»

Second Life na Samsungovih mobilnih telefonih

vir: Gizmodo
Gizmodo - V podjetju Samsung so razvili Second Life aplikacijo za mobilne telefone, ki uporabnikom omogoča transportacijo v Drugo življenje kjerkoli na svetu. Predstavnik podjetja je izjavil, da bodo program ameriškim potrošnikom ponudili verjetno v drugi polovici leta, Gizmodo pa se sprašuje, kaj je podjetje prepričalo v razvoj aplikacije za računalniško igro, ki ima tako majhno uporabniško bazo. Med registriranimi milijoni uporabnikov naj bi bilo namreč "živih" le 250.000 računov.

25 komentarjev

Naslednici Santa Rose

bit-tech.net - Santa Rosa, četrta generacija Intelove mobilne platforme, bolj znane pod imenom Centrino, bo, jasno, tekom letošnjega leta dobila naslednico. Na Intel Developer Forumu, ki poteka danes in jutri, je bilo namreč že govora o Montevini. Povedanega ni bilo nič specifičnega o strojnih specifikacijah, obljubljajo pa precej boljše zmogljivosti integriranega grafičnega čipa in zmožnost gledanja BluRay filmov brez zatikanja ob uporabi napajanja le iz baterije! Obljubljajo pa še, da bo nekaj baterije ostalo še za poznejše delo po ogledu filma. Glede na Wikipedijo bo nova platforma zgrajena okrog mobilne verzije veznega čipa serije 45 in ICH9M južnega mostu, s čimer bomo dobili podporo za DDR3. Osrednji procesorji bodo seveda narejeni v 45 nm proizvodnem procesu.

Ve pa se tudi že, da bo Montevina zadnja platforma, kjer bo krmilnik pomnilnika v veznem čipovju - Calpella bo namreč zgrajena okrog procesorjev Nehalem. Ker pa je videz vedno bolj pomemben faktor za nakup prenosnika, vedno večje...

0 komentarjev

Raziskava o spletnih pedofilih ovrgla številne mite

Slo-Tech - V publikaciji American Psychologist je pred kratkim izšel članek raziskovalne skupine CCRC (Crimes Against Children Research Center), ki priljubljene domneve o »internetnih plenilcih« postavlja pod vprašaj.

Splošna predstava, da spolni prestopniki na svetovnem spletu mladostnike nagovarjajo tako, da se predstavljajo kot njihovi vrstniki in jih na ta način zvabijo na srečanja ter jih zlorabijo, glede na rezultate raziskave ni pravilna.

Dogajanje je, kot trdijo raziskovalci, ravno obratno. Največ pedofilov se osredotoča na najstnike, ki jih zvabijo v seksualna razmerja. Vzamejo si čas, da razvijejo zaupljiv odnos, ki ga najstniki in najstnice dojemajo kot romanco ali celo spolno avanturo ter se v večini zavedajo, da se pogovarjajo z odraslo osebo. Mladostniki, ki so za takšno početje najbolj dojemljivi, imajo ponavadi za seboj preteklost, v kateri so se dogajale zlorabe in nasilje v družini – poleg tega pa so nagnjeni k tveganim dejavnostim, kot na primer on-line pogovarjanju o...

18 komentarjev

Bo eBay prodal Skype Googleu?

vir: CNet
CNet - Leta 2005, ko je eBay priljubljeno storitev kupil, je po mnenju mnogih v Silicijevi dolini storil 2.6 milijarde ameriških dolarjev "težko" napako. Včeraj so se pojavile nove govorice, da se Skype z Googleom pogaja o partnerstvu ali celo o takojšnji prodaji. Medtem ko govoric ni komentiral še nihče od vpletenih, naj bi dogajanje dodatno podžgala odsotnost Googleovih strokovnjakov na sejmu CTIA v Las Vegasu.

Henry Blodget iz Silicon Alley Insiderja ocenjuje, da bi eBay Skype lahko prodal za 5 ali 6 milijard ameriških dolarjev.

9 komentarjev

Prisluhnite dogajanju pod ledeno polico na Antarktiki

Wired Blog - Nemški znanstveniki so s pomočjo podvodnega mikrofona vzpostavili zvočni prenos dogajanja pod ledom na Antarktiki, ki naj bi pričaral zvočno podobo skoraj nedotaknjenega oceana. Hidrofon deluje s pomočjo vetrne in sončne energije iz observatorija Palaoa (Perennial Acoustic Observatory in the Antarctic Ocean) na Ekströmovi ledeni polici - podvodne zvoke pa naj bi prenašal ter snemal nekaj let.

Znanstveniki bi radi zabeležili čimveč posebnih načinov oglašanja različnih živalskih vrst, hkrati pa bodo preučevali tudi vpliv ladijskega prometa na njihovo obnašanje. Poslušalce prenosa opozarjajo na nenadne...

17 komentarjev

Office Open XML je postal ISO standard

vir: CNet
CNet - Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO) je sporočila, da je Office Open XML format (OOXML) sprejela med ISO standarde. Omenjeni format je razvilo podjetje Microsoft, ki si je za potrditev standarda tudi najbolj prizadevalo, saj je OOXML v njihov odgovor na ostale poskuse standardiziranja pisarniških formatov.


Od državnih teles za standardizacijo, ki so vključena v ISO, jih je po dolgotrajnem lobiranju kar 86 odstotkov glasovalo za sprejetje OOXML-a. Rezultat glasovanja naj bi po besedah Toma Robertsona, ki je pri Microsoftu odgovoren za zagotavljanje združljivosti in standardov, pokazal da "ima OOXML izredno široko podporo". Pojavljajo se zapisi, da naj bi si marsikatero...

69 komentarjev

Nov Slo-Tech

Slo-Tech - Zmrznil je pekel, prašiči letijo. Na Slo-Techu smo po sedmih letih in pol prenovili izgled strani (in še marsikaj). Prvo aprilska šala je bila na začetku sicer mišljena kot enodnevni poskus, ki pa je izpadel precej dobro -- 40% podaljšan povprečni čas prebit na strani, 30% več sporočil v forumu, 20% več ogledov. Glede na rezultate današnjega eksperimenta, se nam ne zdi smiselno začasno preklapljati nazaj na staro obliko, tako da bo ta ostala.

Za začetek bi radi poudarili, da je stari Slo-Tech še vedno dostopen na naslovu: star.slo-tech.com in da bo tam ostal v še precej nedoločljivo prihodnost.

V uporabo nove strani vas ne bomo poskušali prisiliti z ostrim rezom, temveč z razvojem dodatnih funkcionalnosti. Zavedamo se, da na novi strani še precej manjka. Tekom današnje noči lahko pričakujete registracijo in nekaj podobnih malenkosti, jutri uporabniške profile, potem pa bodo v nekaj dneh pričeli kapljati novi članki (in nazaj dostop do starih). Pri tem vas celotna ekipa Slo-Techa...

128 komentarjev