»

TorFox

Slo-Tech - Vsi, ki sta jim pomembni zasebnost in anonimnost na internetu, lahko za njuno zaščito odslej uporabijo tudi aplikacijo Torfox.

Gre za program, ki združuje Firefox in Tor in sicer na tak način, da so vse povezave Firefoxa v internet usmerjene preko Socks4 povezave na anonimizacijski program Tor, prav tako pa so tudi vse DNS poizvedbe usmerjene v Tor omrežje.

Program je trenutno na voljo samo za okolje Windows, a avtor obljublja da bo ob ustreznem zanimanju javnosti program razvijal naprej in ga razširil tudi na druge platforme.

Vsekakor zanimiva in zelo uporabna ideja. Morda pa bodo razvoj programa podprli tudi v novo nastajajoči Piratski stranki?

33 komentarjev

Asus želi preseči kakovost Appla

engadget - Podpredsednik Asusa, Jonathan Tsang, ne ovinkari, saj pravi, da je cilj Asusa doseči in preseči Apple po kakovosti izdelkov. Asus, začetnik norije, poimenovane netbook in eden najpomembnejših izdelovalcev matičnih plošč, prenosnikov ter mnogih drugih računalniških pripomočkov, se trenutno posveča predvsem razvijanju izdelkov, zelo malo sredstev pa posveča njihovemu trženju, ki se morajo tako tržiti sami s pomočjo testov in zanesenjaških uporabnikov. A ključ do uspeha Appla ni le v odlično zasnovani stroji opremi, saj v paketu z računalnikom pride tudi iz škatle delujoč, spoliran operacijski sistem, vse skupaj pa podpira odličen marketing, ki dosega osupljive prodajne številke tudi kadar njihovi izdelki niso najzmogljivejši.

Jonathan Tsang je v pogovoru omenil še, da se jim v skladiščih praši igralna konzola s sistemom zaznavanja premikanja, ki na tem področju celo prekaša Nintendov Wii. Zalomi se pri igrah zanjo, saj je sklepanje dogovorov z razvijalci iger težje, kot razvoj...

26 komentarjev

Asus Eee PC T91 'tablet', multitouch v Windows 7

engadget - Microsoft je že nekaj časa nazaj z veseljem razglašal, da bo Windows 7 podpiral tudi multitouch oz. več hkratnih dotikov na na dotik občutljivem zaslonu. To je na Computexu potrdil Asus Eee PC T91, ki je še eden izmed netbookov. A kakšen netbook! Pod 8,9 palčnim pokrovom se skriva z LED osvetljen na dotik občutljiv zaslon (z multitouch podporo), vgrajen je tudi 3G modem ter GPS, vse pa poganja ročnim napravam namenjen Atom Z530.

Kot dokaz, da Windows 7 (in Eee PC) res podpira multitouch, je priložen video posnetek, kjer so zmogljivosti prikazane v Microsoft Paint (risanje s prsti) ter v Internet Explorerju, kjer je s 'ščipanjem' mogoče oddaljiti stran, z razširjanjem pa približati.

17 komentarjev

Sony na skrivaj navdušen nad Androidom

Sony Walkman z Androidom

vir: engadget
engadget - Sledeč mobilni navezi z Ericssonom bo Sony Android uporabil tudi v nekaterih lastnih mobilnih napravah. V letu 2010 naj bi pohod začela Walkman in osebna navigacijska naprava, katerih osnova bo Googlov operacijski sistem. Sony trenutno v PlayStation 3 in PlayStation Portable uporablja poenoten uporabniški vmesnik, XrossMediaBar, ki bo zaradi odprte narave Androida vsaj delno lahko prenešen tudi na nove mobilne naprave. Če bodo naprave podpirale tudi Android Marketplace pa še ni znano. Mogoče je to le predpriprava za konec sodelovanja z Ericssonom.

1 komentar

Življenjski cikel Xbox 360 zastavljen na 10 let - ali pač?

vir: engadget
engadget - Microsoftov Shane Kim je v intervjuju o projektu Natal, namenjenemu zaznavanju gibanja za Xbox 360, povedal, da Microsoft verjame, da bo Xbox360 dosegel življenjski cikel desetih let. Podobno dolgo oz. celo daljše obdobje uporablja Sony pri vseh svojih igralnih konzolah, a doseg tega cilja je za Microsoft rahlo vprašljiv. Težave predstavlja Electronic Arts oz. njihov podpredsednik, Patrick Soderlund, saj pravi, da so pri EA že dosegli meje zmogljivosti Xbox 360. PlayStation 3 je s svojim težavnim razvojem iger ob splavitvi rahlo zajezil masovni izid novih naslovov, a zdaj, nekaj let po izidu, programerji začenjajo razumeti delovanje PlayStation 3. Prav tu se skriva še veliko neizkoriščenega potenciala, ki pa je na...

34 komentarjev

WD predstavil 4 TB-disk

My Book Studio Edition II

ComputerWorld - Western Digital je včeraj predstavil svoj največji zunanji trdi disk, ki ji sicer namenjen uporabnikom Macov. Meri ogromne 4 TB. Cena je sicer nekoliko zasoljena, sa znaša 650 dolarjev, a lahko v zameno nanj pospravite več kot 1500 DVD-filmov, 800.000 digitalnih fotografij ali milijon povprečnih glasbenih datotek. Poleg največje različice sta v seriji My Book Studio Edition II še eno- in dvoterabajtna verzija, ki sta ustrezno cenejši. Vsi diski podpirajo eSATA, Firewire 800, Firewire 400 in USB 2.0. Zmorejo sodelovati z Applovim Time Machine, za uporabnike Windows pa je priložena...

46 komentarjev

Izšla Fedora 11

Fedora 11

Slashdot - Včeraj je izšla nova verzija priljubljene Linuxove distribucije Fedora, ki v tokratni inačici nosi kodno ime Leonidas. Glavne novosti, ki jih prinaša Fedora 11, so privzeta uporaba datotečnega sistema ext4, GCC 4.4, KDE 4.2.2, Gnome 2.26.1, jedro 2.6.29-4, OpenOffice 3.1.0, Python 2.6 in še kup drugih. Vključeni sta tudi predrazličici Firefoxa 3.5 in Thunderbirda 3, ki uradno še nista izšli. Prenos je mogoč z uradne strani. Klik!

10 komentarjev

Spama vendarle manj po odklopu Pricewert

Aktivnost botneta cutwail na dan odklopa Pricewerta

vir: CNet
CNet - Prejšnji teden je ameriški FTC od interneta odrezal podjetje Pricewert, za katero so utemeljeno sumili, da sodeluje pri celem kupu nečednih poslov, med drugim tudi razpošiljanju spama. Sprva opaznega efekta ni bilo opaziti, a podrobnejše analize so pokazale, da se je raven spama vendarle nekoliko znižala. Strokovnjaki iz Symanteca ocenjujejo, da je odklop Pricewerta zadal hud udarec botnetu Cutwail, ki naj bi maja imel na vesti 35 odstotkov vsega spama. Drugi prizadeti botnet je Pushdo, ki je prav tako uporabljal 3FN (eden izmed psevdonimov podjetja Pricewert). Skupno je tako količina poslanega spama upadla za 15 odstotkov.

Uradno Pricewert še ni obsojen ničesar, saj se sojenje začenja šele 15. junija, a je malo nenavadno, da bi padec spama slučajno sovpadal ravno s...

4 komentarji

Sodnik v primeru Pirate Bay nepristranski

Heise - Aprila so na Švedskem v razvpiti sodbi odločili, da je The Pirate Bay kriv, in štiri njegove skrbnike obsodili na enoletne zaporne kazni in plačilo odškodnin. Nekaj časa po obsodbi pa so se pojavile govorice in kasneje kar konkretne obtožbe, da naj bi bil sodnik v primeru pristranski, saj je bil član Swedish Copyright Association. Sodni mlini so pritožbo sedaj premleli in odločili, da sodnik Tomas Norstroem ni bil pristranski. Utemeljitev sodišča pravi, da članstvo v omenjeni organizaciji ne more biti razlog za pristranskost, saj je sodnik na ta način lahko zgolj dobil dodatne koristne informacije o problematiki avtorskih pravic. Še več, po mnenju sodišča je nujno, da so sodniki na tekočem s to problematiko. Klik!

24 komentarjev