»

Zbogom, Duron

The inquirer - V času vladanja Intela in jeze uporabnikov, zakaj so Celeroni tako počasni, je bil Duron mana z neba za marsikoga, po drugi strani pa je pomenil začetek vzpona AMD-ja. Verjamem, da "pečka" tiči še v marsikateri matični plošči, toda če si še želite imeti novega, morate pohiteti.

AMD je namreč svojih posrednikom poslal informacijo, da je ta četrtina zadnja, v kateri bo še možno prodajati Durone, ker gredo z naslednjo iz prodaje. Tako bo škatelna verzija D1300 zadnja na trgu.

Med tem pa AMD napoveduje dobavljivost večprocesorskih Athlonov, ki delajo pri 2400 "Mhz" (še vedno ne morem mimo tega, da naj se AMD znebi relativnega označevanja), v prvem tednu novembra, MP 2600 pa naj bi sledil kasneje. Oba naj bi bila bolj začimbi, saj bodo dobavljali prodajalcem samo 20 komadov naenkrat.

Za več procesorjev, ki bodo zapustili prodajne linije, pa si poglejte ta povzetek.

4 komentarji

Seagate tudi Indijcem ne bo nudil treh let

The inquirer - Dogodek, ki je po dolgem času, ko se je polegel prah glede SP1 in prepovedi Googla na Kitajskem, vzbudil pozornost širše spletne javnosti, je vsekakor odločitev velikih proizvajalcev diskov, da ne nudijo več triletne podpore.

Vse lepo in prav, vendar se je pred časom zgodilo, da so posredniki na trenutno najbolj rastočem trgu, in sicer indijskem, dobili Seagatove diske, ki so imeli za dve leti podaljšano garancijo. Zmedo je zakuhal svojeglavi azijski zastopnik, ki ne pozna besede "worldwide". Če pa vas zanima, kaj se zgodi, ko se glavni med sabo me morejo dogovoriti, pa si poglejte tukaj.

The word worldwide must include the Balcans, too...

0 komentarjev

DU meter ima konkurenco

Slo-Tech - No, ne čisto dobesedno, je pa vseeno hvalespeva vredno. Za kaj gre? KKSjevci so za vse internetne bandite izdelali programčič "Online Speed Meter", ki je zelo enostaven za uporabo, pod kožo pa ga ni niti za 100 KB. Kar pa je najpomebneje in tudi pohvalno -- skupek kode je popolnoma brezplačen. Namestitev je otročje lahka, uporaba pa kar otročje lahka. Zatorej, kar sem za več informacij, oziroma točno sem za vunpoteg!

11 komentarjev

Najcenejša modifikacija

Guru 3D - Vas je kdaj zamikalo, da bi predelali svoje ohišje in vanj vstavili kakšno neonko, potem pa ste se spomnili na ceno ter idejo v kali ovrgli? To od sedaj ni več problem. Na Guru3d so pripravili članek o tem, kako narediti najcenejšo predelavo ohišja. Mogoče vam bo celo všeč, kot zanimivost pa naj povem, da so za izvedbo predelave uporabili škatlo od pice. Klik!

0 komentarjev

Igra Nvidia umazano igro?

X-Bit Labs - Tega, da Nvidii za vrat močno diha ATI, vam ni potrebno razlagati. Čeprav je po drugi strani spet vprašanje, če stanje ni ravno obratno. [:\\]

Po drugi strani pa sem na X-bit Labs zasledil podatek, da primanjkuje čipov serij Ti 4200, Ti 4600 in MX 440. Sicer razlog menda pripisujejo nepričakovanemu povpraševanju po karticah na teh čipih, po drugi strani pa v tem članku najdemo zanimivo tezo. To, da so vsi prej našteti čipi podlaga za AGP 4x kartice kar bode v oči. Tako naj bi Nvidia zavestno prikazovala pomanjkanje, v tem času splavila nove, AGP 8x kartice, in ker bodo slednje dražje, tudi pošteno zaslužila.

Tsk, tsk, Nvidia..

28 komentarjev

100 Mbit iz vtičnice

Extremetech - Imeti 100 Mbitno povezavo je lepo. Problem je samo, da ni ravno na voljo navadnim smrtnikom, vsaj doma ne. Vendar pa kaže, da mogoče ni več tako daleč dan, ko bomo imeli to možnost vsi. Če bomo seveda imeli priključek za elektriko.

Vsaj tako pravijo na Extreme Techu, kjer so objavili povzetek intervjuja s predstavniki družbe HomePlug Powerline Alliance. Slednji pravijo, da imajo trenutno v razvijanju sistem, ki bo omogočal takšne prenose po električnem omrežju v roku dveh let. Na vprašanje, ali to ni nekako preveč optimistično, so dobili odgovor, da je tudi razvoj 10 Mbit omrežja trajal toliko časa, in da pretirane razlike v tehnologiji niti ni.

Omrežje, ki je sicer vabljivo, namenjeno tudi digitalni televiziji, pa ima visoke vstopne stroške, ki segajo v nekaj tisoč zelencev. Ste še vedno navdušeni?

Kot kaže, bo k meni 100 Mbit/s priletelo še vedno le na krilih Metulja......

6 komentarjev