» »

MusicNet: glasba na podlagi naročniškega sistema

MusicNet: glasba na podlagi naročniškega sistema

Excite News - RealNetworks, ki ga vsi poznamo po programu RealPlayer, bo sodeloval z največjimi glasbenimi založniškimi hišami, AOL Time Warner, Bertelsmann AG in EMI Group, ki bodo ponujale glasbo na podlagi naročniškega sistema. Ta storitev, imenuje se MusicNet, bo na voljo še to leto.
MusicNet bo omogočal glasbenim navdušencem, da bodo dol-povlekli željeno glasbo preko interneta, vendar pa bodo morali zanjo plačati.
MusicNet bo verjetno imel največjo konkurenco v Duet-u, partnerstvu med Sony-jem in francoskim medijskim konglomeratom Vivendi Universal, ki obljublja na tisoče pesmi na internetu za dol-vleko, seveda tudi na podlagi naročnine.
Nekaj informacij o MusicNet-u si lahko ogledate tudi na uradni strani, tukaj.

8 komentarjev

element ::

Se pravi isto kot napster sam, da boš mogu plačat? ;(( Long live napster! Napster = zakon :D

TinkaPinka ::

Ja, podoben sistem kot Napster, ampak plačljiv. Žal.

whatson ::

saj Napster bo tudi plačljiv.. ali ?:D

TinkaPinka ::

Napsterjeva usoda je dokaj negotova, in se zaenkrat ne ve, če bo še sploh obstajal. Založniške hiše namreč niso bile zadovoljne s sistemom filtrov, ki jih je Napster postavil, kot tudi niso bile navdušene nad idejo pavšala.

miha ::

Za muziko ne mislim plačati niti centa!!!!

element ::

S tem, ko bojo zaprl Napstra ne bojo nič naredil! Musko bo še zmer mogoče dolvlečt saj je 100 drugih programov za iskanje muske (res je Napster najboljši). Npr. Abe's Mp3 Finder in ostali. A so ljudje res čudni, če misljo da če bojo Napsterja zaprl tud razpečevanje muske preprečl? Odgovor je NE!

Fella ::

Sej se zavedajo, da jim to nikoli ne bo uspelo. Oni poskušajo postavit zgled drugim, da ne poskušajo kaj takega. Sicer pa sem tudi jaz mnenja, da če si želiš delo kakšnega glasbenika, moraš biti pripravljen plačati. Res pa je, da pa nebi dal niti tolarja za kakšno Britni Računalniškiglasprasicaplastičnakokšjimožganipotrebnaameričanka:)8-)

Jinxy ::

Zadnja leta smo se vsi preveč razvadili in kar mislimo, da bo vse zastonj....eni bi celo kurbice z neta dol vlekl..."sej je zastonj"

Izjave v stilu "za muziko ne mislim plačat niti centa" se mi zdijo nezrele in otročje!

Če bo cena primerna, se pravi dost nižja kot pa, če bi šel v štacuno, pa kupu CD, potem bom rajši dal kakšen tolarček, pa bo vsaj legalno, do takrat pa itak Napster :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MP3

Oddelek: Loža
121540 (817) Konlov
»

Program za grafično oblikovanje

Oddelek: Programska oprema
94148 (3905) 823483

SLO Internet TV preko 70 programov http://www.datoteka.net/tv/

Oddelek: Zvok in slika
1031908 (31247) Matek
»

Visual basic.net vs visual basic

Oddelek: Programiranje
71040 (909) kopernik
»

iTunes for Windows

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
272989 (2989) Road Runner

Več podobnih tem