» »

Saga o piratskem zalivu se končuje bridko

Saga o piratskem zalivu se končuje bridko

Ars Technica - Ena izmed nenavadnejših zgodb tega poletja je bila domnevna prodaja švedskega portala The Pirate Bay, za katero so se ogreli v podjetju Global Gaming Factory. Za dobrih pet milijonov evrov naj bi prevzeli iztoženi portal in z novim poslovnim modelom iz njega naredili legalno središče, a se je vse skupaj izkazalo za prazne marnje. Očitno je namreč postalo, da je s trikom izvršni direktor podjetja Hans Pandeya želel umetno dvigniti ceno delnic podjetja in se jih znebiti, saj podjetje še zdaleč nima dovolj denarja za prevzem. Še več, zaradi zapadlega dolga v višini 140.000 evrov je podjetje pristalo v stečaju, še prej pa so jih nagnali s švedske borze.

S prvim oktobrom se je iztekel še eden izmed rokov, ki jih je Global Gaming Factory gladko zamudil. To je bil zadnji v vrsti rokov, ki si jih je postavil GGF za izpeljavo nakupa. Povzetek celotne zgodbe ima Ars Technica, kjer lepo vidimo bizarnost celotne zgodbe. Kot je opaziti, se je glavni igralec Pandeya močno zakalkuliral, saj so mu septembra zaplenili vse vrednejše premičnine zaradi neplačanih davkov, konec meseca pa kar vso premoženje zaradi skoraj polmilijonskega dolga Johanu Sellstromu. Dogovor o prevzemu piratskega zaliva se zdi zdaj še bolj mrtev kot kdajkoli.

5 komentarjev

mojsterleo ::

pirate bay naj ostane to, kar je (sajt za torrente, kot se znbj drugih), ali pa naj ga ukinejo. razne vmesne resitve s kvazi legalizacijo so natepavanje slame.

MrStein ::

Ne bi bil bolj primeren naslov "Saga o _nakupu_ piratskega zaliva se končuje bridko" ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lonsarg ::

Za strani kot je PirateBay, se odpre odprto organizacijo, ki je lastnik take strani, v tem primeru ne morejo nikogar osebno tožiti glede ilegalnosti:)

MrStein ::

Lahko pa tožijo organizacijo. Kje je problem? (oziroma "kje je rešitev?")
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lonsarg ::

Ja in zapreš organizacijo... rešeno pa odpreš novo. Sej organizacija je lahko brez nosilca, torej so vsi enako odgovorni člani, ki jih je lahko 100, kar drugače pomeni da so vsi nič odgovorni, ker ne moreš 100 ljudi zapreti, zaradi tega ker skupaj ponujajo eno "na pol" ilegalno stran.

tega sevada lastniki torrent strani en naredijo, ker torrent stran prinaša dobičke, čeprav majhne:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Indijska afera Superprevodnost

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
87146 (5050) c3p0
»

Snubec The Pirate Bay v stečaj

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
53729 (3169) qwyx
»

The Pirate Bay se je prodal (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
819871 (6503) Tr0n

Več podobnih tem