» »

The Pirate Bay mora proč, stoprvič

Jedi Master Yoda ::

Dejstvo: vsake jebene pičkarije pa res ne bom kupu, in kaj se je sedaj začelo dogajati? Da niti piratske stvari več ne vlačim dol, ker je 99% vsega en kup dreka, in potem bi še radi da jim to plačamo? Roko na srce, NE. Mogoče 1 ali 2 filma na leto sta vredna vsaj da ju dol potegnem pa pogledam, in da mi ni žal tistih 2 ur, glasbo tako po radiu vrtijo, filme tako al tako grem v kino gledat, če ja kaj fajnega. Od iger vse kar igram sedaj sta Shaiya, ki je free mimogrede in League Of Legends - beta. Slednjo bom nabavil original, ko izzide, Starcraft 2, ko izzide in mogoče Modern Warfare 2, če bo kaj za kaj. Torej nič piratskega, zarad mene lahko ukinejo piratebay, ampak če mislijo, da bomo potem pa kupci kar znoreli v trgovine kupovat drek se pa orng krepko motijo! Tako da če se samo iger lotim , neki need for speed, pa fife pa kaj jaz vem kaj še = NI VREDNO NITI DA SI DOL POTEGNEM!

ahac ::

Gre pač predvsem za monetarno mafijo, ki pritiska na uporabnike (povečuje %). Podobno kot zbira lokalna mafija denar za "varovanje".


LOL, kaj si boste še izmislil zato, da boste sami sebe imel za good guye?

Pirati so pa kaj? Digitalni Robin Hoodi? Bojujejo se proti zlobnim korporacijam. Kradejo bogatim (aja, ne... ne kradejo, ampak samo kršijo avtorske pravice) in dajejo revnim.
Sure.

Jaz se sicer nikakor ne strinjam z tem kar delajo RIAA, MPAA. So stari bedaki. Ne znajo in nočejo se prilagotiv novemu trgu. In delajo si več škode kot koristi. Ampak ffs.. zakaj je postalno moralno sprejemljivo... ne samo to... postalo je PRAV, da se vse piratizira? Če za nekaj plačaš te folk gleda kot da nisi normalen. Glasba, filmi, igre... to je kr postalo pravica vsakega posameznika, ki ima dostop do neta.
Ne se izgovarjat na to, da itak ne bi kupili. Ne se izgovarjat na to, da imajo firme itak dost denarja. Ne lagat sami sebi.
Vsi piratiziramo zato, ker pač nočemo plačat. Ampak jaz se ob tem vsaj ne počutim kot, da sem naredu neko dobro delo.

c.1) Ponovno, kje boste dobil vse te podatke? Na TBP se najdejo dokumentarci, free muzka, knjige, vodiči, nasveti, razne oddaje (zabavnega, informativnega, obveščevalnega značaja), ogromno guidov in tutorialov ki so ZASTONJ ampak se jih ne da dobit NIKJER drugje. NI VSE V JEBENIH FILMIH IGRCAH IN MUZKAH!!

O rly?
Me prov zanima kolk folka downloada tiste free stvari.
Po moje bi TPB admini z lahkoto ročno pregledoval in potrjeval prave free "legalne" torrente. Zakaj tega ne delajo? Zato, ker JE VSE V JEBENIH FILMIH IGRCAH IN MUZKAH!!


Prov smešno je, da nekateri zahtevajo, da razne založbe in studii spremenijo svojo miselnost... po drugi strani je pa sami tega nočejo naredit: "Mora bit vse free al pa bom ukra.. kršu pravice!"
A ne bi mogoče začel mal tudi pri sebi? Vsaj mal. Vsaj kakšn špil kupite vsake tolk časa. Vsaj mal zatežte na Spotify/SAZAS/založbam, da pridejo take storitve čimprej tudi v Slovenijo. Pokažite zanimanje za take stvari. Al pa se vsaj nehajte po forumih obnašat kot, da je piratstvo nekaj z čemer ni čisto nič narobe.


Poglejte recimo tole:
Modern Warfare 2 prodaja na Amazon.com
PC verzij je prodanih 8%, Xbox 61% Zakaj?
No dedicated servers? Al pa visoka cena za PC? Maybe. To sta dost verjetna razloga. Ampak še vedno bo večina PC igralcev špil piratizirala. Tko, da ne pol jamrat kako ne podpirajo PC trga... kako so prasci. Če je pa jasno, da PC gamerji ne kupijo špila, ker ga preprosto potegnejo z TPB.


Prepoved kopiranja programov me močno spominja na vero. Oba nekaterim zaslepita pamet. Samo cerkev počasi zamenjujejo korporacije.

Ne bit smešen. Prov piratstvo je tolk del naše kulture, da je nekaterim zaslepilo pamet in zdej ne vidijo nobene vrednosti v teh izdelkih (katerih izdelava ogromno stane).
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

Prospekt ::

Mininova nima niti malo miru, BREIN jih toži po dolgem in počez že nekaj časa.
http://torrentfreak.com/mininova-ordere...

Drugače je pa stran, ki toži enako umazana če ne še bolj. Tako, da prosim če niste taki zombiji pri podpiranju velikih korporacij, ki obračajo enake če ne večje milijone, kljub grdim grdim piratom.
http://torrentfreak.com/sony-ceo-pleads...
http://torrentfreak.com/fabricated-anti...
http://torrentfreak.com/anti-piracy-bos...
http://torrentfreak.com/artists-abused-...
...
če vas moti ker so linki samo z ene strani, imate v vsaki novici vsaj 5 linkov na druge strani, ki potrjujejo raznorazne podatke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Prospekt ()

Poldi112 ::

>Ne, priznam da si trot ker nočeš vidt večje slike. Me čist mal briga če sem nesramen, sem v drugih dveh temah hotu bit dost prjazen sam zdej mam pa dost vašga trobezljanja.

Ni problem če si nesramen, problem je da si neumen. Ko brez argumentov žališ nekoga, ki te postavi na očitno laž, je to očitni game-over za tvojo kredibilnost.

Pa glede tega da bo konec sveta ko bo piratebay padel - bedarija - tvoja večja slika je zgrešena, tako da še dobro da je nihče ne vidi :),
Ostali ponudniki ilegalne vsebine ne bodo sledili propadu glavnega, ampak bo en ponovno postal večji. Pa tudi če zato dobimo nov protokol in nove igralce.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

PaX_MaN ::

http://www.theinquirer.net/inquirer/new...

They use filesharing as a discovery mechanism

ROTFLMAO!
Ker je tako težko v gugla napisat "Ime Grupe Discography" in potem še "Ime Grupe Izdelek review/opis/habalahabala"...

Izi ::

Okapi, pozabljaš, da smo nekateri tukaj desetletja in več živeli v času, ko je bilo povsem normalno, da se je vse kopiralo.

In ne boš verjel, še vedno smo vsi veselo izdelovali programe, bilo je na voljo enako število iger in uporabnih programov oz. še precej večja izbira je bila, pa ni bil nihče plačan, da kaj naredi. Tudi glasbeniki so snemali z enako hitrostjo kot danes, pa so služili samo na koncertih in ne z prodanimi ploščami ali kasetami.

Korporacije pomoje bolj zavirajo razvoj multimedija kot pa mu koristijo, enako kot je včasih cerkev zavirala razvoj znanosti, ker si je vse skupaj hotela lastiti.
Če ne bi bilo nobenih licenc bi vsi lahko popravljali programe izdelovali boljšo muziko. Če vsak izmed 7 milijard ljudi po svojih najboljših močeh doda neki stvari en doprinos bi kmalu imeli skoraj popolne programe, muziko filme, tako pa imamo danes to kar imamo ko večina zadev ni vredna da jo zastonj pogledaš.
Pa ne mi sedaj omenjati odprtokodnega programja, ker nihče nima veselja se ukvarjati z njim, če pa dobiš lahko nekaj malenkost boljšega ampak hudo dragega.

kakorkoli obračaš, korporacije pomoje zavirajo razvoj. Ampak "verniki" tega jasno ne morejo videti.

Okapi ::

Piratstvo spremljam od nastanka Interneta in vsako leto je vse skupaj bolj enostavno in dostopno, to je dejstvo.
Ne bo držalo. Napster je bil najbolj enostaven in dostopen.

O.

Jedi Master Yoda ::

Še enkrat tisti ki jim ne gre v glavo: če je stvar dobra, ni važno na pcju al xbox al kjer koli, bo šla v prodajo. Korporacije moti piratska verzija, ker če je stvar zanič, ljudje tega niti piratskega nočejo met ali igrat. Modern Warfare 2 bo šel kot za med, če je kaj za kaj in folk jo bo kupoval da lahko igra online. Če bo smrdela, bo špil pokopan še preden se bo znašel na policah trgovin. Piratiziranje je v bistvu tudi neke vrste quality control, ki ga normalno da ne marajo. Če je pa stvar dobra, gre prodaja v miljonih izvodov, cena niti ni tako pomembna. Kdo izmed vas si ne lasti originalnega boxseta Lord of the Rings? Res da so bili ripi na torrentih, pa vseeno sem nabavil orignial, ker je pač vseeno boljša kvaliteta, čepav je bila cena za boxset prav nesramno oderuška. Pa kaj? Vseeno je vredno nakupa. Pač ne bom kupil nekih drugih bedarij.

Gandalfar ::

Še enkrat tisti ki jim ne gre v glavo: če je stvar dobra, ni važno na pcju al xbox al kjer koli, bo šla v prodajo.


Da, 95% uporabnikov iphone iger jih je ukradlo. Super spodbuda za razvijalce ja.

ZaOstali ::

Se lepo vidi, da sodišče očitno ne ve komu bi naložilo kazen, ker se ne ve kdo je lastnik. PWNAGE hahhahah, sem zelo vesel da organi roke pravice ne delujejo na tak način, kot je bilo vse skupaj mišljeno.

Okapi ::

kakorkoli obračaš, korporacije pomoje zavirajo razvoj. Ampak "verniki" tega jasno ne morejo videti.
Po mojem sem pa kruto motiš, in sicer zato, ker ne razumeš vse slike. Za začetek se recimo lahko vprašaš, zakaj Linux ni tako user friendly kot Windowsi ali Applov OS.

Potem se lahko vprašaš, kdo bo pol leta prevajal nek roman ali strokovno knjigo, če bo to vsak lahko zastonj snel z neta.

Potem se lahko vprašaš, kdo bo plačeval drag razvoj novih zdravil, če jih bo potem lahko vsak delal.

Kdo bo zapravil 100 milijonov dolarjev, da bo posnel filmski spektakel, če ga bo lahko vsak zastonj snel z neta?

In še pa še je takšnih reči. Ja, marsikaj je lahko zaradi skupnega truda mnogih, ki nekaj počnejo iz lastnega veselja (in imajo za preživetje poskrbljeno kako drugače - recimo tako, da jih vzdržujejo starši) tudi zastonj, in to dobro. Recimo OpenOffice in še marsikaj. Saj konec koncev imaš tudi brezplačne časopise, radijske postaje in televizije. Ampak če bi za vse stvari veljala politika free-for-all, bi se razvoj upočasnil in kot družba bi bili na slabšem. Samo da tega nekateri "verniki" pač ne razumete.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

ahac ::

Pa ne mi sedaj omenjati odprtokodnega programja, ker nihče nima veselja se ukvarjati z njim, če pa dobiš lahko nekaj malenkost boljšega ampak hudo dragega.


Zakaj pa je tisto malenkost boljše? Jah... zato, ker na tistem dela dost več programerjev, designerjev, itd... in vse to dosti več stane. Če bi pa v MS Office npr. spustil cel kup hobi programerjev pa sigurno ne bi bil več boljši od Openoffice.

kakorkoli obračaš, korporacije pomoje zavirajo razvoj. Ampak "verniki" tega jasno ne morejo videti.


Pirati so tisti, ki zavirajo razvoj.

Če bi pa vsi moral plačat za svoj software, bi pa hitro začel iskat alternative. Posledica: več denarja alternativam -> hitrejši razvoj alternativ -> pritisk na glavnega na trgu, da tudi sam pospeši razvoj; tudi več delovnih mest, itd...
Dokler se pa vedno piratizira "the best" software na trgu in dokler nihče niti ne povoha alternativnih izdelkov... pa vodilni na trgu nima interesa, da izboljša software (ostali pa denarja nimajo).
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

BlueKnight ::

Problem je so zakoni zastareli. Narejeni so za fizične stvari, aplicira pa se jih na vse od programja, muzike do genetsko spremenjene pšenice (neglede na to da je 100% copy paste). In zakon se, kljub očitni spremembi v realnem svetu, ne spreminja samo zato ker paše kapitalu. In ne si delat utvar da je to dobro za razvoj, kvečjemu obratno.

Vendar svetla stran je da je samo vprašanje časa kdaj se bo zakon ali približal realnosti ali pa ga bo večina še naprej enostavno ignorirala.
Assumption is the mother of all fuckups!
"Under Siege 2:Dark Territory"

Pyr0Beast ::

Po mojem sem pa kruto motiš, in sicer zato, ker ne razumeš vse slike. Za začetek se recimo lahko vprašaš, zakaj Linux ni tako user friendly kot Windowsi ali Applov OS.
Linux ne rabi biti user friendly, da ga uporabljajo :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zmajc ::

Dokler se bo pri nas vse prodajalo po sistemu 1$ = 1EUR + davek s tem da je pri nas povprečni zaslužek dosti nižji bom jaz in večina ostalih Slovencev piratiziralo. Pa se lahko vsi anti-pirati tukaj okozite. Konec debate.

ahac ::

Dokler se bo pri nas vse prodajalo po sistemu 1$ = 1EUR + davek s tem da je pri nas povprečni zaslužek dosti nižji bom jaz in večina ostalih Slovencev piratiziralo. Pa se lahko vsi anti-pirati tukaj okozite. Konec debate.


Tud če bo 1$ = 0.10€ bo večina Slovencev še vedno piratizirala.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

nekikr ::

Če programska oprema stane v ameriki $100, te stane točno toliko tudi pri nas. Plačaš s kreditno kartico in nimaš nobene konverzije tečajev in davka in ne vem česa še. Če hočeš pa dobiti fizično medij sem, potem plačaš pa poštnino, ki tudi ni prav velika. Plačaš še davek, katerega pa v ameriki ne. Zmajc: po tvojem postu predvidevam, da mednarodne spletne trgovine še od daleč nisi videl?

Zmajc ::

Če programska oprema stane v ameriki $100, te stane točno toliko tudi pri nas. Plačaš s kreditno kartico in nimaš nobene konverzije tečajev in davka in ne vem česa še. Če hočeš pa dobiti fizično medij sem, potem plačaš pa poštnino, ki tudi ni prav velika. Plačaš še davek, katerega pa v ameriki ne. Zmajc: po tvojem postu predvidevam, da mednarodne spletne trgovine še od daleč nisi videl?


Potem pa probaj preko spleta kupiti Mayo v ZDA. Te bojo lepo usmerili k svojim zastopnikom v evropi kjer je cena 2,5 te ki jo imajo za svoj domači trg. Ne ti meni pametovat o spletnih trgovinah.

Mipe ::

Ja, cene ameriškega programja so nepravično višje v Evropi na račun (ne)konverzije. Dokler bo trg nepravičen, bo obstajal uporniški odnos do programov.

Mene odprta koda nič ne stane.

ABX ::

Piratstvo spremljam od nastanka Interneta in vsako leto je vse skupaj bolj enostavno in dostopno, to je dejstvo.
Ne bo držalo. Napster je bil najbolj enostaven in dostopen.

O.


Poglej količino podatkov ki se pretaka čez net pa ti bo vse jasno. Ne mi pa zdaj sitnari o UI, kjer vsak ima svoje mnenje.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

techfreak :) ::

Če programska oprema stane v ameriki $100, te stane točno toliko tudi pri nas. Plačaš s kreditno kartico in nimaš nobene konverzije tečajev in davka in ne vem česa še. Če hočeš pa dobiti fizično medij sem, potem plačaš pa poštnino, ki tudi ni prav velika. Plačaš še davek, katerega pa v ameriki ne. Zmajc: po tvojem postu predvidevam, da mednarodne spletne trgovine še od daleč nisi videl?

Ja denar se ti enkrat mora pretvoriti v EUR. Če ne pri trgovini pa pri tvoji banki. Davek pa tudi plačaš.

Potem pa probaj preko spleta kupiti Mayo v ZDA. Te bojo lepo usmerili k svojim zastopnikom v evropi kjer je cena 2,5 te ki jo imajo za svoj domači trg. Ne ti meni pametovat o spletnih trgovinah.

Verjetno si v ZDA pozabil prišteti davek. Drugače pa tudi prevajanje (ameriška ang. -> britanska ang.) ni zastonj.

LordPero ::

Ena stran nalaga visoke kazni posameznikom. Druga stran pa kaže sredinec.

Rešitev je kompromis ali stanje kot ga imamo. Torej "vojna".

S tega vidika podpiram TPB. Redefinirati bo potrebno določene zadeve. Najti nove rešitve. Trditi pa da je to isto kot kraja avtomobila pa je neumnost. Oziroma naj trdi vsak kaj hoče. Vprašanje je le kakšen rezultat to prinese.

Tisti ki se gre posle se mora pač prilagodit tržišču. Ali pa naj se poslov ne gre z namenom preživljanja.


Se popolnoma strinjam s tem (in sem že prej namignu na to). Že, da je država ponudnik legalnega in pravosodnega sistema, ki mora cca delovati -ampak se je tudi prej dogajalo na drugih področjih/tržiščih, da kaj ni bilo vredu in je folk masovno kršil zakone (tisto, kar danes vidimo kot "pravično" oz. vsaj "svobodno") in se je stanje počasi spreminjalo do današnjega (recimo vzdržnega oz. delujočega, ne samo ekonomsko ampak tudi pravno).

Kot rečeno, pa je tukaj tudi nezanemarljiv vpliv na sam razvoj celega sveta (npr. dvomim, da bi na Kitajskem imeli tako razvit mladež/tak potencial države v ljudeh, če ne bi imel skoraj noben možnosti do raznega softwara).
Recimo temu prerazporejanje informacij in (do neke mere) kapitala od bogatih k revnim -a mimo države (hehe, mogoče pa bo kdaj država dala pravice določenim posameznikom za piratizirat stuff -subvencije na nek način, mogoče z manjšim nadomestilom lastniku, ki tudi sicer ne bi občutil izpad dohodka). Sej, če država to počne, je nekaj čisto običajnega (davki, prispevki, pomoči & stuff).

Vsekakor je ilegalen DL/UL raznih informacij kazniv, bomo pa videli, kam in kako se bodo stvari razvile (imho bo ekonomija sama poskrbela za to -če ne bo, bo pa prišlo do totalne kontrole interneta, tja do leta 2086 ;)).

Še enkrat: dokler to ni legalno, se ne sme početi (legitimnost gor ali dol)!
Sicer pa, tudi tisti, ki se zavzemajo za legalizacijo marihuane, je trenutno (še) ne uživajo. Ker ni legalno :D.
(in spet, ko/če bo, bodo ti, ki so se za to zavzemali (v novejši zgodovini mislim) bili pač pionirji)
LordPero

l0g1t3ch ::

Evo če plačaš licenco za vsebino in ne dejansko medija potem naj država sprejme zakon, ki ponudniku te vsebine nalaga, da ti mora za minimalen denar omogočit dostop do vsebine v drugem fomatu ali na drugačnem nosilcu.

Če si kupil dvd z filmom ti naj omogočijo cenejši nakup blu-raya (po ceni ki pokrije medij in stroške tiskanja ter distribucije) ne pa da te 2x olupijo za isto ceno.

Saj si kupil vsebino in ne ploščka, naj se pa še v to smer držijo tega.

air15 ::

Naj že zaprejo piratebay, da bo manj piratstva. Ne vem kako lahko take strani (PB, monova, partis, ....) toliko časa zdržijo na spletu. Ali jih ne bi takoj odstranili, saj so ilegalne?

ABX ::

Naj že zaprejo piratebay, da bo manj piratstva. Ne vem kako lahko take strani (PB, monova, partis, ....) toliko časa zdržijo na spletu. Ali jih ne bi takoj odstranili, saj so ilegalne?


Ne niso ilegalne.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

techfreak :) ::

Naj že zaprejo piratebay, da bo manj piratstva. Ne vem kako lahko take strani (PB, monova, partis, ....) toliko časa zdržijo na spletu. Ali jih ne bi takoj odstranili, saj so ilegalne?

Zakaj bi bile ilegalne? Samo vsebina torrentvo je ilegalna in še za to se bi naj admini/moderatorji trudili da zbrišejo. In če dobijo zahtevo za izbris določenih linkov, ki kažejo na neprimerno vsebino morajo to narediti. Če pa to ne naredijo, se pa lahko tožijo.

boset ::

Če mislijo skenclat piratebay, še ne pomeni, da ni drugih tovrstnih strani.
Piratsvo bo teško zatret, to je dejsvo.

Eni (sodni organi in sva ta smetana, ko zraven spada) pač hočejo oblast nad vsem, kar pa jim bo teško uspelo, vsaj z vidika P2p...
Main Desktop:
i9 14900k | EK Custom loop S480 | Asus APEX Encore Z790 | RTX4090 Strix OC
G.Skill 32Gb DDR5 7200 | WD_Black 850XNVMe | ThorII 1200W

49106 ::

Evo če plačaš licenco za vsebino in ne dejansko medija potem naj država sprejme zakon, ki ponudniku te vsebine nalaga, da ti mora za minimalen denar omogočit dostop do vsebine v drugem fomatu ali na drugačnem nosilcu.

Če si kupil dvd z filmom ti naj omogočijo cenejši nakup blu-raya (po ceni ki pokrije medij in stroške tiskanja ter distribucije) ne pa da te 2x olupijo za isto ceno.

Saj si kupil vsebino in ne ploščka, naj se pa še v to smer držijo tega.


Točno tako!



Verjetno si v ZDA pozabil prišteti davek. Drugače pa tudi prevajanje (ameriška ang. -> britanska ang.) ni zastonj.


Majmune od kdaj je davek 250%

Vsekakor je potreben kompromis(prvi del citata npr.) ne pa forsiranje kapitalistov

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

BlueKnight ::

Moja ocena je da je približno 98% prisotnih (btw priporočam anketo na to temo) na tem forumu vsaj enkrat kršilo licenčne pogoje (oz. kradlo, kot pravite manj poučeni). Druga moja ocena je da vsah 70% uporabnikov tega foruma to počne skoraj vsak dan.

Mislite da se tukaj zbiramo večinoma težki kriminalci ali da je kaj narobe z zakonom/sistemom? Jaz ne vidim tretje opcije.
Assumption is the mother of all fuckups!
"Under Siege 2:Dark Territory"

techfreak :) ::

Mislite da se tukaj zbiramo večinoma težki kriminalci ali da je kaj narobe z zakonom/sistemom? Jaz ne vidim tretje opcije.

Prva opcija je prava.

Pyr0Beast ::

Moja ocena je da je približno 98% prisotnih (btw priporočam anketo na to temo) na tem forumu vsaj enkrat kršilo licenčne pogoje (oz. kradlo, kot pravite manj poučeni). Druga moja ocena je da vsah 70% uporabnikov tega foruma to počne skoraj vsak dan.
Prva ocena bi bila lahko realna, vsekakor pa narašča vsak dan, kar pa ni zaskrbljujoče niti najmanj. Tudi ti si v življenju zagotovo naredil kakšen prometni prekršek, verjetno se ga celo zavedaš ne, pa to ni nič slabega.
70% hmm... mogoče 10% ali manj.

Mislite da se tukaj zbiramo večinoma težki kriminalci ali da je kaj narobe z zakonom/sistemom? Jaz ne vidim tretje opcije.
Sistem je v riti, kar povzroča take anomalije.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

P4ajo ::

Nekaj zabavnih/žalostnih dejstev, iz katerih se da tudi kakšen sklep potegnit:

- raje dam isti denar TPB, kot neki korporaciji

- včasih kašno stvar prenesem dol, "sejem" ostalim in zbrišem, niti ne uporabim

- vse igre, ki jih igram dlje časa (tudi online), sem kupil, četudi, bi jih lahko tudi drugače igral

...
Korporacije (pozor, govorim o koroporacijah, ne o neodvisnih razvijalcih), zlorabljajo "skupen" monopol nad tržiščem.
Če želim igrati neko igro na računalniku/konzoli, imam dve možnosti, ali igro kupim (po neki nemoralni ceni, ki je pa hkrati edina, tako da izbire ni), ali jo pa prenesem dol zastojn (mogoče ni ravno moralno do razvijalcev).
Torej, imam možnost, biti moralen, do nekoga, ki ni moralen do mene in plačati veliko (preveč) denarja, ali pa biti nemoralen do njega (on do mene ni) in igro prenesti zastojn.
Seveda, bi se vsak razumski človek, ki ni "papež" odločil za drugo opcijo, ampak potem so pa tu zakoni, ki mu to preprečujejo in podpirajo nemoralne ljudi. Človek ima tako možnost se predati in tako podpirati nemoralne, ali pa biti pirat...

PaX_MaN ::

po neki nemoralni ceni, ki je pa hkrati edina, tako da izbire ni

Ne bluzi z neko nemoralnostjo tle - po letu, dveh, dobiš špil za tretjino cene...

bobo55 ::

to je pa gadna scena, usaka jim čast da stran se deluje!!! :)))
nic jim ne morejo, ce jim niso dozjdaj :))))

DominusSLO ::

Nemoralnost? Zakaj mora biti svoboda interneta na udaru zaradi nemoralnih ljudi? Po mojem mnenju so potrebni ukrepi na drugih področjih. Če prepoveš in onemogočiš pedofilu biti pedofil na internetu, v resničnem življenju ne bo nič manj pedofil. Analogno bi lahko omenil kraje(čeprav sam temu ne pravim kraja). Naj se ljudje ukvarjajo z resničnimi problemi in ne omejevanju svobode interneta.
LP
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

P4ajo ::

po neki nemoralni ceni, ki je pa hkrati edina, tako da izbire ni

Ne bluzi z neko nemoralnostjo tle - po letu, dveh, dobiš špil za tretjino cene...


Zdaj mi ma povej kolko ljudi po letu, dveh prenaša igro z interneta...
Verjetno je graf padanja piratstva v odvistnosti od časa precej podoben grafu padanja cene v odvistnosti od časa, oziroma verjetno še bolj izrazit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: P4ajo ()

Mipe ::

P4ajo ::

Illegal downloaders spend MORE on music than those who obey the law


Ta argument se mi zdi malo zavajujoč (ampak še vedno pošten), ker je bolj verjetno, da tisti ki ima več stika stem tudi več kupi, oziroma prenese, podobno, kot da bi reku, da odrasli vozniki povzročijo več nesreč, kot otroci.

ABX ::

Illegal downloaders spend MORE on music than those who obey the law


Ta argument se mi zdi malo zavajujoč (ampak še vedno pošten), ker je bolj verjetno, da tisti ki ima več stika stem tudi več kupi, oziroma prenese, podobno, kot da bi reku, da odrasli vozniki povzročijo več nesreč, kot otroci.


Point je v temu da piratsvo je v veliki meri uspešno ker nudi več kot legalni distributerji. V najslabšem primeru dobiš isto z manj sitnosti.

Sicer pa obstaja tudi 100% zaščita za piratstvo, aktiva online avtorizacija. Za offline pa ni vredno zgubljat časa.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

ahac ::

Korporacije (pozor, govorim o koroporacijah, ne o neodvisnih razvijalcih), zlorabljajo "skupen" monopol nad tržiščem.


Monopol imajo zato, ker nihče ni pripravljen poskusit in podpret alternativnih izdelkov. Je lažje in cenejš piratizirat tega monopolnega in najdražjega.

Če želim igrati neko igro na računalniku/konzoli, imam dve možnosti, ali igro kupim (po neki nemoralni ceni, ki je pa hkrati edina, tako da izbire ni), ali jo pa prenesem dol zastojn (mogoče ni ravno moralno do razvijalcev).

Očitno tista cena ni tolk nemoralna, če se igra vseeno super prodaja.
Sicer pa to, da ugotavljaš, da piratstvo "mogoče ni ravno moralno do razvijalcev" je že velik napredek v primerjavi z večino piratov. ;)


CoD:MW2 stane 60€. To je res drago. Ampak sej ni treba špilat. Obstaja cel kup iger, ki so bolj poceni. Mislm.... igre niso hrana, da ni jih rabil za preživetje.
Sploh pa... če si pripravljen dat 1000€ za PC, ki bo poganjal neko igro, potem težko verjamem, da je tistih 50€ za dejansko igro res preveč [to ne leti na P4ajo, ki sem ga citiral, ampak na "moralne" pirate].

World of Goo se je zdaj prodajal po ceni, ki jo kupec sam določi. Je to za vas dost "moralno"? In kolk vas je kupilo igro in podprlo avtorje?
Ali pa Team Fortress 2 za 2,49€?

Redki.
In dokler ne boste začel podpirat vsaj teh "moralnih" developerjev nimate nič za govort o morali.
Ampak sej je jasno. Za velik ljudi je tud 2,49€ preveč, če se pa na TPB dobi za 0€.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Mipe ::

1000EUR računalnik je v uporabi kar nekaj let.

60EUR igra se tipično prešpila v enem, dveh dneh.

Berserker ::

In zakaj bi bilo piratstvo nemoralno jaz se čist normalno počutim kot pa se bi te če bi kaj fizičnega ukradel. Te korporacije so povečini itak ameriške mi je prav vseeno za njih. Pa nevem kaj delajo eni taki kaos zaradi tega, sej res kakšne igre ki imajo mode in so dolge v dolžini Sp se splača kupit, kakšen špil z 6 urnim sp in copy paste MP pa je prav da se spiratizira da bi le razvijalci uvideli kak gnilo robo delajo sam da bi denar dobli.

bluefish ::

Se strinjam z ahacem. Kljub temu, da se mnogi odlični naslovi, ki poleg vsega ponujajo ure in ure zabave, prodajajo za praktično drobiž, je delež prodanih še vedno precej majhen - pirati, ki jokcajo nad visokimi cenami iger, torej le iščejo neke kvazi izgovore za svoje početje, ne da bi rekli naravnost, da pač sploh nimajo namena kupovati iger, cena gor ali dol.

49106 ::

Kdor hoče kupit naj kupi, kdor hoče iz neta pa nj downloada in če razvijalci nimajo dovolj dobička lahko še vedno prenehajo delat software, jih čisto nihče ne sili

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

i386 ::

Tu bi morali vsi najti kompromis. Razvijalci in torrent strani bi lahko brez problema živeli v sodelovanju. Pač, neko podjetje bi recimo na TPB zahtevalo 20e za prenos svoje igre, ti bi dobil licenco recimo po mailu, igro, brez neke možnosti okužbe z virusi, pa še fizičnih odpadkov je manj. In, če iščeš kak starejši program/igro/glasbo, ki se ga ne da več kupiti v trgovinah, bi ga lahko tu kupil. Ali pa glasbeniki bi lahko ponujali svoje pesmi, recimo 1 komad 1cent ali pa 10centov. Saj zdaj če pogledaš je album z 10 pesmimi 4e, in če računaš da je cd s škatlo 2e, ostane za 2e avtorske vsebine. 2/10=0,2, se pravi je zdaj 1komad 20centov ali manj. Res je da izgleda 1cent malo, a treba je gledati, da bi tako več ljudi kupilo komad in v večjih količinah. Tako bi se jim to kmalu splačalo. Profesionalni programi verjetno ne bi bili veliko cenejši, a lahko bi tam ponudili neke cenejše verzije, z manj funkciji za neprofesionalce in male podjetnike. Operacijski sistemi imajo pa se mi zdi kar pravo ceno, mogoče nekaj % previsoko, recimo w7 home z 100e, ni nekaj hudega, saj ga boš uporabljal par let, sicer 40e manj ne bi bilo nič narobe :P. Pro verzija 140e je kar dobra cena za majhna podjetja, spet kakih 40e manj bp. Pri teh 2h verzijah bi lahko nižjo ceno dali če kupiš recimo 2 ali 3 OS-je. Ultimate za 180e pa itak kupijo samo tisti, ki ga zares potrebujejo in tem ni problem odšteti tak denar. Vsaj mislim.
Torej, potrebno je sodelovanje in organizacija, brez tega bodo obe strani na slabšem.

bluefish ::

Vse to že obstaja, le da ne gre preko p2p strani. To seveda pomeni, da tudi ob povezanosti storitev situacija ne bi bila prav boljša.

P4ajo ::

Monopol imajo zato, ker nihče ni pripravljen poskusit in podpret alternativnih izdelkov. Je lažje in cenejš piratizirat tega monopolnega in najdražjega.

Človeku je v naravi, da dela tisto, kar mu je lažje in bolj praktično, če nima drugačnih interesov.

Očitno tista cena ni tolk nemoralna, če se igra vseeno super prodaja.

Jah mogoče se odlično prodaja, ampak verjetno se še boljše piratizira...


CoD:MW2 stane 60€. To je res drago. Ampak sej ni treba špilat. Obstaja cel kup iger, ki so bolj poceni. Mislm.... igre niso hrana, da ni jih rabil za preživetje.

Niso hrana, ampak, kot sm napisal prvo, če si ti pač želiš, torej naj bo, za primer, kot hrana.
Oprosti, ampak celega kupa !novih! iger, ki so bolj poceni ni.

World of Goo se je zdaj prodajal po ceni, ki jo kupec sam določi. Je to za vas dost "moralno"? In kolk vas je kupilo igro in podprlo avtorje?
Ali pa Team Fortress 2 za 2,49€?

Verjemi, če bi vedel, da se je World of Goo prodajal po tej "dobrodelni" ceni, bi ga z veseljem kupil, tudi drugače ga bom, ampak to je izjema, samostojna "družba", ne pa korporacija.

Redki.
In dokler ne boste začel podpirat vsaj teh "moralnih" developerjev nimate nič za govort o morali.
Ampak sej je jasno. Za velik ljudi je tud 2,49€ preveč, če se pa na TPB dobi za 0€.

Treba je ločit pirate, so pirati iz "škrtosti" (preprosto se jim nezdi vredno kupiti, čeravno je izdelek poceni in dober), pirate iz potrebe (si nemorejo privoščiti vsega kupovati) in pirate zaradi piratstva samega (hočejo poslati neko sporočilo, nasprotovanje).
Tudi sam ne podpiram piratov iz škrtosti.
Pirati iz potrebe, so posledica zasoljenih cen, večine stvari.
Pirati zaradi piratstva pa se mi zdijo zelo koristni in potrebni, med njimi je tudi največ podpornikov odprte kode.

i386 ::

blueFish, obstaja, ja... samo najdi mi eno tako stran, preko katere lahko kupujem pri nas, je na njej vse kar hočeš kot na TPB in z nižjimi cenami kot po trgovinah.

Okapi ::

Poglej količino podatkov ki se pretaka čez net pa ti bo vse jasno.
Kaj mi bo jasno? Da je sedaj 10x več ljudi na netu, kot jih je bilo v času Napsterja? Kaj ima to skupnega z enostavnostjo in dostopnostjo? Na Napsterju si imel vse lepo urejeno, brez slabih posnetkov, fakeov, počasnih seederjev in podobnega. Bil je kot iTunes danes, samo zastonj. Če ti spomin ne seže v tiste čase, ti ne morem pomagati.

O.

ABX ::

Nič ne raste linearno, pa dej malo razumet zadeve v kontekstu.

Pa to da ti nisi našel trenutno nič boljšega še vedno ne pomeni da ne obstaja.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Soustanovitelj Pirate Baya bo izročen Danski, grozi mu šest let zapora

Oddelek: Novice / Tožbe
128306 (5659) Mipe
»

Ustanovitelj Pirate Baya izročen Švedski

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
116710 (5834) Fritz
»

V Kambodži aretirali ustanovitelja Pirate Baya (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5219693 (15133) PaX_MaN
»

Ustanovitelji ThePirateBay.com dokončno obsojeni .. pomoči (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / NWO
17867097 (59716) ]Fusion[
»

Pritožba skrbnikov The Pirate Baya zavrnjena (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
15350685 (47373) kitaj

Več podobnih tem