»

Internetno piratstvo resna grožnja?

SiOL - Glede na statistike je internetno piratstvo najresnejša grožnja za razvoj računalniške industrije. Z vse hitrejšimi pipcami v svet in naraščevanje e-trgovanja pospešeno raste tudi ilegalno internetno prekupčevanje. Po ocenah sodeč se je število piratskih spletnih strani samo v zadnjem letu povečalo za 100 odstotkov, v zadnjih treh letih pa kar za 2000 odstotkov. In Microsoft se na vse moči trudi, da bi to zaustavil. Klik!

In prav gotovo se že prav vsi "čisti" uporabniki veselimo dni brez kakršengakoli wareza. [:D]

11 komentarjev

Radeon 9500 naslednji teden?

Tech Report - Glede na tole zgodbo, lahko naslednji teden pričakujemo prihod novih Radeonov 9500 in 9500 PRO. Novi grafikulji naj bi delovali s hitrostjo jedra na 275 MHz ter 550 MHz spomina. S 128-bitnim vmesnikom za pomnjenje in najvažnejšim - podporo DirectX 9, bo največja razlika med obema število cevovodov. Izvedenka Pro naj bi jih imela kar 8 medtem ko bo običajna verzija navešena le s štirimi.

2 komentarja

Visoka ločljivost za profesionalce

24 ur - Canon je najavil prihod "novega" (o njem smo že poročali, zato si oglejte povezane novice) profesionalega digitalnega fotoaparata z ločljivostjo kar 11 megapikslov in oznako EOS-1Ds. Sedaj so zunaj točnejši podatki zato si zadevo le oglejte. Novi EOS bo poleg izvrstnega zajema slike ponujal tudi cel spekter novih zmožnosti. Med njimi bo celo podpora standardu IEEE 1394 al bolj znano - Firewire. Vsi zagrizenci pa si preberite tole.

8 komentarjev

Aretacija ruskega hackerja

SiOL - Na SiOL-u sem našel novico o aretaciji ruskega hackerja ki so ga s prevaro spravili v ZDA, kjer so ga ob prihodu aretirali. 27-letni Vasiliy Gorshkov je bil spoznan za krivega množične kraje številk kreditnih kartic ter drugih osebnih podatkov iz podatkovnih baz bank, ISP-jev ter drugih podobnih podjetij. Kazen je reci in piši 3 leta zapora ali varščina v višini 690.000 ameriških dolarjev. Sedaj pa še en klik!

3 komentarji

"Gospod Iračan! Govorite angleško?"

CNN.com - Vse kaže, da je ameriški napad na Irak neizbežen. Kot tujci v deželi se bodo američani morali soočiti z veliko težavami, med drugim bo taka težava tudi tuji jezik. No, v ZDA za svoje vojake ponavadi zgledno poskrbijo. V primeru napada na Irak jih bodo oskrbeli z govorečimi prevajalnimi napravicami, ki bodo karseda hitro prevajale njihove besede. "Kolega Sadam, kje imate skladišče kemičnega orožja?"

Več o napravici si preberite tule.

13 komentarjev

GDDR-3 tudi uradno potrjen

X-Bit Labs - Po nekajdnevnem špekuliranju glede uporabe GDDR-3 pomnilnika na grafikuljah, je dokončno jasno. ATI je v svoji izjavi za medije uradno potrdil, da se bo nov pomnilniški standrad, uporabljan na bodočih grafičnih karticah, imenoval GDDR-3. Glavna zamisel pomnilnika je, doseganje hitrosti tja do 1600 MHz brez izdelave izjemno zapletenih DDR čipov. Poleg kanadskega giganta, je prihajajoči standard podprla tudi nVidia ter vsi večji izdelovalci pomnilniših čipov. GDDR-3 bo na voljo v začetku leta 2003. Klik!

0 komentarjev

Še več matičnih plošč

več strani - Po pojavi novih Intelovih čipovij, novi testi na internetu kar dežujejo, tako da vam sedaj v skrčeni obliki predstavljam nekaj novih testov, ki jih je moč zaslediti na internetu.

 • Na TweakTown so si ogledali čipovje i845GE na splošno, kot refenco pa so uporabili Intelovo referenčno ploščo, klik!
 • Na T-Break so si ogledali Asusovo umetnijo P4GE-V, osnovano prav tako na i845GE čipovju, klik!
 • Na Hardware Zone pa so si prav tako ogledali Intelovo osnovno ploščo, D845GEBV2 imenovano, na i845GE čipovju, klik!


 • Da pa ne boste privrženci AMDja jezni, še test MSIjeve KT3 Ultra 2, ki so ga pripravili na Riva3D.

  0 komentarjev

  Vse o DDR pomnilniku

  Overclockers New Zeland - Ste zbegani zaradi vseh kratic, ki se uporabljajo pri označevanju ter karakteriziranju DDR pomnilnika? Se sprašajute, če je nemara PC1600 boljši od DDR400? Če ste na zgornji vprašanji odgovorili pritrdilno, brž poklikajte na Overclockers New Zealand, kjer so spisali poučen in zanimiv članek, ki vam na kratko razloži osnove delovanja, značilnosti, označbe, karakteristike ... vašega DDR pomnilnika. Članek sicer ni nov, je pa danes posodobljen, tako da vsebuje vse najnovejše podatke in informacije o novih pomnilnikih. Klik!

  0 komentarjev

  Srebrna osnovna plošča

  SubZero Tech - Poročali smo že, o naznanitvi srebrne matične plošče podjetja Albatron, ki bo magnet za vse, ki radi razkazujejo svoja ohišja in njih notranjost. Na SubZero Tech so omenjeno ploščo dobili v svoje roke ter jo dodobra izmučili in spisali zanimiv test. Preverili so stabilnost, navijaški potencial, praktičnost razporeditve elementov na njej ... Če vas zanima srebrna matična plošča, klik!

  0 komentarjev