»

Nov test

Slo-Tech - alien-w je bil zelo priden ter se je za cel večer celo odlepil izza njegove najljubše igrice (in punce -- alien-w), samo zato, da bi spisal nov test. In tukaj je, dragi bralci in priložnostne bralke, test novega Creativovega zvočniškega sistema vrednosti 100 in še nekaj prešernov - Creative Inspire 5700! Branje testa je za vse vedoželjne obvezno. Uživajte!

5 komentarjev

Tisto, kar je ostalo od obširne najave procesorjev GF4

Guru 3D - X-bit labsi so pred kratkim napisali izjemno podrobno novico o prihajajočih Nvidiinih procesorjih GeForce 4. Izgleda, da celo preveč podrobno, saj je Nvidia zahtevala, da novico nemudoma odstranijo. Na internetu gotovo obstajajo strani, ki so novico skopirale, vendar pa so zaradi strahu pred Nvidio tudi te večinoma odstranile "sporno" besedilo. Ostane nam samo še Guru3D, ki je objavil povzetek, ki pa je zaradi umika originalnega članka tako dragocen, da ga bom kar prekopiral. Pravi naslednje:

So, the new NVIDIA graphics chip, just like GeForce3, will be manufactured with 0.15micron technology. However, the number of transistors used in it will reach 63 million, and the working frequency will be increased up to 300MHz. Here the natural question arises: how on earth NVIDIA managed to increase the chip working frequency so greatly without shifting to a new finer manufacturing technology, especially since NV25 should be more architecturally complex than GeForce3? The answer to this...

7 komentarjev

Ali končno prihaja Kyro 2 Ultra?

Guru 3D - Kyro 2 je bil za časa vladavine GeForcev 2 MX odličen grafični čip, ki pa ga je trenutno že povozil čas, saj so ATI-jevci predstavili konkurenco v obliki Radeona 7500, Nvidia pa v obliki GeForca 2 Ti in GeForca 3 Ti200. Navdušenci so bili tako prisiljeni, da počakajo na posodobljenega Kyrota 2, ali Kyro 2 Ultra, ki pa ga, na razočaranje številnih častilcev Kyra, kar ni in ni hotelo biti v trgovine. Številni so nad čakanjem že obupali, ko so se na internetu spet pojavile govorice o izidu pohitrenega čipa. No, da novice niso iz trte zvite priča tale nemška on-line trgovina, ki ima kartice s čipom Kyro 2 Ultra že na ceniku. Na cenik je vključena kartica HERCULES 3D Prophet 4800 Kyro II Ultra 64MB TV-Out Retail, ki ima 64 MB pomnilnika, TV-Out in grafični čip, ki deluje s frekvenco 200 MHz. Cena znaša 136 , kar je malenkost višje od normalnih Kyro 2 kartic.
P.S. Na svoj seznam je to kartico (OEM in Retail izvedbo) vtaknila tudi ta stran. ...

1 komentar

Računalniška umetnost drugič

Overclockers Australia - Že pred časom smo bili priča izdelavi izjemnega modificiranega ohišja, ki je bil narejen na temo filma Osmi potnik, pred kratkim pa se je nek navdušenec spomnil, da naredi drugo verzijo ohišja na to temo. Nastal mu je zares mojstrski izdelek, ki se ga zagotovo nebi branil prav nihče. Slike tega izjemnega ohišja si lahko ogledate tukaj, za malce bolj lene uporabnike pa bom dodal slikico kar zraven novice .

0 komentarjev

In saga se nadaljuje

The inquirer - Še pred kratkim je kazalo, da bo AMD za malo malico pospravil Intela s svojimi Athloni, vendar pa smo bili kmalu priča preobratu, ki je Intel popeljal zopet med proizvajalce najzmogljivejših procesorjev za PC tržišče. Sicer je Intelova zmaga popolna samo na papirju, saj so 0.13 mikronski Pentiumi4 še vedno predragi, Athloni pa še vedno uspejo prepričati dobršen del kupcev ravno zaradi svoje nizke cene. Vendar o cenovni politiki kdaj drugič.
Čeprav ima Intel trenutno boljše izhodišče v tekmi za najbolj zmogljive procesorje, AMD prav nič ne zaostaja, saj uspešno lovi tempo, ki mu ga zastavlja Intel. Po roadmapih sodeč, se bo to sledenje uspešno nadaljevalo tudi v tem letu, saj ima AMD v vseh četrtinah najavljene ustrezne procesorje, ki bodo konkurirali Intelovi pestri ponudbi. Ne smemo pa pozabiti tudi dejstva, da se bo AMD-jev veliki naskok začel s predstavitvijo 0.13 mikronskih Athlonov, ki bodo zlahka dosegali višje hitrosti od danes najhitrejših Palominov. Več o vsem tem si...

0 komentarjev

Intel najavil mobilne Pentiume4

The inquirer - Izgleda, da se pri izdelavi mobilnih različic dobro znanega procesorja Pentium4 še celo nekaj premika, saj so The Inquirerjevci našli logotip teh procesorjev, ki ga bo Intel uporabil na svojih nalepkah. Na prvi pogled se logotip ne razlikuje od "starih", ki že dolgo časa krasijo desktop Pentiume4. Dodana mu je samo majhna črka M, ki da vedeti, da procesorji niso običajni, ampak so namenjeni mobilnemu trgu. Po zadnjih podatkih bomo mobilne Pentiume4 videli v prenosnikih že to četrtino, Intel pa naj bi s tem posegom končno poslal tudi mobilne Pentiume III v...

0 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Zaradi nekega nam ljubega dogodka (navalili ste na nas) ta večer Slo-Tech dela malo počasneje... prosim, da ne znorite, temveč počakate približno 5s, kolikor je trenutno povprečen odziven čas. Pričakujemo, da se bo stvar uredila tekom večera. Hvala za potrpljenje.

1 komentar

Iomega izdala nov CD-RW pogon

CDRLabs - Pri Iomegi so izdali nov zunanji CD-RW pogon, katerega hitrosti so 24x snemanje, 10x presnemavanje in 40x branje ploščkov. Ker pa to nekako ni nič novega, se lahko pohvalijo še s tem, da je pogon USB 2.0 kompatibilen. Tako za snemanje 60 minutnega CD-ja potrebujemo manj kot 4 minute, pri prejšnjih generacijah, ki so uporabljali še USB 1.1, pa bi nam to vzelo približno 6-krat več časa. Ze več informacij kliknite tukaj.

0 komentarjev

GF4 MX400

Slo-Tech - Na tej strani so se pojavile prve slike prihajajoče GeForce4 MX400 kartice. Kar sem lahko razbral iz generiranega prevoda iz japonščine v angleščino (izkušnja, katero nočem več ponoviti - nikdar), je to, da je čip grajen v 0.15 mikronski tehnologiji ter tiktaka pri 270 MHz, temelji pa na nVidiinem NV17. Klik!

2 komentarja

Kako do mrežnih kablov

Xtreme Tek - Vsi vemo, da prodajalci opreme s svojim prodajanjem že-vnaprej-narejenih mrežnih kablov malo pretiravajo, saj zna cena narasti nad 5000 SIT, pa še dolžina ni točno taka, kakršno smo želeli imeti. Če pa pogledamo na zadevo iz druge plati, pa vidimo, da dva konektorja ter kabel točno enake dolžine stanejo znatno manj. Rešitev? Delanje lastnih mrežnih kablov, kajpak. Okej, potrebujemo kabel, dva konektorja, erm... Osem žičk v kablu? Kam katero? S čim dam konektor na kabel? Zakaj je vse tako zapleteno? Na Xtreme Tek prepričujejo, da delo niti ni tako težko. V članku nam opišejo, kako po pravilnem postopku narediti mrežni kabel, v katero režo vtakniti kateri kabel (za kar čimmanj interference) in tako dalje. Zanimivo branje...

4 komentarji

Kaj pa mrežne kartice?

PC Stats - Ko navijamo prek zunanje frekvence (torej Front Side Busa), moramo misliti na kup dejavnikov, saj mora vse periferija uspešno delovati na povišani hitrosti. Tako overclockerji kupujemo navijalcu prijazne osnovne plošče, hiter pomnilnik ter izbrane procesorje. Kaj pa ostala periferija? Prav lahko se vam zgodi, da vaš sistem ne bo dosegel želenih 166 MHz zunanje frekvence zaradi kakšne naprave, ki na tej hitrosti ne bo želela delovati. PC Stats pri tem članku dobi čisto desetko za izvirnost preizkušanja, saj so pod drobnogled vzeli pet mrežnih kartic ter preizkusili, s kakšno hitrostjo jim lahko vodilo PCI še narekuje tempo. Naj vam samo povem, da se za lepim imenom ne skriva vedno surova kvaliteta...

0 komentarjev

Komplet LED diod namesto neonke

Overclockers Cafe - Zelo zanimiva pripravščina. Moram reči, da sem tudi sam preden sem vgradil v računalo neonko razmišljaj, da bi kupil 4 ali 5 modrih LED diod jih povezal skupaj in tako dobil ustrezno razsvetljavo notranjosti ohišja. A ugotovil sem, da bi bilo precej dražje, več dela bi imel pa še svetloba ne bi bila tako enakomerno razporejena.
Na Mikhailtech so spisali članek o komercialni industrijski rešitvi - LazerLED. Zadeva izgleda zelo dobro in je popolnoma enostavna za priklop (na molex). Dobimo jih lahko v rdeči, modri, zeleni, beli ali rumenkasti barvi, prednost take luči pa je zelo majhna poraba...

6 komentarjev