» »

Nvidiin prevzem ARM-ja se odmika

Nvidiin prevzem ARM-ja se odmika

vir: Nvidia
Slo-Tech - Velika Britanija se nagiba k blokadi Nvidiinega prevzema ARM-ja, piše Bloomberg. Da z lanskega septembra napovedanim prevzemom ne bo šlo vse gladko, je bilo jasno že aprila, ko so v Veliki Britaniji na zavoro stopili v regulatorju konkurence in ministrstvu za digitalizacijo. Japonska lastnika SoftBank kani za ARM iztržiti 40 milijard dolarjev, Nvidii pa bi dizajner čipov prišel prav. A varuhi konkurence sedaj menijo, da bi ji prišel še preveč prav.

Britanski minister za digitalizacijo, kulturo, medijo in šport Oliver Dowden je aprila od regulatorja CMA (Competition and Markets Authority) zahteval poročilo, ali je prevzem skladen s pravili za varovanje konkurence in ali prinaša tveganja za nacionalno varnost. Konec julija je CMA poročilo pripravil, iz njega pa je razbrati, da bi bil prevzem preveliko tveganje za interese Velike Britanije. Zaradi vprašanj nacionalne varnosti bodo izvedli še dodaten, bolj poglobljen pregled, preden bodo izdali končno mnenje. Čeprav to uradno še ni zavrnitev, pa prevzemi zelo redko potujejo po tako trnovi poti.

Kdaj bo Velika Britanija sprejela končno odločitev, še ni jasno.

3 komentarji

Zimonem ::

Tudi kitajska še ni dala žegna. Niti EU.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

Ghost7 ::

IMHO tega prevzema ne bi smeli dovoliti... Nvidia lahko sodeluje, lastnica ARMa pa ne bi smela biti. ARM ima zelo svetlo prihodnost (kar je sicer super). Praktično lahko ogrozijo AMD in Intel...
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/

Jarno ::

Če bi nVidia prevzela ARM, bi, po stari navadi, preveč prizadevanj šlo v monetizacijo in spodkopavanje nove konkurence, torej x86-64.
#65W!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Japonci prodajajo ARM

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
467386 (4328) DamijanD
»

ZDA Huawei obtožujejo vohunjenja, prevare in kršitve sankcij

Oddelek: Novice / Tožbe
106939 (4931) Mr.B
»

Velika Britanija se odreka Huaweiju, finančna direktorica aretirana v Kanadi

Oddelek: Novice / Varnost
239262 (6216) Mr.B
»

Trump preprečil Broadcomov prevzem Qualcomma (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5816720 (12391) MrStein

Več podobnih tem