» »

Dogodki v Kiberpipi od 10. do 14.12.

Dogodki v Kiberpipi od 10. do 14.12.

Kiberpipa - O četrtem tradicionalnem No-lan partyju, ki bo v ponedeljek, 10.12. ob 17h potekal v Kiberpipinem računalniškem muzeju, je bilo pisano že eni izmed preteklih novic. Naj še enkrat spomnimo, da bo tekmovanje tokrat potekalo na Commodorjih 64, in sicer v Commodore BASIC V2 programiranju in nato v legendarni igri Wizard of Wor. Prijave zbiramo na muzej at kiberpipa.org. Zelo zaželjeno je, da udeleženci, ki imajo to možnost, prinesejo sabo joystick in morda kar Commodorja 64. Tukaj si preberite pravila igre in potek dogajanja četrtega No-lan partyja.



Torkov Pipin odprti termin (11.12. ob 19h) bo namenjen enemu največjih odprtokodnih sistemov za strojno učenje in odkrivanje zakonitosti iz podatkov - Orange-u, ki so za razvili v Laboratoriju za umetno inteligenco ljubljanske FRI. Napisan je v C++ in Pythonu, tako da ga ni težko razširjati z lastnimi metodami, še lepše in bolj zabavno pa ga je uporabljati z grafičnim okoljem Orange Canvas. Predstavil ga bo Janez Demšar, docent v Laboratoriju za umetno inteligenco (ki sporoča, da za študente predavanje sicer ni obvezno:).

Na Spletnih uricah bo Matjaž Korošec z Renderspace-a predstavil vlogo frontend-a spletnih strani, izvorne kode vseh spletnih predstavitev. Kako ponuditi spletne vsebine najširšemu krogu obiskovalcev spletnih strani, ob tem pa biti pozoren še na ostale priboljške, ki jih omogoča standard XHTML Strict? Kako se spopasti s težavami, ki nam jih povzročajo interpretacije brskalnikov in kaj imata pri vsem tem še CSS in JavaScript? Vabljeni v sredo, 12.12. ob 19h.

Kako prodajati visoke tehnologije na globalnem trgu in kako se uveljaviti s svojim podjetjem? Kako sploh začeti s podjetjem? Kako motivirati sodelavce in iskati nove kadre? Ali je slovenski trg omejitev ali le omejitev v glavah? O tem in še marsičem bomo izvedeli od Roka Uršiča, direktorja in ustanovitelja podjetja Instrumentation Technologies na Večeru za inovativne in podjetne v četrtek, 13.12. ob 18h. Po predavanju sledi druženje. Za udeležbo so potrebne prijave.

10 komentarjev

;-) ::

bujš da ni slike zravn novice ko da je bedna|O

Gandalfar ::

Tale slikca je cist on-topic.

;-) ::

Kdo je reko da ni on_topic. Prevlka je pa mi razteguje stran:D

Gandalfar ::

128x93px velika slikca ti razteguje stran??

smash ::

slika je res katastrofa..brez besed..poleg tega pa se gandalfar ne dojame kar mu je eweer hotu povedat..komedija

nietka ::

Jah no, niso vsi taki eksperti :D Se pa strinjam, da je bolje nobena slika kot pa bedna slika. Sicer pa sliko boljse kvalitete, kjer je sploh razvidno za kaj gre (screenshot iz igre Wizard of wor) - najdete na Wikipediji - klik.
Great warrior? Wars not make one great.

poweroff ::

Ja, na C64 se pri brskanju po Slo-Techu slikica res prikaže malce čudno.
sudo poweroff

;-) ::

Gandalfar ti res znaš nasmejati folk do solz>:D

Ma ne, nisem hotel nobenega prepira itd. sploh me ne moti tolk slika, sam moti pa me ko ma 3/4 novic kr neke male slikice, pa brez zamere.

gzibret ::

Za kritike novic obstaja posebna tema. Res pa je, da prvotna slika res ni bila vredna C64 :8)
Vse je za neki dobr!

smash ::

sam radar u tem špilu je pa res uporaben


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ta teden s Kiberpipo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73412 (3051) Atos
»

Prvi februarski teden v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
83530 (2732) zee
»

Predavanje: Slo-Tech Linux

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
242871 (2871) hruske
»

Slo-Tech GNU/Linux 2

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
333288 (3288) Dr_M
»

Mozilla - udoben internet

Oddelek: Novice / Brskalniki
92108 (2108) Frgazor

Več podobnih tem