Prijavi se z GoogleID

» »

Qualcomm vs. Apple 1:0

Qualcomm vs. Apple 1:0

vir: Wikipedia
Bloomberg - Sodišče v San Diegu je minuli petek Qualcommu prisodilo pomembno patentno zmago. Porota je namreč soglasno sklenila, da je Apple kršil tri njihove patente, zaradi česar mora plačati 31 milijonov dolarjev odškodnine. In sicer 1,41 dolarja na vsak prodan iPhone, ki je vseboval komponente, glede katerih je Apple kršil pravice industrijske lastnine. Gre za iPhone 7, 8 in X, patenti pa so povezani s hitrim povezovanjem v omrežje po prižigu telefona, pa energetsko varčnim procesiranjem grafike, tretji pa se nanaša na deljenje podatkov med aplikacijskim procesorjem in modemom.

Obe podjetji sta zadnja leta zapleteni v številne spore, zato so predstavniki Appla že sporočili, da gre pri sveže dobljenem patentnem sporu zgolj za spuščanje megle, s katero želi Qualcomm preusmeriti pozornost s preiskav, ki potekajo glede njihovih poslovnih praks v ZDA.

Prisojeni znesek je sicer kapljica v Qualcommove prihodke, je pa za podjetje nekakšno PR potrdilo, da so zaslužni inovatorji na področju mobilnih telefonij. Pa tudi dober obet za še eno, tokrat bistveno pomembnejšo pravdo z Applom, ki se bo odvila sredi prihodnjega meseca. Z njo naj bi družbi končno razčistili dolgoletni medsebojni spor glede patentnih licenčnin, za katere Apple meni, da so diskriminatorne. Qualcomm naj bi namreč licenciranje pogosto pogojeval z obveznim ion ekskluzivnim nakupom njihovih čipov.

1 komentar

gendale2018 ::

bravo sodišče
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajsko sodišče prepovedalo prodajo skoraj vseh iPhonov

Oddelek: Novice / Tožbe
379671 (976) Furbo
»

Apple izgubil patentni dvoboj z Univerzo v Wisconsinu

Oddelek: Novice / Tožbe
135765 (3231) noraguta
»

Smartflash dobil pol milijarde dolarjev, sedaj vnovič toži zaradi istih patentov

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
127081 (5798) tikitoki
»

Samsung mora Applu plačati 929 milijonov dolarjev

Oddelek: Novice / Tožbe
157415 (5343) antonija
»

Korejsko sodišče Apple in Samsung poslalo v kot

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
83263 (2191) Poldi112

Več podobnih tem