»

Vodič pri nakupu DVD komponente

TechTV - Ker opažam, da se po slovenskih forumih zadnje čase kar precej pojavlja vprašanje, kateri DVD pogon ali komponento se splača kupiti, vam priporočam naslednje strani, kjer pa se niso preveč poglobili v opis in ga s tem naredili prijaznega do vsakega uporabnika. Za kakšno resno pomoč pri izbiri DVD komponent, pa odsurfajte na Audioreview.com, kjer komponente opisujejo kar kupci sami. Tako nekako bolj točno veste, kaj lahko pričakujete.

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Tokrat sem stestiral Asusov iPanel Deluxe - ultimativni kos trdine oz. strojne opreme, ki na majhnem LCD ekranču prikaže skoraj vse, kar si overklokerji želijo vedeti o stanju svojega abakusa. Se spomnite tistih senzorjev za temperaturo z ekrani, ki smo jih monitrali na sprednjo stran računalnika in tako odčitavali temperature v notranjosti računalnika? No, to in še več je iPanel. Toda tudi ta ima svoje pomanjklivosti in napake. Preberite si test.

1 komentar

Malo preurejen forum

Slo-Tech - Ker je bil odziv na predlog, da bi vnesli v forum še oddelek DVD, pozitiven, se je danes to izvršilo. Torej, od danes naprej lahko na tem naslovu vnašate nove teme, ki imajo kakršnekoli veze z DVDji. O novih filmih, prihajajočih tehnologijah, DVD zapisovalnikih, DVD bralnikih, izposojevalnicah, in tako naprej. Skladno s tem se je oddelek "Zvok in slika" premaknil v novonastali nadoddelek "Večpredstavnost", ker smo pač mislili, da tja spada bolj. Uživajte .

2 komentarja

Iskanje

Slo-Tech - Od sedaj naprej se da iskati po več besedah hkrati. Privzeta je operacija ALI. Kmalu dobite tudi možnost IN-a. Če kdo opazi kakšno razliko v hitrosti (stvar naj bi delovala hitreje), naj sporoči.

3 komentarji

Corsairjeva pošast

HardOCP - Podjetje Corsair je že kar dolgo časa prisotno med računalniško srenjo, saj ga številni poznajo po izjemno kvalitetnem pomnilniku. Čeprav podjetju pomnilniški posel zadnje čase kar dobro gre, so se vodilni odločili, da se bodo podali tudi v vode računalniških sistemov. V preteklem času smo videli že kar nekaj takih poizkusov, vendar pa jih je kar nekaj propadlo, ker niso uspeli zagotoviti dovolj dobre kvalitete in podpore. Corsair obljublja, da bodo naredili vse, kar bodo zmogli, da bodo zagotovili zares dobre sisteme za zelo zahtevne uporabnike....

1 komentar

Še en Power Leapov izdelek

Power Leap - Power Leap bo marsikaterega uporabnika razveselil tudi z rešitvijo, ki ji pravijo "računalnik na kartici ISA". Ker je reža ISA v novejših modelih matičnih plošč že izumrla, je kartica namenjena predvsem tistim, ki imajo doma še vedno take starostnike, kot so računalniki 486 ali 386, ki imajo več kot preveč rež ISA. Na kartici bomo našli stari SIS-ov nabor, ki vsebuje tudi integrirano grafično kartico, podnožje za procesorje Pentium III in Celeron (o podpori Tualatinom ne duha, ne sluha), ki lahko delujejo v navezi s pomnilnikom SDRAM. Slabost razširitvene kartice je, da ne vsebuje nobenih rež PCI, kar jo naredi neuporabno za zahtevnejše uporabnike. Power Leap jo je sicer oplemenitil...

2 komentarja

Power Leap PL-iP3 pretvornik

Aware Magazine - Da, prav ste prebrali. Že kar dolgo časa je od tega, odkar je Power Leap napovedal svoj pretvornik, s pomočjo katerega bodo delovali tudi Tualatini v starejših ploščah. Podjetje pa ni ostalo samo pri napovedih, ampak je svoje napovedi tudi uresničilo tako smo bili pred kratkim priča izidu pretvornik PL-iP3, ki je narejen za režo Slot 1. DA bi Power Leap naredil pretvornik bolj privlačen, mu je dodal še procesor Celeron, ki deluje s frekvenco 1.2 GHz. Naslednja dobrota, ki jo je ponudil Power Leap pa je še podpora SMP, kar pomeni, da lahko v stare plošče BX, ki imajo dve reži Slot 1 vtaknemo dva pretvornika s procesorjema, ki podpirata večprocesorsko delovanje in že imamo dokaj poceni SMP sistem. Vendar pa je to samo delček dobrot, ki jih ponuja PL-iP3. Ostale funkcije je opisal Awaremag v opisu, ki obsega 6 strani.
Dočakali smo pretvornik za režo Slot 1, počakajmo še pretvornik za Socket370 . ...

5 komentarjev

MSI Titanium kartice

PC Stats - MSI je podjetje, ki se ukvarja predvsem s proizvodnjo matičnih plošč, zadnje čase pa se uveljavlja tudi kot proizvajalec zmogljivih grafičnih kartic. Podjetje se je proslavilo s svojo kartico Starforce na procesorju GeForce 3, sedaj pa nadaljuje tradicijo s karticami Titanium. MSI je tako ponudil tri kartice, ki bazirajo na enem izmed treh grafičnih čipov iz družine Titanium, ki jih je pred kratkim ponudila Nvidia. Kartice se poleg zmogljivosti razlikujejo po dodatkih, saj sta najzmogljivejša primerka opremljena tudi s 3D očali, ki sicer kvarijo oči sto na uro, vendar pa sta še vedno dobrodošel dodatek. Modifikatorji bodo veseli rdečega tiskanega vezja in nekaterih drugih lastnosti, kot so dvojni BIOS, bolj napreden design od referenčnega Nvdiinega, TV-Out in še kaj bi se našlo. Na strani PCStats, kjer so opravili testiranje so vse tri kartice pretestirali kolikor se je le dalo, jih primerjali s konkurenco in ugotovili, da je najboljši nakup še vedno GeForce 3 Ti200, najboljši za...

0 komentarjev

Navijanje Macov

Overclockers Australia - Maci so v zadnjem času deležni posebne pozornosti, saj je Apple s svojimi izjavami, da bo novi iMac v obliki svetilke, povzročil kar nekaj razburjenja med uporabniki. Ker pa ljudje v takem času zelo radi brskajo za podatki o Applovih računalnikih, se je avtor te strani odločil, da razsvetli uporabnike Applovih računal z vodiči o navijanju. Po nekaterih podatkih ima avtor na svoji strani opisan postopek navijanja prav za vsak model računalnikov, ki jih je Apple izdal (OK, navijanja kakšnih pionirskih izdelkov zagotovo ne gre pričakovati ). Če se vam v hiši valja kakšen star Applov računalnik in ne veste kaj bi z njim, ali pa ste le siti počasnosti svojega iMaca in bi ga radi navili, potem obiščite to stran in se podučite o tehnikah navijanja. Pa čim manj uničenih procesorjev .

0 komentarjev

Nvidia najavila nForce 415-D

Nvidia - Z naborom nForce je Nvidia dokazala, da niso samo mojstri grafike, ampak da znajo narediti tudi dokaj dober nabor. Z nForce 420-D je Nvidia dala AMD-jevim procesorjem novega poleta, vendar pa so kupci marsikateremu proizvajalcu matičnih plošč očitali precej visoko ceno njihovih izdelkov. Razlog za tako visoko ceno je tičal ravno v integrirani grafični kartici, ki jo marsikdo sploh ni uporabljal, povrhu vsega pa je še zaostajala za običajnimi karticami s procesorjem GeForce 2 MX, ki smo jih vtaknili v režo AGP 4x. Nvidia se je tako odločila, da v kratkem izda izvedenko nForce 415-D, ki bo vsebovala vse sestavne dele najmočnejše...

3 komentarji

Macromedia izdala Flash popravek

Newsbytes - Oteževalnik širjenja virusa SWF/LFM-926 se v bistvu niti ne kvalificira kot 'popravek'. Namreč, ne odpravi napake oz. 'dodatka' (feature) v ogledovalniku priljubljenega formata za vektorsko animacijo Flash Player (tako je - nevarnost okužbe pri gledanju v brskalniku ne obstaja), ampak zgolj razveljavi povezavo med programom ter končnico .swf. Ker je srčica virusa v flashovem 'Action Scriptu', ki omogoči interakcijo uporabnika z animacijo, bomo na pravi popravek očitno še malce počakali. Klik!

0 komentarjev

Novi črviček: Gigger

The-Ctrl-Alt-Del - Pojavil se je novi črviček z imenom Gigger (JS.Gigger.A@mm). Črviček veselo briše datoteke in formatira disk in se razmnožuje s pomočjo programov Microsoft Outlook ter mIRC. Razširjenost še ni velika, toda pri podjetju Symantec opozarjajo na veliko nevarnost.

Poskuša vas pretentati in se zakamuflira v MS-jev Security Update. Toda MS nikoli ne pošilja popravkov po elektronski pošti ampak ga lahko vedno potegnete z neta skozi vaš brskalnik.

Podjetja ki skrbijo za zaščito, že množično pripravljajo popravke, ki so po večini že navoljo (vsaj pri Symantec-u že od 9. januarja).

Več o črvu: securityresponse.symantec.com

3 komentarji