» »

No-IP dobil vrnjene domene

No-IP dobil vrnjene domene

Slo-Tech - No-IP je dobil nazaj 23 domen, ki jih je Microsoft s sodno odredbo zasegel konec junija v boju zoper botneta Bladabindi (NJrat) in Jenxcus (NJw0rm). Microsoft je sicer dejal, da so promet preusmerili prek svojih strežnikov Azure in da bodo neškodljive strani delovale normalno, a je bila storitev No-IP, ki jo uporablja več kot štiri milijone uporabnikov, kmalu nedosegljiva za vse.

Sedaj se stvari vračajo v ustaljene tirnice. Uporabniki No-IP, ki uporabljajo domene na drugi vrhnji domeni kakor .org, so že dobili svoje storitve, medtem ko bodo .org dosegljive v najkrajšem možnem času. Kdor ima še vedno težave z dostopnostjo, naj poizkusi za DNS nastaviti Googlove strežnike ali OpenDNS.

Odzivi na Microsoftovo potezo so mešani. Medtem ko mu vsi priznavajo pomembne dosežke v boju zoper botnete in drugo internetno nesnago (in teh ni malo), nekateri kritizirajo neselektivnost zasega. Po drugi strani pa je res, da je gostovanje strani na dinamičnih DNS-naslovih tvegano početje. A po drugi strani jih na veliko uporabljajo usmerjevalniki, domači nadzorni sistemi in podobno. Microsoft je dejal le, da No-IP ni primerno poskrbel za varnost in da je s tem posredno dovolil zlorabo svoje storitve v nezakonite namene, zaradi česar so bili primorani ukrepati. No-IP trditve zavrača.

4 komentarji

David Karlas ::

*.no-ip.org dela

LJ4L ::

Samo zanimivo je kako lahko privatna firma opravlja delo policije. Hmm.
LP from LJ

Jupito ::

Če je to novi standard, je samo še vprašanje, če je kaj denarja v tem ter kako daleč je možno nategniti razloge za zaseg. Domenske vojne, anyone? :D
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

Lonsarg ::

LJ4L je izjavil:

Samo zanimivo je kako lahko privatna firma opravlja delo policije. Hmm.


Ker policija pač nima tehničnih zmogljivosti za akcije takega obsega:) NSA se pa ne spušča na tak nizek nivo, ker ima drugo delo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft zasegel domene No-IP (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5817995 (13665) antonija
»

NO-IP.COM

Oddelek: Omrežja in internet
81720 (1497) zavajon
»

kako postavit domači server?

Oddelek: Izdelava spletišč
123583 (3314) Klemzz
»

Obvestilo za vse ki želite komfortni paket (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
574068 (2913) iration

Več podobnih tem