» »

Google vendarle ne bo nudil bančnih računov

Google vendarle ne bo nudil bančnih računov

Slo-Tech - Pred dvema letoma je Google najavil, da bodo uporabniki digitalne denarnice Google Pay lahko dobili tudi pravi tekoči račun in debetne plačilne kartice. Novi računi Plex bi se avtomatično sinhronizirali z Google Payem in bi jih podjetje ponujalo v sodelovanju z obstoječimi bankami. Nič od tega se ne bo zgodilo, je sedaj sporočil Google. Projekt bi bil moral zaživeti že lani, a je po več zamudah projekt sedaj preklican. Iz Googla so sporočili, da bodo raje omogočali digitalno delovanje bankam in drugim finančnim ustanovam, ne bodo pa sami nudili teh storitev.

Google sploh ni edini tehnološki gigant, ki ga mika pohod v segment fintecha. Amazon je podobno skušal ponuditi bančne račune, iz česar na koncu ni bilo nič. Apple ponuja plačilno kartico Apple Card, Facebook pa je najprej želel lastno kriptovaluto libra, sedaj pa je tik pred izdajo nekoliko okleščene, a vendarle svoje kriptovalute.

Da tehnološki velikani želijo prodreti v fintech, ni nič čudnega. Predvsem je to zakladnica podatkov o uporabniki, ki bi v sozvočju z že zbranimi podatki omogočili izjemno profiliranje. Partnerske banke pa imajo različne motive. Manjše niti nimajo ustreznega znanja, sredstev in infrastrukture, da bi podobne projekte izvedle same, večje pa svoj položaj ob takšnem sodelovanju še okrepijo. Običajno pa tem načrtom na poti stojijo regulatorji, ki so na primer prerešetali Facebookove prvotne ideje o kriptovaluti. Finance so močno reguliran posel, kjer imajo vpliv obstoječi igralci, ki kaj dosti konkurenci ne želijo. Da Google ne bo imel še enega vira podatkov o uporabnikih, pa pozdravljajo tudi organizacije za zaščito pravic potrošnikov in varovanje zasebnosti.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VALÚ vs. Mbills

Oddelek: Mobilne tehnologije
225165 (1697) Badwolff
»

Samsung in Mastercard preizkušata biometrične plačilne kartice

Oddelek: Novice / Ostale najave
276476 (4149) pffff
»

Google gre v bančništvo

Oddelek: Novice / Ostale najave
167560 (5091) poweroff

Več podobnih tem