» »

Novosti na področju računalniških mišk

1
2
»

roli ::

10 gumbov8-O 8-O ,Dva koleščka.... Meni je eden dovolj.Pa ne vem zakaj rabiš kolešček,ki se premika levo/desno.Pa mislim,da gonilniki za linux za logijevo mrcino tudi ne bodo ravno super.
http://www.r00li.com

Nejc Pintar ::

Tilt wheel je uporabna zadeva. Za horizontalno skrolanje.
Imajo to že vse novejše Logitechove miške.

Roadkill ::

>> Pa mislim,da gonilniki za linux za logijevo mrcino tudi ne bodo ravno super.

V linuxu se s kako urco dela da usposobit katerokoli miško, da dela karkoli želiš...
Meni je tako Microsoftova miska 5let nazaj v linuxu delala veliko bolje kot v winsih (vse knofe(7 njih) sem si naštimal na točno željele akcije).

A mogoče obstaja xmodmap za winse?
Ü

Izi ::

Premikanje koleščka levo in desno je ena boljših pogruntavščin zadnjih let.
Ko enkrat probaš brez njega ne gre več, isto kot če probaš miško brez koleščka in ti srednji prst stalno išče neobstoječi kolešček.

Tilt kolešček, kakor pravijo zadevi je obvezna stvar, tukaj ni več kaj debatirati.

Glede ergonomije je pa mislim da precej odvisno od velikosti in debeline tvoje dlani.
Se mi zdi, da je človeška dlan kar del telesa, ki se najbolj razlikuje od človeka do človeka.

Logitechove miške so narejene za povprečne dlani in tako je marsikomu enostavno prevelika.
Kolikor vidim ima današnja mladina vedno manjše dlani. Včasih se kar bojim dati roko kakšnemu dvajsetletniku, ker se bojim, da mu bom poškodoval tiste tanke dolge prstke :D

Tako, da je treba najti miško, ki lepo sede v tvojo roko.

Po moje je MX518 še vedno najboljša miška nasplošno, čeprav nisem igričar, je pa malo premajhna za mojo roko.
MX1000 pa ima pa brez dvoma najboljšo obliko, v moji roki sedi kot ulita, ampak kaj ko je brezžična in mi vsaki tretji dan crkne sredi dela in tako sem obupal nad njo in sedaj raje uporabljam MX518.
Razorjeve in Microsoftove miške so pa dobre samo za levičarje >:D
Tistega "cegla" ne moreš držati v roki po 16 ur na dan brez da bi v parih mesecih dobil vnetje zapestja.

Nejc Pintar ::

Logitech ponuja tudi levičarske modele.

Roadkill ::

>> Tistega "cegla" ne moreš držati v roki po 16 ur na dan brez da bi v parih mesecih dobil vnetje zapestja.

Tist cegu se po dobri podlogi prakticno sam vozi, drzi se ga s konico palca in mezinca, kar je nekaterim ravno tako naravno, kot vam tiste "crknjene podgane".

Vsakemu svoje.

Jest bi samo vse prosil, da če že kupujete miške za 15k, da potem dajte še tistih 5k za eno kvalitetno podlogo.
Miška za 15 na navadni podlogi je tako, kot porše z bremzami od puntota.
Ü

Grimlord ::

Jest bi samo vse prosil, da če že kupujete miške za 15k, da potem dajte še tistih 5k za eno kvalitetno podlogo.


Podpis :)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

nsane ::

Tist cegu se po dobri podlogi prakticno sam vozi, drzi se ga s konico palca in mezinca, kar je nekaterim ravno tako naravno, kot vam tiste "crknjene podgane".


In pika.

PrimozR ::

Kolikor vidim ima današnja mladina vedno manjše dlani. Včasih se kar bojim dati roko kakšnemu dvajsetletniku, ker se bojim, da mu bom poškodoval tiste tanke dolge prstke :D


kaj zdej? Velike al majhne roke? Ravno zaradi dolgih (in tankih) prstov moram na kolesu imtei XL rokavice. L so prekratke in strgam palec ter kazalec. Sam miško furam s prsti, zapestje in zadnji del dlani sta na mici. Podloge nimam.

darksamurai ::

miške za do 5k so en navaden šit... za net pa za word so dovolj dobre... za tiste k pa držijo svoje glodalce malo dalj časa v roki pa je sigurno bolje da imajo boljše miši. npr. gamerji rabmo gaming miši, ker lahko le s temi dosežemo željeno natančnost... za ostale uber nube je pa to itak izguba denarja ker tega niti ne potrebujejo. tako da vsi uber nubi raj ne bluzite, ker nimate pojma kaj so kvalitetni glodalci in kaka je sploh razlika. nimate zadosti streniranih možgančkov da bi zaznali spremembe. zakaj pa sploh potrebujete 2000 dpi za gaming? npr. mx 510 ki ima samo 800 dpi se malenkost slabše obnese kot G5

roli ::

Meni izkušnje govorijo malo drugače.Jaz lahko z typhoonovo brežično podgano igram igre,ampak za normalno brskanje pa je preprosto zanič.Pa nekateri,ki pravite,da miška za pod 5k nima prve ergonomije in,da te boli roka,če jo uporabljaš.Mene očitno ne.Jaz mojega miša uporabljam okoli 4 leta in zaradi njega me še nikoli ni bolela roka.Pa ga uporabljam po 9 ur na dan.Tista typhoonova pa je pretežka pa tudi neka ergonomična in pri tisti me pa boli roka.Torej je vse odvisno od tvoje roke,navade,modela miške....
http://www.r00li.com

darkolord ::

Jaz miško uporabljam zelo veliko časa na dan in mi poceni UltaX logitechova miška popolnoma dobro služi za vse delo. Pri meni, ki ne igram igric ravno dosti, bi dražja miška bila čisto popolna izguba denarja.

Dragi ::

Logitechova miška je za moje pojme ščiš. Grda je in neki fantazijsko dizajnirana. Kot je bilo že rečeno, samo da zgleda malo bolj "drugače" pa ste že vsi slinasti. Kar rabiš na miški je malo bolj ergonomična oblika da ti lepo sede na roko (vendar ne cegel, kakor izgleda), kolešček, leva in desna tipka, ter mogoče še kaki dodatni gumb. Klikanje s koleščkom in browsanje z koleškom levo desno... Kdo sploh uporablja to? Osebno dosti raje dvokliknem kako stvar, kot pa kliknem z koleščkom, pri katerem je treba močneje pritisniti, pa še zgodi se ti lahko, da boš premaknil kolešček gor ali dol. Browsanje leo desno mi je pa itak mimo. Sem nekaj časa imel tako miško in sem se "malo prisilil" da bi uporabljal tisto.... obupal kmalu. Prst me je prehitro začel bolet, zato sem raje uporabljal stari click & drag način.

Genius... Ne me smejat. Vedno so bile in tudi bodo ščiš na kubik.

Všečna mi je tale microsoftova. Lepo dizajnirana, gor ni polno šare, skratka za moje pojme vredu mišak.

darkolord ::

Klikanje s koleščkom? Kako pa ti odpiraš povezave v ozadju v brskalniku?

Dragi ::

Desni klik, open in new tab. Več časa mi vzame premik kazalca iz gumba na kolešček in klik (ali pokrčenje sredinca in klik), kot pa omenjeni korak.

roli ::

Klikanje z koleščkom pa je meni zelo uporabna stvar.Ko berem na tem forumu kako dolgo temo in hočem hitro gor,ne vrtim koleščka kot zmešan ampak samo pritisnem srednji gumb,da se pojavijo tiste puščice (mislim,da se to imenuje fast scroll.Čeprav firefox temu pravi gladko drsenje)in nahitro potegnem gor.Tole igleda nekako tako:

^
*
˘

(vse skupaj je v neki elipsi)
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

Roadkill ::

Vsekakor je bolje, da miška omogoča nekaj. Če tega ne omogoča, potem ne moreš uporabljat, če pa omogoča imaš pa vsaj možnost izbire.

Logitech je to funkcijo odstranil, ker so mnenja, da je nepotrebna in so jo nadomestili z nečem drugim. Če se bo pa to prijelo in bo enako dobro ali bolje, potem pa super. Ampak dejmo počakat vsaj na kak test mišk, preden se preveč razgovorimo o uporabnosti česa.
Ü

Trdi ::

Manual, ni problema, bomo še mi enako grobi s tabo - nimaš pojma. Saj ni bilo pregrobo a ne? Kul. MX1000 je rabil nekaj časa za privajanje, ampak zdaj je pa zlo fajn. Ergonimičnost rulz.
Trdota d.o.o.

PrimozR ::

Nov tab v ozadju? Avtomatično se novi tabi lovdajo v ozadju, Ctrl + click pa odpre le-tega iz linka. Simpl ko pasul. Grem v Moje teme, držim Ctrl in klikam.

Dragi ::

rolihandrej, za foro poskusi enkrat tipki home in end na tipkovnici (nad smernimi tipkami). Sta za ta namen dosti bolj koristni, po potrebi pa si fastscroll zamenjaj za eno izmed njiju. ;)

Btw, govora je bilo, da se da miške na linuxu nastavit do polne uporabnosti. Lahko avtor te izjave malo bolj podrobno razloži? Pogrešam back/forward na mx510.

roli ::

Home in end poznam.Ampak včasih,ko kaj iščem pa to prav pride.
http://www.r00li.com

Roadkill ::

>> Btw, govora je bilo, da se da miške na linuxu nastavit do polne uporabnosti. Lahko avtor te izjave malo bolj podrobno razloži? Pogrešam back/forward na mx510.

Za splošno konfiguracijo miši si polgej: KLIK

Ta howto je zelo obširen.

Da se pa vse naredit že po tem howtoju: KLIK

Če boš lepo sledil temu drugemu tutorialu, boš videl, da se da na katerikoli knof nastavit KARKOLI.
Za tvoj primer lahko na tista dva knofa nastaviš nekao v stilu tega:

An Example:

"xvkbd -xsendevent -text "\[Alt_L]\[Left]""
m:0x10 + b:9
"xvkbd -xsendevent -text "\[Alt_L]\[Right]""
m:0x10 + b:10

To pomeni, da ti določen knof na miški simulira pritisk levega alta in leve/desne poščice, ki v mozilli/firefoxu skrbi za back/forward.

Tukaj imaš še recimo nek instant setup za mx1000, ki se ne razlikuje veliko od mx5xx.
Že po drugem howtoju bi ti moralo uspet (meni je 6 let nazaj, ko res nisem imel pojma o linuxu), drugače pa googlaj.

edit: tisti drugi tutorial je že "precej" zastarel, tako da bi bilo lažje če si poiščeš kak novejši xmodmap tutorial. Zdaj obstajajo že grafični vmesniki, ki precel olajšajo zadevo. xkeycaps je en od teh. Samo mislim, da je namenjen le tipkovnicam.

Z xmodmapom se pravtako da skonfigurirat vse "medijske" tipke na kakih vesolskih tipkovnicah (volume up/down, next song, mail, home, shutdown ipd...)
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

globoko grlo ::

en mal off topic, kok vam zdrži baterija pri G7

men recimo po 2-3 dneh crkne, pa rajš po dveh dneh

opeter ::

Sam sicer uporabljam osnovne Logitech-ove miške (Pilot Premium Optical in Pilot Mouse), ampak te miške zgledajo zelo hudo... 8-O Če kdo rabi in si jo lahko privošči, si naj kupi.
Nikoli nisem bil proti simetričnim, niti proti ergonomskim miškam. Saj smo ljudlje drugačni. Enemu paše to, drugemu ono. :)

Tale Revolution zgleda zelo zanimiv. Upam, da ga bom kdaj zasledil v kaki rač. trgovini, da ga bom lahko vsaj prijel (oz. otipal skozi plastiko :\ ).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

veteran ::

Brez klikanja s koleščkom? To je hendikepirana miš.

Middle click sem uporabljal še v časih, ko miške še niso imele koleščka, ampak srednji knof, zdaj je pa nek genij pogruntal, da tega ne rabimo. Neverjetno. A so še kakšno drugo miško takole pohabili, a samo model Revolution?

globoko grlo ::

čakte mal, sicer nisem prebral vse novice, ampak, če prav razumem veterana, rx nima klika na koleščku, al kaj

PrimozR ::

Baje je to res. Sam ne vem.

JurijTurnsek ::

na logitech forumu je en napisal kako si ta klik zrihtaš, kr je default da 2x klikneš...

hmm mene full zanima VX, mogoče ve kdo kako hitro bi te miške naj priđšle v SLO?
http://www.slatnaskejta.com

Matek ::

Ne spomnim se, da bi bilo človeško telo simetrično.

Huh, spucaj si ogledalo :P .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

lukanium ::

globoko grlo: meni običajno drži 3 dni
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

klemen22 ::

Brez klikanja s koleščkom? To je hendikepirana miš.

Men je pa ravno ta klik totalno odveč. Tako da če ga ne bo me ne gane.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

EvilDare ::

Nekje sem zasledil da ima miš Logitech MX Revolution prav tako kot mx 1000, 800 DPI in enak prenos podatkov (2.4 ghz).

para! ::

Kar je seveda porazno :\

lp
Death before dishonor!

Dragi ::

Na slo-modu so že testirali novi revolution
članek
Morda nebi bilo slabo, če bi se pojavila kaka novica o tem. ;)

Sba ::

Cena MX Revolution bo pa nekje €100. Za ~16k bi jo še kupil. ;) Predvsem se mi zdi uporabno premikanje po aplikacijah, pa tudi tisti kolešček bi znal biti uporaben. Trenutno imam sicer navadno miš z repom 2 tipki + kolešček. :D
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Keyser Soze ::

Huh, spucaj si ogledalo :P .


Egghead.:D

PICASSO ::

Lahko povem samo nekaj, RAZER je naredil napako, naredil je miško za desničarje in levičarje, popolnoma simetrično in na žalost me prav to moti! Testiral sem že malo morje mišk, najboljša do zdaj je še vedno Intelimouse 3.0. Mogoče enim paše razer, meni niti priblizno. Na njo se navajam že 1 leto pa mi še ni uspelo. Seveda ciljam na igre v katerih je važna preciznost-aiming(Counter Strike). Moja naslednja in upam da zadnja miš bo verjetno Microsoft HABU, ki bo pomoje razturala vse. ;) UPAM.
3kst4z3

PrimozR ::

Razer. Ne maraš Razerja ampak greš spet na Razer miš? :\

Keyser Soze ::

Nope...

On gre na Microsoft miš, ki bo verjetno imela Razerjevo drobovje. Je razlika, kajneda?

Roadkill ::

Amopak dejstvo je, da je simetrična. :)
Ü

PrimozR ::

Jah sej to. Ne mara simetričnih pa gre na novo simetrično (čeprav meni zgleda MINIMALNO nesimetrična)

Keyser Soze ::

Je dokaj "simetrična", pa vseeno imam občutek, da bi levičar s tole miško precej bolj trpel kot desničar.

P.S.: Da je simetrična je pa rahlo slabovidna izjava. Pa tudi skregana z Microsoftovimi trditvami.

Ergonomic Design
A right handed comfort design allows slip-resistant grip with rubber-coated buttons for improved comfort for long hours of gaming.

Zgodovina sprememb…

54321 ::

Zanima me kako držite miško oziroma kako uporabljate gumbe. Z katerimi prsti klikate levi in desnu gumb ter z katerim upravljate kolešček?

gumby ::

desna roka, kazalec za levi klik in kolescek (ter ostale gumbe na sredini), sredinec za desni klik, palec za naprej/nazaj (mx700)
my brain hurts

PrimozR ::

BJ-58 (osnovni model za 2500 SIT), palec, prstanec in mezinec držijo miš in jo premikajo, kazalec za levi gumb in kolešček, sredinec za desni gumb.

Kriko ::

Ja tudi sam držim enako, sem pa samo 1x v življenju na enem sejmu videl nekoga ki je držak kot omenjaš. Sej če probam niti ni slabo samo pač ni v navadi in je nemogoče :)
kriko

PrimozR ::

Čak, komu ti to? Moram še omeniti, da mi zapestje in prvi (oz. zadnji) del dlani počiva na mizi in za manjše poteze (EDIT: s prsti pridem čez cel ekran, res se še nisem v to poglabljal tako da prsti all the way :P) miško premikajo samo prsti. Dolgi prst pač :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Nejc Pintar ::

palec in mezinec premikata miško, palec je tudi za dve stranski tipki, kazalec levi klik, sredinec-kolo, prstanec-desni klik.
Lahko je biti prvi, če si edini!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Matična

Oddelek: Kaj kupiti
141325 (973) Peccatum

please help

Oddelek: Pomoč in nasveti
18737 (612) Gray_Warden
»

Alternativa miški

Oddelek: Kaj kupiti
121867 (1462) Karaya 52
»

Gamepad

Oddelek: Strojna oprema
61299 (1217) Rotaidal
»

Nakup spletne kamere... katere že?

Oddelek: Zvok in slika
192787 (2481) Mirč

Več podobnih tem