»

Poškodbe pri pisanju SMS sporočilc?

The Register - Na The Register sem zasledil novičko, da bi lahko zaradi preveč konstantnega tipkanja po mobitelu lahko dobili nekaj podobnega kot je sindrom carpelovega tunela!
No, zaradi preveč klikanja po mobitelu (pisanja SMS sporočilc) naj bi dobili TMI (Text Message Injury). Ta "bolezen" naj bi se pojavila zaradi veliko pritiskanja po mobitelu, pri čemer delamo veliko majhnih in nenadnih gibov, ker pa so gibi majhni ne povzročajo da bi kri tekla skozi prste (kar je primerljivo z motorjem brez olja)! TMI naj bi vplival na tisoče ljudi, posebaj pa na otroke (saj ti pišejo največ SMS sporočilc). Posledica primanjkovanja krvi pa naj bi bilo boleče zatekanje ter vroč občutek na koži.
Čeprav sam napišem veliko SMS-ev (kakih 5-10 na dan ), še nisem občutil nobenega bolečega zatekanja ter vročega občutka na koži.
Če pa ima kdo izkušnje z TMI, naj se mi javi

19 komentarjev

Microsoftovo zdravilo proti virusom

CNet - Kot odgovor na viruse v obliki e-poštnega črva, kot sta bila na primer Melissa in I Love You, je Microsoft zmanjšal število tipov datotek, ki jih boste lahko avtomatično zaganjali iz najnovejše verzije Microsoftovega e-poštnega programa, Outlook 2002.
Outlook 2002, nov e-poštni program, vključen v prihajajočo novo verzijo programskega paketa Office XP, bo samodejno blokiral več kot 30 tipov datotek, poslanih v e-poštni priponki. Datoteke vključujejo nekatere najbolj pogoste tipe, kot so .exe datoteke, .bat datoteke, Windows help datoteke ter Java in Visual Basic skriptne datoteke. Prav tako so blokirane photo CD slike, ohranjevalniki zaslona in HTML aplikacijske datoteke.
Outlook 2002 ne blokira e-poštnih sporočil s temi vrstami datotek, vendar pa ne bo zaganjal ali dol-povlekel teh vrst datotek.
Ta poteza pa ni nova za Microsoft. Po izbruhu I Love You virusa je podjetje izdalo varnostni dodatek za Outlook 97 in Outlook 2000, ki je blokiral dostop do nekaterih e-poštnih priponk....

5 komentarjev

Itsy bitsy testek skenerjev

Jaz - Simon mi je po emailu poslal en mini vzporedni testek petih skenerjev. Ker ni poleg tabele s podatki o vsakem skenerju podano nič, je žal materiala premalo za konkreten članek. Nič za to - bomo pa atraktivno brali eno zelo atraktivno novico. Zelo lepo je videti, da ko naši uporabniki kaj ugotovijo ter stestirajo, rezultate pošljejo ravno sem. Keep the good work!

Rezultati testa skenerjev
SkenerVhodPredogledA4 - 300 dpiUpravljanje miši
Umax Astra 2000Paralelni58 s11 min 15 sne
Artec 1236USB26 s2 min 24 sda
Umax Astra 2200USB31 s1 min 11 sda
Umax Astra 2200SCSI29 s0 min 56 sda
Umax Astra 3400USB13 s0 min 43 sda


Torej, upam da ste od tega testa potegnili karseda čimveč. Zahvalil bi se tudi Simonu za to, da se je odločil rezultate deliti z nami.

10 komentarjev

Xerox prepove uporabo Windows XP

Savage News - No, Xerox je posvaril vseh 50.000 zaposlenih v US, da ne smejo uporabljati Windows XP beta na službenih računalnikih! Tiskalniški velikan je v sredo poslal naokoli e-mail zaposlenim, v katerem piše da je prišlo do treh velikih izpadov omrežja od petka, 30. marca! Ti izpadi so neposredno povezani z inštalacijo Windows XP beta (Whistler). E-mail je zaposlene opozoril, da morajo takoj odstraniti Windowse XP beta (seveda če jih sploh imajo nameščene) in da je namestitev operacijskega sistema do nadalnjega prepovedana!

No, dokaj zanimiva novička, ki pa Micro$oftu verjetno ni bila všeč!
Thnx, NOT4U2KNO

9 komentarjev

1.7 GHz Pentium 4 že naprodaj!

Tom's Hardware - In sicer v Singapurju. Cena se giblje od $1,439 za različico z 128 MB pomnilnika, pa do $1,639 za različico z 256 MB pomnilnika, ki je seveda v obeh primerih Rambusov. Res, da je to po frekvenci trenutno najhitrejši procesor na trgu, kljub temu pa me zanima, kdo je dobesedno tako nor, da bi samo za procesor in pomnilnik (samo 256 MB) odštel 375 tisoč tolarjev! Prav tako ne vidim smisla v izdajanju novih Peniumov 4. Dosti bolje bi bilo znižati cene in stroške proizvodnje sedanjim Pentiumom 3, saj za celo nižjo ceno dobite AMDjevega Thuderbirda 1333 MHz kot pa Intelovega Pentiuma 3 1000 MHz. No ja, malo pozno, a vseeno, hvala A.L.T. .

9 komentarjev

3D Prophet II MX PCI

Guru 3D - Hercules se je očitno odločil, da bo izdal zelo popularno 3D Prophet II MX kartico tudi na PCI vodilu. PCI verzija je malo večja od svoje predhodnice, ima 5.5ns SDRAM in deluje na PCI vodilu. Zelo zanimiv bo test, ki ga bo v kratkem naredil Guru3d, kjer bo primerjal Hercules-ovo 3D Prophet II MX na AGP 4x vodilu in Hercules-ovo 3D Prophet II MX na PCI vodilu. Kartici naj bi bili (razen po vodilu, seveda) identični. O nadaljevanju vas bom sproti obveščal!

18 komentarjev

CrazyPC's AMD Silver Epoxy Unlocking Kit

Insane Hardware - No, kot ste lahko prebrali spodaj sem dobil 7 dnevni preizkusni rok kot pisatelj (lahko bi napisal tudi pisun, samo bi mi potem določeni osebki težili ) novic.

No, AMD Silver Epoxy Unlocking Kit je izdelek, s katerim lahko na preprost način odklenimo svojega ljubega Durona/Thunderbirda. To je preprost komplet, ki vsebuje:
-navodila za uporabo
-elektroprevodno snov, s katero povežemo L1 mostičke
-krpico namočeno v alkohol (če se zmotimo)
-zaščitne rokavice
-majhno plastično ploščico (na njej pripravimo zmes za povezavo L1 mostičkov)
-buciko, s katero nanesemo zmes na L1 mostičke
-in paličico, s katero zmešamo 2 snovi, da dobimo elektroprevodno zmes

Uporaba kompleta je zelo preprosta. Zmešamo dve snovi skupaj in dobimo elektroprevodno zmes, katero nato nanesemo na L1 mostičke. Če se zmotimo, pa s priloženo krpico enostavno zbrišemo snov s procesorja.
Edina slaba lastnost tega kompleta je, da zmes potrebuje 24h da se posuši, ampak ko se, ostane na mostičkih do konca njihovih...

4 komentarji

Še en testni pisun

Jaz - Zaradi izjemno velike pridnosti dotičnega osebka, sem A.L.T.a vklopil na sedemdnevno preizkusno dobo pisuna najbolj zanimivih novic v slovenskem medijskem prostoru . A.L.T. ima sedem dni, da se izkaže. Na dan bo moral napisati minimalno tri novice. Naj vas samo še opomnim: Pretorijanec se je v preizkusni dobi izkazal za zelo sposobnega, artikulativnega, ažurnega ter zanimivega pisca novic ter bo ostal. Za A.L.T.ovo usodo pa boste, če se administratorji ne bomo mogli domeniti, glasovali vi. A.L.T., potrudi se .

10 komentarjev

Projektne naloge extraordinaire

Tom's Hardware - Česa ne slišimo vsak dan... Preberite si tole, mene je vrglo: Nek študent na Brunel University v Londonu je izdelal toaster, ki s pomočjo interneta najde vremensko napoved, katero nato "natisne" na kos kruha! BBC pravi, da se je študent odločil, da ne more tekmovati s sošolci v temi "osnove uporabnosti", zato se je raje odločil za temo "zabavno in cool" . Sicer ne vem, zakaj bi kdo potreboval vremensko napoved na kosu kruha, vendar se verjetno najdejo čudaki, ki bi radi prvo pogledali dobro napoved, nato jo pa zaužili s kozarcem mleka ter malo marmelade ter masla. Priznam, zadeva zna biti (na čase) sila uporabna. Še malo, pa bodo na štrucah kruha testi hardwarea . Thnx, A-L-T!

8 komentarjev

Hercules Prophet 3

t - break - Znani izdelovalec grafičnih kartic Hercules je dal svojo zadnjo, Prophet 3, v test na tbreak. Kartica je bazirana na GeForce 3 čipu in podpira DirectX 8.0. Kot je značilno za Hercules, je v coolski modri barvi (slin!). Na njej pa je, kot dodatek za nas navijače, Blue orb (na samo slin, ampak njam!). Fantje so pripravili celoten test kartice in jo preizkusili v veliko programih in igrah. Ne samo to, poglobili so se tudi v različne vrste tehnologij, ki jih GeForce 3 ponuja in jih, veliko bolj zanimivo kot drugi, analizirali. Med branjem članka me niti enkrat ni zamikalo, da bi kakšno stran preskočil. Kot opombo naj dodam, da je kartica v 3D Mark 2000, v ločljivosti 1024x768x32 dosegla 8560 točk. Kartica naj bi predvidoma izšla 6. aprila.

16 komentarjev

ASUS BIOS-i

ASUS - Za vse tiste, ki imate ASUS matične plošče. ASUS je danes objavil nove verzije BIOS-ov za CUSL2, CUSL2-LS, CUSL2-M, CUEP2-M, CUSL2-C, CUV4X-LS in CUV4X-E. Torej le hitro odsurfajte sem in si naložite nove BIOS-e! Še pred tem pa vam predlagam, da si preberete članek o pravilnem flashanju BIOS-a. Včeraj je bil objavljen v novicah, najdete ga pa tukaj.

1 komentar

Digitalno krotenje ventilatorjev

PC Review - Pri PCReviewu so si ogledali lično napravico, na kateri je zaslon lcd, 5 gumbov in en 40mm ventilator. Napravica zgleda prav "kunštno", nje uporaba pa je dobra, saj lahko nanjo priključite 8 ventilatorjev, zraven vsakega pa še termalni senzor. Tej napravici potem nastavite temperature, pri katerih naj se določen ventilator začne vrteti. Nastavite lahko celo temperaturo, pri kateri začne napravica cviliti, če je ta presežena. Zanimiv je tudi gumbek "Force", s katerim vklopimo vse ventilatorje. Test si lahko ogledate tukaj.

7 komentarjev

Modifikacije grafičnih kartic

Void Your Warranty - Pri Void Your Warranty so zbrali slike petih modificiranih grafičnih kartic. Hmm... to ni res, kaj vse folk dela s svojimi komponentami. Nekdo je na Herculesovo Geforce2 Ultra nalepil hladilnik, ki je dobesedno velik toliko kot cela kartica, hladi pa ga 8 cm ventilator. Aja, zraven je še sporočilce, da je "reveš" skuril Creativovo Geforce ultro, ker je pač prevodna termalna pasta prišla na pomnilniške nožice. Naslednja kartica je hlajena s štirimi (!) ventilatorji, natančneje 2×6cm in 2×4cm. Potem pa je tu še vodno hlajena Asusova V-7700 kartica, katere glavni čip je hlajen z 52W Peltierom. No ja, kaj bi govoril, poglejte si!

2 komentarja

Modifikacija ohišja

OC Prices - Si želite spremeniti izgled vašega računalnik? Potem je tale članek kot nalašč za vas. Zvedeli boste, kako najlaže izrezati okno v stranico računalnika, ne da s tem poškodujete barvo. Potem so se lotili še lepljenja slikice na to okno... sicer ne vem, kaj je tukaj težkega, pa vseeno. No, zadnja stvar pa me je zopet premamila. To so tisti neonski kabli, ki svetijo in se jih da ovijati okoli vsega možnega. (Če slučajno kdo ve, kje bi se te kable dobilo v Sloveniji, naj mi to prosim sporoči!) Tip se je nazadnje odločil, da bo kabel napeljal po dnu ohišja, in sedaj zgleda, kot da njegovo ohišje dobesedno lebdi v zraku. Celoten članek si lahko ogledate tukaj.

3 komentarji

Micron proti Rambusu

EBN - Še ena novica, ki prihaja iz sodišča. Micron Technology je včeraj zahteval od zveznega sodnika, da se primer Virginia Rambus Inc. patent proti Infineon Technologies upošteva v njihovem (Micronovem) boju proti Rambusu! Kot kaže, so se izdelovalci pomnilnika uprli Rambusu, saj nočejo več plačevati za licenco SDRAM-a, ki je (za zdaj) v rokah Rambusa. Sodnik je povedal, da Rambusovi SDRAM patenti veljajo le za njegov multiplexed memory bus, ki pa ga SDRAM-i z JEDEC-standardom ne uporabljajo! Ta odločitev bi lahko Rambusu pošteno škodovala, saj je večina SDRAM-ov narejena ravno po JEDEC-standardu. Mogoče se bo sedaj Rambus spametoval in denar raje vložil v razvijanje novih tehnologij, kot pa za tožarjenje po sodiščih! Tnx A.L.T..

1 komentar