» »

Sledi za novim koronavirusom vodijo do netopirjev in luskavcev

Sledi za novim koronavirusom vodijo do netopirjev in luskavcev

Science Advances - Medtem ko so pretekle raziskave pokazale, da novi koronavirus SARS-CoV-2 izvira iz naravnih rezervoarjev, najverjetneje netopirjev ali luskavcev, znanstveniki še vedno raziskujejo, od kod točno se je vzel. Skupina ameriških raziskovalcev z univerz Duke, laboratorija Los Alamos, univerze v El Pasu in Univerze New York je podrobno raziskala genom virusa in ga primerjala z zbirko znanih genomov drugih virusov. Primerjali so več kot 6000 genomov SARS-CoV-2, izoliranega iz različnih bolnikov (tako veliko za analizo mutacij). Ugotavljajo, da virus večinoma izvira iz netopirjev, a je imel poljub sreče od luskavcev. Evolucija je iz kombinacije ustvarila SARS-CoV-2, ki povzroča covid-19. O tem pišejo v eni izmed vodilnih znanstvenih revij Science Advances.

Nekatere pretekle raziskave so kazale, da je virus najbolj podoben koronavirusom, ki jih najdemo v netopirjih, spet druge pa so kazale na večjo podobnost z luskavci. Sodi v skupino betakoronavirusov, kjer najdemo že kopico drugih virusov, ki napadajo zlasti netopirje, a tudi SARS in MERS, ki pretita ljudem. Virus je najbolj podoben (96,3 odstotka) CoV RaTG13, ki so ga izolirali iz netopirja v Yunnanu leta 2013. A ta virus je bistveno manj sposoben napasti celice z receptorjem za ACE2, kar počne SARS-CoV-2. Prav tako ima CoV RaTG13 drugačen ključni del za vezavo (receptor binding motif, RBM). Letos pa so podobna virusa (podobnost 91,2 in 85,4 odstotka) našli tudi v dveh luskavcih iz provinc Guangdong in Guangxi, ki pa imata skoraj enak RBM. Kaj zdaj to pomeni? Katera vrsta nam je pripeljala SARS-CoV-2? Izkaže se, da je odgovor obe.

V živem svetu nenehno poteka izmenjava genskega materiala, ker je to pač eden izmed boljših načinov (definitivno boljši od naključnih mutacij), kako se organizmi prilagajajo na okolje in si izboljšujejo možnosti za preživetje. Eden izmed načinov se imenuje rekombinacija, ki jo poznamo pri izmenjavi delov DNK. Novi koronavirus ima namesto DNK seveda RNK, a to ne pomeni, da si ne more genskega materiala sposoditi. Ko virus okuži celico, ta postane velika tovarna, v kateri se proizvajajo kopije virusa, kar vključuje njegov genski material. Encimi, ki kopirajo RNK, potujejo po molekuli in sproti kopirajo verigo - a lahko z nje tudi padejo. V takem primeru se kopiranje po navadi ustavi, ni pa to nujno. Če se encim pripne nazaj na molekulo, bo nadaljeval od tam, kamor se je pač ponovno pripel. To ni nujno ista molekula RNK. In če isto celico okužita dva različna (seva) virusa, lahko encim zgrabi drugačen RNK, če je ta dovolj podoben. Rezultat je mozaik. Molekula RNK ima del iz ene predloge in del iz druge predloge. Če se takšne napake kopičijo, dobimo lahko viruse s pomešanim genomom.

Da različni virusi okužijo isti organizem, s tem pa zagotovo tudi iste celice, ni nič nenavadnega. In to pojasnjuje, kako je lahko nastal SARS-CoV-2. Vse kaže, da gre za kombinacijo virusov iz netopirjev in luskavcev. Analiza genoma je pokazala, da dolgim zaporedjem, ki se ujemajo z virusom iz netopirjev, sledijo zaporedja, ki so sorodna tistim iz luskavcev. Točno tak rezultat pričakujemo, če je virus nastal z rekombinacijo v celici, ki sta jo okužila dva virusa. Del, ki pripada luskavcem, kodira za protein, prek katerega se virus pripenja na človeške celice (spike protein). Hkrati s takimi študijami ugotovimo tudi, kateri deli genoma so kritični za delovanje virusa - tam namreč prekinitve zapisa ne bodo obstajale, ker ne dajo funkcionalnega virusa. Iz več kot 6400 genomov virusa, ki so jih analizirali, jih je le osem imelo kakšno prekinitev v regiji, ki izvira iz luskavcev. To kaže, da je ta ključna za infektivnost.

SARS, MERS in novi SARS-2 so vsi posledica rekombinacije med različnimi koronavirusi. V vseh primerih je šlo za gen S, ki je očitno predpogoj, da se virus, ki napada živali (torej zoonoza), lahko učinkovito veže receptorje v človeških celicah. Negativna selekcija, ki agresivno odstranjuje nekoristne gene, je med virusi ljudi, netopirjev in luskavcev povzročila, da so ti podobni virusi preskočili z vrste in se prilagodili na nove gostitelje. Številni virusi netopirjev se lahko vežejo na receptorje ACE2, kar se na Kitajskem večkrat zgodi.

Kaj vse to pomeni? Rezultati so skladni s teorijo, da ima virus naravni izvor. Po drugi strani pa kažejo, da živimo v velikanskem biološkem eksperimentu, ki poteka okoli nas. Koronavirusov je ogromno in očitno si med seboj izmenjujejo genski material. Večinoma se dogaja med virusi, ki napadajo isto vrsto, a včasih se zgodi, da kakšen virus preskoči na drugi. Četudi tam morda ne povzroča problemov, lahko od tam preskoči na tretjo vrsto ali pa si s kakšnim drugim domačim virusom izmenja ključne dele genskega materiala. V različnih vrstah so namreč virusi izpostavljeni različnemu selekcijskemu pritisku, zato lahko razvijejo drugačne lastnosti. Rezultat rekombinacij je lahko - zelo močan. Predvsem pa to kaže, da vprašanje ni, ali bodo epidemije, temveč kdaj bodo.

90 komentarjev

«
1
2

vostok_1 ::

Oh glej, spet pretežno fake news.

To se je že obdelalo. Netopirji niso bili niti blizu tržnice ali mesta. Luskavci pa so samotna, plašna bitja, ki se ne zadržujejo v bližini netopirjev.
Pangolins have large, protective keratin scales covering their skin; they are the only known mammals with this feature. They live in hollow trees or burrows, depending on the species. Pangolins are nocturnal, and their diet consists of mainly ants and termites, which they capture using their long tongues. They tend to be solitary animals, meeting only to mate and produce a litter of one to three offspring, which they raise for about two years.


Kaj pomeni poljub sreče v znanstvenem kontekstu?

Če so našlil dva luskavca s tem virusem na kitajskem, je to kot, da bi zaupali nacijem da so našli dva žida, ki kradeta denar germanom.
Of course they would find them! Saj jih partija plača, da jih najde.
Avtorji članka:
Xiaojun Li1,+, Elena E. Giorgi2,+, Manukumar Honnayakanahalli Marichannegowda1, Brian Foley2, Chuan Xiao3, Xiang-Peng


It's a joke. CCP ti naredi take članke kot za šalo.

No, saj pač vrjemite kar želite. Medtem pa vojska upravlja z Wuhanskim virološkim labom. Že od januarja.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: OrkAA ()

Uporabnik ::

Samo eno je definitivno res, da si znanost ni enotna.

Drugo kar pa je, da je povsod tudi pri znanosti zelo pomembno pogledat tok denarja. Kdo koga financira in kakšen je namen taga, ki financira. In ne dvomim, da je veliko znanstvenikov zelo sposobnnih ljudi, samo pač delajo eni za en drugi za drug namen. In tako je vedno bilo in tako vedno bo. Ne vem kako je bilo dolga leta nazaj, ampak dejstvo pa je da je interes farmacije neverjetno velik in denar ki se tja zliva nenormalno velik in da to podstavlja veliko moč, ki se lahko izkorišča seveda za namen, ki je seveda v interesu famacije.

Torej pohvalno da delajo raziskave, in predvsem čim več jih naj to dela, le tako bomo imeli bolj celovito sliko.

vostok_1 ::

Tok denarja je tokrat pravzaprav ključen. MSM, kot zgleda tudi ST, forwardira članke avtorjev, ki so na payrolu partije.

Kar se znanosti tiče, že leta smo sposobni narediti viruse, ki so skoraj untraceable na genski ravni.
Untraceable v smislu, ne pušča sledi. Zgolj rezultati so head scratching. Zato pa pol beremo znanstvene francoske poljube itd.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: borisk ()

Ivo3 ::

Korporacije, vlade in kapital ne bi smele vplivat na znanost. Cim se pojavi interes kapitala, vlade ali korporacije je ze v startu lahko vse narobe. Nas sistem je potrebno prenovit. Tako ne gre naprej.

showsover ::

Saj bo to delal AI kmalu, bi pa bomo potovali med zvezdami in se debelili.
Ne vem, kako bi drugace ti to prenavljal, da bi obstalo vsaj tako dolgo, kot je.

Okapi ::

V živem svetu nenehno poteka izmenjava genskega materiala, ker je to pač eden izmed boljših načinov (definitivno boljši od slepega poizkušanja)
Tole je napačno napisano. Ker je tudi izmenjava genov "slepo poizkušanje". Lahko je koristno, lahko je škodljivo, lahko nima nobenega učinka.

Pravilno je napisati "...boljše od naključnih mutacij".

vostok_1 ::

Dogaja se cover up. Plebsi pa bodo zagrabili.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Poldi112 ()

carota ::

Pri vsej zgodbi toliko stvari smrdi, da ne veš komu bi verjel.

V Wuhanu niso našli "pacienta 0", ki se ga običajno išče, ko se ugotavlja od kje je virus prišel.
V Wuhanu je biološki laboratorij, 300 m od tržnice kjer naj bi se sprva pojavil.
V oktobru so imeli 3 tedne 0 GSM povezav, kot bi bilo evakuirano - ni uradnih pojasnil.
V Wuhanu so delali raziskave na koronavirusih že 10+ let. Skušali so jih "ojačati". Američani so sofinancirali nekaj milijonov dolarjev v to - je javen denar in je bilo to v novicah na internetu.
Metode za sestavljanje virusne RNA iz kosov drugih virusov so znane že desetletja in se da to narediti tudi, da ne ostane sledi.
Virus nima ožjih sorodnikov v svetu virusov, kot da se je naenkrat pojavil.
Virus ima 4 zaporedne nukleinske kisline čisto drugačne od vseh ostalih, kar izključuje mutacijo in tudi neke random kombinacije. Nisem še videl uradnega pojasnila kako se to lahko v naravi zgodi.

Promo video Wuhanskega laboratorija.

sunshine403 ::

vostok_1 je izjavil:

Dogaja se cover up. Plebsi pa bodo zagrabili.

Ta ubrisani plebsi bodo pa mislili, da je cover up :))

vostok_1 ::

Dokler ne boš stal v vrsti skupaj z Mr.B-jem bom gladko ignoriral tvoje low-intelect trolanje.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

sunshine403 ::

Hhahaha low intelect.... pravi nekdo, ki sanja o Gates cepivu. Cool ;)

Mr.B ::

vostok_1 je izjavil:

Dokler ne boš stal v vrsti skupaj z Mr.B-jem bom gladko ignoriral tvoje low-intelect trolanje.

Jp, tvoje argumente smo že brali. Začno se z argumentacijo, a se boš cepil **** ? Potem pa se argument konča.
Argument na temo da je vse coverup, brez nekeka dokaza, je pač tako kot slepo verjeti v boga.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

sunshine403 ::

Ja ma je pa intelektualno... verjeti v boga in intelekt sicer ne gresta prav hudo skupaj ampak ajd ok oprostimo taksne manjse diskrepance :))

Mr.B ::

sunshine403 je izjavil:

Ja ma je pa intelektualno... verjeti v boga in intelekt sicer ne gresta prav hudo skupaj ampak ajd ok oprostimo taksne manjse diskrepance :))

Če nekdo trdi "cover up", in ko gra vprašaš od virov, pa odgovora ni. Oziroma začneš z odgovorom sonce je bilo rdeče, sedaj je rumeno.
Ja sem prepričan, da je temu intelektualnemu nivoju primerno, ali verjameš v boga. Ker trenutno Vostok like še vedno ni sposoben dati enega linka za njegov "cover up" stand up mnenje. Razen da se smatra experta za RNA ...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

vostok_1 ::

Ta prava dva sta se skupaj našla.
Mr. Strawman ima tako kratek spomin, da vse sproti pozablja, pol pa sprašuje ponovno po virih.

Naj ti bo Mr.Strawman, ti bom natrosil malce drobtinic

https://www.dailymail.co.uk/news/articl...
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

b3D_950 ::

Buš Buš ima rešitev.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

sunshine403 ::

vostok_1 je izjavil:

Naj ti bo Mr.Strawman, ti bom natrosil malce drobtinic
https://www.dailymail.co.uk/news/articl...

A v Slovenskih novicah ali pa v Lady nisi nasel nobenega primernega clanka? Ker ce ti ni jasno, so Slovenske novice hudo resen casopis v primerjavi z Daily mailom ;)

vostok_1 ::

Tako je, CNN je najbolj zanesljiv medij.

Haha. Daj pojdite se raje cepit kot tu razbijat škatle.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

sunshine403 ::

Ce imajo ta cepiva res take vplive, kot se kaze na tebi, se jaz definitivno ne grem cepit ;)
Drugace pa ne, CNN ni najbolj zanesljiv medij, definitivno pa neprimerno bolj zanesljiv kot "medij" kjer so glavna novica barva nogavic neke starlete, ter teorije zarot zblojenih nutcaseov brez vsakega najmanjsega dokaza, zgolj za povecanja stevila klikov.

slitkx ::

White House zopet preusmerja pozornost.

Mr.B ::

vostok_1 je izjavil:

Ta prava dva sta se skupaj našla.
Mr. Strawman ima tako kratek spomin, da vse sproti pozablja, pol pa sprašuje ponovno po virih.

Naj ti bo Mr.Strawman, ti bom natrosil malce drobtinic

https://www.dailymail.co.uk/news/articl...

Ne razumem, Oseba z vojaškim poreklom je prevzela vodenje laboratoria po izbruhu virusa. In to je dokaz za kaj točno ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

vostok_1 ::

Most likely, something went wrong. Še posebej ker, ta inštitut je imel tudi vojaški oddelek. Še posebej ker patient 0 ni bil blizu tržnice.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

Mr.B ::

vostok_1 je izjavil:

Most likely, something went wrong. Še posebej ker, ta inštitut je imel tudi vojaški oddelek. Še posebej ker patient 0 ni bil blizu tržnice.

Ojej a ti misliš da Ameriške inštitucije ki delajo bojne strupe in podobne so pod nadzorom civilistov ?
Evo iz tega vira, trdim da je virus ušel iz mariškega laboratorija, in se sedaj sklicujejo da so krivi Kitajci.
Deadly Germ Research Is Shut Down at Army Lab Over Safety Concerns

Tvoje blodnje se nadaljujejo...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

vostok_1 ::

Dude...do you even realize what you did there?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

Cruz ::

@Mr.B, evo, si spawnal novo teorijo.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Glugy ::

Seveda bo Trump še naprej trmoglavil da izvor ni naraven ker pač nuca zunanjega sovražnika da proti njemu pokaže prst da za pozno ukrepanje pač ni kriv sam ampak ta grda Kitajska.

Me pa zanima kako so koronavirusi drugačni od drugih virusov. Pa katere druge skupine virusov še obstajajo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

vostok_1 ::

Cruz je izjavil:

@Mr.B, evo, si spawnal novo teorijo.


In potrdil prejšnjo.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

Han ::

Odgovor je na koncu filma Contagion (2011) - DAY 1.

Takšnih in drugačnih sevov koron bo še nešteto, cepiv pa zelo verjetno ne.

vostok_1 ::

GenX-erji so svoje otroke zadolžili do vratu (too soon?), sedaj pa jih še bodo tagali s senzorji.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

nekikr ::

A ima sploh veze kdo točno ga je naredil? Lahko smo samo srečni, da imamo končno rešitev za vse tegobe sveta in da smo izkoreninili smrt zaradi česarkoli drugega, kar je velik napredek. Nič več ljudje ne bodo umirali v prometnih nesrečah, zaradi debelosti, raka, starosti, letalskih nesreč, končno smo, leta Gospodovega 2020, premagali smrt. Še za ta virus dobimo cepivo in nihče nikoli več ne bo umrl.

borisk ::

vostok_1 je izjavil:


No, saj pač vrjemite kar želite. Medtem pa vojska upravlja z Wuhanskim virološkim labom. Že od januarja.


Z tem labom upravlja vojska že od vsega začetka, ampak v tem ni problem.

sunshine403 ::

vostok_1 je izjavil:

GenX-erji so svoje otroke zadolžili do vratu (too soon?), sedaj pa jih še bodo tagali s senzorji.

Ajd ker mi je ta fora s tagganjem zelo fascinantna... Mi lahko obrazlozis en sam razlog zakaj bi te taggali? Resno vprasam ker me cisto zares zanima razlaga te paranoje o taggiranju. Pa ce je mozno, se malo o tehnologiji s katero bodo imeli korist (ter kaksno korist) ko bodo taggirali 7 miljard ljudi.

vostok_1 ::

borisk je izjavil:

vostok_1 je izjavil:


No, saj pač vrjemite kar želite. Medtem pa vojska upravlja z Wuhanskim virološkim labom. Že od januarja.


Z tem labom upravlja vojska že od vsega začetka, ampak v tem ni problem.


To je sicer res. Ampak not exactly what i had in mind.

sunshine403 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

GenX-erji so svoje otroke zadolžili do vratu (too soon?), sedaj pa jih še bodo tagali s senzorji.

Ajd ker mi je ta fora s tagganjem zelo fascinantna... Mi lahko obrazlozis en sam razlog zakaj bi te taggali? Resno vprasam ker me cisto zares zanima razlaga te paranoje o taggiranju. Pa ce je mozno, se malo o tehnologiji s katero bodo imeli korist (ter kaksno korist) ko bodo taggirali 7 miljard ljudi.


Si prepričan, da nisi res Mr.B klon?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

sunshine403 ::

Kaj ce bi raje odgovoril? Aja do sedaj se ene stvari nisi pa raje v nedogled bluzis z nebulozami. Daj ce toliko opletas s tem, jebemo da nekaj moras le vedeti in ti ne bo problem podati par realnih podatkov. Ali pac?

gus5 ::

Uporabnik je izjavil:

Samo eno je definitivno res, da si znanost ni enotna.
Znanost je redkokdaj enotna. Ne obstaja Resnica o X, le interpretacije. In tiste, ki temeljijo na več preverljivih & verodostojnih podatkih/dejstvih, se zdijo bolj verjetne od drugih.

vostok_1 je izjavil:

Oh glej, spet pretežno fake news.
Teoretiki zarot nikoli ne spijo. Z verskimi fantasti jih druži to, da stvari, ki jih ne razumejo povsem, tolmačijo skladno s svojo ideološko agendo.

"SARS-CoV-2 je ustvarjen v laboratoriju. Kitajci so virus izdelali kot bio-orožje in ga spustili v okolje." :))

Aquafriend ::

Jaz verjamem vsemu, kar nam povedo na 24kur. Tudi vladam zaupam. V bistvu se bolj, odkar sem slisal za ACTA, tajni sporazum, ki ga drzave podpisujejo v tajnosti, v skodo njihovih drzavljanov. Smo imeli nesreco, da je omenjen tajni sporazum usel iz nadzora tajnosti v javnost. Ce podpisujejo 1 tajni sporazum, po kaksni logiki jim to preprecuje, da se ustavijo le pri enem tajnem sporazumu.

vostok_1 ::

sunshine403 je izjavil:

Kaj ce bi raje odgovoril? Aja do sedaj se ene stvari nisi pa raje v nedogled bluzis z nebulozami. Daj ce toliko opletas s tem, jebemo da nekaj moras le vedeti in ti ne bo problem podati par realnih podatkov. Ali pac?


Saj že ves čas govorim o tem.
Jasno, da nasprotujem kakršnemukoli "taganju". Bodisi fizičnem bodisi digitalnem.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

sunshine403 ::

Znas prebrati kaj sem vprasal? Evo se enkrat:

Mi lahko obrazlozis en sam razlog zakaj bi te taggali? Resno vprasam ker me cisto zares zanima razlaga te paranoje o taggiranju. Pa ce je mozno, se malo o tehnologiji s katero bodo imeli korist (ter kaksno korist) ko bodo taggirali 7 miljard ljudi.

Lahko prosim odgovor na to? Tocen ne bluzenje in izmikanje. Ni treba da je pravilen, ni treba da je interpretacija odgovora katerekoli vlade, stranke ali medplanetarne federacije, ampak zgolj povej tvoj odgovor na zgornja vprasanja.

vostok_1 ::

Aquafriend je izjavil:

Jaz verjamem vsemu, kar nam povedo na 24kur. Tudi vladam zaupam. V bistvu se bolj, odkar sem slisal za ACTA, tajni sporazum, ki ga drzave podpisujejo v tajnosti, v skodo njihovih drzavljanov. Smo imeli nesreco, da je omenjen tajni sporazum usel iz nadzora tajnosti v javnost. Ce podpisujejo 1 tajni sporazum, po kaksni logiki jim to preprecuje, da se ustavijo le pri enem tajnem sporazumu.


Še jaz sem pozabil na ACTA. Happens even to the best.

sunshine403 je izjavil:

Znas prebrati kaj sem vprasal? Evo se enkrat:

Mi lahko obrazlozis en sam razlog zakaj bi te taggali? Resno vprasam ker me cisto zares zanima razlaga te paranoje o taggiranju. Pa ce je mozno, se malo o tehnologiji s katero bodo imeli korist (ter kaksno korist) ko bodo taggirali 7 miljard ljudi.

Lahko prosim odgovor na to? Tocen ne bluzenje in izmikanje. Ni treba da je pravilen, ni treba da je interpretacija odgovora katerekoli vlade, stranke ali medplanetarne federacije, ampak zgolj povej tvoj odgovor na zgornja vprasanja.


Zakaj so nekoč začeli z popisi?
Pretežno zaradi davkov.

Zakaj bi danes powers that be radi imeli ves tvoj lajf na pladnju?
Pretežno zaradi power graba in kontrole.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

sunshine403 ::

Pa mislis da obstaja tehnologija za to sledenje cipiranih ljudi? Sam vprasam, ker se pac relativno veliko poklicno ukvarjam z danasnjimi tehnologijami mrez in varnosti podatkov, pa se mi vsaj na priblizno sanja na kaksnem nivoju trenutno smo na taksnih podrocjih ;)
PS: Ce bos na prvo vprasanje odgovoril z "seveda da" bi prosil za kak primer tega ;)

vostok_1 ::

Seveda obstaja.



There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

sunshine403 ::

No to ni to in za te stvari ne rabis cipov, ki jih bos dobil, ko se bos sel cepit proti sars-cov-2 ;) Naslednji poizkus prosim.

vostok_1 ::

Seveda potrebuješ. Saj ti bo app na mobiju/uri/whatever povedal, da si "safe-individual". Če boš imel "čip" pod kožo, pa se ti bo nanj zapisalo, da si bil cepljen.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Markoff ::

Eno on-topic vprašanje: kakšna je verjetno, da bi z injiciranjem izbranega virusa v, say, 100 pangolinov prišlo do dovolj velikega števila mutacij, da bi prišlo do SARS-CoV-2?

Če se je preskok zgodil iz netopirja na pangolina le enkrat in ne večkrat v obe smeri, kaj to ne pomeni, da je dovolj, da narava eksperiment napravi samo na eni kombinaciji batman-pango, pa ji uspe vzgojiti povsem drugačen sev virusa? Ali bi se moral virus nato seliti iz panga na panga i tako mnogo više puta, da bi prišlo do takšnega števila mutacij?

carota je izjavil:

Pri vsej zgodbi toliko stvari smrdi, da ne veš komu bi verjel.
...
Virus ima 4 zaporedne nukleinske kisline čisto drugačne od vseh ostalih, kar izključuje mutacijo in tudi neke random kombinacije. Nisem še videl uradnega pojasnila kako se to lahko v naravi zgodi.

Zelo bi me zanimal kvalificiran odgovor na ta pomislek, če je seveda resničen.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Markoff ()

sunshine403 ::

vostok_1 je izjavil:

Seveda potrebuješ. Saj ti bo app na mobiju/uri/whatever povedal, da si "safe-individual". Če boš imel "čip" pod kožo, pa se ti bo nanj zapisalo, da si bil cepljen.

Samo en medklic... bos moral te tvoje teorije zarot malo bolj nastudirat ali pa se vsaj malenkost bolj poglobit v to. Tole kar ti razlagas ni teorija zarote in za to ne potrebujes cipa. To, da si cepljen (pa ne mislim tako cepljen kot si ti), ze danes pise v vseh tvojih evidencah in za to ni nobene potrebe po cipu, nobene koristi od cipa, in definitivno ne nekaj, v kar bi ljudje zmetali miljarde ter se matrali z ustvarjanjem korone, da bi dosegli to kar ti pravis. To ze vse obstaja... brez cipov in cepljenja ;)
Najhujse pri vsem tem je, da imam jaz, kljub temu da so mi te teorije zarot bolano smesne, ene 100x hujse scenarije za to, kot pa najhujsi zagovornik teorij zarot na forumu. Ce je vse, kar ti uspes s tvojimi zarotami sproducirat "ce boš imel "čip" pod kožo, pa se ti bo nanj zapisalo, da si bil cepljen", potem se res malo zamisli, preden lajas o neumnih plebsih ;)

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

vostok_1 je izjavil:

Cruz je izjavil:

@Mr.B, evo, si spawnal novo teorijo.


In potrdil prejšnjo.

Ne novo.
Razen ce nerazviti mislijo da se z virusi ukvarjajao le bili lik ljudje.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B ::

Markoff je izjavil:

Eno on-topic vprašanje: kakšna je verjetno, da bi z injiciranjem izbranega virusa v, say, 100 pangolinov prišlo do dovolj velikega števila mutacij, da bi prišlo do SARS-CoV-2?

Če se je preskok zgodil iz netopirja na pangolina le enkrat in ne večkrat v obe smeri, kaj to ne pomeni, da je dovolj, da narava eksperiment napravi samo na eni kombinaciji batman-pango, pa ji uspe vzgojiti povsem drugačen sev virusa? Ali bi se moral virus nato seliti iz panga na panga i tako mnogo više puta, da bi prišlo do takšnega števila mutacij?

carota je izjavil:

Pri vsej zgodbi toliko stvari smrdi, da ne veš komu bi verjel.
...
Virus ima 4 zaporedne nukleinske kisline čisto drugačne od vseh ostalih, kar izključuje mutacijo in tudi neke random kombinacije. Nisem še videl uradnega pojasnila kako se to lahko v naravi zgodi.

Zelo bi me zanimal kvalificiran odgovor na ta pomislek, če je seveda resničen.

V tekesu imas rakave celice, mislis da je njihov rna zapis enak.
Ko govoris v enem viruso, govoris o enem, takem en kos, ali nekaj mijonov, ki ti kaplicno priletijo...
Kaj pa virusi gripe, a te tudi vsako leto ne mutirajo, ker sem preprican da je vsako leto drugo cepivo..
Zato govorimo o sevih in nikoli o enem virusu..

borisk je izjavil:

vostok_1 je izjavil:


No, saj pač vrjemite kar želite. Medtem pa vojska upravlja z Wuhanskim virološkim labom. Že od januarja.


Z tem labom upravlja vojska že od vsega začetka, ampak v tem ni problem.

Ja in,
v podobnih labih po svetu tudi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

vostok_1 ::

Markoff je izjavil:

Eno on-topic vprašanje: kakšna je verjetno, da bi z injiciranjem izbranega virusa v, say, 100 pangolinov prišlo do dovolj velikega števila mutacij, da bi prišlo do SARS-CoV-2?

Če se je preskok zgodil iz netopirja na pangolina le enkrat in ne večkrat v obe smeri, kaj to ne pomeni, da je dovolj, da narava eksperiment napravi samo na eni kombinaciji batman-pango, pa ji uspe vzgojiti povsem drugačen sev virusa? Ali bi se moral virus nato seliti iz panga na panga i tako mnogo više puta, da bi prišlo do takšnega števila mutacij?

carota je izjavil:

Pri vsej zgodbi toliko stvari smrdi, da ne veš komu bi verjel.
...
Virus ima 4 zaporedne nukleinske kisline čisto drugačne od vseh ostalih, kar izključuje mutacijo in tudi neke random kombinacije. Nisem še videl uradnega pojasnila kako se to lahko v naravi zgodi.

Zelo bi me zanimal kvalificiran odgovor na ta pomislek, če je seveda resničen.


Saj je mož rekel. Toliko smrdi, da ni za jim vrjet. Zahteva se neka obscena naključja, ko pa occamovo rezilo ponudi odgovor.
Ali je narava v nekem komajda vrjetnem nizu dogodkov ustvarila tak virus. Ali je vojaški laboratorji nekaj kuhal, for whatever reason, ki je kasneje ušlo. Happens every day.

Skratka, o ljubezenski zgodbi med netopirjem in luskavcem se bosta pogovarjala zgolj Mr.B in Sunshine med čakanjem v vrsti pred zdravstvenim domom.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

deda ::

Se malo pa bo ta stean izgubila vso kredibilnost. Pravi novinar mnenja ne ustvarja, pac pa samo poroca. Prepogosto se postavljate na stran mainstreama.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sledi za novim koronavirusom vodijo do netopirjev in luskavcev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9010216 (7309) carota
»

NIH ukinil financiranje projekta o prenosu koronavirusov z netopirjev na ljudi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6813206 (9501) Markoff
»

Od kod se je vzel novi koronavirus? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10830979 (12614) Mr.B

Več podobnih tem