»

Apple klecnil pod navalom prednaročil

Takšen prizor so pričakali iPhone 4 željni kupci v ZDA

vir: engadget
engadget - Z včerajšnjim dnem so pri Applu omogočili prednaročila za iPhone 4, kar so storili z običajno nadgradnjo trgovine, v kateri so dodali tudi včeraj omenjeni prenovljeni Mac Mini. A prednaročila za iPhone 4 so očitno nadvse zaželeno blago, saj je bodočim kupcem uspelo celo sesuti AT&T-jeve strežnike. Do slednjih dostopa tudi Applova lastna trgovina, seveda dokler kupite mobilni telefon z vezavo.

Prednaročila so se začela tudi pri angleškem operaterju O2, a bolj pomembno dejstvo za nas Slovence je, da so v Veliki Britaniji in Franciji za prednaročilo na voljo odklenjeni iPhoni brez vezave. Slednji bodo stali 500 funtov v primeru modela s 16 GB internega pomnilnika oz. 600 funtov z dvakrat toliko pomnilnika, ne glede na barvo...

103 komentarji

E3: Nintendo 3DS

Modra različica konzole

vir: engadget
engadget - Predstavitve pričakovanih izdelkov se na E3 nadaljujejo z Nintendovim 3DS-om, 3D različico ročne igralne konzole DS(i). Oblika je že znana, konzola ima 2 zaslona (Dual Screen), kjer je spodnji občutljiv na dotik in ima okrog sebe ostale gumbe za upravljanje s konzolo. Efekt treh dimenzij, ki so ga pri Nintendu uspeli doseči brez uporabe posebnih očal, je sicer uporabljen le na zgornjem zaslonu, ki ni občutljiv na dotik. Na robu konzole ob zgornjem zaslonu je tudi poseben drsnik, s katerim se spreminja količino 3D efekta oz. se ga sploh izključi.

Na Engadgetu poročajo, da so učinki pravzaprav dobri, a se je treba skoncentrirati...

41 komentarjev

Po Kinectu dorečen še Move

engadget - Sony je svoj Move, PlayStationovo različico Kinecta, uradno predstavil že pred časom, a so takrat zase zadržali podrobnosti o ceni in datumu izida. Na predstavitvi E3 so končno razkrili še ta podatka, kar pomeni, da se predčasno internetno primerjanje tekmecev lahko začne! Move bo na trg prišel prej kot Kinect ter bo obenem cenejši. V ZDA bo namreč na voljo že 19. septembra, približno 2 tedna pred Kinectom, in bo za tretjino cenejši, saj bo stal le 100 ameriških dolarjev. Celoten paket PlayStation Move Sports Champions bo vseboval eno igro, Sports Champions, poleg optičnega upravljalnika (sladoleda) in kamere PlayStation Eye.

Nekateri uporabniki PS3 slednjo že imajo, zato bodo lahko kupili le optični krmilnik za 50 ameriških zelencev. Dodatni, navigacijski krmilnik, ki ima podobno vlogo kot Nintendov Nunchuk, bo stal dodatnih $30. V primeru da si Sonyjeve konzole še ne lastite, bo, podobno kot v primeru Kinecta, na voljo še celoten komplet s PS3 Slim, ki bo stal $400. Evropske...

22 komentarjev

Pricurljali podatki o Samsungovem tabličnem računalniku

TG Daily - Na svet so iz Vietnama pricurljali podatki o prihajajočem Samsungovem tabličnem računalniku, ki ga bo poganjal Android. Sedempalčno napravo bo usmerjal Android 2.2 (Froyo), v njej pa bo tiktakal procesor ARM-jev Cortex A8 z 1,2 GHz. Spomina bo vgrajenega 16 GB, še enkrat toliko pa ga bo moč dobiti z razširitveno kartico microSD. Priložena baterija bo imela kapaciteto 4 Ah, tako da bo naprava tehtala vitkih 370 gramov. Samsung Galaxy bo dobavljiv do začetka božične nakupovalne sezone, podatkov o ceni pa še ni.

11 komentarjev

Izraelsko podjetje bojda povečalo zanesljivost SSD

ComputerWorld - Trenutno obstojijo polprevodniški pogoni v dveh oblikah: dražji in zanesljivejši uporabljajo enonivojske celice (SLC), medtem ko cenejši in v domačih računalnikih ekskluzivno zastopani uporabljajo večnivojske celice (MLC). Razlik med obema tehnologijama je kar nekaj, čeprav je ideja enaka. Za uporabo v strežnikih so primerni le dražji pogoni z enonivojskimi celicami, a to se utegne spremeniti, saj je mlado izraelsko podjetje Anobit najavilo odkritje tehnologije, ki MLC-je naredi enako zanesljive kot SLC-je.

Doslej neznano podjetje je izdalo pogone iz serije Genesis, ki zmorejo 50.000 ciklov zapisovanja in branja, kar...

15 komentarjev

Microsoft 'podkupuje' razvijalce

Bo Microsoftu uspelo na hitro zagnati razvoj iger?

vir: TG Daily
TG Daily - Mnogi so napovedovali, da bo iPhone začel močno konkurirati prenosnim igralnim konzolam, predvsem Nintendu DS, ki na tem področju drži primat. Brez dvoma ima iPhone v AppStore veliko število brezplačnih in plačljivih, kakovostnih iger, vseeno pa mu morda manjkajo nekateri največji naslovi, ki jih ima Nintendo DS. A zdaj očitno želi mešati štrene še Microsoft. Po spletu krožijo poročila, da Microsoft kontaktira razvijalce iger za iPhone ter jim ponuja začetne stimulativne denarne nagrade, če se odločijo igre razviti tudi za prihajajoči Windows Phone 7. Z mnogo večjim poudarkom na zabavi in socialnosti je to pravzaprav dokaj...

40 komentarjev

ChatRoulette bo očiščena perverznežev

TechCrunch - Se še spomnite domnevno revolucionarnega orodja za povezovanje na internetu ChatRoulette, o katerem smo pisali februarja? Spletno stran je postavil ruski najstnik Andrej Ternovski in je uporabnika ob prijavi povezala z naključnim obiskovalcem strani nekje drugje. Bistvo je videopovezava, saj je bila zaželena spletna kamera, tako da bi se lahko uporabnika videla, kramljala in tudi pisala. Žal se je vse skupaj izrodilo v parado moških spolnih organov (ena boljših parodij na The Daily Showu). Da ne bi stran potonila kot en izmed bolj sprevrženih krajev na spletu, bodo stran otrebili nečednih posnetkov.

Po prihodu v ZDA so Ternovskega razni poslovni angeli in upravljavci skladov tveganega kapitala...

15 komentarjev