»

Stran, ob kateri človeku postane slabo

MTO - Citiram novico na MTO, kjer so naznanili naš članek "Radostna destrukcija":
over at slow tech hey are willfully destroying PC hardware. Today they are putting a CD-WR to the burn-proof test. It is in a forign language(russian or something), but the pictures spak for them selves.
Da ne boste rekli, da se igram. To je direkten copy / paste iz dotične strani v tole novico. Prvo naj osebku slovnično popravim novico, da bo tudi angležem razumljiva:
Over at Slo-Tech they are willfully destroying PC hardware. Today they are putting a CD-RW to the burn-proof test. It is in a foreign language (Russian or something), but the pictures speak for themselves.
No, naj naštejem nekaj razlogov, zakaj mi gredo take novice na once-in-a-lifetime-never-to-be-grosser-again-BRUH: Pustimo kolosalno število napak v novici, osredotočimo se na vsebino. Človek je sestavil stavek, kot da bi nakazoval, da mi uničujemo trdino sproti, en pekač vsak teden, pač za dobro voljo. Potem bi izpostavil, da se človek niti...

35 komentarjev

Nov čuden procesorski hladilnik

VR - Zone - Fantje pri Vr-Zone so nam predstavili nov aktivni hladilnik za procesor. Imenuje se Canopus FireBird R7 in deluje na SocketA in Socket370 procesorjih. Posebnost tega hladilnika je, da so rebra obrnjena postrani in ne navzgor. Čudno. Po mnenju njihovih inženirjev bo to pomagalo pri hlajenju. Hladilnik naj bi bil zmožen ohladiti procesorje z do 2Ghz frekvence. Pri testu, ki ga je opravil nek Japonček (jasno!), se je izkazal za zelo učinkovitega. Navitega Durona 600@1000MHz je na EPoX 8KTA3 matični plošči uspel ohladiti na 30°C pri obremenitvi. Primerjal ga je tudi s PEP66U, ki je pri isti konfiguraciji in...

8 komentarjev

Black inu White

GameSpot - Še novička iz igričarskih logov, če dovolite:)
Če že nekaj časa spremljate igričarsko sceno, potem enostavno morate vedeti, kdo je Peter Molyneux. Pobič je legenda in je ustvaril igre, kot so Populous, Syndicate, Theme Park in Dungeon Keeper. Torej je v srcu bolj ali manj zaprisežen strateg z milijoni norih zamisli, kako strateško igro narediti karseda zanimivo, inovativno ter nenavadno.
Res je, njegove igre nikoli niso bile "navadne", vedno so bile nekaj posebnega, nikdar ni nihče pred njim ustvaril podobne igre, kot jo je Pero. In tako mu je pred časom kapnila v bučo nora zamisel, da bi naredil sila zanimivo igro, v kateri bi igralec igral Boga (evil ali pa good, črno ali belo:), glede na njegove odločitve pa bi se ljudstvo razvijalo in z njim celotna igra. Natančneje, šlo naj bi za simulacijo Boga.
Špil je pred kratkim izšel, Molyneux in druščina pri njegovi hiši Lionhead studios pa so se z igro Black&White ubadali 3 leta. Zanimivo je, da je celoten projekt Pero financiral iz...

7 komentarjev

AMD pošilja 1.5GHz čipe v škatlah od 1GHz procesorjev?

The Register - Očitno so Athloni (Thunderbirdi), ki so sposobni doseganja hitrosti 1.5GHz in več, že v prodaji!
Vendar se še ne prodajajo kot 1.5GHz modeli, temveč kot navadni "stari" 1GHz in 1.33GHz verziji. Takšni procesorji nosijo oznako AXIA in so glavni razlog, zakaj so nekateri overclockerji uspeli spraviti svoje Athlone na tako visoke frekvence.
Nek angleški overclocker je povedal, da so takšni procesorji na voljo že nekaj tednov, vendar so to samo tisti procesorji, ki nosijo oznako AXIA!
Procesorji s to oznako naj bi bili sposobni doseči hitrosti 1.5GHz že z normalnim hlajenjem (ne mislim na neko ultra voda+peltier kombinacijo, ampak samo malce boljše zračno hlajenje)!
No, če kupujete nov procesor (Athlona), poskusite dobiti takšnega, ki ima oznako AXIA!

P.S.: Menja kdo Athlona z oznako AXIA za navadnega 800MHz?

10 komentarjev

Izboljšava rezultatov v 3D Marku 2001

Jaz - 3D Mark 2001 je prišel precej nenadno in vsi, ki so se do tedaj duvali s svojim ultra mogočnim računalom, so se začeli praskati po glavi zaradi neverjetno nizkih rezultatov. Treba je namreč vedeti, da je 3D Mark 2001 narejen za prihodnje računalnike, saj avtorji ne morejo izdajati novega softvera vsakih nekaj mesecev. Kakorkoli, na "Da PC Tech" (urg... LOL ) strani si lahko ogledate članek, ki je v bistvu skupek nasvetov, kako izboljšati vaše rezultate v 3D Marku 2001. Po pravici povedano, niti ne vem, kaj so avtorji nalagali, saj sem po prvih nekaj straneh izgubil voljo. Vsa stvar me je namreč spomnila na 1000 stranski test grafične kartice s SomethingAwfulla. Če bo kdo imel voljo... Thnx, Andrej!

6 komentarjev

GF3 v Sloveniji?

Jaz - Hm, samo kratka novička: dobil sem e-mail, v katerem mi (po njegovi želji) neimenovani vir zatrjuje, da so prvi GeForci3 že skoraj na prodajnih policah, in sicer gre za Leadtekove modele, ki jih bo prodajal JAE. Cena? Sitnica... okoli 130K SIT .

7 komentarjev

Primerjava med TBirdom in P4 iz slovenskih logov

Jaz - Heh, Uroš iz Mlacoma ima poleg rednega dela očitno še dovolj časa, da se ljubiteljsko ukvarja s testiranjem in pisanjem testov. Verjetno se še spomnite njegovega članka o RAMih, sedaj pa se je lotil primerjave med TBirdom in Pentiumom4. Njegove izsledke najdete tukaj, vsa stvar pa le potrjuje znano dejstvo, in sicer da je TBird procesor za sedanjost, Pentiume4 pa bodo izkoristili komaj vaši vnuki.
Nam pa ga niso hoteli posoditi (Pentiuma4, namreč).

2 komentarja

Novi ZZZ

Jaz - Jeee, en teden je naokoli in spet je čas za še eno številko fenomenalnega (da mi ne bi kdo ugovarjal... si slišal, Sergio!) ZZZ časnika. Kolya je kot vedno prekosil samega sebe in zbral zvrah koš najrazličnejših neumnosti s tehničnega področja, od ultra ergonomične miši (ki spominja na svinčnik ), preko letečih zmajev (zmajev kot igrač, ki so omiljeno razvedrilo sinčkov in očkov, ne fantazijskih beštij), ki bodo uporabljani za pridobivanje električne energije pa do vibrirajočih slikovnih senzorjev. Zvrhan koš veselja za celo družino! Aja, pa še povezava .

0 komentarjev

TBird 1333@2173MHz

Jaz - Japonci did it again! se bo verjetno zadrla večina, ko si bo ogledala to povezavo. Gre namreč za še en dosežek znanega Bunnyevega overclockerskega workshopa, ki meji na neverjetno: 1.33GHz TBirda je norem Japončku (verjetno ga prijatelji kličejo Sub-Zero) uspelo naviti na 2137MHz, s čimer je preskočil kar nekaj mesecev razvoja procesorjev. Ni kaj, tip je mojster in resnično si morate ogledati rezultate, ki jih doseže ta monstruozni računalnik, da o superiornem "Pro Dual Liquid Notrogen" hlajenju niti ne govorim! Thnx, Jespren.

Ob tej priložnosti pa bi rad odprl polemiko o vprašljivosti teh rezultatov. Klemen mi je namreč pred nekaj časa poslal...

4 komentarji

PC iMac

Jaz - Yay, verjamem, da se bo večina zagrizenih PCjašev ob pogledu na ta računalnik šestkrat prekrižala podolgem in počez, toda kdo ve... mogoče bo za kakšnega mlajšega Slo-Techerja zadeva celo zanimiva. Kot bi rekel Tomi, ki mi je poslal povezavo, gre za nekakšno čudno mešanico PCja in iMaca. Bolj natančno: gre za PCja oblečenega v iMacova All-In-One oblačila. Ne dvomim, da bi marsikateri malček nad računalnikom bil navdušen, toda ostali, "bolj razviti" PCjaši se bomo samo prizanesljivo nasmehnili in vrgli pogled na svoja monstruozna Big Tower ohišja. Vseeno priporočam ogled, če ne zaradi drugega, pa zaradi malce smeha .

4 komentarji

Nokia v težavah

Jaz - Ja, saj vem, to ni ravno novica z našega primarnega področja, toda menim, da bo več kot zanimiva za veliko Slo-Techerjev. Po tej novici sodeč bo namreč Nokia po vsej verjetnosti morala vpoklicati na milijone svojih mobilnikov. Razlog? Nezdružljivost z omrežji tretje generacije (3G), ki jih mislijo ameriški operaterji začeti uporabljati že to leto. Nokia je namreč v razvoju svojih 2G telefonov uporabila "bližnjico" in se ni natančno držala specifikacij standarda, kar sedaj povzroča nezdružljivost. Sicer obstaja možnost, da se bo podjetje sporazumelo z izdelovalci baznih postaj, in bodo namesto milijonov mobitelčkov nadgradili le-te, toda zaenkrat še nič ni sigurno. Interesting . Thnx, D!

4 komentarji

Razpis

Slo-Tech - Iščejo se lokalni nazivi za vse dele foruma, kjer lokalnih nazivov še ni. Uporabljene ideje bodo nagrajene z nazivom (1 naziv / 1 oddelek foruma). Kot popolna vloga se šteje email na primoz@slo-tech.com, ki vsebuje 15 nazivov za EN oddelek. Torej morate v svojem predlogu napisati VSE nazive (15) za določen oddelek, če želite sodelovati.

4 komentarji

Galileo: novo GPS omrežje

Tom's Hardware - Evropski ministri za transport so odobrili začetno investicijo v višini 100 Meurov&#8482 (t.j. 100 milijonov) za svojo lastno GPS omrežje, ki se bo imenovalo Galileo.
Evropska vesoljska agencija (European Space Agency) pa bo verjetno prispevala podobno vsoto. Svoje lastno GPS omrežje hočejo ustvariti zato, da ne bi bili več odvisni od ameriškega Global Positioning Systema in ruskega GLONASS omrežja, čeprav GPS evropske uporabnike ne stane popolnoma nič!!! Seveda pa bo omrežje Galileo bolj stabilno in imelo bo več naprednih funkcij kot 30 let staro ameriško in rusko omrežje. Pričakujejo, da bo omrežje do leta 2008 štelo 30 satelitov!

Osebno upam, da jim bo načrt uspel, saj bomo potem lahko tudi v Sloveniji imeli GPS (res da čez nekaj let, vendar bolje pozno kot nikoli).

10 komentarjev

IE 6 beta hrošček

več strani - Pojavil se je že prvi hrošček v novi verziji Microsoftovega spletnega brkljalnika, Internet Explorerja 6 beta. Ta hrošč lahko povzroči praznino v prejetih e-poštah, tako da e-pošta nima zadeve (Subject) ali teksta v e-pošti.
Uporabniki so imeli težave predvsem pri sprejemanju e-pošte preko programov Outlook 2000 in Outlook 98 in v manjši meri preko Outlook Express. Problem pa se očitno pojavi takrat, ko dobijo uporabniki, ki imajo instaliran IE 6 na njihovih računalnikih, e-pošto z drugih e-poštnih programov, kot je Netscape 4.
In kako popraviti to napako? Uradnih (se pravi od Microsofta) navodil še ni, pojavila pa se je neuradna stran, in sicer tukaj, ki vsebuje navodila, kako se rešiti tega hrošča.

9 komentarjev

Poročilo o prodaji čipovij

Digit Life - Chaintech je objavil, kako mu je v prvi četrtini (Q1) šel promet z matičnimi ploščami. Poročilo samo po sebi sploh ni zanimivo. Pozornost pa pritegne podatek o prodaji plošč na točno določenem čipovju, ker nam da približno sliko priljubljenosti različnih čipovij. Torej podatki so sledeči:
  • i815E 21,80%
  • KT133 20,95%
  • Apollo Pro133 19,59%
  • Apollo Pro133A 16,37%
  • i440BX 10,01%
  • i815 6,30%
  • i815EP 2,83%
  • i810E 1,91%
  • SiS 630E 0,23%
Po podatkih sodeč, je najbolj priljubljeno i815E čipovje, sledi mu KT133, nato Apollo Pro133 in tako naprej.

7 komentarjev

Kdo vse bo izdal kartice na Kyro II čipu

X-Bit Labs - Hercules je že pred nekaj časa povedal, da ga nova družina GeForce 2 (MX200 in MX400) ne mika kaj preveč. Čip bo v primerjavi s Kyrom II predrag. Zato Hercules sploh ne bo izdal GeForce 2 MX200/MX400 kartic. Vse več proizvajalcev ugotavlja, da bodo grafične kartice na Kyro II čipu najbolj iskane nizko-cenovne rešitve. Zato bodo tudi podjetja MSI, InnoVISION, Creative in PowerColor izdale Kyro II grafične kartice. PowerColor naj bi v zelo bližnji prihodnosti oznanil svojo Evil KYRO II kartico. Edina, ki se bo za zdaj vzdržala Kyra, je ELSA. Pravi namreč, da so ji Nvidi-a čipi popolnoma po godu. Kartice naj bi se začele prodajati nekje v sredini maja. Hercules-ov Prophet 4500 naj bi izšel 16 maja.

5 komentarjev

Iwill DVD266 /VIA Apollo Pro266 R izšel

X-Bit Labs - Danes je Iwill začel s prodajo svoje dvoprocesorske Socket370 plošče. Plošča bazira na VIA Apollo Pro266 čipovju. Plošča podpira dva Intel Pentium 3, Celeron 2 ali VIA Cyrix III procesorja in DDR SDRAM ali SDRAM spominske module. Podpira FSB do frekvence 133MHz, AGP 4x, do 4GB PC2100/PC1600 DDR SDRAM ali PC100/PC133 SDRAM, vgrajeno AC-97 zvočno kartico, vgrajen MC-97 modem, vgrajeno 10/100 Ethernet LAN kartico, ATA-100, 6 USB vhodov. V prvih dneh prodaje Iwill k plošči zastonj doda še dva TaiSol procesorska ventilatorja. Za test plošče poglejte sem.

5 komentarjev

ABIT KT7E izšel

vir: Akiba
X-Bit Labs - Na Japonskem (normalno) so se začeli pojavlajati prvi primerki ABIT KT7E matičnih plošč. Te plošče so bazirane na VIA Apollo KT133E čipovju. Značilnosti tega čipa so identične značilnostim VIA Apollo KT133 čipa, le da je E verzija narejena v 0.18 mikronski tehnologiji, kar pomeni nižjo ceno čipa. ABIT KT7E torej uradno podpira FSB samo do 200MHz in ne (tako kot ABIT KT7A) do 266MHZ! Posebnost nove ABIT-ove plošče je še privlačna modra barva. Ja, saj vem. Tako kot Hercules-ovi Propheti. Danes imajo pač vsi radi modro barvo. Cena plošče na Japonskem je $110, kar pomeni, da bo stala v Sloveniji okoli $90-$100. Za fotografije si oglejte to stran. Za branje pa ni primerna, razen če znate...

11 komentarjev