» »

Barcelonski sejem mobilnih tehnologij odpovedan

Barcelonski sejem mobilnih tehnologij odpovedan

AP News - Med žrtve aktualne epidemije koronavirusa lahko sedaj štejemo tudi letošnjo izvedbo sejma Mobile World Congress v Barceloni, ki so se mu bili organizatorji primorani odreči zaradi množične odpovedi razstavljalcev.

Virus SARS-CoV-2, oziroma bolezen COVID-19, ki trenutno pustoši po Kitajski, zna imeti zelo zaznavne učinke na področje informacijskih tehnologij, saj ogromno proizvajalcev prihaja iz azijskega dela sveta. Tako strah pred širjenjem okužbe kot blokade potniškega prometa že hromijo vse od proizvodnje do prodaje - in tudi prireditev. Med 24. in 27. februarjem bi tako moral v Barceloni potekati največji sejem mobilnih tehnologij na svetu, Mobile World Congress. Med tistimi, ki so se v začetku februarja prvi odločili za omejitev ali odpoved udeležbe na njem, sta bila LG in ZTE. Organizator, združenje GSM Association, je skušal okrepiti zaupanje v varno izvedbo dogodka z dodatnimi ukrepi in navodili, med drugim večjo zalogo razkužil, omejitvijo druženja ter prepovedjo udeležbe obiskovalcem iz kitajske province Hubei. Toda to ni ustavilo upada razstavljalcev, ki so v zadnjih dneh odpovedi objavljali kot po tekočem traku: Sony, Amazon, Ericsson, Vodafone, Nokia, Cisco ... Brez tako velikega števila pomembnih podjetij pa sejma ni bilo več mogoče izvesti, so sklenili pri GSMA.

Posledice bodo zares jasne šele čez čas. Najprej gre za hud udarec za Barcelono, ki je s sejmom letno zaslužila več sto milijonov evrov, medtem ko se nekateri bojijo, da bi dogodek utegnil sprožiti spontani premik proti spletnim najavam namesto fizičnih, saj firme udeležba na sejmih dosti stane (nekaj podobnega vidimo v igričarski industriji). Kar se tiče mobilnih tehnologij, utegne kriza zavreti uvajanje standarda 5G, zamik pa bodo doživeli tudi mnogi izidi izdelkov. A po drugi strani bo nekaj podjetij, med njimi Xiaomi, konec meseca v Barceloni vseeno imelo novinarske dogodke.

2 komentarja

c3p0 ::

Pa le kako leto nazaj se je začelo glasneje govoriti o manj potovanjih, danes pa je to že realnost. World works fast.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

feryz ::

Nič hudega, pravijo tukajšnji strokovnjaki. Vsaj gužve ne bo. Kdo bi se sekiral za par 100 mio evrov prihodkov?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec neke ere: CeBIT se poslavlja

Oddelek: Novice / Ostale najave
296050 (2714)          
»

Ponovno izumljanje mobilnosti

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
198929 (7700) Phantomeye
»

Kopiranje v Windows Phone 7 v marcu?

Oddelek: Novice / Windows Mobile
113372 (2832) Bor H
»

Bo v Nokii N9 Intelov Atom?

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
287972 (5871) CaqKa
»

Mobile World Congress 2010 se začenja

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
163477 (3118) BigWhale

Več podobnih tem