»

SiS 735 Chipset Resistor Hack

SIS - Plošče s SIS735 naborom sploh še niso dobro izšle, pa so se na internetu že pojavili podatki, kako iz že tako precej hitrega nabora pridobiti še tistih nekaj odstotkov hitrosti. Če so v prejšnjih primerih članke o raznih izboljšavah pisali predvsem navdušenci, so jih tokrat izdali kar proizvajalci chipseta samega - torej SIS. Ves problem spet leži na cinjenu uporčkov. SIS pravi:

If you are ethusiastic in gaining amazing performance, please re-work the Pull-High 4.7k resistor on AP21 signal in PC2 bus. It can improve more than 3% system performance!

Precej skopo navodilo, vendar upam, da se boste znalci in tisti srečneži, ki ploščo s tem naborom posedujete uspeli znajti. Če bom našel še kaj v zvezi s "pridobivanjem" hitrosti na tem naboru, vas bom seveda čimprej obvestil. Aja, ko se že ravno ukvarjate s tem naborom, si lahko lastniki z interneta potegnete tudi najnovejše SIS-ove chipset gonilnike. ...

1 komentar

Via Arena - Viina nova stran

VIA Arena - Za konec pa še novička o novo nastali strani VIA Arena, ki jo je ustanovilo matično podjetje VIA in je namenjena izključno podpori njihovim izdelkom (support portal). Čeprav je stran namenjena izključno podpori, pa je zanimiva tudi za druge, ki nimajo Viinih produktov, saj na njej najdete kup povezav do testov Viinega Apollo P4X266, KT266A, Apollo KT266, Apollo KT266 nabora in procesorja C3. Stran obvešča tudi o svežih 4in1 gonilnikih, ponuja pa še FAQ, Information Database in Forum sekcijo.

0 komentarjev

Slike McKinley in Northwood procesorja

Akiba - Intel še vedno dokazuje, da še zdaleč ni za v staro šaro, ampak še vedno aktivno razvija nove procesorje. Kaj nam ima Intel novega pokazati, so nam izdali pri Japonski Aikibi, kjer itak dobijo na vpogled ves hardver svetlobna leta pred drugimi stranmi. Tokrat se bahajo s slikicami najnovejših Intelovih procesorjev, kot so 0.13 mikronski Northwood (Pentium4) in McKinley (naslednik Intaniuma). Najbrž gre za inženirske primerke, ki jih Intel pošilja naokoli, seveda pa je vprašljivo, če ti primerki sploh delujejo. Je pa vseeno zanimivo pogledati, kako bodo izgledali Intelovi procesorji v prihodnje (saj bi priložil slike, vendar trenutno ne deluje dostop do mojega Slo-techarskega predala, kjer shranjujem slike;/).

0 komentarjev

Računalnik na kartici PCI

SUN - Računalnike bi si dandanes najverjetneje težko predstavljali brez vodila PCI. Vendar, če se malce poglobimo v razmišljanje, hitro začnemo razmišljati tudi v obratni smeri - ali je mogoče spraviti tudi računalnik na kartico PCI? Sun dokazuje, da je nemogoče mogoče, saj so izdelali prav tak računalnik, ki vsebuje 733 MHz Celeron procesor, podporo 1 GB pomnilnika, 24 bitni grafični čip in 8 GB navideznega diska. Sicer že vidim, kako se nekateri Unixaši slinijo, vendar moram povedati, da je kartica na voljo samo za Sunove delovne postaje in je namenjena poganjanju operacijskih sistemov Windows.

0 komentarjev

i845 @ Dan's Data

Dan's DATA - Tudi Intelov i845 nabor je dolgo časa buril duhove, dokler nismo bili deležni prvih testov teh tako opevanih čipov. Sicer je Intel šele danes uradno predstavil svoj i845, Dan pa je tega testiral že pred dobrim tednom dni. Kaj torej pravijo testi? Dan je testiral matični plošči dveh proizvajalcev (Abit BW7 in Asus P4B) in prišel do zaključka, da sta plošči povsem solidna izdelka, ki upravičita sloves teh dveh proizvajalcev. Kaj pa performanse? Tukaj se je vse skupaj malce zalomilo, saj se je pokazalo, da PC133 SDRAM in Pentium4 nista ravno najboljši par. Tukaj se vidi, da je bil Pentium4 zdizajniran predvsem za pomnilnik Rambus, ki zaenkrat (poleg DDR SDRAM-a) zagotavlja dovolj pasovne širine. Drug problem pa je, da so Pentiumi4 še vedno precej dragi procesorji in da so jim bistveno frekvenčno šibkejši Athloni še vedno preveč za petami. Ravno zaradi tega razloga se bo marsikdo, ki išče value sistem raje odločil za AMD-jeve procesorje ali morda celo procesorje Pentium 3. Imel pa bi...

0 komentarjev

Xbox 2

The Register - Če gre verjeti PC Format-u ter The Register-u, Microsoft pripravlja naslednika prihajajoče konzole, kodno imenovanega 'HomeStation'.

Xbox 2 naj bi bolj kot na igrah gradil na sicer manj interaktivni vsebini, multimediji. Po široki pipici bi vlekel video in glasbo, jih po potrebi presnel na disk (deloval naj bi tudi kot digitalni VCR), kjer bi po novem domovala tudi 'prirejena' Okna. Microsoft je plane o tako imenovanih 'desktop box'-ih že imel, prav tako Sony s svojim PlayStation-om 2, vendar je slednjega omejil predvsem počasen razvoj širokopasovnih spletnih povezav. Klik!

Hvala pisunskemu kolegu Slycerju!

11 komentarjev

Radikalno!

Linear - Vem za vse mogoče modifikacije ohišij. Vem za vse mogoče modifikacije mišk. Vem za... Skratka vse se da modificirati. Tudi trde diske? Ja, tudi. To dokazuje ta članek. Sicer sam ne bi preizkušal (tudi vam ne priporočam), ker je prenevarno, ampak če pa imate bali de elefante pa kar... Človek se je namreč lotil vgrajevanja pleksi stekla na svoj trdi disk. Sicer zgleda res ql-sko, ampak je pa tvegano in če nimate ohišja v katerem se točno vidi trdi disk od zgoraj... nesmiselno. Ampak njega to ni motilo.

2 komentarja

Dodatek

Slo-Tech - Še dodatek k spodnji novici, ki je pravkar prispel:

Stik z gospodom Thomasom sem navezal letos na SYTEM BUILDER SUMMIT 2001 - Monako in me dokaj redno obvešča o novostih pri NVIDIA. Če bo držal besedo najinega današnjega razgovora, bom dobil gonilnike jutri po DHLu. Vam javim.

Tudi to nam je poslal Marko Šterbenc. Glede novice same si mi zdi kar logično. Govorice na Internetu so si vse enotne, da bo Nvidia izdala Detonatorje 4 z svojimi novimi izdelki. Torej je edino vprašanje, ki je še ostalo bilo, kdaj bo Nvidia izdala te produkte. No, če je to, kar pravi gospod Thomas Mertens res, potem bo datum izdaje uradnih Detonatorjev 4 1. oktober. Seveda pa bomo prej verjetno videli kakšno neuradno verzijo, ki uradno sploh ne bo obstajala. Hura za nevidne stvari!

0 komentarjev

Od pr'jatla pr'jatu

Slo-Tech - Novico nam je poslal Marko Šterbenc. Marko: hvala, resno! Tu pa je njegova novica:

Za vse, ki nestrpno pričakujete nove Detonatorje 4 (verzija 21.81) imam novico, da uradno Nvidia ne bo izdala te verzije do 01. oktobra, ko naj bi lansirala tudi nove high-end artikle. Vir je mail, od kolega z nVidie, ki sem ga ravnokar dobil in je nepreveden:
If you would like to sneak at the huge performance increase that we managed by developing the new "Detonator 4" NVIDIA unified driver, please let me know and I'll make you a pre-release version (21.81 available). Our plan is to launch this driver together with a set of new high-end products on Oct. 1st. Please treat all info embargoed till that date.
Again we show that our Unified Driver model enables you to provide your customers a great advantage at no cost! Even for products already purchased some time ago.
Thomas Mertens - NVIDIA GmbH


Da bi ohranili verodostojnost pisma, smo ga prekopirali. Tu je prevod angleškega dela:
Če bi si rad...

22 komentarjev

Spletno izmenjevanje glasbe v razmahu

Australian IT - V popolnem nasprotju s pred kratkim objavljeno analizo Garner-ja, ki je zatrjevala, da downloadanje skladb iz Napster-ju podobnih servisov upada, pa študija Webnoize Inc pravi, da je število prenešenih enot veliko večje kot v časih Napsterja.

Pred vklopom raznih zaščit na Napsterju, naj bi se preko spleta mesečno preneslo 2.79 milijard skladb, sedaj pa kar cca 3.08 milijard. Najpopularnejši je FastTrack (skoraj milijarda prenešenih enot), sledijo pa mu Audiogalaxy (910 mio), iMesh.com (640 mio) in Gnutella (530 mio).

4 komentarji

Brez besed

ntsecurity.nu - Menite, da ima katerakoli od večjih distribucij Linux-a namenoma vgrajena 'zadnja vrata'? Klik!

Ehh. No, kdo pa sem, da bi govoril o resničnosti mnenj (in ne dejstev - gre za anketo) nt 'adminov', ampak je vprašanje je lahko že v osnovi zgrešeno: če misliš, da 99.999 % ('Microsoftove devetke' ) distribucij 'varnih' ter ima preostala stotinka odstotka vgrajena vrata, potem moraš odgovoriti, hmm - da. Ljudi pa naj sodijo sami pri sebi.

0 komentarjev