»

Naredite svoj plošček PS360

engadget - Benjamin Heckendorn je zelo znan po svojih konzolaških modifikacijah, gotovo ste že slišali za njegovo predelavo Xboxa 360 v prenosnik, pred nekaj tedni pa je navdušil tudi s projektom, v okviru katerega je stlačil najnovejši Sonyjev SIXAXIS kontroler v ohišje ploščka za Xbox 360. Modifikacija je naletela na ogromno odziva, saj je Microsoftov joypad trenutno eden od popularnejših, medtem ko se Sonyjevi strokovnjaki za ergonomijo niso ravno pretegnili. Avtor je zato po številnih prošnjah spisal podrobna navodila, s pomočjo katerih lahko modifikacijo opravi vsakdo kar v zavetju toplega doma.

Izvorni članek.

"Alo, Kutaragi, a greš stavt, da lahko ta pad prodajamo 3 generacije?"
"Ej, če nam to rata, pol pa kr odstopm."

1 komentar

Spletna mrzlica zaradi HD-DVD ključa

CD Freaks - O razbitju zaščite AACS, povezanim z izpustitvijo nekaterih ključev naprav v javnost, smo že poročali, sedaj pa se zadeva zapleta. Tovrstna razbitja so postala zelo popularna, saj so primerljiva s pojavom DeCSS-a v času DVD-jev, torej omogočajo uporabo HD-DVD-jev na platformah, kjer to predhodno zaradi pomanjkanja HDCP-ja ni bilo mogoče (neokenski OS-i, vsi malce starejši računalniki, itd.).

Zadnje čase se po spletu kot pravi orkan širi eden od ključev, s pomočjo katerega je možno izvajati omenjeno početje, nad čemer podjetniki seveda niso preveč navdušeni. Pravne službe na veliko grozijo blogerjem, piscem komentarjev in upraviteljem forumov, internetna skupnost pa je tokrat odločena, da se bo borila proti zlobnemu DRM-ju, zato ključ objavljajo praktično povsod, s čemer želijo demonstrirati, da se svobode govora na spletu ne da ustaviti.

Izvorna novica

24 komentarjev

Test druge revizije Logitech G5

GotFrag Hardware - Logitech je svojo serijo G mišk in tipkovnic poslal na tržišče že kar dolgo nazaj, žal pa niso bili vsi najbolje sprejeti. Miška z imenom G5 je naletela na malce bolj hladen sprejem, saj se je v primerjavi s starejšo sestrico (MX518) kljub teoretično superiornemu laserskemu senzorju namesto LED diode slabše obnesla, za nameček pa so jo oropali enega od bolj uporabnih gumbov na levi strani.

No, po malce daljšem prerekanju in prošnjah uporabnikov se je Logitech le omehčal in nedavno (v ZDA se je izdelek pojavil v začetku aprila) na tržišče poslal posodobljeno različico njihove najmogočnejše miške. Prebarvali so jo v modro barvo, nam vrnili neznano kam izgubljeni stranski gumb ter popravili še nekaj malenkostnih tehničnih...

12 komentarjev

Podjetja se bojijo Google Pekla

Slashdot - Kljub temu, da je njihovo glavno vodilo Ne bodimo zlobni, lahko pri Googlu marsikomu pošteno zagrenijo življenje. Nekatera ameriška podjetja se tako pritožujejo, da so izgubila enormne količine denarja, ker jih je iskalni algoritem zaradi določenih (pogosto neznanih) razlogov poslal v t.i. Google Pekel. To v bistvu pomeni, da je stran rangirana zelo nizko in da uporabniki ne bodo dobili povezav nanjo, četudi bodo vnašali relevantne iskalne termine. Ker ima največji iskalnik na svetu trenutno popolno prevlado in posledično monopol pri posredovanju informacij, je lahko to za podjetja, ki temeljijo na poslovanju preko spleta, nočna mora.

Izvorna novica.

3 komentarji

GeForce 8600 z 256-bitnim pomnilnikom?

ChileHardWare - V kolikor ste spremljali novice o grafičnih karticah GeForce 8600, se zagotovo spomnete nasprotujočih si novic o pasovni širini pomnilnika omenjene grafične kartice. Kot se je naposled izkazalo, znaša le-ta 128 bitov. A če gre verjeti novici na Chilehardware bo predvidoma na junijskem Computexu v Tajpeju nVidia predstavila različico GeForca 8600 GTS s 512 MB 256-bitnega pomnilnika pomnilnika. Ostale specifikacije kartice naj bi bile enake kot pri trenutni verziji.

Izvorna novica na Chilehardware.

12 komentarjev

Vista varnejša kot MacOS X?

OSNews - Približno dva tedna nazaj se je odvijala varnostna konferenca pod okriljem CanSecWesta. Tam se je zbralo kar nekaj hekerjev, katerih naloga je bila vdreti v sistem Mac OS X z vsemi popravki ter brez dodatnih varnostnih nastavitev. Prvi dan je bil neuspešen, naslednji dan pa so prišli v igro tudi brskalniki. Zmagovalec Dino Dai Zovi, ki je izkoristil luknjo v Safariju, da je dobil dostop do ukazne vrstice, je domov odnesel 10.000 ameriških dolarjev.

Pred kratkim so tako na MacWorldu objavili intervju z zmagovalcem, ki se precej ukvarja z varnostjo v Mac OS-u in je pred kratkim napisal knjigo z naslovom The Art of Software Security Testing: Identifying Software Security Flaws. V intervjuju razkriva nekaj podrobnosti o samem tekmovanju in tudi obrazloži svoje mnenje o varnosti v Applovem operacijskem sistemu. Največ pritožb pa je gotovo vzpodbudila njegova izjava, da če primerja OS X 10.4 in Visto, ima Vista vsaj s stališča varnosti kvalitetnejše napisano kodo z manj varnostnimi...

75 komentarjev

Dell naj bi izbral Ubuntu

Slo-Tech - Po besedah Stevena J. Vaughan-Nicholsa, pisca pri DesktopLinux.com, naj bi pri Dellu na nekatere modele svojih računalnikov nameščali Ubuntu 7.04, kar naj bi mu potrdili notranji viri v podjetju. Že prej so po spletu krožile govorice o dogovarjanju med družbama Canonical, sponzorjem Ubuntuja, in Dell, vendar nobena stran teh govoric ni komentirala. Špekulacije o prednameščenem Ubuntuju pa je še vzpodbudilo dejstvo, da Michael S. Dell na enem od svojih računalnikov uporablja Ubuntu.

Sicer pa je ta Dellova poteza odgovor na zahteve kupcev, ki so na strani Dell IdeaStorm kot najbolj zaželjeno novost pri Dellu izpostavili prav računalnike s prednameščenim Linuxom (ta ideja je dobila že več kot 130 000 glasov). Dell se je na te predloge odzval in na internetu objavil anketo o tem, katera distribucija in kateri računalniški sistemi naj bi bili najprimernejši. Anketa se je zaključila 23. marca.

57 komentarjev

Xbox 360 Elite splavljen v ZDA

Daily Tech - Američani so včeraj ugledali prihod posodobljenega Xboxa 360 na police trgovin z elektroniko. Posodobljena različica se od stare najbolj loči po barvi, konzola je po novem (skupaj z vsemi pripomočki) črna, med strojnimi novostmi pa sta 120-gigabajten disk ter HDMI priključek. Kolegi gamerji se na drugi strani Atlantika torej že lahko veselijo, Kanadčani bodo črne ploščke dobili v roke četrtega maja, mi pa bomo skupaj z igričarji iz Azije morali počakati še...

20 komentarjev