» »

DSK-ju ni pomoči

DSK-ju ni pomoči

Dominique Strauss-Kahn

Slo-Tech - Francoski politik Dominique Strauss-Kahn, krajše DSK, je še pred leti užival uspešno politično kariero, s katero se lahko primerjajo le redka imena z domačega parketa. Bil je dolgoletni poslanec, dvakratni finančni minister ter neuradni vodja francoske socialistične stranke, z še največ možnosti, da deželo dokončno "reši" takratnega predsednika Sarkozija. Za vmes je dobil še udobno službo na mestu vodje mednarodnega denarnega sklada (IMF), tako da je lahko kar v službenem času upravljal s polovico vseh banana republik (drugo polovico ima čez Svetovna banka). Znan je kot dober šahist in ljubitelj matematike. Same lepe stvari, ki pa jih kazi njegov dolgoletni ugled, "da se preprosto ne zna kontrolirati v bližini žensk". Očitki spolnega prestopništva ga spremljajo že lepo vrsto let, zdaj na stara leta pa sploh.

Največ odmevov je požela zadeva v hotelu Sofitel v New Yorku. Bilo je prijetno sobotno dopoldne, 14. maja 2011, in DSK se je počasi pripravljal za let domov. Zjutraj se je sestal s hčero, zmenjen pa je bil tudi s svojimi kontakti v Franciji, da preverijo očitke, da nekdo prisluškuje njegovemu službenemu Blackberryju. Za tem naj bi bila francoska varnostno-obveščevalna služba, sicer po naročilu predsednika Sarkozy-ja, ki da se je bal poraza proti njemu na lanskih predsedniških volitvah (ki jih je Sarko potem za malo več kot las izgubil proti Hollandeju). V luči Snowdenovih razkritij bi temu kazalo kar verjeti, a pustimo zdaj to. DSK je želel sporni telefon odnesti s sabo v Francijo. Žal mu ni uspelo. Ko se je malo pred poldnevom vrnil v hotel in se vrgel pod tuš, je v sobo vstopila sobarica, Nafissatou Diallo. Sobarice naj bi načeloma začele čistiti šele po odhodu gosta (opoldne), vendar so često goljufale, ker so bile pač plačane po sobah, ne urah, in niso hotele delati cel večer in še v noč. Kaj točno se je potem zgodilo, ne vemo, a bojda naj bi DSK gol stopil v hodnik in ugledal sobarico. Ni mu bilo nerodno. Imela sta spolne odnose - česar nikoli ni zanikal - a ona je trdila, da jo je posilil. Po "dogodku" se je oblekel do konca, vzel svoje stvari in jo popihal na letališče. Sobarica ga je potem prijavila varnostnemu osebju v hotelu, ti pa so poklicali policijo. Aretiran je bil na letalu, še pred vzletom.

Potem pa cela drama (wikipedijina stran o dogodku ima krepko čez 100 virov). Obdolžen je bil posilstva in odpeljan v zapor na newyorškem Rikers Islandu, kjer so celo oblekli v poseben jopič, da si ne bi slučajno vzel življenja. Sodišče ga je sicer izpustilo, potem ko je njegova francoska soproga položila varščino zanj (100.000 dolarjev). DSK se je vrnil v Francijo, kjer pa je ugotovil, da pogreša svoj Blackberry. Ni ga bilo nikjer v prtljagi. Menil je, da ga je moral pozabiti v hotelu, a tam ga niso našli. Še huje, dnevniki vstopa v njegovo sobo (s karticami) so kazali, da je v času njegovega spolnega odnosa s sobarico tam bil še nekdo, vsaj za nekaj minut. Ter da se je sobarica kasneje, po dogodku, še enkrat vrnila v sobo in jo dokončno počistila. Žal lastniki hotela, francosko podjetje Accor, niso hoteli pokazati posnetkov varnostnih kamer. Šušljalo se je, da so bili povezani z domačo varnostno službo in da mu je bila sobarica "nastavljena", a DSK takrat ni imel časa za to. V New Yorku mu je grozil kazenski pregon, doma je bil po vseh časopisih; sanirati je moral tudi odnos z ženo. Za začetek je odstopil s položaja direktorja IMF-a, tako kot pred leti njegov kolega pri Svetovni banki, Paul Wolfowitz. Potem se je njegova pravna ekipa spravila nad sobarico. Ugotovljeno je bilo, da je v državi na podlagi lažnive vloge za azil, da ima težave s prepovedanimi drogami in denarjem, ter še par nečednosti. Njena kredibilnost je bila pod vprašajem, policijski primer pa se je začel sesuvati. Na koncu je tožilstvo umaknilo očitke in DSK je bil, kar se tega tiče, prost. A jeseni se je s sobarico zasebno poravnal za znesek okoli 6 milijonov, tako da je nekaj gotovo moralo biti.

DSK bi se na tej točki lahko zamislil nad sabo in malo spremenil svoje vedenje, saj je bil že nevarno blizu (dolgemu) seznamu politikov, ki so si s spolnimi škandali dokončno uničili svojo kariero (newyorški kandidat za župana Anthony Weiner bi znal tu kaj dodati). Možnosti za izvolitev na predsedniško mesto v Franciji so namreč še bile. Žena ga je preselila k sebi na podeželje. A spet ni pomagalo. Še tisto isto jesen naj bi se v hotelu Carlton v severnofrancoskem mestu Lille (blizu meje z Belgijo) udeleževal orgij, ki naj bi jih organizirali lokalni poslovneži in celo policisti (ah, ja ..). Lani februarja je udeležbo tudi priznal, nakar je njegovi partnerki (ki mu je, spomnimo, še ne leto nazaj založila 100k za priti ven iz zapora) dokončno prekipelo. Ločila ga je, zgodbo pa so časopisi seveda takoj pograbili. DSK-jevih sanj za mesto na predsedniški glasovnici je bilo s tem brezpogojno konec. Zamenjal ga je Francois Hollande, kot vidimo, uspešno.

Problem je v tem, da naj DSK na teh "zabavah" ne bi bil zgolj gost, ampak tudi aktivno sodeloval pri organizaciji, specifično pri prokuri prostitutk. Temu pa se v kazenskih zakonikih pravi "zvodništvo". Tožilci so sprožili preiskavo, ki se je vlekla ravno do letošnjega julija, nakar so preiskovalnemu sodniku predlagali umik obtožnice. A sodnik se ni strinjal. Ugotovil je, da sicer ni dokazov, da je DSK deloval kot del kriminalne združbe (posebej kvalificirana oblika zvodništva), da pa so nepravilnosti vsekakor bile. On se brani, da je sicer res bil tam, a da ni imel nobene roke pri organizaciji in da sploh ni vedel, da so bile nekatere udeleženke tudi plačane prostitutke (Berlusconi says hi). Očitek zvodništva tako gre naprej, grozi pa mu do 10 let zapora in do poldrugega milijona evrov denarne kazni. In to najbrž ne bo zastaralo, tako kot je primer spolnega napada zoper pisateljico Tristane Banon v Parizu l. 2003, oz. šlo kar mimo, tako kot je dogodek v Hotelu Sofitel v New Yorku (kot zgoraj) oz. podoben incident v D.C.-ju, kjer naj bi sodeloval pri skupinskem posilstvu, vendar je ena od vpletenih žensk kasneje umaknila svojo ovadbo.

16 komentarjev

Frgazor ::

upam, da bom tudi sam pri teh letih tako poskočen kot so ti strici

Redorange ::

A ni malo čudno, da te posilijo in potem greš počistit sobo do konca?

kuglvinkl ::

Redorange je izjavil:

A ni malo čudno, da te posilijo in potem greš počistit sobo do konca?


Temu se rece pro odnos do sluzbe. Oh wait...
Your focus determines your reallity

66speeder66 ::

Bač ni tak majstor prekrivanja kot je Berlussconi :D

PaX_MaN ::

Pomoje ma pa najlepša tla v kopalnici od vseh politikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Jst ::

Te sobarice so pa nevarne. DSK, Assange,... bi lahko ustanovili kakšen klub: "Klub zaščite gostov pred sobaricami." :))
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Hayabusa ::

Kje se je izgubil Blackberry ?

RockyS ::

Ja, prvo sem mislil da je novica na temo TECH, ko sem prebral do konca sem ugotovil da je TRAČ po vzgledu 24kur.com

Hayabusa ::

Ni trač, sobarica je bila samo diverzija da so je nekdo dokopal do njegovega BB.
Modus operandi spominja na FBI pod Hooverjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

poweroff ::

Seveda pa za domnevno prisluškovanje ne bo odgovarjal nihče.

Tole tudi paše v ta kontekst: Sarkozy naj bi naročil nezakoniti nadzor novinarjevega telefona
sudo poweroff

k4vz0024 ::

Politika, vohuni, sobarice, BB, ST...;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k4vz0024 ()

jype ::

Sliši se zelo RIM in Blackberry.

opeter ::

Eh, če je sobarica mična, pa ima kratka krilca, posebej pa če še igra na strune svoje ženstvene privlačnosti ... ga skoraj ni moškega, katerega ne bi obletavale "pokvarjene" misli. Da o tem, da se nekateri/večina(?) moških le stežka kontrolira. V Indiji bi jo že X-krat ... obnoreli.

 sobarica 1

sobarica 1


 sobarica kostim 2

sobarica kostim 2


 sobarica 3

sobarica 3


 Poišči razliko

Poišči razliko

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

FireSnake ::

opeter je izjavil:

Eh, če je sobarica mična, pa ima kratka krilca


Tu trditev že pade.

Nikjer še nisem videl, da bi imele kratka krilca. Pa ne potujem ravno malo ....
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zlate ::

Zato, ker ne bivaš v pravih hotelih. Kot na primer, DSK...
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

poweroff ::

FireShane... ko boš kandidat za francoskega predsednika, pa ko boš imel s sabo pohekanega Berrya, si lahko prepričan, da te bodo take sobarice kar obletavale. :))

Sicer pa s temle tim. evil maid napad dobi čisto nov pomen. 8-)
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DSK-ju ni pomoči

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
166130 (4027) poweroff
»

Ciprčani obupano nad bankomate (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
15532473 (23855) Invictus
»

Evil Maid napad na TrueCrypt

Oddelek: Novice / Varnost
416239 (4726) poweroff
»

Dvolična Poljska (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
605818 (4277) urban99
»

Novosti iz Intela

Oddelek: Novice / Procesorji
123950 (2838) PlayTheGame

Več podobnih tem