»

Sony odpušča

News.com - Pri Sonyju ocenjujejo, da imajo 20.000 zaposlenih preveč, zato bodo kmalu sledila odpuščanja Sonyjevih zaposlenih po celem svetu. 20.000 uslužbencev znaša "nesrečnih" 13 %, razlog pa je upad prodaje in s tem zmanjšanje dobička. Menda niso prodali dovolj PlayStationov 2 in premalo Trinitron televizorjev, samo prestrukturiranje pa jih bo stalo 3,09 milijarde dolarjev. News.com

Le koliko televizorjev bi dobil za to ceno?

10 komentarjev

Longhorn Razvijalska mreža

Microsoft - Microsoft je pred kratkim odprl novo poglavje v knjigi Razvijalskega omrežja MSDN (Microsoft Developer Network) - Longhorn Developer Center (LHDC). Zadeva je razdeljena na štiri podpoglavja: splošne informacije o Longhornu; stran za razvijalce gonilnikov in programja; neke vrste forum za vprašanja, odgovore in predloge ter še razna testna ali že razvita orodja in podobno. LHDC.

Dodatek 18.40: Na CNET so opravili intervju z Billom Gatesom v katerem se tudi sprašujejo, če ni naložba samo kockanje. Predlagam, da si intervju preberete, čeprav se vam bo morda zdelo, da Bill govori veliko a nič ne pove - mislim da boste lahko izluščili bistvo.

12 komentarjev

Pingo prvi, Slo-Tech GNU/Linux drugi in OpenOffice.org 1.1 tretji

Ministrstvo za informacijsko družbo RS - Ministrstvo za informacijsko družbo je danes obvestilo, da je dr. Pavel Gantar, minister MID podpisal obvestila za najboljše na natečaj prijavljene projekte. Natečaj z naslovom "Za izdelavo aplikacij (informacijskih rešitev) temelječih na odprti kodi NOK 2003-1 (Ur.l. RS št. 91/03 z dne 19.09.2003)" se je prijavilo 15 projektov, med katerimi je tudi Slo-Techov GNU/Linux. Namen projekta je bil vzpodbuda in promocija kvalitetnih, lokaliziranih in uporabnih aplikacij (informacijskih rešitev), temelječih na odprti kodi in propagiranje rabe le-teh. Skupni znesek nagrad je znašal pet milijonov tolarjev. Nagrade so se podelile v naslednjem vrstnem redu:

62 komentarjev

Nov kandidat za predsedniške e-volitve?

Wired News - Sistemi elektronskih volitev kar naprej zahajajo v težave. Po Dieboldu, za katerega se je izkazalo, da njihov sistem elektronskega glasovanja ni zanesljiv in varen, je tokrat prišlo na vrsto podjetje Sequoia Voting Systems. Ob tem pa seveda ni zanemarljiv podatek, da so tehnologijo tega podjetja uporabljali tudi na zadnjih volitvah za terminatorja, pardon, guvernerja Kalifornije.

Kaj se je zgodilo? Po poročanju Wired news, je nekdo na nezaščitenem FTP strežniku podjetja Jaguar Computer Systems, ki je skrbelo za informacijsko podporo kalifornijskim volitvam, našel programsko opremo, ki jo Sequoia uporablja v svojih volinih strojčkih. Za razliko do Dieboldove programske kode, ki je bila dostopna v izvorni obliki, je Sequoina koda dostopna v binarni obliki. Kar pa ne pomeni, da je ni mogoče analizirati in odkriti morebitnih varnostnih pomankljivosti. Le trajalo bo nekoliko dlje časa - ocenjujejo da kakšna dva meseca.

So pa seveda strokovnjaki nekaj stvari že odkrili. Sequoia se...

3 komentarji

Ste se ozirali v nebo?

več strani - Kot verjetno veste, je v ponedeljek na Soncu "močno počilo". Kot so sporočili astronomi, je Sonce izkazovalo tretjo največjo aktivnost v času opazovanja, in posledica tega je bila močno izražena aurora tudi v naših krajih.

Vendar pa smo vsi, ki smo se včeraj ozirali v nebo in vsake pol ure spremljali satelitske slike Evrope, bili precej razočarani, saj se oblačnost ni razkadila. Če vas zanima, kaj ste zamudili, si lahko ogledate Nasine slike, nekaj podatkov najdete tudi tukaj, še več uporabnih povezav pa v tej temi na forumu astronomskega društa Orion.

Sodeč po tej novici pa lahko jutri zvečer, torej 31.10, pričakujemo še en polarni sij, ki naj bi spet bil viden v naših krajih. Samo upamo lahko, da bo tokrat...

18 komentarjev

Prvi uporabni optični procesorji?

Lenslet - Podjetje Lenslet bo čez nekaj tednov na sejmu MILCOM v Bostonu (očitno gre za sejem vojaške tehnologije) predstavilo svoj prvi optični DSP Enlight256 z deklarirano hitrostjo 8 TeraFlops-ov, kar znese približno 1000 krat več od trenutno najbolj "mišičastih" DSP procesorjev.

Podrobnosti o notranjem ustroju in s tem tudi fleksibilnosti procesorja nisem zasledil, piše pa sicer nekaj o tem, da je vdelana v optiki MAC enota s fiksno vejico, ki zmore 8 bilijonov operacij na sekundo, ob njej pa vektorska enota z 128 milijardami operacij na sekundo. Vse skupaj krmili klasičen Texas Instruments-ov DSP serije TMS320C64xx, čeprav naj bi bil Enlight sposoben tudi samostojnega dela.

Zanimivo pa je videti elektrooptični vmesnik Ablaze, ki na Demo tiskanini služi kot vmesnik med fotoniko v DSP-ju in elektroniko na tiskanini, kjer tudi sicer "straši" kopica Xilinxovih FPGA-jev.

Ablaze je fizično kos polprevodnika na folijskem kablu, gre pa za svetlobni modulator s prostorsko modulacijo. Če sem...

4 komentarji