» »

Test drive unlimited

Test drive unlimited

««
«
1 / 9
»»

kuglvinkl ::

Razcep iz teme o NFS

nsane ::

Pozdravljeni!

Z vsemi se strinjam, da NFS postaja vse bolj temačna igra, brez veselega vzdušja, v precej temačnih ulicah itd. Igri predvsem manjka kakšno bolj jesensko vzdušje, vožnja v Alpah, v bistvu vse kar je združevala legendarna NFS Porsche.

Zato vam bom danes predstavil predogled igre Test Drive Unlimited.

Atari je pred kratkim (20 avgust) izdal igro Test Drive Unlimited. Ta igra nam ponuja 2000 milj odprtih cest na Hawai-skem otočju in preko 200 različnih modelov avtov (licenčnih). Od Ferrari Enzota, F430,Lamborghinija Murcielagota, pa vse do starih oldtimerjov. Naloga te igre je, da osvojih vse dirke z raznimi avtomobili, ki si si jih zaslužil z raznimi nalogami v igri. Ko osvojiš vse dirke in kupiš vse avtomobile, razne vile, vam v igri vseeno ne bo dolgčas, saj se lahko z prijateljem povežeš preko spleta in vozita v svojem najljubšem jeklenem konjičku po otoku. Preko spleta se lahko potegujete tudi za najboljši čas na določeni progi. Seveda se lahko voziš noč in dan popolnoma brez kakšnih misij. Da ne bom pozabil omeniti, v igri lahko vozite tudi motorna kolesa.

No, da ne bom dolgovezil, vam bom tukaj nalimal 4 linke, katere je posnel moj prijatelj Diablo_ ,da dobite predstavo, kakšna igra je to:

VW Golf R32 blasting down the highway (martijnn) :: 3m 05s :: 40Mb

Lamborghini Murcielago - one of the best imo (Grigor626) :: 4m 49s :: 62Mb

Mercedes-Benz McLaren SLR (Stage 3) stretches it's legs. :: 1m 22s :: 70Mb

MV Augusta :: 18Mb :: HARD!

Igra je zaenkrat na voljo samo na Xboxu 360, februarja prihodnje leto pa prihaja tudi na PC. Zaenkrat še ni nobene informacije o PC verzijI s strani Atarija, kar lahko predvidevamo o ogromni vsoti denarja, ki jo je Microsoft plačal Atariju, saj se igra za Xbox 360 prodaja kot med. Edina informacija od Atarija je zaenkrat samo to, da igra BO izšla za PC.

Se vidimo v TDU =)



LP

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Fatboyslim ::

8-O

Zgodovina sprememb…

Cveto ::

PC verzija pride februarja 07...

Tud jest že komaj čakam ta špil!

Zgodovina sprememb…

Mirč ::

direct x 10 verjetno
lp

Zgodovina sprememb…

bond007 ::

8-O Tole zgleda pa za vse prste obliznat...

Zgodovina sprememb…

muzičar ::

Huh. Papa NFS. Tole je pa res super. Se vidi tudi da je sama fizika bolj realna. Torej realna arkada :D I like what I see. Samo šele Februar. Ajajaj to pa ni dobro. Kaj pa do takrat?

Kami ::

Kak vidiš ti iz slike da je fizika bol realna ? smeh.

Grafika res zgleda vredi, samo brez veze komentirat predn bo igra vedni in predn bomo vidli kaki game play bo.

ivanuscha ::

Čudi me, da igre ne poznate. Toliko o napredku serije NFS!

@Manual
Popravil te bi edinole - cest je 1000 milj, avtov pa 100. :D

muzičar ::

Se ukvarjam s tem (hobi) :D Lepo se vidi ko skoči da se odbije in prvo na levo gumo armotizira, ga zanese na desno in potem se umiri. NFS je daleč od tega. Tudi zanašanje je malce bolj realno kot pri NFS. Sicer je res malo prekmalu za govort ampak zgleda boljše, veliko boljše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: muzičar ()

Cveto ::

Gled ena to, da je igra že zunaj za XBOX360 (v zadnjem jokerju je opis, kjer so kar pohvlaili obnašanje avtomobilov) je navedba o bolj realistični fiziki kar utemeljena. Res je, da ne govorimo o fiziki ala GTR ali LFS, bi pa bilo dobrodošlo vsaj nekaj na nivoju NFS Porsche ali kakšne TOCA-e...

Meni dosti pomeni že to, da bodo v igri normalne ceste (čez 1000km), normalna grafika (ne ta plastik fantastik iz nfs carbon) in cel kup zanimivih avtomobilov (vključno s ferrariji)

nsane ::

muzičar ::

Zelo zaželjen bi bil pa še en fičr -> damage. Kot Toca ipd., ki imajo on in off za poškodbe avta. Če dajo še to zraven bojo IMO povozili NFS in EA po celi črti.

ivanuscha ::

@muzičar
Ta fičr bi bil super, sam baje ga ne bo. Baje so najprej mislili vključiti damage, samo so se potem premislili, ker naj bi le-ta negativno vplival na gameplay. Najbrž res ni fajn, če kupiš v špilu težko prisluženega lambota in čez 1 min nardiš totalko iz njega. :D
Mah jst mislm, da bo špil pwnal NFS, upam pa da se bo EA kej naučil iz tega. Ma pa EA eno samo prednost - to je izjemna prepoznavnost imena NFS. Zato danes EA prodaja praktično samo še ime ne pa vsebino. TDU pozna zelo malo folka, tko da zaenkrat se bo prodajala samo vsebina, kar je pa vbistvu edino prav. Prodajne številke pa znajo bit celo v prid NFS-ja (upam, da ne). Zdej pa si predstavljajte, da bi združili vsebino TDU ter ime NFS. Prodajna bomba...

Mavrik ::

Samo zanimivo... poškodbeni model je že mel Need For Speed 4, potem pa so se ga začeli nenadoma razvijalci ogibati kot hudič križa...
The truth is rarely pure and never simple.

muzičar ::

E tako. Porsche ja zato meni tudi najboljši. Drugače vidim pa malo NFS Porsche v tem TDU-ju (v smilsu ideje kupovanja v salonih) tako da ja TDU je več ali manj to kar bi NFS glede na dobre predhodnike moral biti. Pa ni. Zato pa je TDU.

V tem filmčku kupovanje mercedes-a se lepo spet vidi fizika, ko gre avto na pločnik. Pa lepo mestece. Sploh mi je pa všeč, ker AI avti niso kot da bi bili narejeni iz kartona -> to je IMO vedno še znižalo gameplay pri NFS.

nsane ::

AI avtomobile lahko poškoduješ, svoje ne moreš. Poglejte posnetek, ko se z CLK DTM- jem zaleti v Jeepa...

TDU Highwayride and F430 Showdown

Zakaj pa niso naredili poškodbenega modela na svojih avtomobilih je pa že Live omenil.

muzičar ::

Glede na to da že imajo damage model bi komot dal lahko še funkcijo da ga zase prižgeš/ugasneš -> predstavljajte si če hočeš dmg ga prižgeš in se pojavijo lepo garaže kjer lahko popravljaš, če imaš pa ugasneno pa teh garaž ni in se lahko po mili volji z novim lambotom zabijaš v zid če ti je to želja.

opeter ::

Test Drive :D Igral sem še na dobri stari Quadri in sicer enko v črno beli verziji.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

kronik ::

Te igre ne menjam za FlatOut II nikoli! :D

Fatboyslim ::

Zakaj ne izide kakšna igra v stilu NFS4, kjer si lahko razbil avto :'(

para! ::

Te igre ne menjam za FlatOut II nikoli! :D


FlatOut 2, kjer se MORAŠ zabijat, je sorry, ampak retardiran špil...

lp
Death before dishonor!

RedStar ::

Test Drive Unlimited je res obetavna simulacija vožnje kakršno že dolgo časa nisem videl(vsaj ne za PC). Všeč mi je tudi eye-candy grafika in avtomobili.

Can't wait. >:D

kronik ::

Glede na video z imenom VW Golf R32 blasting down the highway (martijnn) :: 3m 05s :: 40Mb je spil hudo debiln. Para!: v flatout moras vsaj nekaj delat, tu pa se samo vozis po ravni cesti. No ja.. flatout je edina igra, ki sem jo z veseljem igral v zadnjih 10 letih. Tudi moja punca jo rada igra, pa je arcade freak 8-)

ivanuscha ::

@kronik
Itak da maš v TDU polno nalog, tista vožnja po avtocesti naravnost je samo free-roam. ;)

AndrejS ::

Sodeč po videu MV Augusta je fizikalni model nikakvi!

simnov ::

jaz imam beto in bi prosil za 100% savegame

Codename_47 ::

Jaz imam beto in bi prosil za key... :\

Poldy ::

Am, ali bo to online igra z mesečnim plačevanjem?

Pesimist ::

To ni nikaksna online igra :D . Relativno brezvezna sledec po Xbox360 variatni ki ni placniska online.
Zgoraj je en reko da je to simulacija. LOL pa se enrkat LOL!!! No vsej po fizikalni plati definitivno ni :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Cveto ::

Si igral open beto? Glavni namen igre je tekmovanje med online igralci, z dodanim single player načinom. X-BOX360 varianta je brezplačna, ni pa brezplačen "Live" servis. Č bo tudi PC verziaj brez naročnine pa še ni znano...

Večina Beta testerjev je nad igro navdušena: na voljo je dosti dobro narejenih avtov, cel otok Oahu je odlično prenešen v igroz kilomotri in kilometrih raznolikih cest, fizka je na dovolj realnem nivoju (je pa seveda treba igrat z volanom, izklopljeno pomočjo in po možnosti ročnim prestavljanjem)

Največji problem so zaenkrat težave z združljivostjo z razno strojno opremo (grafičen kartice, volani itd...), velika zahtevnost glede strojen opreme (Še na Radeon 9800/Geforce 6600 se da komaj igrati) in težave z lagom pri online igri.

Sicer je pa igra odlična!

kixs ::

Glede na zadnje dele Test Drive... ki so bili vsi v k***u... me prav zanima kako bo tole zgledalo :D

Sicer pa zadnje case spilam predvsem Cobra 11 Nitro... Jeaaaahh... to je pravi spil :D 8-O :D

:)

Cveto ::

Se strinjam, zadnjih nekaj delov Test Drive je bilo res zanič. Tale Unlimited verzija je pa čisto druga zadeva, precej boljša od raznih Need for Speedov in podobnih...

simnov ::

aha če je tole boljše od nfs igra je skoraj ista kot hot pursiut 2

@LOL ::

Pa ti si legenda ej.:\
Kaj ima to veze s Hot Pursuit 2 ki je total crap medtem ko je ta Test Drive pravi biser kakor se bere.

Če bi se pa imenovala namesto Test Drive -> NFS bi bili pa razni najstniki kar mokri okrog stegen:\ Otroci, Test Drive je legenda, se spomnim ko smo kakih 10 let nazaj igrali prvi test drive ki je pomenil revoulicjo (TD Duel, imel si dva avrta Ferrari in Porsche), in igra je bila še kar prekleto zajebana kasneje... Igra res za nostalgike. Odlična zadeva. Nekaj je bilo na njej -> tisti čaroben občutek ko si jo kar naprej ene in iste proge preigraval....
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

atasmrk ::

Jest se Test Driva spomnim se na C64. Si nalozu dolocen avtek in progo s kasete. Nakar si prevozil (ali se 4-krat zabil, takrat sem bil star 7 let) in zadeva je zablokirala. Pol smo dobili disketnik in to igrco na eni disketi. Komot smo cakal najprej 3 minute da se je pokazala kabina in potem se naslednjih 5 da smo lahko zaceli vozit. Pa se zablokiralo ni. To smo bli veseli, ce je ata dovolu masinco przgat.

Dovolj nostalgije.

Bil sem zelo presenecen, ko sm vidu u enmo filmcku, koko si en tip v Lambourghiniju ni upal prehitet enga pick-upa v nepreglednem ovinku. Se ta stvar tudi sicer tako igra? Ker v 10 let stari testni vozni je bilo tisto skakanje po gasu ob prehitevanju tisto, kar sem jaz imel rad.

Ste sigurni, da na tipke ne bo slo? Vem da je na volan obcutek boljsi, ampak taka simulacija pa tole tudi ni, da se je nebi dalo normalno na tipke odspilat. (R-factorja se recimo ne da - preizkusil)

@LOL ::

Ker v 10 let stari testni vozni je bilo tisto skakanje po gasu ob prehitevanju tisto, kar sem jaz imel rad.

+10:)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

simnov ::

edino kar sem lahko igral na volan je nobega igra pač na tipke sem navajen

@LOL ::

edino kar sem lahko igral na volan je nobega igra pač na tipke sem navajen

Tak se drži še naprej patetičnih novih NFSjev kjer rabiš samo gas ter levo in desno
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Cveto ::

Jest jo igram že ob sobote (pač sem prišel v Open Beta testni program) in dosedanje izkušnje so take:

Igra je precej strojno zahtevna. Na mojem računalniku (A64@2700mhz, 1.5 giga Rama, zelo navita 7900GS) dela igra z cca 40-50fps z vsem na max, razen AA in HDR. Na drugem računalniku (Barton 3200+, 512mega rama, Radeon 9600pro 256mb) dela komaj nekako v 800x600 z vsem na low (cca 20fps) za tekočo igro pa je treba nastaviti 640x480.

Voziti se da tudi s tipkami, mora pa biti nastavljena največja stopnja elektronske pomoči pri vožnji ker sicer avto samo koplje in pri vsakem zaviranju blokira kolesa.

Grafika je lepa, sploh avtomobili so lepo narejni, tudi znotraj, karadkoli tudi med vožnjo lahko gledaš po kabini, števci delajo, navigacija dela, na razpolago imaš par radijskih postaj, naložiš lahko svoje MP3-je...

V igri naj bi bilo cca 1600 km cest, to je celoten otok Oahu an havajih. To pomeni, da se lahko voziš ure in ure brez da bi se ti ceste začele ponavljati. Ceste so vseh tipov, od mestnih ulic, avtocest, podeželskih cest, zavitih gorskih cest itd... Po cestah normalno poteka promet, avtomobili menjavajo pasove, zavijajo... Občutek je res dober, celo tako da bi kdaj žele da bi imel avto smerokaze, da bi nakazal smer. Gost promet pomeni da ne moraš kar tako divjati skozi mesta, da moraš pri hitri vožnji gledati promet daleč naprej, da moraš predidevati kam bo kateri avto zavil. Vse skupaj res spomominja na prvi test drive, ko ravno tako nisi smel kar prehitevati. Če se samo malo butneš z nekom ni posledi, le policaji postanjo bolj pozorni, pri naslednjh nesrečah pa te začnejo loviti, postavljat zasede itd. Policaji nosi nerealno hitri, vseeno pa jim je tažko uiti, sploh kop okličejo okrepitve.

Avtomobili so večinoma bolj eksotični, razni ferrariji itd..., začneš pa z Audijem TT ali A3, AlfoGT ali Fordom Mustangom...

Na začetku igre dobiš 200.000 dolarjev, za ta denar si kupiš hišo z 4 parkingi in enega od naštetih avtov. Načinov kako zaslužit denar je precej,od klasičnih dirk, do tekem na čas, vožnje skozi radar, dostave vozil, poviranj štoparjev itd... sčasoma si kupiš dodatne avte, hiše, obleke itd...

Sam občutek pri vonji je seveda odvisen od subjetkivne ocene vsakega posameznika, meni se zdi kar dober kompromis med arkado in simulacijo, vsekakor pa precej nad nivoje zadnjih nfs-jev, test drivov in podobnega..

Kakšno slikco pa objavim ko bom doma

@LOL ::

Super končno spodobna dirkačina tudi za PCje0:)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

kixs ::

cveto:

kako se to primerja z Cobra 11 Nitro ? Ker meni je C11 veliko nad NFS :D

lp

Codename_47 ::

x800xt, hvala za key, sicer sem si ga že prej priskrbel ampak vseeno hvala...

tudi sam imam navito 7900GS, sicer ne toliko navito kot Cveto, ampak whatever...

Igram na 1024, 2xAA, no HDR pa high detajli. Z bumper camero dobim ~30-35fps, medtem ko z interior cam dobim ~20fps:|

V hiši imam vedno okoli 70fps jao... sistem je P4@3400, 1024MB DDR ter že omenjena 7900GS

Rad bi si pridobil vsaj nekaj fpsjev, 5-10 za neko normalno igralno izkušnjo :)

P.S - malce pathetic, vendar se mi ne da je*at s služenjem denarja in bi blo lepo, če bi imel kak savegame z malo več keša...

@LOL ::

Rad bi si pridobil vsaj nekaj fpsjev, 5-10 za neko normalno igralno izkušnjo

Zmanjšaj detajli IN/ALI ločljivost.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Cveto ::

Izklopi vsaj AA, pa bo...

Sicer pa jest tud z nenavito kartico dosegam višji framerate kot si ga navedel ti (okoli 40fps)

Glede podobnosti s Cobro 11 pa ne bi mogel nič reči ker sem ta špil samo probal tako da glede vožnje same ne bi komentiral, glede vsega ostalega pa je tdu pomoje precej boljši!

Še ena slikca...

[img]http://shrani.si/files/2007012923s9ws.j...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

Codename_47 ::

Jao, veste kaj sem ugotovil...

Ne glede na to kakšne nastavitve imam, vedno dobim ENAKE fps...

Lahko je 4xAA, 1024, High details...; lahko je 0xAA, 640x480, LOW details, VEDNO imam v interior cam NAJVEČ 30fps, ponavadi okoli dvajset... Z ostalimi pogledi je isto, še največ fps dobim z bumpercam, pa še to ZELO redko nad 35fps....

Kaj mislite, da je problem?

CPU bottleneck?

Cveto ::

Zna bit, čeprav P4 3400 ni tko zlo počasnejši od recimo mojega A64 na 2700mhz.

Beta pač, pa ni optimizirano. Itak dela samo še do nedelje ;((

Codename_47 ::

Ma ja, sj kmalu bo cela verzija... upam na najboljše :))

Vseeno hvala.

LP

simnov ::

ej ti jaz obušujem rfactor in gtr 2 kar je resnična simulacija test drive je prej arkada kot pa simulacija

T-Majo ::

Je še možno dobit za beto serijsko?
««
«
1 / 9
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC Volan in avtomobilska igra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Konzole
10813714 (4554) phnj90
»

Need for speed

Oddelek: Igre
386024 (5196) bambam20
»

Test Drive Unlimited 2 - TDU2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
15125846 (16272) BorutK-73
»

Need For Speed: ProStreet (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Igre
38127824 (15200) Sandi1987
»

Ali je možno....

Oddelek: Igre
261683 (1058) Tr0n

Več podobnih tem