» »

VIA bo izdala RISC procesor

VIA bo izdala RISC procesor

X-Bit Labs - Te dni se v Taipeiju odvija VIA Technology Forum srečanje, kjer VIA predstavlja svoje novosti ter načrte za prihodnost. Danes so potrdili govorice, da nameravajo v prvi četrtini prihodnjega leta izdati njihov prvi procesor na t.i. RISC (Reduced Instruction Set Computing) logiki, ki bo lahko uporabljan v napravah, kot so mobilni telefoni in podobno.

Gre za popolnoma nov trg, saj podjetje VIA na tem področju še ni ponudilo svojih rešitev in zamisli, izvzemši njihovo VIA Eden platformo, ki je poceni, a ima slabe zmogljivost in je torej primerna za pisarniški trg. V naslednjem letu tako VIA namereva izdati tudi nov North Bridge za platformo Eden.

Seveda se ob vsem poraja vprašanje, kje je VIA staknila načrt za izdelavo RISC procesorskega jedra, saj se doslej nista ne Cyrix, ne IDT ukvarjala s tem področjem. V kolikor so torej uspeli razviti hitro, poceni ter stabilno RISC jedro, VIA v prihodnosti ne bo več tako odvisna le od prodaje svojih čipovji za AMD in Intel procesorje. Klik!

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD se ne boji Intela

Oddelek: Novice / Procesorji
233723 (2490) Dr_M
»

Intel žuga AMD-ju

Oddelek: Novice / Tožbe
425547 (3067) Brane2
»

Nvidia se spogleduje z arhitekturo x86

Oddelek: Novice / Matične plošče
194206 (3093) FireSnake
»

Vojna med Intelom in nVidio

Oddelek: Novice / Procesorji
385893 (3749) PrimozR
»

DDR zmaguje!!!!!!!!!!!

Oddelek: Strojna oprema
261707 (1327) hatch

Več podobnih tem