»

Spammer toži anti-spammerje

Yahoo News - Hehe, sedaj so tudi Avstralci postali "izvirni", kot so to že Američani. Tako se je nek Avstralec, ki je bil označen kot spammer in zatorej blokiran s strani Anti-spam društva, spravil tožiti oškodovanega, saj naj bi s tem, ko so mu blokirali IP številke, povzročili denarno škodo, sam pa se ima seveda za nekrivega [:D]. Klik!

8 komentarjev

Okrogli kabli - n-tič

Mikhailtech - Za mojo poslovilno novico pred jutrišnjo maturo iz slovenščine (saj res, zaželite Primožu, DrSergioDJu, Slaineu, LPPju, Máteju, Zigggi, Senitelu ter moji malenkosti veliko sreče), pa povezava do testa okroglih diskovnih kablov na Mikhailtechu. Kot lahko razberemo iz članka, je nakup le-teh zelo priporočljiv, saj se je pri njemu zamenjava iz ploščatih na okrogle kable odrazila v treh stopinjah nižji temperaturi ohišja. Ravno včeraj sem objavil novico o tem, če so okrogli kabli kakovostno slabši od ploščatih zaradi ločenih ozemljitvenih žic. Test je bil čudno izveden, saj je bila testirna enota CD prepisovalnik. Tokrat je Mikhail testiral disk s Sisoft Sandro, enkrat z okroglim kablom, drugič s ploščatim. Razlike ni bilo - le statistično odstopanje. Sedaj vemo [:D].

10 komentarjev

Novi Detonatorji

Tweaker's Asylum - Seveda tudi brez tega ne gre vsak teden, tako da okoli te teme ni več dosti besedičiti. Za vse, ki še vedno niste zadovoljni s številom sličic v sekundi vaše Rive TNT ali pa Geforcea4 Ti4600, lahko na tej strani vunpotegnete 29.17 inačico gonilnikov, ki naj bi bili datumsko novejši od verzije 29.40. Kakorkoli - združljivi so z Win2000 in WinXP, zajetni skorajšnjih osem megabajtov, za dolvleko pa kliknite sem.

1 komentar

Nov iskalnik na obzorju

Overclockers Australia - Hehe, tale iskalnik me je pa spravil v dobro voljo [:D]. Kartoo je novi web-browser, ki naj bi s svojo napredno tehnologijo konkuriral velikim. Iz radovednosti sem kliknil na povezavo in videl, da je največja posebnost tega net-iskalca to, da je grafičen ter prikazuje povezave med stranmi, ki so prikazale želeno ključno besedo. No, ko sem vanj vpisal frazo Slo-Tech, sem ugotovil to, da v Dallasu obstaja drag-race skupina, ki se imenuje tako kot mi. Naša stran, ki bi mogla biti prvi zadetek, je bila locirana šele na drugi strani prikazanih potencialov. Toliko o novih tehnologijah...

3 komentarji

Pisava je unikatna

New Scientist - Pa poglejmo, s kakšnimi novicami lahko postrežem v predmaturitetni nedelji [:D].

Kot poročajo v tem članku e-revije New Scientist, so znanstveniki v državni newyorški univerzi dokazali, da je pisava vsakega individuuma unikatna. Bistvo te raziskave je uporaba v sodnih dvoranah, saj je bilo leta 1993 z vrhovno razsodbo odločeno, da se lahko znanstvene metode uporablja le, če so bile prej dokazane v znanstvenih občilih. S pomočjo programske opreme, ki so jo avtorji razvili, in pripadajoče študije, so si odvetniki pomagali že v enem primeru na sodišču - ter zmagali.

0 komentarjev

Hladilnik za GeForce 4 Titaniume

Overclocker's Club - ThermalTake je pred kratkim predstavil svojo rešitev za hlajenje najnovejših Titaniumov. Hladilnik je narejen iz bakra, zraven pa dobimo še hladilnike za RAM, ki jih orginalne kartice nimajo. Pri ThermalTakeu zagotavljajo, da je njihov hladilnik boljši od standardnega, in da z njim lahko navijete svoje grafikulje do konca. Pri Overclocker's Club so ta hladilnik tudi preizkusili ter seveda o tem spisali članek.

0 komentarjev

Vodno hlajenje

Pimprig - Bliža se čas vročih poletnih dni, ko bodo naši mlinčki trpeli zaradi povišane temperature - naviti še toliko bolj. Zato prav pride vodno hlajenje, vendar je izdelava le-tega lahko precej težavna. Rešitev te težave je seveda nakup kompleta, v katerem so vse komponente vodno hlajene. Neke vrste Plug'n'Play varianta, torej [:D]. Test enega takih kompletov si lahko ogledate tukaj, odločitev, ali se nakup izplača, pa prepuščam posamezniku.

0 komentarjev