»

MusicNet: glasba na podlagi naročniškega sistema

Excite News - RealNetworks, ki ga vsi poznamo po programu RealPlayer, bo sodeloval z največjimi glasbenimi založniškimi hišami, AOL Time Warner, Bertelsmann AG in EMI Group, ki bodo ponujale glasbo na podlagi naročniškega sistema. Ta storitev, imenuje se MusicNet, bo na voljo še to leto.
MusicNet bo omogočal glasbenim navdušencem, da bodo dol-povlekli željeno glasbo preko interneta, vendar pa bodo morali zanjo plačati.
MusicNet bo verjetno imel največjo konkurenco v Duet-u, partnerstvu med Sony-jem in francoskim medijskim konglomeratom Vivendi Universal, ki obljublja na tisoče pesmi na internetu za dol-vleko, seveda tudi na podlagi naročnine.
Nekaj informacij o MusicNet-u si lahko ogledate tudi na uradni strani, tukaj.

8 komentarjev

Cene RAMa

Jaz - Ok, to je samo preventivno opozorilo. Iz več različnih virov sem zasledil informacije, da se bo RAM v bližnji prihodnosti precej podražil. Čeprav je prva podražitev že bila, in sicer kakšna dva tedna nazaj, se ima stanje še precej za spremeniti. Po nekaterih informacijah naj bi se RAM že podražil za približno 40%, toda tega ne morem potrditi. Sicer so se cene v naših trgovinah opazno zdebelile, toda 40% podražitve še ni za opaziti.
S to novico nikakor ne mislim povzročiti kakšne panike, toda vseeno bodite previdni...

25 komentarjev

RF filter na Nvidiinih karticah

Jaz - Sicer smo o tej temi na Slo-Techu razpravljali že kar nekaj časa nazaj, toda verjetno smo med tem dobili kar nekaj novih obiskovalcev, ki bi jih to lahko zanimalo. Da, spet govorim o slabih RF filtrih na (vseh?) Nvidiinih karticah, ki so lahko vzrok za slabši tekst in splošno kvaliteto slike pri višjih ločljivostih. Na tej strani boste našli vse potrebne informacije o vzrokih ter tudi predlagane modifikacije za odpravitev problema. Zahvala za to novico gre drumlinerju.

1 komentar

Prvi CAS2 DDR moduli

Jaz - Corsair, znani proizvajalec izjemno kvalitetnih RAM modulov, je najavil izid prvih CAS2 DDR DIMM modulov na svetu. Gre za popolnoma pretestirane 128MB in 256MB module, ki bodo zadovoljevali najzahtevnejše uporabnike (in overclockerje, seveda ). 128MB moduli so že na voljo, 256MB pa bodo v roku nekaj tednov! Več lahko preberete tukaj. Thnx, Klemen!

1 komentar

Nekaj informacij o Radeonu2

Jaz - Na Rage3D strani lahko zasledimo nekaj informacij o prihajajočem R200 alias Radeonu2. V bistvu ne gre za nič pretresljivega, le zanesljivo informacijo, da dejanske kartice ne bodo na voljo pred oktobrom letos. Sicer bodo večji OEMi dobili prve primerke že poleti, toda mi navadni smrtniki bomo na njih morali še počakati. Da bi nam olajšali čakanje, nameravajo ATIjaši izdati še nekaj Radeon SE kartic s hitrejšimi jedri/pomnilnikom. Thnx, Timon!

0 komentarjev

Nove Gigabytove plošče

Jaz - Timon mi je poslal nekaj informacij o novih Gigabytovih ploščah, ki se bodo kaj kmalu znašle tudi pri nas. Moram priznati, da Gigabyte vse bolj postaja podjetje, ki je zanimivo tudi za nas overclockerje, saj so se začeli truditi tudi v tej smeri. Njihove nove matične plošče so tako opremljene z malim morjem nastavitev, ki jih prej od tega proizvajalca nismo bili vajeni. Poleg tega pa je za njih značilna tudi kvaliteta in nekatere zanimive funkcije (DualBIOS, STR in podobne). Torej, nove plošče so:
  • GA-7DXR: SocketA osnovna plošča, zgrajena okoli AMD 761 Northbirdga in VIA 686B Southbridga. To seveda pomeni podporo najnovejšim SocketA procesorjem, DDR pomnilniku in ATA 100 diskom.
  • GA-7VTX: Različica zgornje plošče, ki namesto AMD 761 Northbridga uporablja VIAin KT266. Ostale lastnosti so skoraj popolnoma enake.
  • GA-7ZXR (rev 2.2): SocketA osnovna plošča z VIA KT133A čipovjem, katere predhodnico že poznamo. Za razliko od njenih predhodnic pa je opremljena z morjem overclockerskih...

1 komentar

Novi ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - Heh, kako ustrezno, ravno na prvi april je izšla nova številka odličnega on-line magazina, ZZZ. Problem je le v tem, da je težko razbrati, ali gre za prvoaprilske šale ali resne novosti. ZZZ je namreč taka revija, da pravzaprav nikoli ne moremo razbrati, ali se Kolya le heca ali pa si je katera nora glava to res izmislila. No, glede na to, da je v tej številki govora o AMDjevih kladivih in Philipsovih "pametnih" natikačih, bi vseeno rekel, da gre za potegavščino. Pa še slikica iz te številke... Whoa:

2 komentarja

Konec... NOT!

Jaz - Heheh, nam je uspela prvoaprilska potegavščina, kajne? No ja, sicer niti približno ne tako masovno, kot sem upal, toda nekateri ste nasedli. Zdaj si lahko oddahnete .

29 komentarjev