» »

Novosti na področju računalniških mišk

Novosti na področju računalniških mišk

Microsoft Habu

Genius Navigator 535 Agama

Logitech MX Revolution

Slo-Tech - Microsoft in Razer sta predstavila prvi sad sodelovanja, računalniško miško z imenom Habu, z ločljivostjo 2,000 DPI. Po besedah pristojnih, gre za prvi izdelek iz nove generacije t.i. High-End računalniške periferije.

Genius je predstavil igračarsko miško Navigator 535 Agama, posebnost katere je pet prednastavljivih programov delovanja, kar omogoča enostavno menjavo med različnimi nastavitvami.

Logitech bo s svojima novima miškama z imenoma MX Revolution in VX Revolution poskušal izvesti revolucijo na področju računalniških mišk, saj sta obe prinašata obilo novosti, o katerih si lahko preberete v sporočilu za javnost.

97 komentarjev

«
1
2

Hardstyle ::

MX revolution zgleda hudo :) Samo cena tudi verjetno :D

Tody ::

a je kdo rekel "KAČING " zapravit za miš ene 30.000 je tko no hm...

xbox360 ::

Hja, če je folk pripravljen zapravit 10+ milijonov SIT za avto v katerem preživijo recimo 2 uri dnevno, mislim, da ni problem nekaterim zapravit več za miško, ki jo nekateri držimo 12 ur dnevno.
Pa naj kdo reče, da je nekdo z dobrim avtom čudak, če pa imaš drago miško pa te že postrani gledajo.

madviper ::

Tody če živiš od miške (beri jo imaš celi dan v roki) je zelo priporočljivo da miška anatomsko in specifično zadovoljuje tvoje zahteve. Takšni ljudje ne vprašajo za ceno, ampak kaj ponuja.
I'd like to do something crazy!

OldSkul ::

Tale Revolution zgleda kr hudo, sm najbrž bo draga k hudič. Bom še kr pr svoji MX510 ostal:D

mrTwelveTrees ::

ej... pa so rekli da sem naumen da sem zmetal 90.000 sit za zvočnike Logitech Z-5500 (takrat je bila taka cena)
ej zelo sem zadovoljen, vredni so svojega denarja... pravtako bi dal 15, 20 k sit za eno dobro miško bi bi mi dolgo služila... zakaj pa ne
pa lih zdej premišljujem o novi miški :D

para! ::

Hm, MS+Razer, zakaj že? :D Ni mi lih jasna tale naveza. Sicer pa keep it simple je očitno moto pri tej povezavi.

Medtem, ko logitech vgrajuje dodatne wheele. Bo vsekakor treba sprobat tole revolucijo od logiteka, mogoče pa je kul.

lp
Death before dishonor!

travcax ::

huda logitechova miška verjetn bo tud cena temu primerna zaenkat bom ostav pr moji G7

Scorpia ::

Xbox360: oni vsaj pokažejo kaj so kupili in so ponosni pa večina jim zavida. edino če bi ti bil ponosen pred svojo punco kero miško maš? Sam kar je preveč je preveč, velik folka na svetu se ne spozna o računalnikih tak, da ni čudno če jim rečeš jaz sem pa kupil 30 jurjev drago miško. Itak da te bojo postrani gledali in si rekli da ti manjka par koleščkov v glavi. Na avte pa vsi gledajo, pa tudi če ga maš za 2 uri in da je tolk drag se spet splača kot ena miška. Saj z avtom se pelješ v službo in nečemu služi, če pa delaš doma na računalniku pa spet ne rabiš miško za 30 tisoč. Če pa ste zagrizeni igralec, vas bojo drugi razumeli. Sam ko boste starejši boste drugače gledali na denar, ne pa tko ko vam starši vse kupujejo. Malce njih uprašite kako se počutijo ko vam kupijo kakšno komponento od računalnika, ker nimajo pojma kaj ti bo kakšna 60 jurjev vredna grafična? Prej bojo mislili, s tem bi si loh počitnice/račune/kredit/leasing itd... poplačal in imel mir ta mesec...

simnov ::

men je foter kupu samo prvi računalnik z čnobelim ekranom potem pa nič več. mi pa več pomeni
da imam dober pc kot pa avto

PrimozR ::

Če bi bla Revolution vsaj ožičena. Pa upam da je 2. kolešček za horizontalno scrollanje.

ripmork ::

no ja, vsak ma svoj veselje (do zapravljanja denarja, kolikor ga ima seveda hehe)
ampak jest mam miško za 6k pa sem fejst zadovoljen...verjamem da so ta-drage miške boljše, ampak kdor ne more zdržat z povprečno opremo ima doma tudi najbrž kljuke na vratih za 60k, ker je z njimi boljši feeling straniščna vrata odpirat kot pa z navadnimi,...
navsezadnje velikokrat v življenju uporabljaš to kljuko, mar ne?

nekako mam asociacijo kot da bi bil v tej temi pogovor gospodinj, ki se pogovarjajo katera Vileda je boljša, potem pa ena reče da zdej pride nov hud model ven (Vileda Xtreme 2300fx) ki bo stala 12 jurjev...sicer se z Viledo za 500 sit da isto dobro pucat, samo una za 30k je pakirana v full lepi škatli, na kateri piše da ta izdelek vsebuje hudo vesoljsko tehnologijo ki bo pospešila pucanje posode za 230%....

:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

fatg ::

citat s strani:
Research has shown that the vast majority of PC games require a keyboard or mouse.

hmm ... res? :)

roli ::

Tale revolucija mi sploh ni všeč.Ker oblikovno mrzim tisti prostor za palec.A logi sploh ne zna več naredit simetrične miške? Prva in druga miška pa sta mi všeč.Sem ugotovil,da genius ima zelo dobre produkte kar se tiče ergonomije,kvalitete in cene.Pa tudi tista MS miš mi je všeč.Razer ima dobre simetrične miške ampak so predrage.Jaz ne dam za miš 20 jurjev,ker nima smisla.Miš za jurja je včasih bolje oblikovana od take logijeve mrcine.

Dodatek: Pa zakaj zaboga tlačijo po sto gumbov na miše/tipkovnice? Na mišu rabim tri gumbe in niti pike več.Levi za klikanje,desni za menije,sredinski za scroll puščice,in kolešček.Enako z igrami.Kar je več me že moti.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

para! ::

Smisel ima samo, če imaš dovolj denarja, da si lahko privoščiš. Če nimaš, pač nima smisla. Razen, če se ti zaradi miške denar vrne.

Tudi meni bolj sedejo simetrične miške. Ergonomske dobesedno sovražim, ker se ne morem navadit na njih.

lp
Death before dishonor!

cekr ::

Na splošno sem z Logitechovimi mišmi razočaran. Pa ne zaradi kvalitete. Problem je samo oblika. V zadnjem času sem delal z več mišmi in pri omenjenih me je vedno bolela roka.

Ne glede na to, kaj je in kaj ni MS, samo miši ima pa oblikovno in konstrukcijsko takšne kot je treba. Cenovno pa tudi niso tako nedosegljive.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Kiki de Lupis ::

Scorpia: A mogoče avto za 2 miliona tolarjev ni dovolj dober za se vozit v službo? Avti za deset milionov tolarjev in več so narejeni le za en namen in to je prestiž.
Deeply shocked

AirDevil ::

Glede na to da v Ameriki G7 stane enako kot Logitech® MX™ Revolution bo pomoje tudi v Sloveniji.

rolihandrej: Vidim da še nikoli nisi imel nobene miške z 2-ma stranskima gumboma v roki. Jst si sedaj sploh ne prestavljam kako bi bilo brez teh dveh gumbov. Ko brskaš po netu preprosto uporablaš ta dva gumba za naprej/nazaj. Premikaš podnapise gor/dol v BSPlayer-ju. Preprosto imaš osebni daljinec in ti ni potrebno kupovati daljincov za PC.

d0rK ::

Zarad takih bomo ljudje postopoma razvili se šesti in sedmi prst, tako da bomo lahko vse gumbe izkoristli. :D


Sicer mi je pa mis huda! Morda moja naslednja, ce ne bo ze kej boljsega zunaj takrat ko se bom jaz spravil kupovat nov komp.

AirDevil ::

Kar me moti je to da pomoje to ni gaming miška.
Koliko ima DPI?
Ali lahko spreminjaš DPI?

tha_man ::

Imel sem miš s petimi gumbi, pa se mi niso zdeli pretirano uporabni. Sedaj imam standardnega logitecha s tremi gumbi in koleščkom in je zakon. Simetrične oblike seveda, ergonomskih tud jaz ne maram.
Tud tipkovnico imam popolnoma klasično, brez nekih dodatnih tipk in normalne oblike. Saj si lahko shortcute nastavim v kombinaciji z alt in win tipkami za vse kar rabim. Držim se načela "manj je več".
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Jaka83 ::

MS miši nikoli nisem maral zaradi driskastega koleščka ... kje so že koraki na koleščku? Aja, kr rolaš pa rolaš pa rolaš pa rolaš, dokler se ne ustavi.

Karkoli Geniusovega sem kupil je bilo po enem letu hin ... miška, tipkovnica, mrežna kartica (to se spomnim iz zadnjega leta).

Logitech mi je bil pa vedno všeč, samo tale Revolution je pa ogabna (no če sem iskren mi tudi kakšna starejša brezžična ergonomsko oblikovana ni bila všeč). Miške serije MX500 pa vse kar je ožičeno in podobno MX seriji, ter seveda G5 ki jo uporabljam trenutno, pa so IMHO enostavno najboljše miške kar sem jih držal v roki in jih vodil po podlogi.

Razer miši se mi ne dopadejo, nekako mi drsijo iz roke.

EDIT: Typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaka83 ()

krho ::

Ha, ko se 1x navadiš na dodatne gumbe je težko. Sploh ona 2 na mx510, katera sta sprogramirana za cruise up/down, bolje kot kolešček, samo držiš gumb, pa gre drsnik gor/dol.

No pri mx610 se da potem tilt na kolešku enako sprogramirat, ampak vseeno to ni to.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

darkolord ::

Tud koleščka pri MS miškah se čist lepo navadiš

PARTyZAN ::

Jaz si tudi ne predstavljam browsanja brez stranskih back/forward gumbov :)

roli ::

Imel sem miške z stranskimi gumbi pa me živcirajo.Včasih pritisneš gumb,ko ga nočeš.Ampak to ni problem.Za brskanje je meni bolje kliknit back kot pa uporabit gumbe.Pa tudi hitreje to naredim.Za centriranje podnapisov se ne sekiram,ker uporabljam Xbox za filme.Potrebe za centriranjem podnapisov pa ne vidim.Trenutno imam eno noname miško staro štiri (ali tri) leta (takrat so optične miške dobile nizke cene).Pa mi deluje odlično.Bolje kot optična brezžična miš (typhoon) kupljena letos za 4 jurje.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

EvilDare ::

Če se Revolution odreže dovolj dobro v igrah je že moja. Nikjer nisem zasledil podatka o dpi ločljivosti miške. Mx 1000 jih ima baje 1000 jaz bi pa rabil vsaj 1400-1600. G7 mi pa ni všeš ker nima dveh stranskih gumbov.

igorn ::

imam mx700 odkar je prišla ven in dela še vedno super , no edino baterije sem zamenjal za take ki zdržijo več
lohk rečem sam čimveč gumbov:D

Looooooka ::

Logitech MX Revolution what an ugly piece of crap.
logitech ga ze neki cajta serje s temi miskami...skor tko kot microsoft s tipkovnicami.
prou vsak let morjo neki experimentirat k da ne vejo da ne smes popravlat tistga kar dela.
microsoft pa 2000 dpi...that sounds interesting...pa se dokaj normalno zgleda.
ce mi pa kdaj joystick crkne grem lahko pa logitechovo misko kupt...

Filo ::

fucking sweet tale logitech..se vid kdo ima oblikovalce :)

klemen22 ::

k da ne vejo da ne smes popravlat tistga kar dela.

Zakaj smo potem sploh prešli na optične miške če so pa tiste s koleščkom čist kul delale?

Meni osebno se mi te Logijeve mišonke precej dopadejo saj so ergonomsko precej dovršene (MX518) in fino sedejo v dlan. Imam pa resda malce večje dlani.
Aja pa oblika in materiali pri tej Logitechu so videti res odlični. En + za oblikovalca
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

iskra ::

Nesimetrične miši ne kupim več nikdar. Enako velja za brezžične miši. In miši z več kot tremi gumbi.

Nesmietrične so neuporabne za delo z levo roko (sem "delni" levičar in držim miš z desno in imam cimra, ki je čisti levičar), ker vsake toliko zaposlim desnico s čim drugim in prešaltam roko. Edina nesimetrična miš, ki jo uporabljam, je MS-jev Trackball Explorer (za desničarje). Pa še zaradi tega sem označen kot vesoljec.

Brezžične miši so idealne za snemanje hudih hekerskih akcij - baterija se sprazni ravno ko jo potrebuješ in tako dobiš napetost v zraku. Briga me, če se polni "samo" 30 minut - te pol ure ne morem z računalnikom početi nič.

Vsak gumb, ki se nahaja v bližini palca ali mezinca/prstanca mi je v napoto. Imam ogromne šape/prste in rad premikam miš po vsej mizi in jo vsake toliko tudi nesem na posteljo za "Remote desktop" mode :) Pri tem nehote primem gumbe na robu miši in s tem sprožim raznorazne premike na zaslonu, za katere mi kasneje ni jasno, kako je do tega prišlo.

Ja, OK, priznam, imam dve miši priklopljeni na hub :) Ena univerzalka za obiske, cimra in fraganje in druga je trackball za resno delo (net, risanje, pasjansa, ... Kjer je pač zahtevana natančnost) :)

Vse pa je na žici.

Cene za omenjene Logitechove miši znašajo 99 US$ in 79 US$ (navadna in notebook verzija) - namesto $ daš spredaj € in dobiš ceno pri nas. >:D

Vsekakor me moti tisoč in en gumb - posebno tisti za iskanje. Po možnosti je to kompatibilno samo z Internet Explorerjem.

Less is more

EDIT: Napače --> sponsored by: Logitech Keyboards :)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iskra ()

lukanium ::

Briga me, če se polni "samo" 30 minut - te pol ure ne morem z računalnikom početi nič.

Hja, npr. poleg G7 dobiš dve bateriji... In mimogrede, G7 je zakon! Roka po večurni uporabi precej manj boli, natančna je kot hudič, pa voziš si jo lahko kar po roki :D. Edina podlaga, s katero ima težave, je steklo ;).

In ja, če si navajen na te asimetrične Logitechove mišake (in seveda, če so ti všeč), ta Revolution izgleda zlo mljask, mljask...
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

Trdi ::

Iskra, to tvoje šaltanje z roko je pač čudno in specifično. Če ti to paše, kul. Meni je nesimetričnost miši super in se ji ne bi odrekel.
Polnjenje? Ma to ni problem, veš zakaj ne? Ker FUL zdrži. Lahko delam z njo cel dan pa še ni prazna. Potem jo samo vtaknem v polnilec ko grem spat in to je to. Drgač pa jo lahko daš v polnilec ko greš pod tuš in je lepo polna ko prideš nazaj. Torej sam čas "avtonomije" naredi ta problem neobstoječ, imaš veliko manevrskega prostora, kdaj boš dal miš polnit. Jaz reimo miško uporabljam res ogromno, še keš služim z njo včasih 12 ur brez prestanka pa mi še nikoli ni crknila.
Gumbi so meni kul, ker si jih naštimam po lastnih preferencah in precej olajšajo življenje, velike šape so problem, ampak imaš tudi presneto velike miši. :D
Sam imam Logitechovo lasersko miško MX-nekaj in sem zelo zadovoljen z nakupom. Ne grem nazaj na miške, ki so cenejše od teh 15-20 jurjev.
Trdota d.o.o.

ddeben ::

A se že da oz. kdaj se bo dalo v SLoveniji Mx Revolution kupit? Mam sicer mx700, s katero sm ful zadovoljen ampak je cas za novo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ddeben ()

Grimlord ::

Če redno uporabljaš kolešček in s koleščkom tudi klikaš (npr. tab-e v firefoxu) potem boš nad MX Revolution razočaran, ker klika z koleščkom NI. Da se sicer sprogramirat sicer kateri drugi gumb, ampak ni enako.

Cena bo pa okrog 100€...
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

Matek ::

MX Revolution = wireless = crap.

Ne vem, kako si upajo pri Logitechu narediti to potezo, ko pa dobro vejo, da bo 99% resnih gamerjev reagiralo, kot sem jaz reagiral zgoraj. Sicer menim, da bo prišla tudi ožičena verzija, pustimo se presenetiti. Če pa je res to, da kolešček ne klika, potem pa res ne vem kaj je Logitechu padlo na pamet...


MS Habu = prepakiran Copperhead

Mogoče mu bo večje ime pomagalo pri prodaji, ampak vseeno ne vidim niti enega novega featurja.


Genius something

Huh, genius je bil vedno plastik fantastik :/. I'll give them benefit of the doubt, ampak sem rahlo pesimističen.




All in all - počakajte na novo serijo IME 3.0 - Klik.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Grimlord ::

Ob kliku koleščka se te prestavi ali v free-spin ali pa v click-to-click način.

Razer pa Microsoft pa samo 8-O Nevem al naj se smejim al jočem.... :\
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

Trdi ::

(MX Revolution = wireless = crap) = crap :\

Kar se pa tiče klika s koleščkom - če to manjka, potem so pa res mimo udarili. To redno uporabljam, ne morem brez tega.
Trdota d.o.o.

Jaka83 ::

Osebno se mi bolj dopade VX Revolution (če bi bila ožičena seveda), ampak itak to leto miške ne bom menjal, ker sem jo prejšnje leto in je tale še dobra za vsaj dve leti dokler ne začne guma razpadat tako kot je po mnogo letih na MX500 (ki sem jo BTW takorekoč šenkal kolegu in še vedno dela).

Roadkill ::

Naveza MS+Razer! WOO! :D

Do sedaj sem imel dve miši, ki sta me res navdušile. Ena je bila MS InteliMouse Explorer, druga pa Razer Diamondback, tako lahko vidite, zakaj sem navdušen nad tole navezo.

Zanimivo mi je, da logitechov fanclub v veliki večini pravi le "iii, kak je lepa". :)

Od MS+Razer naveze pa pričakujem, da bo Razer skrbel za superiorne driverje in samim drobovjem miške, medtem ko upam, da bo MS prinesel malo ergonomije in kvalitete plastike, ki je praktično edina slabost razerja.
Upam, pa da se razer ne bo preveč skopulariziral.

Me veseli, da so še firme, ki prisegajo na simetrično obliko.
Ü

gumby ::

hmm... hoces ergonomijo in simetrijo? to dvoje ne pase ravno skupaj
my brain hurts

Keyser Soze ::

Hej, že vsi so stestirali to miško? A jih mogoče kje ponujajo zastonj za namene testiranja?
:\

Pljuvat ali hvalit zadevo preden jo preizkusiš je precej nehvaležno. Ker delaš sramoto samemu sebi in kažeš da v bistvu nimaš pojma in samo bluziš tja v tri dni.

Imel sem MX1000 in njena odlika je bila ravno oblika(udobnost). Ne spomnim se, da bi bilo človeško telo simetrično. Razvoj pa gre v smeri tega, da se tehnologija prilagaja človeškemu telesu in ne obratno. To je bilo včasih.

Sam lag je bil ovira pri resnem igranju, a si vseeno lahko pwnal na public serverjih. Vsaj meni je uspelo pri ETju. (Kopfnuss, ipd.)

Ko sem prešaltal na MX518 je bila prva stvar, ki me je začela motiti oblika. Ostalo je bilo več ali manj enako MX1000 (- lag).

Sedaj razmišljam, da bi zopet šel nazaj na brezžično MX1000 alike. Samo preizkusit bo treba katera dobro sede v roko.

globoko grlo ::

me je čist razočarala, mx1000 je recimo edelala 10 dni bp, ergonomija je boljša kot pri G7, edin skor še1x težja je, to je pa tut edini minus, aja, pa na 215tw ima mx1000 mal več laga


aja, v čem je razlika med mx in vx?

Mali oglasi imajo svoj oddelek in tam prodajaj! //madviper

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madviper ()

PrimozR ::

G5 ma rep G7 pa ne?

Roadkill ::

>>hmm... hoces ergonomijo in simetrijo? to dvoje ne pase ravno skupaj

Napisal sem malo ergonomije.
Problem je v tem, da so na dosedanjih razerjih neugodno postavljeni stranski knofi. MS jih je imel dosti boljše postavljene in so bili večji. Na tej miški se že vidi, da so to popravili in to je tisto malo "ergonomije", ki sem si je želel. :)
Ü

Jaka83 ::

globoko grlo: MX je kao za igričarje, VX je pa kao mišak za notesnike (je manjša in manj iznakažena - moj okus pač).

P|P|: Tako je, popolnoma enaki miški (G7 je mal bolj nabita zaradi baterij), samo da ena ima rep druga je bila pa ob rojstvu obrezana.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaka83 ()

nsane ::

C/P iz RN-ja

Logitech, vodilni proizvajalec računalniških mišk, je predstavil miško MX Revolution, opremljeno s revolucionarno tehnologinjo MicroGear. Napredni sistem v srednjem koleščku omogoča občutno hitrejše in natančnejše pregledovanje spletnih strani in dokumentov od konkurenčnih izdelkov. Računalniška miška MX Revolution vključuje Logitechov najnovejši laserski sistem natančnega sledenja, ki ga najdemo tudi v miški MX1000. Novinec vsebuje 10 gumbov, med katerimi so tudi gumbi za upravljanje z e-pošto in programi z neposrednim sporočanjem. Miška vključuje tudi gumbe za upravljanje z glasbo. Logitechov drsni kolešček omogoča enostavno drsenje levo, desno, gor in dol ter povečavo oziroma pomanjšanje slik, spletnih strani in odprtih datotek. Trgovci vrednotijo novo brezžično lasersko miško na preračunanih 23 tisočakov. Logitechova miška VX Revolution je popolna kombinacija udobja, delovanja in zanesljivosti v prenosni obliki. Mehki prijem gumijaste površine in oblika namreč zagotavljata veliko udobja pri delu. Novost je s prenosnikom povezana preko USB sprejemnika. Priporočena cena Logitecha VX Revolution je v tujini 16 tisoč tolarjev.


Samo, da še dodam: Vi z Logitechovimi miškami res ne veste kaj je to dobra miška. Samo, da zgleda malo bolj Star Wars style pa se že vsi slinte...Oprostite če sem bil v zadnjem stavku malo pregrob.

Jaka83 ::

Manual, kaj je pa tvoj ideal dobre miške?

Zgodovina sprememb…

  • odbrisalo: OwcA ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Matična

Oddelek: Kaj kupiti
141323 (971) Peccatum

please help

Oddelek: Pomoč in nasveti
18735 (610) Gray_Warden
»

Alternativa miški

Oddelek: Kaj kupiti
121865 (1460) Karaya 52
»

Gamepad

Oddelek: Strojna oprema
61298 (1216) Rotaidal
»

Nakup spletne kamere... katere že?

Oddelek: Zvok in slika
192783 (2477) Mirč

Več podobnih tem