» »

Test Logitech MX Revolution

Test Logitech MX Revolution

AnandTech - Logitechov najnovejši izdelek sicer ni sanjska miška vsakega igričarja, saj so tehnične specifikacije izdelkov iz serije G še vedno superiorne, je pa MX Revolution zato najverjetneje najbolj napreden glodalec za resno uporabo. Opremljen je s kar dvema koleščkoma, obilico gumbov, rahlo dodelanim ergonomskim dizajnom in množico zanimivih funkcij, kot je na primer spreminjanje načina vrtenja koleščka. Ker ga je pred nekaj dnevi premamil košček ementalerja v mišelovki AnandTecha, so si ga imeli tamkajšnji fantje in dekleta priložnost podrobno ogledati, za bralstvo pa so, kot vedno, spisali obsežen in strokoven opis.

45 komentarjev

steev ::

Pizdarija od miške ... :| :|
:|

Rhuantavan ::

Še vedno prisegam na mojo mx1000.
http://damjanmozetic.si

bluefish ::

in na mojo MX518 :))

Tr0n ::

MX510 > *

ktac ::

Mx510 ;)

simnov ::

mene najbolj zanima koliko dolgo zdrži baterija

MArko ::

G5 z 13.6g utezmi not :>

njok ::

518


Ne, resno fantje, a je kdo omenjal anketo? :D

Mene pa zanima kako je z lagom pri danasnjih brezžičnih miškah. Streljačin sploh ne igram a pri enem dnevu dela z MX700 na teden skoraj izgubim živce.

Orbit89 ::

Moja G7 prekosi VSE!!!

LP

Chronoboy ::

Copperhead first edition for the win!:)

Drugace pa zanimiva miska.

tsatthoggua ::

zaenkrat mx510 . Mogoce bi nabavu g7 ce bi bil enak material kot g5 ( hrapav). g5 pa ne nabavim ker še ene žične ne rabim.

M-XXXX ::

g5

Zheegec ::

Super miška za ne-igre, meni je blazno všeč.

Še vseeno pa ostajam na MX518 zaradi špilov :>
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

PrimozR ::

Naj jo z genskim inženiringom spravijo nazaj v stil bolj normalnih mišk. naj shujša ter znova pridobi rep :D

Men je tale thumb rest po izgledu noro hud. Morm nekje sprobat to zadevo. Verjetno lepo sede v roko.

Constantine ::

Sam imam že 1 teden to miško in sem navdušen kako je natančna in uporabna. Kot že piše v novici, miška ni igračarska ampak namenjena predvsem resnem delu, npr. DTP. Tako, da svetujem vsem ki imate MX1000 ali kako drugo s katero ste zadovoljni in se ne ukvarjate resno z DTPjem, da NE menjate!!!!

Sam sem imel prej MX1000 in lahko trdim da je ta eno stopničko višje. Je bolj natančna, lažja, lepše drsi čez podlago in več uporabnih gumbov za nastavit po lastni želji. Kako lepo paše v roko sploh ne bom omenjal :D ups...just did:8)

Spc ::

Wireless shit roba.
Najboljši je kabl.

:|
 

BoLhCa ::

Microsoft IntelliMouse Explorer, prva miška s optiko, prva miška s 5 gumbi kupljena leta '99 dela kot pri nakupu, daleč najlepše mi še dandanes sede v roko, pred časom pa sm si na bolhi kr še eno kupu, če moja slučajno bridko smrt stori^^ Če bi šteli kolko klikov je že naredila, bi rabili prekleto veliko placa dab to št. zapisali. IMO owna vs Logitech stuff^^ (odgovorte vsaj čez leto, k vam bo kak gumb odletu>:D )

Lp:))

Constantine ::

Spc, od kje teb, da je to shit roba? Konkreten razlog bi bil zaželen.

Bolhca, lepo da vsaj nekje dela Microsoft kot bi moral :D sam spet ne vem zakaj bi gumbi stran letel? Sam uporabljam Logitech že 7 let in imam še vse miške delujoče od prve do zadnje>:D

Spc ::

brezžične tipkovnice in miške so drek ker:
1. Zmajnka baterije in jo moraš dat polnit ali menjat baterijo.
2. Imajo večji delay zaradi RF prenosa

:)

Za Wi-Fi pa sploh rajši nebi razlagal zakaj je shit.
:D
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

Pouh ::

Tole misko bi moral imeti za okras v dnevni sobi...
za k racunalniku pa copperhead:D

Drugace se pa strinjam s Spc-jem. Edino kar mi je vsec (od brezzicnega) je moj mobitel.

Constantine ::

1. sicer uporabljam samo brezžično miško (ker G15 rabi močno napajanje:D ), ampak se mi še ni zgodilo, da bi mi med delom zmanjkalo baterije. Mx1000 sem polnil vsakih 9dni. revolution mi pa po 7ih dneh kaže še 2 črtici. Delam pa v DTPju, tako, da je uporaba visoka.

2. če mi s prostim očesom pokažeš delay, ki bi kakorkoli oviral pri office in DTP delu s to miško ti dam za pivo :D Remeber, to ni gaming miška!

para! ::

No, sm jo mel možnost probat. V roko lepo paše, ampak sm preveč navajen na simetrično miško in je čuden filing delat z njo. Ta funkcija z zgornjim koleščkom, da je možno spreminjat način skrolanja, se mi sicr zdi kul in uporabna (da pritisneš wheelclick in premikaš miško gor/dol po 20+ straneh je lame, face it), me pa spreleti srh zaradi zvoka, ko pritisneš kolešček - sm imel filing, kot da neki poka ... uglavnm plastičen občutek ma ta kolešček in definitivno je preozek/prešpičast. Očitno so vložili nekaj truda v ergonomijo, tud za kolešček so naredil novo funkcijo MicroGear Precision Scroll Wheel imenovano - 4 (ali 5?) besed za faking hype, pozabjo pa, da bi lahk spremenil tud obliko koleščka. Na nekoliko bolj ploščatem in debelejšem koleščkeku fuckoff prst lažje počiva, pa tudi klik je zato prijetnejši - ker je wheel manj špičast. To povem, kot uporabnik, med drugim tudi, copperheada.

Stranska gumba sta zakon. Soft touch klik in idealna lokacija v primerjavi z retardiranim lociranjem na copperheadu, kjer si ob redni uporabi stranskih gumbov pohabiš palec in zlomiš mezinec.

The bottom of the MX Revolution is fairly ordinary. There are four low-friction polytetrafluoroethylene (Teflon based) feet designed to reduce resistance and improve gliding across most surfaces. We found the new material on the feet allowed the Revolution to glide across our mouse pad or desktop surface a lot easier than previous Logitech offerings. (Anand)


Ma kakšn gliding, ne se hecat. Na pol tekstilne podloge ne sodijo na miško, ki stane 22kSIT. Sicer zgleda, da so se kao potrudli (nogice so velke in zdaj zgledajo bolj pomemben del miške, kot pri prejšnih wireless logitekih), škoda pa, da miška zato po podlogi ne drsi, ampak pometa. Res, da teče gladko, tako kot mora, ampak je preveč upora pri premiku miške, v primerjavi s trdnimi teflonskimi nogicami.

Ta drugi kolešček pa je showoff. Ni več velik za pogruntat pri miškah, dodatni gumbi niso več hype, tilt ma že vsaka, MicroGear Precision Scroll Wheel (neverjetni so, res) ni dovolj očitna funkcija na prvi pogled in zatekli so se k še enemu koleščku - ki pa se ne vrti, ampak je na fedr! No, pred nekaj leti se je logitech zetekel celo k force feedbacku na miškah ;)

lp
Death before dishonor!

Trdi ::

Spc, ne nasedaj mitom in preizkusi sam, preden kaj napišeš. Na temle forumu sem že kar nekajkrat prebral argument o baterijah, ki da crknejo v najbolj nepravem trenutku in jih je treba polnit... bedarija! Meni se pri MX1000 to še ni zgodilo in miško veliko uporabljam. Vsakih par dni jo ponoči dam v polnilec in to je to.
Trdota d.o.o.

globoko grlo ::

ja, mx1000 ma res zakon baterijo, G7 pa crkne po 2-eh dneh, pa ko delam z G7, z rokopokrijem indikator polnosti baterije in kr na1x zadeva crkne, pol se pa spomnim, da je že spet baterija šla, sicer rabiš 5s za zamenjat zadevo, ampak vseen

mi je pa mx1000 dost bolje sedla v roko kot pa G7

aja, kako je s srednjim knofom pri revolution, a dela tko kt pr običajnih miškah? Rabim pa pan v archicadu.

PrimozR ::

Srednji knof oz. wheel click je odpadel. S klikom koleščka namreč spreminjaš mode - prosto vrtenje oz. klikanje pri vrtenju.

totek24 ::

Sem jo imel moznost sprobat in glede na moje potrebe, so naredili korak nazaj s to misjo. Pogresam "wheel click", stranskim kolescek je neuporaben in se palec mam vedno nekje tam in je prav neugoden obcutek. MX-1000 mi je bila dosti bol ergonomicna (meni).
Če kdo kaj rabi: http://www.bolha.com/index.php/ukaz/show/kat/-4/userid/totek

para! ::

Wheelclick obstaja, ampak potem moraš izklopit MicroGear Precision Scroll Wheel.

lp
Death before dishonor!

tec ::

jaz tudi prisegam na g7. Sicer malo moti svoh baterija, ampak se mi pa tak sistem dosti bolj dopade, ko pa mis na polnilcu. Mx1000 sem pa prodal po 1 mesecu.
A se pricakuje kaksen nadomestek za g7?

globoko grlo ::

"Wheelclick obstaja, ampak potem moraš izklopit MicroGear Precision Scroll Wheel."

ta zadeva pa inteligentno ugotavlja kok hitr vrtim kolešček in potem scrola gor in dol po dokumentu, al kaj, a ma še kkšno revolucionarno funkcijo, ker temu se rade volje odpovem

Zgodovina sprememb…

pharaon ::

ko se ravno o g7 menite....a ma kdo mogoč kake probleme s softwareom SetPoint in to miško? ko se win zaženejo, pa če pustim miško pri miru do takrat, da se vse naloži, mi potem ne bo delovala na "osebnih" nastavitvah. če jo pa med nalaganjem (traya itd.) premaknem, potem pa se kao "zbudi" software in dela na pravih nastavitvah.

any idea?

pharaon ::

da osvežim temo, torej kakšne so vaše izkušnje s SetPointom?

ddeben ::

Ne morm rect nic slabega glede te miske....mogoce zato k sm prej bil in sm tudi se kdaj pa kdaj na mx700. Edino mogoce na dolgi rok je vprasljiva baterija - ni zamenljiva....pri mx700 se pa lahko v primeru da baterija crkne - da se ne more vec polnit, takoj zamenja z novo.

steev ::

pharon, isto se mi dogaja. sens je drugacen (defoult), samo ko pa se nalozi je pa ql. itak nic nimas za delat, ko se ti nalaga.
:|

Fizikalko ::

Mam mx1000, ki se je že mal izpela. Je mx revolution boljša? Zanimajo me mnenja predvsem tistih, ki ste testirali (imeli) obe.

Kriko ::

Jaz sem včeraj menjal mojo mx1000 za mx revolution. Mx 1000 mi je služila odlično tako za igre kot za delo, ker tistih milisekund jaz ne opazim, no nisem pa resen igralec.
MX Rev. je super, funkcije sem si porihtal glede na mojo rabo in delujejo fenomenalno. Kolešček je za dirkanje po dokumentih res fantastičen posebno ko najdeš oziroma nastaviš za tvoj občutek. Z klikom na njega vključiš to posebno kjer se kolešček vrti tudi ti sedem sekund ali pa z klikom vklopiš standardno obnašanje. Jaz sem pa si nastavu da imam obično obnašanje če pa ga zavrtim hitreje avtomatično preklopi v ta poseben scrooling. Kako hitro in z kakšnim občutkom naj preklaplja automatika pa lahko vse nastavite. Lahko pa za vsak program nastaviš posebej kako naj deluje miška in nastavitve gumbov saj miška sama prepozna v katerem programu si, browser, photoshop, outlook...
Posebej nastavljaš tudi za igre. Programe pa dodajaš sam če želiš da se miška obnaša drugače v katerem od njih.. Škoda le da se stranski kolešček ne da nastavljat in da je samo za prehod med aplikacijami (alt + tab), čeprav mi tudi to pride prav, ampak v kakšnem programu bi mu dodelil posebno oziroma drugačno funkcijo.
Tisti ki ste navajeni uporabljat kolešček med gumbom za delo z zavihki, boste pa razočarani saj ta funckcija je tukaj izginila, oziroma jo lahko dodelite drugemu gumbu, recimo temu ki je za koleščkom kateri je po defultu nastavljen za hitro iskanje. Hitro iskanje pomeni da označite kakšno besedo v nekem textu in ko kliknete gumb za koleščkom išče to besedo avtomatično iskalnik (recimo google) ki ste ga nastavili.
JAz se bom edino moral navadit na obliko miške, kajti ergonomija je drugačna kot mx 1000, in po 24 urah delaz mx revolution lahko povem da mi je mx1000 nekako bolje sedla v roki. Sem pa se tudi na mx1000 moral navadit predvsem ker je večja kot obične miši.
kriko

Hanzy ::

Z misko sem zelo zadovoljen, imam pa problem in vas prosim za pomoc.
In sicer v Programu ArchiCad 10 ne norem zoomirati s kolesckom, ko zavrtim kolescek, mi ob enem se pan-a. Se pravi ko zavrtim kolescek, se slika obenem pribljizuje in dviguje.
Sprobal sem ze vse mozne nastavitve in ne najdem resitve. Prej sem uporabljal Mx1000, kjer sem imel enak problem, dokler nisem deinstaliral miskinega gonilnika, pri tej miski pa to ni mozno.

Hvala za pomoc.

L.P. Hanzy

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hanzy ()

enpac ::

Imam samo eno vprasanje zakaj se mi miska sprazni v 8 dneh kaj je mogoce zato ker ko sem jo prvic dal polnit sem jo dal gor pa sem jo po kratkem casu dol vzel ker se nekaj se mogo jo uporabit ?

Infinity ::

mam MX1000 in loh povem sam to d je mišak stroj... kar se tiče MXR nemorm kej dost povedat razn to d poje MX1000 na celi črti... Kar se pa tiče tega d majo brezžične naprave delay je zadeva taka d je delay u mikro in ne mili-sekundah... tko d se ne opaz kakršnga kol zamika... tist k pa misl d je zamik tolk opazn, lohk povem d igram kr velik fps-jev prek neta pa zato nism nč slabši...

nanoleet ::

campus... pa ja nisi mislil, da bo držala 14dni? Moja drži 5 dni, pač sm veliko za računalom.

enpac ::

Ma keri kaksno idejo kako lahko prek onega progrma al pa na kaksen drugacen nacin nastavis gumbe pol pa isklopis program, da ga ne rabis imeti nonstop zagnanega ?

njok ::

Na CeBIT-u sem misko vzel v roke za 5 min. Lag je, vendar dalec od kake MX700. Najbrz bom zrtvoval tistih 80 eur za kolescek. :D

nejc91 ::

Mogoče kdo ve kaj je narobe z mojo da zdrzi samo 2 dni in je nova?

LP

djordjevic ::

Moja bo kmalu stara eno leto in zdrži baterija ob redni uporabi 10+ ur na dan slab teden dni.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Dr_M ::

Heh, to je pa res malo. Moja MX 1000 je stara ze ene 3 leta, pa se vedno 2 tedna drzi.
Sm se pa neki naucil pri tej miski. Nikol vec, ampak res nikol vec brezzicne miske. Sicer je res udobje, ampak dela pa res tko napol. Postajo mam 40cm stran, pa res skos steka, ce ni v tocno dolocenem polozaju.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

djordjevic ::

Vidiš, meni pa nič ne trza. Imam recimo večje težave z microsoftovo 7000 tipkovnico. Pa tudi sicer se mi zdi, da je en teden avtonomije povsem zadovoljiva reč, če z mišjo delaš nonstop. Ponoči jo fliknem v stojalo in mam naslednje jutro spet polno. Najmanjši problem to, res. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LED LCD monitor "utripa" pri pomikanju skozi tekst gor/dol

Oddelek: Pomoč in nasveti
7648 (567) Madmax_
»

Zmogljiv Nettop?

Oddelek: Kaj kupiti
91159 (990) fosil
»

Novosti na področju računalniških mišk (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
979664 (6973) Nejc Pintar
»

Čevlji na koleščka

Oddelek: Loža
153370 (1225) BikeFan
»

Logitech MX1000 (nova tehnologija mišk) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1087757 (5118) SnakeBite

Več podobnih tem