» »

Nove Gigabytove plošče

Nove Gigabytove plošče

Jaz - Timon mi je poslal nekaj informacij o novih Gigabytovih ploščah, ki se bodo kaj kmalu znašle tudi pri nas. Moram priznati, da Gigabyte vse bolj postaja podjetje, ki je zanimivo tudi za nas overclockerje, saj so se začeli truditi tudi v tej smeri. Njihove nove matične plošče so tako opremljene z malim morjem nastavitev, ki jih prej od tega proizvajalca nismo bili vajeni. Poleg tega pa je za njih značilna tudi kvaliteta in nekatere zanimive funkcije (DualBIOS, STR in podobne). Torej, nove plošče so:
  • GA-7DXR: SocketA osnovna plošča, zgrajena okoli AMD 761 Northbirdga in VIA 686B Southbridga. To seveda pomeni podporo najnovejšim SocketA procesorjem, DDR pomnilniku in ATA 100 diskom.
  • GA-7VTX: Različica zgornje plošče, ki namesto AMD 761 Northbridga uporablja VIAin KT266. Ostale lastnosti so skoraj popolnoma enake.
  • GA-7ZXR (rev 2.2): SocketA osnovna plošča z VIA KT133A čipovjem, katere predhodnico že poznamo. Za razliko od njenih predhodnic pa je opremljena z morjem overclockerskih nastavitev.
  • GA-6RX: Te plošče bodo veseli Intelaši. Gre za Socket370 mamaplatko, zgrajeno okoli novega DDR VIA Apollo PRO266 čipovja. To seveda pomeni, da podpira DDR SDRAM, poleg tega pa še vse druge novosti in funkcije. Celo ATA100 RAID ne manjka. Tudi njo se bo dalo overclockat.

1 komentar

R@C@ ::

Kakšne so pa cene? P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GIGABYTE? ASUS? ABIT?

Oddelek: Kaj kupiti
181258 (949) krucymucy
»

Epox 8k7a+

Oddelek: Novice / Matične plošče
81783 (1783) Pretorijanec
»

SOCKET A mamaplata

Oddelek: Kaj kupiti
101544 (1407) OChack

Več podobnih tem