo.

Karaya 52 ::

Poišči na netu strani ki testirajo tvojo hitrost. Če je ta skora blizu maximuma ki ti zagotavlja internetni ponudnik, potem ne moreš nič izboljšat. Prekoračit hitrosti ne moreš.

Boki_ ::

Naredi si vsaj 3 particije. Ena za sistem z popravki, driverji, sistemskimi programi. Na drugi maš Temporary files in podobno pi***rijo. Na tretji pa igre, filme,... Pa kupi še en identičen disk in ga daj v raid 0+1. Poskrbi za kak dober antivirusni in to je skoraj vse. Hitrost maš, varnost tudi, urejenost pa je odvisna od tebe. Jst mam prav lepo urejen komp in rad se pohvalim kako mi vse lepo laufa. Pa neki govorijo čez Winse. Jst mam stabilne, sam zato, ker skrbim redno da je sistem čist in urejen.

BTW Hitrost ja odvisna tut od zmogljivosti proca in količine rama, pa tut diskov.
I'm back

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boki_ ()

Tilen ::

disk s particijami dela pocasneje, ne veliko, ampak vseeno, tako da tukaj na hitrosti ne mores pridobit. Je pa res da si lahko stvari lepo uredis (v praxi kak dan ali najvec teden) potem pa spet meces vse kam ti pride... kaj hoces taki pac smo :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Boki_ ::

Jst ga mam tako urejenega že kake pol leta in ga nisem še formatiral, ker vse lepo dela in vem kje kaj imam.
I'm back

Tilen ::

ja sam performance pa zgubljas. Ce imas raje urejeno in pocasno racunalo pol ok. Skoraj tako kot eni ki imajo "boxe" za racunala neke ful drage da na zunaj lepo zgleda, notri pa majo ... >:D

PS: samo spekulacuje
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

propeler ::

Če hočeš da ti bo internetna povezava hitreje delala vrž dol firewall tko k sem ga jaz. Zdaj sem že ene par mesecev brez FW pa nimam problemov. Full mi je počas downloadal, pa sem vse dol vrgu kar ne rabim. Sam en antivirus si pusti. Če nimaš nč kar ne bi smel kdo videt in nimaš kakih dokumentov ki jih ne bi rad zgubil pol ne rabiš firewalla. Men je vseen če mi kdo po mašini gleda, itak nimam nič pametnega gor.

razorblade ::

Priporočam Norton System Works. Vsebuje Antivirusni program, meni všečen programcek za defrag, možnost chekiranja napak v winsih in programih, popravi napake, bližnjice, potem je not še Clean Sweap za pucat disk ... razne zadeve tudi za internet ipd. Pa seveda Norton Ghost, da si nardis sliko particije na par CDjk ali DVD in potem lahko mirno spis. Meni se zdi super orodje "vse v enem" za spucat, pospesit in zavarovat racunalnik.

Tilen ::

Updates, updates, updates ... jaz nimam FW, bi mogo res razmislit koliko casa je od tega ko je nazadnje bil na moji masini. redno instalanje updejtov pa ni problemov. Ne vem tudi, kako da je folk mel tolk problema s tem blasterjem jaz nimam FW pa nic samo updates pa ga nisem dobil na svoj PC. Tudi antivirusa nimam, ne vem zakaj bi ga imel, ce malo gledas kaj klikas nima kaj bit. Vse te stvari pa posledicno upocasnjujejo racunalo kar pa seveda nam (ki se nam gre za vsako sekundo ki jo moramo več pocakat) para živce. Edini program, ki na mojem racunalu čisti nesnago je Ad Aware 6.0 . Kdor ga se nima, download it!

lp,

Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Nemec ::

No če strnem vaše odgovore in jih povežem skupaj lahko opazim, da mi priporočate:

za boljšo hitrost srfanja po netu.... web browsers Mozilla--->je mogoč še kakšn boljši?

Za urejenost diska Diskkepeer-ja ali pa Norton System Works----> kaj je bolš met od tega ali je še kaj boljšega od obeh teh zadev k ste jih navedli?

varnost pa zgleda da mam kr ql mogoč skor mal preveč programčku :\

Če mate mogoč še kakšne predloge katere programe uporabljati, da bom poveču varnost, hitrost in urejenost računalnika bi vas prosu da mi imena teh programčkov sporočite, da si jst uredim stroj in da bo lavfu tko kot je treba

...hvala za vašo pomoč

LP

Daedalus ::

Jaz mam računalo urejeno takole:

Particija z win2k in programi, ki jih redno uporabljam, podatki na drugi particiji /disku. Firewall + antivirus, za net uporabljam mozillo firefox, za maile Outlook Express. Redno vzdrževanje - enkrat na mesec pogledan na windows update, pregled in defragmentacija diska z orodji, ki so v winsih. Vsake tolko zalaufam regcleaner, al pa ročno počistim register. Datoteke, ki jih rabim začasno mam v posebnem folderju, ki ga redno praznim, ostale razporejene po disku tako, da jih najlažje najdem (ponavadi "tematsko" - pač v folderju utils mam razna orodja, ki jih rabim za vzdrževanje sistema, ipd...). Karkoli ne rabim, leti z diska. Pa seveda delam redni backup kritičnih podatkov (seminarke, zapiski, ostale zadeve, s katerimi se ukvarjam). Backup počiva na drugem disku.

Če za net uporabljaš IE, si naredi uslugo in mu za začasne datoteke določi kakih 10Mn prostora. Ker drugače je katastrofa, kolk placa ti samo za to pokuri. Pa redno briši začasne datoteke in piškotke (cookije). Pa seveda, adaware že uporabljaš...

To bi blo to...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

TallCezar ::

Jaz imam pa takole:
Nortona AntiVirus in Firewall, ter Diskeeper. To je to. Upazil sem da malo bremza sistem, toda za varnost se temu pač odpovem. Če imam bančno poslovanje preko interneta je to skoraj nujno. Systemworks in njegov CleanSweep sem tudi uporabljal mi je samo sistem pokvaril, tako da uporabljam pripomočke v Windowsih.:D

Nemec ::

kter program je pa je po vašem najboljši za blokirat strani??

Jst trenutno uporabljam Pop-Stopper Pro pa z njim nism ravn zadovoljen
...naprimer če grem na astalavisto se mi bodo začele odpirat strani pa full okuženih datotek bom dobu.
Zmiraj ko to stran obiščem grem na koncu skenirat disk z ad-werom pa mi full okuženih datotek najde!!
a ni to mal čudn?...glede na to da mam zlo velik varnostnih programov, ki so redno nadgrajeni?:(

LP

Daedalus ::

Začni uporablat mozillo firefox, pa se čudi:) Zadeva samodejno blokira pop-up okna, pa še luknjasta ni.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

PrimozR ::

Jest mam 120 Gb disk, 2 particije-10Gb za WinXp, Office in Antivirus, druga za vse ostalo (špili, filmi,...)

<OmaDawn> ::

Kar se tiče antivirusa je nod32 prava stvar že če samo gledas kok rama porabi (hitrost), da o učinkovitosti sploh ne govorim... na drugi strani sem imel norton system works, ki je v zvezi s hitrostjo pc-ja one giant leep backwards! sam poglej u task managerju kok to kur! pa tisti dodatni programčki tud niso božja jajca. Za urejenost se splaca met 3 particije; prva je samo za windowse, windows updates, antivirus, office pa take mui importante stvari, drugi je za use programsko sranje k si ga ti nasrou in igrce, tretji je pa največji in je samo media - filmi pa muska. za hitrejši net pa poskus avant browser. takoj boš upazu razliko. podobn je IE sam da ma ful več funkcij (pop-up blocker...) pa še noben grd dinozavr ti ne seva u glavo! :) za urejenost in vrdrževaje pa morš tud sam mal poskbet.

Nemec ::

Jst mam antivirusni program NOD32

Učir sm ukluču v NOD32--->CONTROL CENTER--->RESIDENT MODULES AND FILTERS-->AMON in mi skenira že skor dva dneva...zdej me pa zanima, če je ta ˝skener˝ skoz deluje al se kdaj ustav :) in zakaj se sploh rabi oziroma kaj nadzoruje??

LP

PrimozR ::

Ja toj taglavn avntivirus skener (Antivirus MONitor)

Nemec ::

pa ta AMON skoz skenira?...kr tam neki piše kolk fajlu mi je že skeniral??

PrimozR ::

Toj k Norton Auto Protect

Nemec ::

zakaj ga morm pa pol po vsakem zagonu računalnika ponovno sam ročno aktivirat??
Kaj pa če je ta skener izklučen?

Kteri skenerji pa pri NOD32 sami avtomatsko delujejo??

NOD32 mam šele 3dni tko da še nism popovnoma seznanjen z njim...zato bi mi prav prišla vaša pomoč

LP

Tilen ::

vidim da nisi dobro seznanjen z njim, ce bi bil, bi ga ze odstranil
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Nemec ::

zakaj pa tilen???

Tilen ::

ker je ta 2004 paket (ce ga imas) totaln crap. za 3/4 stvari ti javi da je virus ko sploh niso, porabi prevec sistemskih sredstev. In tisti ki gre pisat virus, vrjemi da bo prvo naredil tako, da bo obšel NAV ki je najbolj razširjen- na žalost.

ps: vprasaj te ljudi kdo uporablja NAV:(Tic,Morphling1,Tribesman,Owca,Tiborr,Gandalfar,CaqKa, Vasko itd... ) - mislim userje ki so ze zelo dolgo na forumu in ti bodo vedeli povedat zakaj in kako.

Pa mi potem povej, koliko od teh uporablja NAV. >:D

lp,

Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

@ljash ::

Tilen: Nemec govori o NOD32 antivirusu in ne o Nortonu (ki je res crap... - /me uporablu samo verzijo 2001, ki je za silo še bla)

Tilen ::

se opravicujem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Jakka ::

Da še jest povem svoje.
Če hočš varen, hiter, urejen comp:
- namanj 2 particiji na disku, vse pomembne podatke (my documents in ostalo) na ne windows particijo.
- firewall in antivirusni program (samo norton ne, jest mam ZA (je bedn sam...) pa Nod32)
- redno defragmentiranje diska
- redno čiščenje registra (Advance System Optimizer recimo)
- ne uporabljat MS programov, ki imajo karkoli veze z internetom
- Mozilla Firefox in Thunderbird kot brskalnik in poštni odjemalec
- redno urejanje datotek po disku, kar počnem jest na 2 dni =)
- sprotno brisanje programov, ki jih ne uporabljaš več, da se jih ne nabere preveč
- pa še kej se najde

Meni dela super že 2 leti. :D

Caligula ::

Namesto systemworks od Nortona priporocam V-COM Systemsuite 5, ki je v PC FORMATu dobil 5 zvezdic, Norton Systemworks pa 2.
Deluje odlicno, ima res vse-od surfanja preko proxijev, firewalla, odlicnega antivirusa, popravljanje bugov, registra, avtomatske update, backupanje,.. crash monitor za starejse windowse, defragmenter,.. pa polno ostalih toolsov.

Yohan del Sud ::

- ne uporabljat MS programov, ki imajo karkoli veze z internetom


I secon that.

Mislim da to uredi 90% vseh težav v tem primeru (če pustimo defrage pa to ob strani).

Seveda se pa odpoveš eni določeni komodnosti... ;(

RC14 ::

Jaz sem prej skoz uporabljal nortona 2001 pa sem bil kr zadovoljen. Sedaj pa uporabljam NOD32 in je še veliko boljši predvsem pa hitrejši! Kot firewall uporabljam Sygate personal firewall pro in Ad-aware 6. Za hitrost je najbolj pomembno,da redno defragmatiraš disk,odstraniš odvečne bljižnice na namizju (kar ne uporabljaš pogosto) in da ne nalagaš vsakega programa oz kakih bednih demo igric, ger to gre vse v register in posledice hitro opaziš.

Glede NOD32 me zanima a ima to možnost, da si z neta sam potegneš dol update tako kot je to možno pri Nortonu. Sprašujem zato,ker punca nima neta in bi ji rad vsake toliko časa updajtu antivirus.

Lp

@ljash ::

še več: Pri NODu lahko določiš, s kje vzame update, tako da lahko daš tvoje update lepo na en CD, ga flikneš punci, ona izbere, da update naloži iz cd-roma (ako pozna osnove računalnika) in astalavista!

:\

Ciho ::

Glede firewalla je McAfee-jev dobesedno zanič. Preveč bremza sistem in po nekem času začne delovati slabo. Ne vem zakaj, ampak take so izkušnje kar nekaj uporabnikov, ki sem jim naestil zadevo.
Sam za to uporabljam router Vigor2900, ki ima vgrajen izredno advanced firewall, ga nastaviš kot hočeš in še več, če pa imaš kakšno staro mašino, pa linux gor si pa lahko na tej skonfigururaš...
SW firewall je pa dost dobr od Keria, sam vedi da bo vseeno bremzal sistem kar precej.
Sam imam dva diska, na vsakem po eno particijo, z lepo urejeno drevesno strukturo, dela mi že eno leto, PC pa mi ne zmrzne skoraj nikoli (WinXP Pro).
Za brskanje po netu pa uprabljam Firefox 0.8. Res da kakšnih starejših strani ne odpre, zato pa uporabljam za backup IE.
Za antivirusni program bi priporočil McAfee VirusScan Enterprise 7.0.0., ga boš pa težko dobil (draga licenca):\ :\

smrekca ::

Mene pa samo neki zanima....kako pa sploh čistiš register!? No ja no...kako pa sploh greš v register!?

RC14 ::

Greš na start ->zaženi in vpišeš regedit. Če niti ne veš kje je register,ne vem kaj bi tam počel.V registru hiter kej zamočiš in ti včasih ne preostane kot naložitev svežih windowsov. Raje pusti pri miru, če pa že hočeš kaj brisat pa uporabi naprimer regedit program al pa Ace utilities ki ima poleg čiščenja registra še npr brisanje zgodovine, neuporabnih bljižnic,iskanje duplikatov in še kaj. Programov je precej,sam ne vem kateri je najbolšji. Osebno uporabljam ace utilities!

Lp

flipflop ::

smrekca da ne boš kaj preveč brisal iz registra...|O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2491621806 (20544) mat xxl
»

Popolna varnost za uporabnike z adsl-jem

Oddelek: Omrežja in internet
363002 (2000) HriBB
»

antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10711304 (8667) frikihamster
»

Norton Antivirus se slabša, kakšna je alternativa... (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
648984 (7236) fruti
»

Kateri antiviru program in kaj menite o nortonu

Oddelek: Programska oprema
392386 (1892) madmitch

Več podobnih tem