» »

Prodaja The Pirate Baya se odmika

Prodaja The Pirate Baya se odmika

CNet - Konec junija smo objavili, da so lastniki švedske strani The Pirate Bay dosegli dogovor s podjetjem Global Gaming Factory X, ki naj bi jo kupilo za približno 7,7 milijona dolarjev. Takrat so obljubljali nov poslovni model, ki bi zadovoljil tako uporabnike kot založnike, a kaj kmalu se utegne primeriti, da bo vse skupaj padlo v vodo.

Švedski nadzorni organi so namreč delnice podjetja Global Gaming umaknili z borze (AktieTorget), po tem ko so že konec avgusta zaustavili trgovanje z njimi. V poročilu AktieTorget navaja, da Global Gaming sploh nima dovolj denarja, da bi kupili The Pirate Bay, kot so javno objavili. Podjetju očitajo zavajanje investitorjev, navajanje lažnih informacij in resne kršitve transparentnosti poslovanja podjetij na borzi. Izvršni direktor in največji lastnik podjetja Hans Pandeya pa se mora zagovarjati zaradi očitkov o trgovanju na podlagi notranjih informacij, saj tudi proti njemu teče preiskava. Z natančno premišljenimi izjavami naj bi namreč Pandeya vplival na ceno delnic podjetja.

Pandeya seveda zanika kakršnokoli nelegalno delovanje in vztraja, da bo prevzem uspel. Kot pravi, so uspeli posel zaključiti v dveh tednih, kar bi bilo brez zadostne količine denarja nemogoče. Dodaja, da bo sam osebno poskrbel za prevzem, v skrajnem primeru bo uporabil lastna sredstva ali najel lombardna posojila, za katera bo zastavil svoje delnice. Koliko so vredne, je drugo vprašanje, saj se z njimi na organiziranem trgu ne trguje več.

Oglasil se je tudi Wayne Rosso, nekdanji predsednik Groksterja, ki je tri tedne delal pri Global Gamingu in se nato po jasno izraženih pomislekih o izvedljivosti prevzema poslovil. Dejal je, da je Pandeya že v začetnih pogovorih ves čas spreminjal vsoto denarja, ki naj bi ga imel na razpolago. Pandeya je že takrat nejasno odgovarjal na vprašanja, ali sploh ima dovolj sredstev, je pa ves čas navijal za čim hitrejšo javno objavo novice o prevzemu, ki je za kratek čas seveda izstrelila vrednost delnic njegovega podjetja visoko v atmosfero.

1 komentar

FireSnake ::

Ko zacne iti navzdol, potem vse samo se tone ... se malo, pa bo ta stran pozabljena....
Poglej in se nasmej: vicmaher.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Indijska afera Superprevodnost

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
87149 (5053) c3p0
»

Saga o piratskem zalivu se končuje bridko

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
52718 (2041) Lonsarg
»

Snubec The Pirate Bay v stečaj

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
53730 (3170) qwyx
»

The Pirate Bay se je prodal (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
819871 (6503) Tr0n

Več podobnih tem