»

Radeon 9500 in 9700 naslednji petek

The inquirer - Na strani The Inquirer poročajo, da je ATI objavil datum izdaje novih Radeon kartic z oznakama 9500 in 9700. Skupne lastnosti kartic so 275 MHz jedro, 550 MHz pomnilnik, ter dvojni 400 MHz RAMDAC, razlikujeta se pa po številu cevovodov, količini pomnilnika in bitnosti pomnilniškega vmesnika. Tako je Radeon 9700 opremljen z osmimi cevovodi, medtem ko 9500 vsebuje "le" štiri, kar drastično vpliva na ceno. Pri ATIju so se odločili namestiti 128 MB DDR pomnilnika na kartico Radeon 9700 in 64 MB na verzijo 9500. Radeon 9700 bo uporabljal 256-bitni pomnilniški vmesnik, 9500 pa 128-bitnega.

Tudi cena kartic bo zelo ugodna, saj boste morali za kartico Radeon 9700 odšteti okoli 70.000, za 9500 pa 40.000 SIT. S takšno cenovno politiko bo Radeon 9500 prva grafična kartica na trgu, ki za tako nizko ceno podpira tehnologijo DirectX 9. Datum izida je 18. oktober.

6 komentarjev

Kampanja za cenejše računalniške igre

več strani - S sloganom "Videoigre so oderuške" so britanski igričarji sprožili kampanjo za znižanje cen računalniških iger za 50 odstotkov. Cene se tudi v Veliki Britaniji gibljejo preračunano okoli 15000 tolarjev. Z akcijo želijo pridobiti (vse) igričarske strani, ki bi v podporo objavile reklamno pasico (banner) ali apelirale na svoje bralce. In sredstvo, s katerim skušajo doseči cilj?

MED 1. IN 8. DECEMBROM 2002 NE KUPUJTE RAČUNALNIŠKIH IGER!

Na uradni strani najdete še veliko zanimivih informacij, med drugim odzive igričarske industrije (nekateri grozijo s tožbami, drugi se strinjajo da bi nižje cene koristile vsem) ter povezavo do peticije za znižanje cen računalniških iger.

Sam z bojkotom ne bom imel težav, saj je 10 do 15 tisočakov za računalniško igro ali samo dodatek/nadaljevenje odločno preveč že v Veliki Britaniji, kaj šele v naši materi Kokoški......

4 komentarji

ThermalTake A6000B Aluminum Case: Quiet Cooling

AnandTech - Po res veliki bedariji™ (hvala frudi za opozorilo), ki sem jo zapisal v prvi novici, tokrat popravljena različica ...

Kupujete novo ohišje, pa ne veste za katero bi se odločili? Za vas, velikega računalniškega entuziasta, navadni Big Tower seveda ne bo dovolj, saj zahtevate nekaj več. Prav za take ljudi, je ThermalTake naredil novo ohišje, ki so si ga ogledali na AnandTechu in spisali ličen članek. Nad ohišjem so bili dokaj navdušeni, v oči jih je bodla le visoka cena, odsotnost napajalnika pri taki ceni ter nepodpora WTX standardu. Klik!

4 komentarji

Office 11 Beta 1 prihaja

The inquirer - Naslednik pisarniške zbirke Office XP, kodno imenovan Office 11, bo v roku meseca dni dosegel prvo stabilno (khm, stabilno[>:D]) beta različico. Steve Ballmer je včeraj potrdil, da Microsoft že ima izdelano beta različico, a še ni primerna za objavo. Beta 1 ne bo javno dostopna, saj bo izdanih samo šest tisoč izvodov ter bo na voljo samo inženirjem ter strateškim partnerjem po svetu. Beta 2, ki bo izšla naslednje leto, bo, tako pravi Microsoft, že bolj odprte narave in bolj dostopna navadnim smrtnikom. Več informacij ter seznam novosti je na voljo na tem naslovu.

3 komentarji

Spet test MAX plošče

Overclockers Australia - Abit je z osnovnimi ploščami generacije MAX2 zagotovo zadel terno, o čemer priča tudi število njihovih testov na internetu ter vedno novi, ki se še pojavljajo. Na Overclockers Australia so si ogledali MAX2 izvedenko Pentium 4 procesorje, imenovano IT7-MAX2, na katero lahko (ako vam denarnica dopušča) navesite tudi multidodatek MediaXP. V primeru, da ste se torej odločili, da bo IT7 vaša, klik!

0 komentarjev

Še hitrejši DDR modul

Tweak Town - Proizvajalci DDR pomnilnika se res ne dajo ugnati. JEDEC sploh še ni postavil uradnih specifikacij (vprašanje če jih sploh kdaj bo) 400-megaherčnega DDR pomnilnika, a pojavljajo se že 433-megaherčni moduli.

Corsairju sledijo tudi druga podjetja, tako da vam danes predstavljam DDR433 oz. PC3500 (kar vam je pač ljubše) modul podjetja Geil. Palčko so dobili v roke na TweakTownu, kjer so ju izmučili do konca, ter iz nje izstisnili še tiste zadnje megaherce moči. Če vašemu sistemu manjka hitrosti, klik (in manjkali bodo še zelenci)!

0 komentarjev

Vse o novem AGP

Planet 3D Now - Od izdaje KT400 je veliko časa posvečenega debatam, kaj nam prinaša nov AGP standard. Ali gre za še en marketinški nateg, ali pa nam nov standard ponuja kaj več, kot le nekaj odstotne pospešitve? AGP3.0, tako se standard osemkratne hitrosti AGP vodila namreč uradno imenuje, so si ogledali na Planet 3D Now, kjer so spisali članek, ki razloži vse skrivnosti, značilnosti ter zmožnosti novega AGP čuda. Priporočljivo branje.

0 komentarjev

VIA bo izdala RISC procesor

X-Bit Labs - Te dni se v Taipeiju odvija VIA Technology Forum srečanje, kjer VIA predstavlja svoje novosti ter načrte za prihodnost. Danes so potrdili govorice, da nameravajo v prvi četrtini prihodnjega leta izdati njihov prvi procesor na t.i. RISC (Reduced Instruction Set Computing) logiki, ki bo lahko uporabljan v napravah, kot so mobilni telefoni in podobno.

Gre za popolnoma nov trg, saj podjetje VIA na tem področju še ni ponudilo svojih rešitev in zamisli, izvzemši njihovo VIA Eden platformo, ki je poceni, a ima slabe zmogljivost in je torej primerna za pisarniški trg. V naslednjem letu tako VIA namereva izdati tudi nov North Bridge za platformo Eden.

Seveda se ob vsem poraja vprašanje, kje je VIA staknila načrt za izdelavo RISC procesorskega jedra, saj se doslej nista ne Cyrix, ne IDT ukvarjala s tem področjem. V kolikor so torej uspeli razviti hitro, poceni ter stabilno RISC jedro, VIA v prihodnosti ne bo več tako odvisna le od prodaje svojih čipovji za AMD in Intel procesorje. Klik!...

0 komentarjev

Glasba za aktivne

Hardware Zone - Vsi, ki se aktivneje ukvarjate s tekom, kolesarjenjem ali fitnesom, se prej ali slej zavedate, da nekaj pogrešate. Teh nekaj stvari (ali pa sploh ne stvari) je precej, verjetno pa je pri vrhu glasba.

Ker je ta segment populacije, vsaj po moje, še premalo pokrit, sta se Nike in Philips odločila, da bosta predstavila paleto izdelkov. V delo so vpregli dobre designerje, saj so izdelki res lepi na pogled, od prenosnih mp3 in CD predvajalnikov, do klasičnih FM radijskih spremenikov. Cene so primerljive z ostalimi produkti, upamo lahko samo, da bodo izdelki kmalu prišli v Slovenijo.

Predogled so naredili na Hardware Zonu (stran je zdaj zelo počasna, tako da ne obupajte).

If I were you, I would skip to page 6...

5 komentarjev