»

Starcraft 2 brez LAN večigralstva

vir: Wikipedia
bit-tech.net - Novica, da Starcraft 2, ki ga mnogi že nestrpno pričakujejo, ne bo podpiral večigralstva preko lokalne mreže, odmeva po internetu in je povzročila mnogo razburjanja. Marsikdo je, ko je novico slišal prvič, verjetno dobil pogled začudenja, a Blizzardovemu Robu Pardu, ki je podpredsednik razvijanja iger, podpora LAN večigralstvu ni bistvena.

Gospod Pardo celo meni, da bo delež igralcev, ki bodo funkcijo pogrešali, precej majhen. Za to potezo so se odločili, da bi lahko vsakršno večigralstvo povezali z njihovim omrežjem Battle.net. Če le-ta iz kateregakoli razloga ne bo dosegljiv, večigralstvo enostavno ne bo možno, vsaj ne s človeškimi nasprotniki. Čeprav je mnenja, da funkcija ni...

19 komentarjev

Microsoft pravi, da mu Ubuntu predstavlja konkurenco

Slo-Tech - Microsoft je do začetka tega meseca ameriški Agenciji za vrednostne papirje (Securities and Exchange Commission) moral oddati redno letno poročilo 10-K, v katerem morajo podjetja navesti svoje prepoznane tekmece.

Med tekmeci na strežniškem področju je Microsoft lansko leto navedel podjetje RedHat. Letos pa je Microsoft priznal, da ima resne tekmece tudi na področju operacijskega sistema Windows.

Med tekmece operacijskega sistema Windows je tako letos Microsoft navedel podjetje RedHat in podjetje Canonical, ki razvija Linux distribucijo Ubuntu. Med ostalimi konkurenti Microsoft navaja še Google, Apple, Mozillo, Opero in Android. Očitno torej namizne distribucije Linuxa tudi uradno postajajo konkurenca operacijskemu sistemu Windows.

Če Microsoft tako pravi, bo že držalo.

113 komentarjev

Razprodaja Qimonde se nadaljuje

EETimes - Po nakupu grafičnega oddelka, ki ga ima sedaj v lasti Elpida , del Qimonde želi kupiti tudi Texas Instruments. Slednji se zanima za ameriško lastnino, zanjo pa ponuja 172,5 milijona dolarjev. Texas Instruments na javni dražbi, ki bo potekala 23. septembra, želi kupiti le opremo za proizvajanje čipov in ne celotnega oddelka družbe, ki je šla v stečaj. Pravijo, da nimajo namena izdelovati pomnilniške čipe, a bi nakup orodij za izdelavo 300 mm silicijevih rezin močno pomagal njihovim proizvodnim zmožnostim.

Že prejšnji teden je Qimondin kitajski center kupila družba Inspur in ga preimenovala v Xian Huaxin Semiconductor Company Ltd. Za center so plačali približno 4 milijone dolarjev, direktor Inspurja pa je dodal še, da je to edini center v Republiki Kitajski, ki ima zmožnost izdelovati DRAM čipe, ki po kakovosti lahko konkurirajo svetovnim proizvajalcem.

Omeniti velja še, da kljub dobršnemu številu ogledov potencialnih kupcev in investitorjev tovarna v Dresdnu še ni prodana. Še več,...

2 komentarja

Mac OS X 10.6 v petek

Mac OS X 10.6 Snow Leopard

vir: Apple
Apple - Apple je uradno potrdil, da bo izdal novo verzijo svojega operacijskega sistema Mac OS X ta petek. Novi Mac OS X 10.6 z živalskim imenom Snow Leopard (snežni leopard oz. Uncia uncia) bo uporabnike prejšnje verzije stal 29 dolarjev. In kaj bo novega?

Apple pravi, da se to pot niso osredotočili toliko na novosti kot na piljenje kode sistema. Pravijo, da so predelali kar 90 odstotkov kode. Nov operacijski sistem zasede pol manj prostora kot prejšnja verzija, tako da lahko sprosti do 7 GB prostora na disku - nekaj so pridobili z optimizacijo, nekaj pa s črtanjem podpore za PowerPC. Poleg tega Apple...

210 komentarjev

Londonski bankomati govorijo v slengu

Google News - Tale novica v slovenščini ni niti približno tako smešna kot v angleščini, pa vendarle. V Londonu bodo odslej nekateri bankomati podjetja Bank Machine govorili tudi sleng Cockney. Gre za poseben sleng, ki se je razširil med prebivalci londonskega East Enda, ki tujcem zelo oteži razumevanje povedanega. Trik je v zamenjavi besede z neko drugo stalno besedno zvezo, kjer se zadnja beseda rima z zamenjano; za večjo obskurnost se običajno izgovori le prva (tako face prek boat race postane boat, head pa prek loaf of bread kar loaf). Do you Adam and Eve?

Ron Delnevo je poliglotstvo petih bankomatov, ki bo trajalo tri mesece, pospremil z besedami, da so želeli uvesti nekaj zabavnega in v skladu z lokalno kulturo. Še bonbonček: čeprav večina bančnih avtomatov zaračunava provizijo za dvig, bo uporaba teh petih brezplačna.

Še kratek glosar:
  • Huckleberry Finn - PIN
  • sausage and mash - cash
  • speckled hen - ten
  • rattle and tank - bank
  • gallbladder of lard - card
  • bees and honey - money

37 komentarjev

Tudi Xbox 360 cenejši

Oglas z nižjo ceno

vir: engadget
engadget - S predstavitvijo PS3 Slim modela, ki v sebi skriva 120-gigabajtni trdi disk in ki stane 300 dolarjev, je Sony stopil korak pred Microsoft in njihovo konzolo Xbox 360. Primerljiv model, Xbox 360 Elite, ki se prav tako ponaša s 120 gigabajtnim modelom, je stal kar 100 dolarjev več. A Walmart je že prikazal oglas, na katerem Elite nosi ceno, enako PS3 Slim - 300 dolarjev. Na oglasu sicer piše, da so zaloge omejene, o znižanju pa je Microsoft še vedno tiho. Vseeno se takšna poteza pričakuje že od najave PS3 Slim, skupaj z ukinitvijo Xbox 360 Pro...

3 komentarji

UPC na Nizozemskem začel omejevati hitrost dostopa do interneta

Slashdot - Nizozemski ponudnik dostopa do interneta UPC Broadband je začel na Nizozemskem omejevati hitrost dostopa do interneta. Z 20. avgustom so uvedli novo shemo, ki bo od 12.00 do 24.00 ure omejila hitrost na eno tretjino običajne za vse protokole razen HTTP. Tudi določene strani, ki so znane po veliki pasovni zahtevnosti, bodo upočasnjene, čeprav do njih vodi HTTP.

Preizkusno so shemo že pred tem uvedli v pokrajini Flevoland, kjer naj bi požela pozitivne kritike, saj se je večini uporabnikov odzivnost izboljšala. Kot razlog za te poteze v UPC-ju navajajo en odstotek uporabnikov, ki nenormalno veliko uporabljajo svojo pasovno širino s prenosom datotek iz novičarskih skupin in prek omrežij P2P - po njihovih besedah zlorabljajo omrežje - zaradi česar imajo ostali uporabniki težave s hitrostjo in zakasnitvami. Uradna najava v nizozemščini in prevod z Googlom.

Dodajmo še, da nizozemski UPC Broadband nima več nobene povezave z našim UPC Telemachom. Letos maja je namreč sklad Mid Europa...

50 komentarjev