» »

Microsoft je predstavil novo generacijo tablic Surface

Microsoft je predstavil novo generacijo tablic Surface

Surface Pro 2 v skorajda nespremenjeni obliki

vir: The Verge

Primer uporabe priklopne postaje za Surface Pro

vir: The Verge

Surface 2 s podporo v bolj položnem položaju

vir: The Verge

Nabor barv novega Type Cover 2

vir: The Verge

Touch Cover 2 z brezžičnim adapterjem

vir: The Verge

Music Cover

vir: The Verge
The Verge - Na današnji prireditvi v New Yorku so pri Microsoftu predstavili novo generacijo 10-palčnih tablic Surface. Videli smo torej Surface 2 in Surface Pro 2, ki v primerjavi s predhodniki nekatere detajle obdržita nespremenjene (diagonala, arhitektura procesorjev), medtem ko so druge detajle spremenili.

Predstavitev se je začela s Surface Pro 2. Povedali so, da so uporabniki prve generacije nad tablico zelo zadovoljni, a to ni pomenilo, da so počivali na lovorikah. Surface Pro 2 tako pričakovano uporablja Intelove procesorje Haswell, ki kljub višji zmogljivosti prinesejo še boljšo avtonomijo v primerjavi s prejšnjo generacijo, osnovano na arhitekturi Ivy Bridge. Rezultat naj bi bila 20 % višja zmogljivost, kar 50 % višja grafična zmogljivost s 60 % daljšo avtonomijo. To naj bi Surface Pro 2 po besedah Panosa Panaya, poddirektorja divizije Surface pri Microsoftu, naredilo zmogljivejšega od 95 % vseh prenosnikov, ki so trenutno na tržišču.

Poleg novega procesorja so izboljšali še zaslon, ki sicer ostaja na ločljivosti 1920 x 1080 pik (nič ne bi bilo narobe z nadgradnjo na 2560 x 1440), a so se zato posvetili pravilnemu prikazu barv na zaslonu, kar so izboljšali za 46 %. S tem naj bi bil nov Surface še toliko bolj primeren za profesionalno uporabo. Primer tega so pokazali z živim predvajanjem posnetkov v ločljivosti 6k, ki so jih posneli s kamero Red Dragon. S tem so želeli ilustrirati, da je visoka zmogljivost skupaj z odlično reprodukcijo barv na zaslonu, ki ima izboljšano vidljivost na soncu, odličen razlog za uporabo tablice na terenskih snemanjih. Profesionalno rabo še dodobra poudari priložen Wacomov stylus, ki je ekskluziva Surface Pro 2.

Cene se v ZDA začnejo pri 900 dolarjih za model s 4 GB pomnilnika in 64 GB prostora za hrambo podatkov, ki ga je ob isti količini pomnilnika mogoče razširiti na 128 GB. Na voljo sta še modela z 8 GB pomnilnika in 256 oz. 512 GB prostora za podatke, kjer slednji stane že kar 1800 dolarjev. Na voljo je tudi lep nabor dodatkov, kjer je izključno za Surface Pro namenjena priklopna postaja, na katero je mogoče imeti hkrati priklopljen par zunanjih monitorjev z ločljivostjo do 3840 x 2160 pik. Opremljen je še s trojico USB 2.0 in enim USB 3.0 priključkom, zvočnim vhodom in izhodom ter Ethernet priključkom, jasno pa obenem tablici, ko je vstavljena, polni baterijo. Poleg Surface 2 Pro bo postaja delovala tudi s predhodnikom, Surface Pro, na voljo bo zgodaj v letu 2014 in naj bi stala okrog 200 dolarjev. Po predstavitvi so si izbranci novo tablico lahko ogledali pobliže. Surface Pro 2 bo seveda imel nameščen Windows 8.1.

Dodobra so osvežili tudi ARM različico, ki tokrat nosi le ime Surface 2, torej so odstranili oznako RT. Generacijske nadgradnje so očitno pri Microsoftu zelo priljubljene, saj so Tegro 3 iz predhodnika nagradili kar s Tegro 4, torej dobimo 4 jedra ARM A15 z višjo frekvenco. Pri Surface 2 je nadgradnja zaslona bolj očitna, saj se poslavlja panel z ločljivostjo 1366 x 768 in je nadomeščen s panelom ClearType, ki ima ločljivost 1920 x 1080. Ker ni bilo omenjeno, da imata tablici enak zaslon, je povsem možno, da Microsoft nekaj malega privarčuje in uporablja panel iz Surface Pro prve generacije. Zelo pohvalna potza je vključitev priključka USB 3.0 v polni velikosti, ki omogoča hitro izmenjavo datotek z zunanjimi pomnilniškimi mediji in je v tem rangu naprav bolj ali manj redkost.

Zaradi procesorja z arhitekturo ARM bo na Surface 2 nameščen Windows 8.1 v izdaji RT. Brezplačno bo že iz škatle nameščen tudi Office RT, ki bo vključeval še Outlook - je zelo dobrodošla vključitev. Pri Microsoftu so se pohvalili, da ima trgovina zdaj že 100.000 aplikacij (na lanski predstavitvi je bila ta številka 10-krat manjša) ter da Facebook in Flipboard prihajata kmalu. Surface 2 bo na voljo v dveh modelih, 32-gigabajtnem za 450 ameriških dolarjev ter 64-gigabajtni različici, ki bo stala 550 dolarjev. Na voljo bo v črni in novi srebrni barvi.

Tako Surface 2 kot Surface Pro 2 bosta na voljo 22. oktobra, verjetno skupaj z izidom Windows 8.1, a se prednaročila začnejo že jutri. Obema tablicama je skupna tudi prenova ohišja, ki izgubi logotip Windows na zadnji strani, a pridobi logotip Surface. Ohišje je tanjše, tablici sta lažji, a glavno spremembo vidimo pri vgrajeni podpori. Ta je bila ena izmed glavnih prednosti pri prvi generaciji, a so uporabniki tarnali, da tablico postavi v preveč pokončen položaj. Nova generacija ima tako dva položaja podpore, starega, kjer je zaslon nagnjen za 22° od navpičnice, ter novega s 55° naklonom zaslona od navpičnice. S tem naj bi bistveno izboljšali uporabo v naročju skupaj z novimi tipkovnicami.

Tako Type Cover kot Touch Cover sta popolnoma prenovljena in si prav tako zaslužita vključitev številke 2 v imenu. Type Cover 2 je v primerjavi s predhodnikom tanjši ter je zdaj le malce debelejši od prve generacije Touch Coverja. Hod tipk je za milimeter krajši, kar nekaterim morda ne bo po godu, a naj bi bilo zato tipkanje popolnoma neslišno. Da bo neslišno mogoče tipkati v temi poskrbi osvetlitev tipkovnice, ki je prav tako novost v drugi izvedbi Type Coverja. Type Cover 2 bo mogoče prednaročiti skupaj s tablicama jutri za 130 dolarjev v eni izmed štirih barv, črni, živo modri, vijoličasti in zelo živi rožnati. Na račun nekoliko večje debeline je na voljo še identičen Power Cover, ki poleg tipkovnice vključuje še 30 Wh baterijo. Z njo naj bi Surface Pro 2 imel kar 2,5-krat daljšo avtonomijo, kot sam Surface Pro. Power Cover bo stal 200 dolarjev, a bo na voljo šele v začetku prihodnjega leta, tako kot priklopna postaja.

Popolnoma so prenovili tudi Touch Cover. Ta je tipkanje zaznaval z 80 na dotik občutljivimi elementi, z enim za vsako tipko. Touch Cover 2 uporablja kar 1092 na dotik občutljivih elementov, kar pomeni, da tvori veliko na dotik občutljivo površino. S tem bo veliko lažje zaznati dotik prave tipke (tipkovnica bo vedela, katera izmed dveh ali treh tipk ima največjo površino dotika), podpiral bo geste na celi površini, obnašal se bo kot velik trackpad, a je to le ena plat pridobitve. Pri Microsoftu so namreč pokazali Surface Remix Project, ki uporablja posebno izvedbo Touch Coverja, ki namesto običajne tipkovnice vključuje gumbe oz. kontrole, ki jih lahko vidimo na mešalkah DJ-jev. Poleg Music Coverja je bila tablica opremljena še s posebno izdajo Xbox Music, ki omogoča mešanje oz. remiksanje glasbe. Surface Music Kit bo prav tako na voljo 22. oktobra, a ni potrjena cena Music Coverja oz. celotnega kompleta. Touch Cover 2, ki ima prav tako osvetljene tipke, bo mogoče prednaročiti že jutri za 120 dolarjev, a ni točno znano, v katerih barvah bo na voljo. Za 60 dolarjev bo mogoče kupiti še adapter, ki bo Surface in Touch Cover 2 sparil brezžično, kar bo dalo uporabniku nekaj več svobode.

Omenimo še, da bo še vedno na voljo Surface RT, ki bo še naprej stal 350 dolarjev. Touch Cover 2 in Type Cover 2 bosta delovala s prejšnjo generacijo tablic, Power Cover pa ne. Poleg ZDA bosta novi tablici skupaj z vsemi dodatki jutri za prednaročilo ter 22. oktobra tudi v fizični obliki na voljo še v 20 državah, v sosednji Avstriji in Italiji, Belgiji, Danski, Franciji, Luksemburgu, Nemčiji, Španiji, Švici in Veliki Britaniji, na Finskem, Irskem, Nizozemskem, Norveškem, Portugalskem in Švedskem ter v Avstraliji, Kanadi, Hong Kongu in na Novi Zelandiji.

45 komentarjev

FlyingBee ::

za zmerno ceno je surface 2 kar dobra zadeva, bi jo celo za službo tudi uporabljal ... pro različica pa v nobenem primeru ne bo imela primerne cene zame

Lonsarg ::

Joj, konkurenca je dolgočasna, Microsoft pa noče izdelati Surface 2 z Atomom ali 4.5W Haswelom. Ko bi konkurenca se zbudila in ugotovila da je kickstand NORO uporaben bi blo tut fajno. Vsaj 50% lastnikov raznoraznih tablic(predvsem so to zaenkrat Androidi) dokupi raznorazne ovitke, ki imajo kickstand. Še veliko teh, ki tega ne nardi, pakickstand bi uporabljala, če bi bil že integriran, ker marsikdo noče nagražnih in motečih ovitkov.

Novi Touch Cover, ki je celoten kar en velik touchpad je pa inovacija desetletja na področju touchpadov, ki so bodisi premajhni, bodisi zavzemajo preveč prostora, bodisi niso vedno na dosegu prstov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

LuiIII ::

Hm jaz bi pa tale Surface Pro 2 imel! Ima res vse kar rabim: Wacom pen, 8GB RAM, dosti dober procesor, pa opcijska tipkovnica in dock zgledata celo uporabna. Morda, morda,...

darkolord ::

Pa tale Wacom tablca je ful dobra, ker je slika ZELO blizu površine, tako da nimaš par milimetrov lufta med konico kulija in sliko...

Tilen ::

LuiIII je izjavil:

Hm jaz bi pa tale Surface Pro 2 imel! Ima res vse kar rabim: Wacom pen, 8GB RAM, dosti dober procesor, pa opcijska tipkovnica in dock zgledata celo uporabna. Morda, morda,...


Dobiš še 200 GB v oblaku (Skydrive) in brezplačne mednarodne klice za eno leto.

Surface and Surface Pro 2 buyers get 200GB SkyDrive storage for two years, free international Skype calls for one year
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Bambolo ::

Sej Microsoft zna če hoče, le prevečkrat izdajo izdelke (Windows 8, Windows phone 7, lanskoletni Surface RT) za katere je očitno, da niso dokončani, potem pa izpadejo grdo.

LuiIII ::

Jup! Kot kaže je Surface Pro 2 izbor leta kar se tiče prenosnih zadev. No vsaj zame.

cekr ::

Še vedno ga poseka Asus Transformer Book.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

roli ::

cekr je izjavil:

Še vedno ga poseka Asus Transformer Book.

Tudi po ceni nažalost. Pa še pisala nikjer ne vidim.
http://www.r00li.com

PrimozR ::

Tilen je izjavil:

LuiIII je izjavil:

Hm jaz bi pa tale Surface Pro 2 imel! Ima res vse kar rabim: Wacom pen, 8GB RAM, dosti dober procesor, pa opcijska tipkovnica in dock zgledata celo uporabna. Morda, morda,...


Dobiš še 200 GB v oblaku (Skydrive) in brezplačne mednarodne klice za eno leto.

Surface and Surface Pro 2 buyers get 200GB SkyDrive storage for two years, free international Skype calls for one year

Uf ja, pozabil tole omeniti. 200 GB je za dve leti, brezplačni klici in brezplačna uporaba Skypovih WiFijev (a to v sloveniji sploh obstaja) je pa za eno leto.

Spc ::

Jaz bi imel tablico, katera bi bila x86 ali x64 in bi na njo lahko inštaliral kaj mi paše od linux-a do unix-a.
Seveda kaj takega ne obstaja, ker vsi proizvajalci zaklepajo tablice na svoje OS-e.
 

fosil ::

Pri disku se je pa očitno vsem proizvajalcem čas ustavil kakšne 3 leta nazaj.
32G? Resno?
In razlika med 32 in 64 je 100 dolarjev? A se hecajo?
Če že apple dela traparije jih ni treba posnemat.
Tako je!

boolsheat ::

Spc je izjavil:

Jaz bi imel tablico, katera bi bila x86 ali x64 in bi na njo lahko inštaliral kaj mi paše od linux-a do unix-a.
Seveda kaj takega ne obstaja, ker vsi proizvajalci zaklepajo tablice na svoje OS-e.


Na Surface Pro seveda lahko inštaliraš kar si želiš...

Spc ::

boolsheat je izjavil:

Spc je izjavil:

Jaz bi imel tablico, katera bi bila x86 ali x64 in bi na njo lahko inštaliral kaj mi paše od linux-a do unix-a.
Seveda kaj takega ne obstaja, ker vsi proizvajalci zaklepajo tablice na svoje OS-e.


Na Surface Pro seveda lahko inštaliraš kar si želiš...

Tudi Windows XP ? FreeBSD ? OsX ?
 

Tilk ::

Prodan bi biu na Surface 2 z stylusom. Mogoce bo nokia z sirusom presenetla.
Tilk

PrimozR ::

Spc je izjavil:

boolsheat je izjavil:

Spc je izjavil:

Jaz bi imel tablico, katera bi bila x86 ali x64 in bi na njo lahko inštaliral kaj mi paše od linux-a do unix-a.
Seveda kaj takega ne obstaja, ker vsi proizvajalci zaklepajo tablice na svoje OS-e.


Na Surface Pro seveda lahko inštaliraš kar si želiš...

Tudi Windows XP ? FreeBSD ? OsX ?

OS X težko, morda ti sicer uspe narediti Hackintosh, sam ni to to.

http://www.omgubuntu.co.uk/2013/05/how-...

darkolord ::

Prodan bi biu na Surface 2 z stylusom.
Problem je v tem, da na RT ne laufajo profi aplikacije, s katerimi bi ta stylus lahko lepo izkoriščal...

Spc ::

PrimozR je izjavil:

Spc je izjavil:

boolsheat je izjavil:

Spc je izjavil:

Jaz bi imel tablico, katera bi bila x86 ali x64 in bi na njo lahko inštaliral kaj mi paše od linux-a do unix-a.
Seveda kaj takega ne obstaja, ker vsi proizvajalci zaklepajo tablice na svoje OS-e.


Na Surface Pro seveda lahko inštaliraš kar si želiš...

Tudi Windows XP ? FreeBSD ? OsX ?

OS X težko, morda ti sicer uspe narediti Hackintosh, sam ni to to.

http://www.omgubuntu.co.uk/2013/05/how-...

Zanimivo, torej teoretično bi lahko inštaliral tudi windows xp gor.
 

Gregor P ::

Na Pro verzijo? Seveda,ne razumem, zakaj tega ne bi mogel storiti? Je kaj izvenstandardnega v HW-ju?


s 60 % daljšo avtonomijo

Power Cover, ki poleg tipkovnice vključuje še 30 Wh baterijo. Z njo naj bi Surface Pro 2 imel kar 2,5-krat daljšo avtonomijo, kot sam Surface Pro

Kakšna je torej "avtonomija" te tablice? Koliko ur zdrži ob "normalni" uporabi?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Tilk ::

Ja sam je sam uprašanje časa kdaj se bodo aplikacije razvile, k RT bo zrastu. Res aktivni kuli mu manka, glavn razlog, zakaj se nagibam proti 2014 notu 10.1. In kar nekaj folka tudi.
Tilk

Spc ::

Gregor P je izjavil:

Na Pro verzijo? Seveda,ne razumem, zakaj tega ne bi mogel storiti? Je kaj izvenstandardnega v HW-ju?

BIOS ?
 

Gregor P ::

Verjetno ne podpira "telefonije" (SIM kartica itd.)?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Jackass ::

Takoj kupim prvo win 8.1 tablico s polnim USB 3.0, ki bo iPad formata in ne widescreen. MS s težavo dojema, da je namembnost tablice nekoliko drugačna od namembnosti prenosnika. Čeprav zelo prav pride včasih tipkovnica, si tablico želiš predvsem držati v rokah in brskati po internetu in morda prebrati kakšen članek, pdf itd. Predvsem slednje pa zahteva pokončno držo, ki je pri tablicah širokega formata sila nepraktično.

Steve je vedel kaj dela. Ostali pa štancajo brez prave logike.
jAcKaSS

darkolord ::

Predvsem slednje pa zahteva pokončno držo
Vsebine so tudi vedno bolj prilagojene widescreen zaslonom. Nevem če sem tablico že kdaj okrog obrnil, pa sem vedno brez najmanjših težav prebiral vse vrste vsebin.

PrimozR ::

Gregor P je izjavil:

Verjetno ne podpira "telefonije" (SIM kartica itd.)?

Ne, ampak LTE verzija (za data povezavo) prihaja v 2014.

Bellzmet ::

Noro, da daš za 10" zadevico minimum 900 USD/EUR...

sash69 ::

Sicer drago, ampak po zmogljivosti je pa tale Surface 2 Pro že kar zelo huda zadeva stlačena v 10" in tako tanko ohišje.
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.

Bor H ::

Žal tudi drugih Haswell zadev velikosto 10-12" za manj kot 900EUR praktično ni.
edit:typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bor H ()

3p ::

Hmm. Surface 2 je igračka, pro z 128GB+ je pa kul, ampak žafransko drag. A na netbooke so pa vsi čisto pozabili? Ve kdo če se obeta kaj v smislu novi atom + ~full hd zaslon ~10'' + ~100GB SSD (s tipkovnico seveda), pa da je razredu 500€?

redmax ::

Spc je izjavil:

Jaz bi imel tablico, katera bi bila x86 ali x64 in bi na njo lahko inštaliral kaj mi paše od linux-a do unix-a.
Seveda kaj takega ne obstaja, ker vsi proizvajalci zaklepajo tablice na svoje OS-e.


Kupi si WeTab...nemška zadeva...oz isti kanadski ExoPC ... jaz sem na njemu imel triple os.... meego, win8 in android 4.0.3

...drugače pa za surface lahko rečem še en MS strel v koleno...spet bojo pušili... tak ko s prvim serijam ko jim ni šla prodaja... ne razumem ka jim ni jasno glede cene... realna cena bi bla 500e za pro verzijo, potem bi pa štancal
Admin me je zbrisal, kljub opozorilu naj se logiram...
registriran drugače že od 2009 pa do izbrisa

Looooooka ::

Kje pa mas realno primerljivo konkurenco za teh 500e?
Pa da ne bo kr ena debela tablica z androidom pejstana, ker sorry to ni primerljivo :)
Ker ce mas kj tazga pol grem kupit just for the fuck of it.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

Lonsarg ::

Jah, očitno se ne da delati Ultrabookov in tabletov z Intel Core procesorji za 500€. Bo treba malo več Atom tabletov. Recimo tale hardware z naloženim Windows 8.1 Pro: http://www.mimovrste.com/artikel/272003...

Mokre sanje: je 16:10, je ekstremno tanek 8mm, lahek 500g in ima Atom, tak da očitno se da narediti kvalitetne Atom tablice za 350€. Sploh ker gre za Samsung, ki si ziher vzame še zadosti profita zase, ker je znamka.

redmax ::

ravno to...nimaš (vsaj nisem še našel)... zato bi pa prodajal na veliko...ampak ne je treba nabit ceno pa potem jamrat kak ne gre prodaja...eno je delat na masi eno pa na imenu
Admin me je zbrisal, kljub opozorilu naj se logiram...
registriran drugače že od 2009 pa do izbrisa

Bor H ::

Občasno sem našel Acer W510 za okoli 400€ brez docka, kar je že kar kul, je pa red da te Atomi niso ravno super in hitro naletiš na zatikanje.

techfreak :) ::

Bor H je izjavil:

Občasno sem našel Acer W510 za okoli 400€ brez docka, kar je že kar kul, je pa red da te Atomi niso ravno super in hitro naletiš na zatikanje.

Raje kupi Android tablico za 400 EUR, bos imel boljsi experience.

Na njem dobro deluje brskanje po internetu z IE, branje PDFjev ter predvajanje filmov (ker ima strojno dekodiranje). Verjetno bi tudi Office solidno delal, vendar ga se nisem potreboval.

Za vse ostalo je podhranjen tako pri procesorju kot pri grafiki.

boolsheat ::

Spc je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Spc je izjavil:

boolsheat je izjavil:

Spc je izjavil:

Jaz bi imel tablico, katera bi bila x86 ali x64 in bi na njo lahko inštaliral kaj mi paše od linux-a do unix-a.
Seveda kaj takega ne obstaja, ker vsi proizvajalci zaklepajo tablice na svoje OS-e.


Na Surface Pro seveda lahko inštaliraš kar si želiš...

Tudi Windows XP ? FreeBSD ? OsX ?

OS X težko, morda ti sicer uspe narediti Hackintosh, sam ni to to.

http://www.omgubuntu.co.uk/2013/05/how-...

Zanimivo, torej teoretično bi lahko inštaliral tudi windows xp gor.



Bootloader je odklenjen, tako da... Če obstajajo driverji na OSu, ki ga želiš namestiti bo deloval na Surface Proju... Med drugim OSX deluje povsem lepo na Surface Pro.

Lonsarg ::

techfreak :) je izjavil:

Bor H je izjavil:

Občasno sem našel Acer W510 za okoli 400€ brez docka, kar je že kar kul, je pa red da te Atomi niso ravno super in hitro naletiš na zatikanje.

Raje kupi Android tablico za 400 EUR, bos imel boljsi experience.

Na njem dobro deluje brskanje po internetu z IE, branje PDFjev ter predvajanje filmov (ker ima strojno dekodiranje). Verjetno bi tudi Office solidno delal, vendar ga se nisem potreboval.

Za vse ostalo je podhranjen tako pri procesorju kot pri grafiki.


Po drugi strani pa na Atom Windows tablici delajo vse moderne aplikacije enako tekoče, kot na Androidu. Imaš pa še bonus prižgati tudi kake desktop aplikacije ravno kdaj pa kdaj, se pač malo zatikajo,če gre za kaj bolj naprednega, bolje kot da sploh nimaš možnosti teh aplikacij pognati. Kak desktop Youtube downloader in podobne male aplikacije pa delujejo čisto super tudi na Atomih.

Novi Bay Trail Atom Z3xxx bodo pa podvojoli performanse in bodo v bistvu čisto dobri nadomestki, da je Atom tablica tvoj edini PC, ki ga občasno priklopiš na večji ekran/tipkovnico, če ne rabiš ravno workstation za compilat ali obdelovati video seveda.

boolsheat ::

Kaj pa vem, Atom mene ne privlači pretirano, rajši kak iX ULV pa čeprav je dražji... :)

darkolord ::

ne razumem ka jim ni jasno glede cene... realna cena bi bla 500e za pro verzijo, potem bi pa štancal
Lej, iPad stane 520 do 950 eur, ti bi pa napravo v čisto drugi klasi za nižjo ceno?

Bambolo ::

boolsheat je izjavil:


Bootloader je odklenjen, tako da... Če obstajajo driverji na OSu, ki ga želiš namestiti bo deloval na Surface Proju... Med drugim OSX deluje povsem lepo na Surface Pro.


Zanimiva dilema (če to sploh je in zakaj bi to sploh potreboval). Ali kupit Macbook Air in narediti dual boot z Windows 8 ali kupiti Surface pro in gor namestit OS X. 10" Air in Surface pro s tipkovnico staneta tam tam. Teža in dimenzije so tudi približno enake.

Gregor P ::

Morda, vem pa ne, bi se verjetno bolje obnesla prva možnost, če drži to o optimizaciji Applovega Os-a za točno določeno strojno opremo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

techfreak :) ::

Osebno bi vzel MBA, ker ima za mene veliko bolj primeren form factor, prav tako pa se ne bi branil nativne podpore OS Xa.

boolsheat ::

Ja, če rabiš OSX potem MBA, samo MBA je le laptop, SPro je pa lahko laptop in tablica, za določeno delo je tablica boljša. Poleg tega ima SPro tudi Wacom pisalo... Pa še določene druge zadeve ima in tako SPro dejansko omogoča več načinov uporabe.

Spock83 ::

boolsheat je izjavil:

Kaj pa vem, Atom mene ne privlači pretirano, rajši kak iX ULV pa čeprav je dražji... :)


Novi Atomi so/bodo kar zajebani. Novi Celeroni ter Pentiumi bodo derivat Atoma. Zanimivo bo še.

celada ::

techfreak :) je izjavil:

Osebno bi vzel MBA, ker ima za mene veliko bolj primeren form factor, prav tako pa se ne bi branil nativne podpore OS Xa.


Sony Vaio Pro tudi deluje kot precej solidna izbira.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft pokazal manjšega brata Surface 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5717357 (13296) noob96
»

Microsoft Surface Pro 3 namesto prenosnika (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
16447764 (36495) Lonsarg
»

Microsoft je predstavil novo generacijo tablic Surface

Oddelek: Novice / Windows Mobile
4517155 (14528) celada
»

Surface Pro januarja za tisočaka (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
18332063 (27373) Okapi
»

Microsoft Surface, drugič (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
18439600 (31491) CaqKa

Več podobnih tem