» »

Google Maps tudi za kolesarje

Google Maps tudi za kolesarje

TG Daily - Po peticiji, ki jo je podpisalo kar 50.000 kolesarjev, so se pri Googlu uklonili, in po posebnem načinu za voznike avtomobilov, pešce in javni prevoz v Google Maps dodali še kolesarjem prijazno različico. Storitev je, kot ponavadi, zaenkrat omejena zgolj na ZDA, kjer bodo kolesarji v 150 mestih lahko označevali svoje priljubljene poti in kolesarjem prijazne ceste.

Sam potek izrisa poti je nadvse podoben trem že obstoječim načinom v Google Maps. Po izbiri začetne in končne točke iz menija enostavno izberete možnost kolesa, na Google Maps pa se nato izriše priporočena pot, po kateri bosta najlažje, najvarneje in najhitreje prispeli na cilj.

Poleg uporabniških priporočil v usmerjenem načinu bo s kolesarsko plastjo mogoče prikazati tudi vse kolesarske poti v mestu. Predlagana pot se bo izogibala večjim klancem in bo čim dlje ostala na kolesarjem prijaznih, varnejših cestah oz. kolesarskih poteh. Storitev že lahko preizkusite na večjih ameriških mestih, zanimivo pa je, da pri Googlu niso komentirali izida za mobilne platforme. Glede na pretekle izkušnje z ostalimi načini na Google Maps se bomo lahko še načakali, na nekaterih platformah celo bolj, kot na drugih.

4 komentarji

Jaka83 ::

Bolj kot layer za kolesarje me zanima, če je možno na kakšen način uporabljati Google maps na Android telefonu brez internetne povezave. Oziroma če obstaja kakšna primerna alternativa. Kajti zelo drago te pride uporaba GPS-a v roaming načinu, za Slovenijo pa ga večinoma ne potrebujem.

Naj se Garmin že zmiga in naredi aplikacijo za Android, saj bo kmalu prišla ven tudi njihova navigacijska naprava bazirana na Androidu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaka83 ()

nejck ::

Obstaja naprimer iGO za androida in še kup drugih navigacij, ki imajo karte shranjene lokalno.

LP

MrBrdo ::

50.000 ljudi? Dejmo podpisat peticijo da zrihtajo za Slovenijo :)
MrBrdo

M.B. ::

Za Slovenio prav pride BikerouteTouster, ko se preklopi na Cycle pogled so vidne kolesarske poti. V bistvu je fork open street mapa za kolesarje. Zna delat tud routing za kolesarje. Dober je tudi Bikemap. Čisto slovenska stvar pa je Geopedia.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Planiranje kolesarskega izleta

Oddelek: Šport
72220 (1768) jozagulikoza
»

Rešetke in kolesarji

Oddelek: Na cesti
163495 (2830) fosil
»

Republiški testi

Oddelek: Loža
245759 (5016) St235
»

Kako Google gradi svoje zemljevide (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9737154 (30361) BaToCarx
»

Kateri program za planiranje poti

Oddelek: Programska oprema
72743 (2558) mjk

Več podobnih tem