» »

The Pirate Bay ni bil prodan

The Pirate Bay ni bil prodan

Hans Pandeya

CNet - Zgodba o domnevnem nakupu popularne strani s torrenti The Pirate Bay, ki traja že od lani, je polna nenavadnih preobratov. Po razsodbi sodišča zoper skrbnike strani, da je njihovo početje nelegalne, se je našel princ na belem konju po imenu Hans Pandeya, ki je želel s svojim podjetjem Global Gaming Factory X kupiti The Pirate Bay in iz njega napraviti legalno stran. Prodaja se je odmikala in na koncu izjalovila, ker so švedski nadzorni organi ugotovili, da Pandeya sploh nima denarja za nakup, ampak je le napihoval vrednost delnic svojega ničvrednega podjetja, ki je bilo na koncu izbrisano iz švedske kotacije. Ta teden so se pojavile informacije, da je The Pirate Bay za 10 milijonov dolarjev kupil taisti Pandeya, a so jih skrbniki strani označili za laži.

V torek je Pandeya iz Bostona v intervjuju prek elektronske pošte povedal, da je de facto kupil The Pirate Bay. Natrosil je kup kontradiktornih informacij, med drugim da je domena The Pirate Bay že pri posredniku (escrow), ker da je Pandeya končni kupec, da o vsem skupaj odloča arbitrarno sodišče na Švedskem in tako naprej. Skrbniki strani so njegove navedbe zanikali.

Pandeya je že februarja v intervjuju povedal, da namerava svoj posel nadaljevati v ZDA. Pretekli mesec je plačal 325 tisoč dolarjev za podjetje Business Marketing Services, ki proizvaja stenske koledarje, njen nekdanji lastnik in direktor pa sedaj dela kot nadzornik krupjejev v kazinu. In prav to podjetje BMS naj bi domnevno prevzelo The Pirate Bay, kar pa na strani zanikajo.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Racija v Stockholmu zaradi The Pirate Baya (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
12742399 (33034) MrStein
»

The Pirate Bay ugasnil sledilnik, prešel na protokol DHT (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6413442 (10983) Lonsarg
»

The Pirate Bay mora proč, stoprvič (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
43629429 (22680) nekikr
»

The Pirate Bay mora izbrisati nelegalne torrente (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
608879 (6960) Ziga Dolhar
»

Saga o piratskem zalivu se končuje bridko

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
52696 (2019) Lonsarg

Več podobnih tem