»

Macase KA-230 Champion Mid-Tower Case @ Overclockers AU

Overclockers Australia - Zopet test ohišja, tudi tokrat takega v višjem rangu (no, cenenejših izvedenk se itak ne testira kaj dosti). Ohišje je na pogled sicer rahlo pusto, že podobno strežniškim ohišjem. Videz ne vara - gre za zelo trdno ter težko ohišje s štirimi 5.25" režami, prostorom za 6 3.5" enot (diski, disketna enota) ter prostorom za kar 4 ventilatorje. Če sem pravilno preračunal (210 - 250 AUD), naj bi tale stvarca stala okoli 100 USD. Klik!

3 komentarji

Čisto na kratko

več strani - Razmišljam, da bi uvedel novo sekcijo novic. Zna se zgoditi, da je bila kakšnemu produktu na naši strani že dodeljena novica z opisom (primer: odklepanje Athlonov XP, test Thermaltake Volcana 7, ipd). Tako se lahko zelo dobro zgodi, da vam gre že peta novica na isto temo že pošteno na Falus. Tako bom, ko se bom spravil pisati novice, v novico strnil kup testov, katerih ponovni opisi bi bili le ponavljanje stare slame. Pa pojdimo:

8 komentarjev

Intel in AMD imata težave

X-Bit Labs - S čim točno imata težave tokrat? Sedaj naj bi se šlo o tem, da imata oba giganta velike težave pri prehodu na 0.13 mikronsko tehnologijo. AMD je imel v svojem roadmapu načrt za prehod na novo jedro Thoroughbred v prvem četrtletju prihodnjega leta. Tako naj bi vsi Athloni XP, ki naj bi presegali 1666 MHz (2000+ in več) bili grajeni na novem jedru. Tudi Intel vztraja, da bo sedmega januarja predstavil 0.13 mikronski Pentium4 Northwood procesor. Za vsako ceno, se ve. Pri Intelu lahko pričakujemo, če se bodo držali roka, procesor grajen v slabši tehnologiji zaradi nedodelanosti novih naprav. Čisto možno je, da bo predstavitev stekla uspešno, dobavljivost bo pa na psu. Pri AMDju se jim ne gre toliko za nohte, saj lahko iz Athlona XP iztisnejo toliko, da bo stabilno deloval na višjih frekvencah od 1666 MHz. Lahko pa, enostavno, preložijo izid. Sicer nam bo pa vse jasno v začetku drugega tedna prihodnjega leta. Vsaj tako pravijo na X-Bit Labs....

0 komentarjev

Micron kupuje Hynix?

EETimes - Micron, eden največjih proizvajalcev pomnilniških modulov, ki ima pod kapo več kot eno milijardo ameriških dolarjev sredstev za nakup konkurentov, se pogovarja s podjetjem Hynix o poslovnem sodelovanju. Hynix je podjetje (njihove pomnilniške module boste našli na ATIjevih produktih), ki se ponaša z zelo neprofitnim delovanjem, saj svoje izdelke prodaja dobesedno po dumpinških cenah. Medtem ko podjetje druge proizvajalce prisiljuje v nižanje cen, se podjetje ukvarja z ogromnimi izgubami (okoli sedem milijard dolarjev jih že ima). Micron se pogovarja o nakupu Hynixa, a problem je, da čisto noben od borznih analitikov ne vidi večje koristi v tem početju. Je to odgovor na grožnje, da se bosta združila Infineon ter Toshiba? Sicer ima pa najbrž Micron nekaj drugega v načrtu: Nakup podjetja Hynix dobesedno za drobiž, s čimer si posledično zagotovi višje cene ter posledično večji profit na trgu, ker Hynix ne bo več imel pogojev nižanja cen. Micron nato samo še razproda ter zapre podjetje....

0 komentarjev

ATI spet odgovarja nVidii

X-Bit Labs - ATI, kanadski proizvajalec grafičnih kartic, ki je s svojim Radeonom 8500 pošteno zmešal štrene nVidii, načrtuje bližnjo prihodnost z osvežitvami Radeona 8500. Marca kani namreč nVidia izdati svoj novi procesor NV25, ki, ne le da bo delal na mnogo višjih frekvencah tako pomnilnika kot procesorja, bo vgrajeval tudi nove funkcije. ATI s svojim prihajajočim čipom R300 še ne more odgovoriti, ker ga imajo v načrtu razviti in izdati do poletja leta 2002 (kar se lahko zlahka prestavi na zgodnjo jesen). Kaj mora ATI storiti, da bo še vedno konkurenčen? X-bitovci pravijo, da bo ATI osvežil linijo produktov, temelječih na R200 čipu tako, da bo pohitril pomnilnik in procesor na vrtoglavih 300 MHz. A le kje bo ATI dobil 300 MHz DDR pomnilnik?

7 komentarjev