»

Logitechovi daljinski upravljalniki z zvočnimi ukazi

The inquirer - Logitech, znan po miškah in tipkovnicah, po nakupu Intrigue Technologies najavlja novo serijo daljinskih upravljalcev Harmony. Obljubljajo lažje upravljanje z izdelki, uporabljali bodo močnejše mikroprocesorje, daljinci pa bodo tudi poslušali, tako da nam bo olajšana navigacija po kanalih, opcijah itd. Logitech se kljub vsemu zaveda dejstva, da se bo kapaciteta akumulatorjev morala izboljšati, a to fantom iz Fremonta ne bi smelo delati težav.

Več v izvorni novici.

0 komentarjev

Test druge revizije Logitech G5

GotFrag Hardware - Logitech je svojo serijo G mišk in tipkovnic poslal na tržišče že kar dolgo nazaj, žal pa niso bili vsi najbolje sprejeti. Miška z imenom G5 je naletela na malce bolj hladen sprejem, saj se je v primerjavi s starejšo sestrico (MX518) kljub teoretično superiornemu laserskemu senzorju namesto LED diode slabše obnesla, za nameček pa so jo oropali enega od bolj uporabnih gumbov na levi strani.

No, po malce daljšem prerekanju in prošnjah uporabnikov se je Logitech le omehčal in nedavno (v ZDA se je izdelek pojavil v začetku aprila) na tržišče poslal posodobljeno različico njihove najmogočnejše miške. Prebarvali so jo v modro barvo, nam vrnili neznano kam izgubljeni stranski gumb ter popravili še nekaj malenkostnih tehničnih...

12 komentarjev

Logitech diNovo Edge

ThinkComputers - Na ThinkComputers so danes objavili test trenutno najnaprednejše tipkovnice, ki jo ima v svoji ponudbi Logitech. Gre za model diNovo Edge, ki je opremljen z obilico bolj ali manj funkcionalnih dodatkov in precej privlačnim, sodobnim dizajnom. Poleg Bluetooth povezljivosti, osvetlitve, obilice dodatnih tipk in kvalitete izdelave premore še nekaj posebnosti, kot naprimer okrogel touchpad, ki ga bolj poznamo s prenosnim računalnikov, le da je tukaj namenjen premikanju po dokumentih v vse smeri, ne nadomešča pa miške. Kakorkoli, če ste eden izmed petičnežev, ki zaradi vseh dodatnih funkcij, še bolj pa zaradi kul izgleda enostavno mora imeti tovrstne izdelke, se brž lotite branja testa. Tudi ostalim dovolimo.

24 komentarjev

Test Logitech MX Revolution

AnandTech - Logitechov najnovejši izdelek sicer ni sanjska miška vsakega igričarja, saj so tehnične specifikacije izdelkov iz serije G še vedno superiorne, je pa MX Revolution zato najverjetneje najbolj napreden glodalec za resno uporabo. Opremljen je s kar dvema koleščkoma, obilico gumbov, rahlo dodelanim ergonomskim dizajnom in množico zanimivih funkcij, kot je na primer spreminjanje načina vrtenja koleščka. Ker ga je pred nekaj dnevi premamil košček ementalerja v mišelovki AnandTecha, so si ga imeli tamkajšnji fantje in dekleta priložnost podrobno ogledati, za bralstvo pa so, kot vedno, spisali obsežen in strokoven opis.

45 komentarjev

Logitech G3

Metku.net - Na eni strani Logitech z novima modeloma VX in MX Revolution prenavlja svojo linijo mišk z dodajanjem do sedaj še nevidenih funkcij in poudarjanjem ergonomičnega dizajna, obenem pa še vedno nudijo izdelke za stare mačke. Eden od takšnih je tudi Logitech G3 -- glodalec s sedaj že arhaičnim ambidekstrim dizajnom, ki ga čislajo predvsem izkušeni gamerji. Opremljen je z zgolj tremi dodatnimi gumbi in laserskim senzorjem, odlikuje pa se še s prenovljenimi, večjimi stopali in nedrsljivo prevleko za boljši oprijem. Gre torej za čistokrvno žverco, zapakirano v minimalističen dizajn, malce nižja pa je tudi priporočena cena, ki znaša 60 dolarjev -- skoraj pol manj od omenjenega trenutno...

4 komentarji

Microsoftov Nagibni Kolešček

The Register - Monopolist na področju računalniških tipkovnic in zvočnikov kani zopet pretresti trg miškonov. Po uspešni uveljavitvi koleščka in optičnega senzorja tako menijo, da bi dandanes nepogrešljiv priboljšek -- 'scrool' kolešček' -- lahko ne le vrteli naprej in nazaj, temveč tudi nagibali na stran.

Pri tem ne gre za dodajanje nove dimenzije vrtenja, česar so se pred časom radi posluževali izdelovalci precej cenenih '4D internet mišk' z dodatnim koleščkom, ampak pravzaprav za 2 dodatna 'gumba' (ali bo delovanje strogo digitalno ali morda celo zvezno, ni znano), ki uporabniku omogoči lažje (užitkarsko) sprehajanje po zapletenih dokumentih, hitrejše brskanje po internetu (nazaj/naprej) in lažje menjavanje orožij v strelskih igrah.

Zanimiv pa je Logitechov odgovor; v nasprotju z Microsoftovm, ki bo 3. septembra na ameriško tržišče plasiral 3 nagibne izvedenke (2 brezrepni), menijo, da uporabniki pravzaprav ne potrebujejo dodatnih funkcij (tudi igričarji, ahem, naj bi ostali hladni), saj so...

20 komentarjev