» »

The Pirate Bay mora proč, stoprvič

The Pirate Bay mora proč, stoprvič

Ars Technica - Famozni The Pirate Bay je prejel na svoj račun že toliko obtožb, tožb, razsodb, očitkov in podobnega, da vesti o novih odločitvah sodišč zoper to stran kaj kmalu ne bodo več novice. Švedsko sodišče je to pot ponovno zahtevalo od skrbnikov strani, da popularni tracker umaknejo z interneta, v nasprotnem primeru jim grozijo visoke globe. Godfrey Svartholm Warg in Fredrik Neij lahko tako pričakujeta vsak pol milijona kron (48.000 evrov) kazni, če ne bosta upoštevali zahtev sodišča. Slednja se branita z besedami, da stran že od leta 2006 ni več njuna, marveč v lasti podjetja Reservella, za vsak primer pa je dvojica že zdavnaj zapustila Švedsko.

Kdo točno je za skrivnostnim sejšelskim podjetjem, ni znano. Nizozemska protipiratska skupina trdi, da gre za nabiralniško podjetje Neija, ki takšna namigovanja kategorično zanika. Vse skupaj je pravzaprav že smešno, saj je stran, za katero je sodišče že pred pol leta razsodilo, da je nelegalna, še vedno meni nič tebi nič na spletu.

436 komentarjev

««
«
1 / 9
»»

Pyr0Beast ::

Tale 'pat' položaj mi je nekako všeč. Zakoni delujejo samo takrat, ko se lahko izvršujejo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Okapi ::

Vse skupaj je pravzaprav že smešno, saj je stran, za katero je sodišče že pred pol leta razsodilo, da je nelegalna, še vedno meni nič tebi nič na spletu.
Zakaj bi bilo to smešno. Tako je razsodilo švedsko sodišče. Ko sem zadnjič preverjal, še ni imelo jurisdikcije nad svetovnim netom in če imaš strežnik v neki tretji državi, se na to razsodbo sodišča samo požvižgaš.

O.

mtosev ::

za vsak primer pa je dvojica že zdavnaj zapustila Švedsko.


ce je tak bi rajse zaprla stran. :)

kot da jih v drugi drzavi EU ne morejo aretirat in poslat v Svedsko.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Prospekt ::

švedska: 29.10.2009
The Stockholm District Court has now ordered that two of the site's founding members - Gottfrid Svartholm and Fredrik Neij - are now banned from operating the site. Failure to comply with the court's decision will result in fines of 500,000 kronor ($71,600) each.
http://torrentfreak.com/pirate-bay-foun...

medtem v amsterdamu: 22.10.2009
...The defense had argued that not Fredrik, Gottfrid and Peter were not the owners of the site, but a Seychelles based company named Reservella. The Court rejected this defense as the defendants could not name the current owners or provide any documents proving that the site was sold. It concluded that the three defendants are responsible for the site....
...The Court ruled that The Pirate Bay has to remove a list of torrents linking to copyrighted works. The list is to be provided by BREIN, and is similar to the earlier ruling against Mininova. The defendants are given three months to comply, if not, they will face penalties of 5,000 euros ($7,500) per person, per day....
http://torrentfreak.com/the-pirate-bay-...


EDIT: Slovnične in oblikovne napakice v postu. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Prospekt ()

LordPero ::

@mtosev: Gre seveda za denar in ponos :).
Kokoši z enim očesom, pigmejskim papagajem na rami in zlatimi jajci (ali vsaj potencialom njih) pač ne oddaš brez boja. Kokoš pač ne bo šla čez cesto, samo zato, ker so ji Švedi tako ukazali.

Mi je pa nasploh smešno, koliko neuspešnega pregona je v to vloženega oz. da obstoječi zakoni (s katerimi se cca strinjam oz. vidim, da se bo nasploh kulturno/ekonomsko spremenilo veliko stvari okrog avtorskih pravic) pač ne omogočajo več (proti trackerjem).
LordPero

imallears ::

ma rulja vsaj eno "zmago" ... vlečejo se zadeve s politiki (gentlefuck, karadžić samo od tu), pa zadeve z gospodarskim kriminalom, ... In your face al kva :)

WinXP ::

Daje nam ZASTONJ licenčni software ki bi ga druge riti prodajale,ma zakooon je,kva to usrano sodišče naj nam ono kaj da,pa poj naj kaj govorijo,ko bomo mel dohodke 3x večje,tako kot razvite države,
da bomo lahko kupili tudi software.Pošteno.

r0ker ::

niti ne. če nimaš dnarja za uber safe in zmogljiv avto ga nebom ukradel in pričakoval da ti sodišče da mir. vem da je primerjava slaba če gremo v podrobnosti, ampak okvirno je enako.
mene tisti del zanima.. zakaj nista mogla podat dokumentov o prodaji (predaja velja, ali ne?) strani tistemu podjetju? sta se preveč šalabajzersko lotila "prodaje" in nista napisala nobenih dokumentov?

mihamedo ::

Najbolj neumno od vsega se mi zdi, da strani kot so mininova, torrentz ... niso preganjanje od oblasti... Če mene vprašate je fora sam to da je PIRATE BAY ne pa Torrent BAY ali kaj podobnega.. te oblasti so tok neumne, da se dejansko spravijo na ime.. Če bi pisalo www.DolZEvropskoUnijo.com bi bilo verjetno pa še slabše... patetično
-AMD phenom 955be @4.0ghz--
- 4x4gb ocz vengeance 8.8.3.7@2000--
-revodrive x2 220gb-2x spinpoint f3 500gb

SkyNet ::

@mihamedo: Mogoče je pa razlika v tem da se mininova in torrentz (ter ostale) odzovejo na DMCA zahteve po izbrisu spornih vsebin(torrentov), medtem ko se je TPB na njih kratkomalo požvižgal?
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

USS Liberty ::

važn, da pornbits laufa... za pirate bay mi je pa vseen.. :D
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

poweroff ::

Moralno, ni kaj.
sudo poweroff

Nashina ::

Human nature.

Zmajc ::

niti ne. če nimaš dnarja za uber safe in zmogljiv avto ga nebom ukradel in pričakoval da ti sodišče da mir. vem da je primerjava slaba če gremo v podrobnosti, ampak okvirno je enako.
mene tisti del zanima.. zakaj nista mogla podat dokumentov o prodaji (predaja velja, ali ne?) strani tistemu podjetju? sta se preveč šalabajzersko lotila "prodaje" in nista napisala nobenih dokumentov?


Ma ne spet s istimi retardiranimi forami sem prihajat. Avto je fizična zadeva, s tem ko ga vkradeš je prodajalec oškodovan za vrednost tega avta. Če si ti dol potegneš film/igro/program (ki jo z veliko verjetnostjo nikoli sploh nebi kupil) zadeva ni več ista. Avtor zadeve je lahko oškodovan ali pa tudi ne. To ni kraja ampak kršenje avtorskih pravic.

V končni fazi jim Švedske oblasti ne morejo kaj dosti. Stran ni hostana nikjer na Švedskem in tudi avtorji strani niso več na Švedskem.

bluefish ::

Naj se še tako upirajo, stran bo slej ko prej odšla v večna lovišča.
Se mi pa avtorja s tem njunim "begom" zdita povsem patetična - nabiranje ega na en glup način.
Za nabiralniškim podjetjem pa je precej očitno, kdo stoji.

Icematxyz ::

Ena stran nalaga visoke kazni posameznikom. Druga stran pa kaže sredinec.

Rešitev je kompromis ali stanje kot ga imamo. Torej "vojna".

S tega vidika podpiram TPB. Redefinirati bo potrebno določene zadeve. Najti nove rešitve. Trditi pa da je to isto kot kraja avtomobila pa je neumnost. Oziroma naj trdi vsak kaj hoče. Vprašanje je le kakšen rezultat to prinese.

Tisti ki se gre posle se mora pač prilagodit tržišču. Ali pa naj se poslov ne gre z namenom preživljanja.

Dr_M ::

jaz upam, da se bo TPB se dolgo obdrzal zavoljo butalcev, ki ga ne odobravajo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zmajc ::

Cela fora tega je da Big Content vidi kako borbo proti mlinom na veter izvajajo in se končno začne prilagajat novim razmeram.

Mipe ::

Dokler ne preganjajo Googla, ki indeksira torrente in jih zlahka najdeš, se mi zdi vsa ta vojna hudo nesmiselna.

Gandalfar ::

big contentu se ne mudi. Vsako taksno izogibanje jim predstavlja se en izgovor vec, da zahtevajo strozjo zakonodajo od EU in vecji nadzor nad Internetom.

In to jim bo tudi uspelo, samo zato, ker danes kup mularije ne razume da naj pusti igrice na miru, ce jih noce placat.

Dokler ne preganjajo Googla, ki indeksira torrente in jih zlahka najdeš, se mi zdi vsa ta vojna hudo nesmiselna.


Kot je bilo ze omenjeno: google uposteva DMCA zahtevke. Posledicno so se nehali tozit.

Zgodovina sprememb…

Izi ::

Sodišča živijo v drugem svetu kot internet. Lahko se razpočijo, pa strani ne morejo zapreti dokler se sam lastnik strani tako ne odloči.
Večinoma se lastniki podredijo želji sodišča zaradi ljubega miru, ker na koncu lahko celo končaš v zaporu, če ne ustrežeš želji sodišča.

V primeru The Pirate Bay sodišče ne more popolnoma nič. Stran ne gostuje na Švedskem, lastnikov tudi ni na Švedskem in ves svet podpira stran. Sodišče bije izgubljen boj in si samo pljuva v lastno skledo. Bolj se bojo repenčili in napihovali, slabše bo za njih, ker bodo ljudje (tisti, ki še niso) končno uvideli, da smo ljudje tisti, ki odločamo kaj bo na internetu in ne sodišča in korporacije.

Poleg vsega pa je stran samo orodje za izmenjavo in kot taka ni nič kriva. Tam so samo linki do torrentov, ki jih ljudje sami nalagajo na stran.

Tisti papagaji, ki venomer trobite o neki kraji pa tudi že lahko počasi utihnete. Nikoli ni šlo in tudi nikoli ne bo šlo za nikakršno krajo, ampak samo za kršitev licence.
Zabijte si že enkrat v glavo, da prav nobenega programa ne moreš kupiti !
Glede na višino tvojega plačila ti samo določijo kaj lahko počneš z določenim programom. Lastnik pa nisi nikoli.

Če že primerjaš z avtomobilom potem gre nekako takole.
Če obdeluješ svoje slike z programom Photoshop, ki si ga brez licence potegnil iz interneta je enako, kot da s svojim avtom voziš 200 km/h po avtocesti.
Se pravi kršiš predpisano uporabo.
In kje gre tukaj za krajo, če s svojim avtom ne voziš po predpisih? Še vedno pa lahko končaš v zaporu, čeprav nisi ničesar ukradel >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Okapi ::

ampak samo za kršitev licence.
Ja, in? A boš kaj bolj srečen, ko boš moral plačati 100k EUR kazni zaradi kršenja licence, in ne zaradi kraje? V svoji omejenosti pač ne opaziš, da je čisto vseeno, kako dejanju rečeš, pomembno je, da je prepovedano. Tudi avta ne ukradeš, ampak odtujiš, pa jabolka rabutaš, pa to ne pomeni, da se to sme početi.

O.

PaX_MaN ::

Če že primerjaš z avtomobilom potem gre nekako takole.
Če obdeluješ svoje slike z programom Photoshop, ki si ga brez licence potegnil iz interneta je enako, kot da s svojim avtom voziš 200 km/h po avtocesti.
Se pravi kršiš predpisano uporabo.
In kje gre tukaj za krajo, če s svojim avtom ne voziš po predpisih? Še vedno pa lahko končaš v zaporu, čeprav nisi ničesar ukradel >:D

Ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Gandalfar ::

Bolj se bojo repenčili in napihovali, slabše bo za njih, ker bodo ljudje (tisti, ki še niso) končno uvideli, da smo ljudje tisti, ki odločamo kaj bo na internetu in ne sodišča in korporacije.


Kdo ti je pa to pravljico povedal?

a) linijo ti nudi firma (ISP)
b) povezavo med firmami (ISP-ji) nudijo druge firme (telekomi in ISP-ji)
c) strezniki so ali v komercialnih kolokacijah ali pa na linijah firm

Na koncu dneva je cisto preprosto. Drzava stopi do podjetij in rece, da so odgovorna za to kar se prenasa cez zice. Pa niti jih ne rabi prisilit, samo mocno namigovat da se bodo grde stvari zgodile, ce ne bodo dolocene spletne strani zgubile dostop do interneta.

jlpktnst ::

Jah, male ribe se skoraj nikoli ne preganjajo zaradi kršenja licence.

TPB je tarča, ker je največji in najbolj odmeven.

Proces ki je potekal proti TPB se lahko uporabi za model vsem ostalim podobnim stranem. Torej ko enkrat zašijejo enega, bodo zašili vse lahko na isti način (vsaj v teoriji). Da ne govorimo o zastraševanju.

Gre pač predvsem za monetarno mafijo, ki pritiska na uporabnike (povečuje %). Podobno kot zbira lokalna mafija denar za "varovanje".

Zmajc ::

Bolj se bojo repenčili in napihovali, slabše bo za njih, ker bodo ljudje (tisti, ki še niso) končno uvideli, da smo ljudje tisti, ki odločamo kaj bo na internetu in ne sodišča in korporacije.


Kdo ti je pa to pravljico povedal?

a) linijo ti nudi firma (ISP)
b) povezavo med firmami (ISP-ji) nudijo druge firme (telekomi in ISP-ji)
c) strezniki so ali v komercialnih kolokacijah ali pa na linijah firm

Na koncu dneva je cisto preprosto. Drzava stopi do podjetij in rece, da so odgovorna za to kar se prenasa cez zice. Pa niti jih ne rabi prisilit, samo mocno namigovat da se bodo grde stvari zgodile, ce ne bodo dolocene spletne strani zgubile dostop do interneta.


Potem pa posameznik ki se s tem vseeno ne strinja preseli stran v tujino in domače inštitucije in sodišča se lahko slikajo. Tako da v končni fazi uporabniki določajo kaj bo na internetu.

Vsaj dokler se ne ustanovi neka centralna inštitucija ki ima vse vzvode v svojih rokah je pod kontrolo big contenta in lahko doseže zaprtje strani kjerkoli na svetu. Pa še pol bo verjetno obstajala kaka oaza kjer ne bojo mogli nič. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Izi ::

Gandalfar, ISP-ji in telekomi nimajo v tem primeru nobene veze. Nobena torrent stran ni na domačem računalniku.
Te strani so VEDNO na serverju v tujini in imajo vedno backup serverje na večih lokacijah po svetu. Prenesti celotno stvar na drug server pa je stvar nekaj minut.
Vse kar mora lastnik strani početi je da plačuje gostovanja na serverjih po svetu in skrbi za domeno, da DNS serverji vedno najdejo trenutno aktivni server.

Gandalfar ::

Gandalfar, ISP-ji in telekomi nimajo v tem primeru nobene veze. Nobena torrent stran ni na domačem računalniku.


Kdo pa nudi dostop do te strani oz. kdo nudi uplink strezniku?

Te strani so VEDNO na serverju v tujini in imajo vedno backup serverje na večih lokacijah po svetu. Prenesti celotno stvar na drug server pa je stvar nekaj minut.


To kar je zate tujina, je za nekoga domaca drzava. Big content si naredi checklisto in lepo lobira, drzavo po drzavo. Cez par let bos ze tezko nasel drzavo z dovolj mocnim mednarodnim linkom in ISP-jem na drugi strani, ki se bo hotel it te igrice.

Vse kar mora lastnik strani početi je da plačuje gostovanja na serverjih po svetu in skrbi za domeno, da DNS serverji vedno najdejo trenutno aktivni server.


Ti saljivec ti. Vrhovne DNS registrarje ponovno vodijo institucije, ki imajo podan monopol s strani drzave. Tudi tu hitro zgine kaksna domena po potrebi.

--

Sicer pa: follow the money. Gostovanje taksne stvari razprseno po svetu stane dosti denarja, ki mora priti od nekje. Vse kar rabis naredit je zapret dovolj ljudi zaradi "pranja denarja", "preprodajanja vsebin" itd. pa bodo veliki trackerji zginili oz. bodo nekje na ravni drug cartelov.

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Sam vidim enormno dobro že v tem, da so mladi ljudje na ta način vedno bolj vešči uporabe sodobne tehnologije, ki zaobide vse te možne načine kontroliranja končnega uporabnika; tako jih imajo monopolisti (države, založbe, podjetja, avtorji ipd.), vedno težje pod kontrolo in so večkrat prisiljeni vreči vse karte na mizo.:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

BlueKnight ::

ampak samo za kršitev licence.
Ja, in? A boš kaj bolj srečen, ko boš moral plačati 100k EUR kazni zaradi kršenja licence, in ne zaradi kraje? V svoji omejenosti pač ne opaziš, da je čisto vseeno, kako dejanju rečeš, pomembno je, da je prepovedano. Tudi avta ne ukradeš, ampak odtujiš, pa jabolka rabutaš, pa to ne pomeni, da se to sme početi.

O.


Narobe.

V srednjem veku so enačili čarovnice in množične morilce in jih podobno obravnavali, sedaj ko gledamo nazaj lahko opazimo med njimi pomembne razlike. V zgodnji Jugoslaviji se je enačilo kritike sistema s težkimi kriminalci -> Goli otok. Ravno sedaj se izenačuje izmenjava informacij z krajo.

Upam da vidite kam vodi posploševanje in enačenje "podobnih" stvari.
Assumption is the mother of all fuckups!
"Under Siege 2:Dark Territory"

jlpktnst ::

Samo majo dobro taktiko.

Najprej so pustili da se uporabniki navadijo na komfort "nakupa" iz domačega naslanjača..

Sedaj bodo pa lepo prodajali, zelo omejen in osiromašen content, po višji ceni.

Ko bodo vsi večji torrent providerji izginili si drznem napovedat strm porast pri teh dragih in zanič web nakupovalnih bedarijah.

Jedi Master Yoda ::

Hmm, Zakaj pa Japoncev pa Norvežanov nihče ne preganja, ker lovijo kite in delfine!!!!???? Mi bi lahko sprožili postopek na naših sodiščih proti slednjim, pa jih lahko kazansko preganjamo. Nekako tako izgleda kazenski pregon Piratebaya s strani Švedske.

nekikr ::

BlueKnight: česa ti ne razumeš. Jaz nekaj ustvarim. Rečem ti: "če hočeš to uporabljati, mi moraš plačati 10EUR" ti pa rečeš "ne, to je preveč, bom raje ukradel. Pardon, izmenjal informacije".

Si res tako ....?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

Okapi ::

Ravno sedaj se izenačuje izmenjava informacij z krajo.
Aha, sedaj ni več kršenje licence, sedaj je to izmenjava informacij:8) V resnici se mi prav smilite vsi, ki poskušate z nekimi za lase privlečenimi prozornimi izgovori upravičiti svoje početje. Z neta sem snel najnovejšo streljačino, ker to je v resnici izmenjava informacij, igra pa je v resnici poučna in še reflekse krepi. In s tem sem tudi založniku uslugo naredil (samo da on tega še ne ve), ker prej kot bo spoznal, da ne sme ropati ubogih igralcev, bolje bo zanj.

O.

Dragi ::

Kaki tupci ste eni. Ne gre se samo za kur*eve programe. Gre se za VSE kar se najde na torrentih po VSEH straneh. TBP je nr1 tracker. Če gre TPB dol bo:
a) za njim sledili še vsi ostali večji trackerji po istem principu
b) ker je nr1 tracker bo brez kakršnegakoli vpliva na druge trackerje offline ogromno torrentov (ogromno torrentov ima njihov tracker za announce)
c) Izginilo OGROMNO podatkov.

Od kje boste dobil vse te podatke? Boste plačevali mastne pare? Japajade. Ker je "piratiziranje" kot samo tako velika konkurenca se morajo tud korporacije temu prilagodit in dat ustrezno ceno. Če bodo izvajal "monopol" oz. bili edini vir tovrstnih vsebin bodo cene šle v višave. Dejstvo ki ga dosti ljudi tukej čisto ignorira. SMART! NOT

c.1) Ponovno, kje boste dobil vse te podatke? Na TBP se najdejo dokumentarci, free muzka, knjige, vodiči, nasveti, razne oddaje (zabavnega, informativnega, obveščevalnega značaja), ogromno guidov in tutorialov ki so ZASTONJ ampak se jih ne da dobit NIKJER drugje. NI VSE V JEBENIH FILMIH, IGRCAH, IN MUZKI!!

Sam recimo niti približno ne bi mel vsega znanja ki ga imam dandanes če ne bi bilo TBP, mininove in podobnih. Zakaj? Ker je šolski sistem v kurcu. Znanje, neuporabno. Tud način pridobivanja znanja, bedast. Gre se samo da opraviš test in dobiš nek dokument, dejansko znanje pa je zanemarjeno.

Jebiga, kje potem dobit tovrstne vsebine? Že letim kupit knjige v vrednosti 100€+/each! Aja? Sj res, dejmo moralizirat tukej. Ne morem kupit ne smem prebirat ane? Keri nacifašisti, res. .I.

Po eni strani bi prav z veseljem vidu da bi šel offline in to čist samo iz enega samega razloga. Da bi vse tiste trolle ki se pizdijo kako je TBP oh in sploh slab slišal in videl kako se pizdijo "kako je blo dobro ko je bil TBP (ko so bli torrenti)".
Eni se tega zavedamo, drugi ste pa pač kot zlajnane plošče z "omg kraja", KRADLJIVEC (bl*w me oh Mr. (mrs.) morale) in "LICENCEEeEEEeEEE!!!one!!11!".

Glejte v širšem pogledu tako kot je treba al pa GTFO v svoj kot pa se pizdite s steno.
Treba je gledat mal za naprej, ne sam slepomišit in gnilo ukrepat glede na trenutno stanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dragi ()

Icematxyz ::

Treba bo začet razmišljati drugače da bodo stvari bolje urejene kot so sedaj. Tako na eni kot na drugi strani.

Ampak ne neko amatersko razmišljanje ki vsakič izbruhne na eni in na drugi strani ki nima neke globine. Ampak gre samo za nabijanje v prazno. Bo treba kar konkretno zavihat rokave pa iskati dobre rešitve od primera do primera.

Raznorazna podjetja iz različnih področij ki se jih to dotika in so uspešna to že počnejo. In se jim to obrestuje.

Sistem je treba prilagodit temu. Ne pa razmišljati za časom. Ker to povzroča gospodarsko škodo in ne neka dostopnost licenčnim vsebinam.

Z neta sem snel najnovejšo streljačino


Zanimivo da sodobna podjetja ne jokajo na tak način ampak raje prenesejo igranje iger na splet in celo mesečno naročnino pobirajo? Kako je le to mogoče? Verjetno niso za časom po svojem razmišljanju? In ni za njihov neuspeh kriv TPB če se jim pripeti? Ker zaenkrat beležijo koliko vem le uspeh?

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

ogromno guidov in tutorialov ki so ZASTONJ ampak se jih ne da dobit NIKJER drugje.
Povej eno samo konkretno legalno stvar, ki je samo na Piratebayu in nikjer drugje.

Lahko ti prihranim trud - ne boš je našel.

O.

Pyr0Beast ::

Hmm, Zakaj pa Japoncev pa Norvežanov nihče ne preganja, ker lovijo kite in delfine!!!!???? Mi bi lahko sprožili postopek na naših sodiščih proti slednjim, pa jih lahko kazansko preganjamo. Nekako tako izgleda kazenski pregon Piratebaya s strani Švedske.
Saj jih, po vseh svojih močeh.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

nekikr ::

Dragi: če bi vsak plačal kar pač mora, potem ni hudič da ne bi nekdo naredil strani, kot je appstore, kjer bi dobil razne eknjige. Nekdo drug bi na isti princip naredil stran kjer bi dobil vodiče, dokumentarce...skratka vse, kar ti praviš da lahko dobiš samo s piratiziranjem. Vsako stvar pa bi plačal, toliko kot hoče avtor. Če se s tem ne strinjaš, potem pa pač ne uporabljaj. V teh časih imamo Amazon in ebay, pa še 50 drugih. Če ne najdeš dokumentarca v sloveniji ga pa naroči preko Amazona...
Nisem čist oproti piratstvu, ampak eni ste pa res tako tupi, da bi pokradli vse (ups, izmenjali informacije) česar si ne morete privoščiti.

Dragi ::

ogromno guidov in tutorialov ki so ZASTONJ ampak se jih ne da dobit NIKJER drugje.
Povej eno samo konkretno legalno stvar, ki je samo na Piratebayu in nikjer drugje.

Lahko ti prihranim trud - ne boš je našel.

O.



Lahko ga tud jst sebi.

Evo odgovora.

.I.

Če slepo mižiš ti lahko še tako kažem pa ne boš hotu vidt.
Drugač se pa ne gre sam za to da je NEKJE na netu, ampak da je ZBRANO na ENEM mestu in VEM da je tam. Da pa najdem neki na torrentih in potem iščem kot mona po netu. Japajade...

P.s. Da tukej sploh ne omenim kaki hinavci ste eni. Če ste VSAJ enkrat v ŽIVLJENJU snel KARKOLI dol prek neta in niste za to plačal oz imel takoimenovane licence (limewire, emule, kazza, irc dcc, http/ftp/whatever OZ ste v starešjih cajtih snemal na kasete, vhs kasete in blabla ostale stvari) potem trobite v napačen rog. IN takega folka je OGROMNO. 99%, most likely. Statistike so itak trivialne ker bo vsak reku da ni zarad ega, realno so te številke večje.

Ampak dejmo trobit.. TRAARAAAA

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dragi ()

Okapi ::

Torej priznaš, da si naložil, ko si trdil, da je na Piratebayu ogromno stvari, ki jih ni nikjer drugje.

Jaz ti bom pa še izdal dobro varovano skrivnost, kje so vse zbrane. Na googlu.

O.

Dragi ::

Torej priznaš, da si naložil, ko si trdil, da je na Piratebayu ogromno stvari, ki jih ni nikjer drugje.

Jaz ti bom pa še izdal dobro varovano skrivnost, kje so vse zbrane. Na googlu.

O.


Ne, priznam da si trot ker nočeš vidt večje slike. Me čist mal briga če sem nesramen, sem v drugih dveh temah hotu bit dost prjazen sam zdej mam pa dost vašga trobezljanja.

lymph ::

Dokler ne preganjajo Googla, ki indeksira torrente in jih zlahka najdeš, se mi zdi vsa ta vojna hudo nesmiselna.


Kot je bilo ze omenjeno: google uposteva DMCA zahtevke. Posledicno so se nehali tozit.


Zakaj potem google ne izbriše thepiratebaya iz indexa?
"Belief is immune to counter example."

Gandalfar ::

Drugač se pa ne gre sam za to da je NEKJE na netu, ampak da je ZBRANO na ENEM mestu in VEM da je tam. Da pa najdem neki na torrentih in potem iščem kot mona po netu. Japajade...


In to jim nihce ne oporeka. Kar se avtorji borimo je, da imamo moznost zahtevat umik vsebine iz njihovega direktorija.


Zakaj potem google ne izbriše thepiratebaya iz indexa?


http://searchengineland.com/google-drop...

working on it. Pocakaj se kaksno leto da kongres sprejme pravo zakonodajo, pa pirate baya ne bo vec za ameriske IP-je. Sledijo svedski itd.

Zgodovina sprememb…

Dragi ::

Drugač se pa ne gre sam za to da je NEKJE na netu, ampak da je ZBRANO na ENEM mestu in VEM da je tam. Da pa najdem neki na torrentih in potem iščem kot mona po netu. Japajade...


In to jim nihce ne oporeka. Kar se avtorji borimo je, da imamo moznost zahtevat umik vsebine iz njihovega direktorija.




To tud jst podpiram in se mi zdi čisti idotizem da so tako ignorantni. Lahko bi šli po isti poti kot mininova in bi meli mir, ampak zdej je že itak prepozno. Zdej, tud če se uklonijo jim ne bodo dal mira.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dragi ()

Izi ::

Hmm, Zakaj pa Japoncev pa Norvežanov nihče ne preganja, ker lovijo kite in delfine!!!!???? Mi bi lahko sprožili postopek na naših sodiščih proti slednjim, pa jih lahko kazansko preganjamo. Nekako tako izgleda kazenski pregon Piratebaya s strani Švedske.

Jedi Master Yoda, je najbolje povzel kar hočem povedati tudi sam.
Niso vsi zakoni enaki po celem svetu. To da je izmenjevanje datotek kaznivo so si pred kakšnimi 20 leti izmislile korporacije. Pred tem smo uradno v trgovinah kupovali kopije programov filmov in muzike.
Na Kitajskem, Indiji in še marsikje je še vedno tako. Se pravi, da ti zakoni na katere se nekateri tako obešate veljajo samo za polovico sveta. In če ti uspe stran kot je TPB spraviti na kakšen Kitajski ali Indijski server potem je to vse zakonito. Tako kot je zakonito množično pobijanje kitov v nekaterih državah.

Prepoved kopiranja programov me močno spominja na vero. Oba nekaterim zaslepita pamet. Samo cerkev počasi zamenjujejo korporacije.

Danes se še vsem zdi normalno, da lahko dihamo zrak kar zastonj. Ko bodo čez 100 let ljudje plačevali po 1 EUR za vsak vdih bosta spet 2 tabora, ki se bosta prepirala, da tako mora biti in po drugi strani, da gre za odiranje korporacij. In ko bo nekdo shekal vgrajeni čip, ki bo štel število vdihov in zastonj vdihnil zrak, se bo našlo na milijone ljudi, ki bi ga z največjim veseljem linčali, pirata zlobnega, ki korporacijam krade zrak :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

ABX ::

Pirati so tisti ki največ kupujejo online.

http://www.theinquirer.net/inquirer/new...

Bi radi zatirali piratstvo? Ponudi boljšo storitev.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Okapi ::

Izi, na žalost niti najmanj ne razumeš problema. Kopiranje datotek ni postalo nezakonito zato, ker se je tako nekdo spomnil, da bi zagrenil življenje ljudem, ampak ker se je v digitalnem svetu spremenil način produkcije. Ni več fizičnega štancanja proizvodov, ampak se ti kopirajo v bistvu kar sami od sebe. Pri takšnih izdelkih je pač potrebno prepovedati kopiranje, ker drugače zavreš ves razvoj, saj nihče ne bo hotel razvijati stvari, ki jih potem ne bo mogel prodajati (ker jih pač vsi zastonj kopirajo).

Človek bi si sicer mislil, da bi to moralo biti vsakomu takoj razumljivo, ampak po številu omejencev, ki se oglašajo tule, očitno ni.

O.

ABX ::

Jaz spadam med tistimi omejenimi ki misli da trenutni copyright zaustavlja razvoj.

Piratstvo spremljam od nastanka Interneta in vsako leto je vse skupaj bolj enostavno in dostopno, to je dejstvo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()
««
«
1 / 9
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Soustanovitelj Pirate Baya bo izročen Danski, grozi mu šest let zapora

Oddelek: Novice / Tožbe
128274 (5627) Mipe
»

Ustanovitelj Pirate Baya izročen Švedski

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
116673 (5797) Fritz
»

V Kambodži aretirali ustanovitelja Pirate Baya (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5219532 (14972) PaX_MaN
»

Ustanovitelji ThePirateBay.com dokončno obsojeni .. pomoči (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / NWO
17866501 (59120) ]Fusion[
»

Pritožba skrbnikov The Pirate Baya zavrnjena (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
15350042 (46730) kitaj

Več podobnih tem