» »

Logitech MX1000 (nova tehnologija mišk)

Logitech MX1000 (nova tehnologija mišk)

1
2
3

V-i-p ::

Hmm, kaj vi počnete z vašimi ubogimi glodalci? ;) Mojo MX-700 gonim že več kot sedem mesecev veliiiiiko ur dnevno pa če bi jo lahko zdajle slikal, je kot nova...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

globoko grlo ::

@HOSTAR
jest mam tut tak problem, enostavno ni v ravnovesju in se kr gunca, za popizdit, sm jo dans nazaj na gambit nesu in sva še dve probala, ena se je še bl guncala, ena pa skor nč, ampak še vedno, tko da čakam na drugo pošiljko, mislm, miš za 19 čukov, pa se gunca k stol brez ene noge, sramota za logije, drgač mi je pa zlo všeč, upam da je to sam slaba serija in da bo naslednja kul.

Keyser Soze ::

Moja ni pa nič razjahana kot stara lajdra.:D

Gunca gunca.:P

P.S.: Kje prodajajo Compadove Speedpade v Ljubljani? Mlacom vem da, pa jih nima. Cool PC tud vem da jim ima. Je še kje kakšna zakotna štacunca, ki je moja malenkost ne pozna.

globoko grlo ::

tisti ki jo mate, a lohka poveste kje ste jo nabavl, jest pr enaa

Keyser Soze ::

Mlacom.

TribesMan ::

To guncanje sem jest opazil že pri MX700 in 900, ki sem ju imel na testu... precej bedno, še posebej za tako drago miško...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Keyser Soze ::

He, he. Pa sem ujagal ta SpeedPad.

Pa še mal GTja 85 pa gre miš gor ko po ledu. KAr preveč na lahko in me malo jebe. Ker pač še nikoli nisem imel tako breztrenjske miške in podloge.

Zelo dobro.

Edino en minus je. Glasna podloga je.:|

Caligula ::

Zanc sem kupil v Bigbangu pr Rutarju podlogo za 500 SIT. Pa jo lahko enako opisem. Dela odlicno, mogoce se prevec lepo in brez trenja. Je pa popolnoma tiha :D

Keyser Soze ::

Ja, ja sej vem caligula. Vaš fičko pa ravno tako leti 230km/h pa strešni airbag ste dobili poleg ker ste uradno najbolj varčna družina v vsej R Sloveniji.

Čestitamo.

P.S.: Ko se bodo čez dva meseca začeli vihati robovi in boš kupil novo, bo to že jurja. Pa še ene parkrat tako pa bo 4 jurje kolikor sem jaz dal za podlogo. Ki vem, da mi bo služila kar nekaj let. ZA razliko od tistih zastonjskih.:P

tec ::

Jest sem ga vceri dobil in moram rect da je kar uredu. Sicer mi je mx-700 lepse barve, ampak tale bolj sede v roko.
Me pa zanima, ce se komu ne dela back in forward gumb v firefoxu?

Caligula ::

Si pa pacek Kayser. Da bi mel isto umazano, presvicano, ... podlogo vec let?
Moja z gelom se po dobrem letu pa ceprav je na videz kot nova meni iz higienskih standardov ne zdi vec primerna. Ker se kake stvari pac menja ze iz higienskih razlogov. Sicer pa ne vem kdo tebi kaj garantira za tvojo podlogo? :D Je pa zanimivo, da kupujes defektne misi pa drage podloge 0:) Bi bil verjetno dober direktor nabave kje.

Keyser Soze ::

Defektna miš? Voham zavist.:)

Prešvicane podloge? Ja dragi moj, a si že kdaj videl SpeedPAd od blizu?

Streljaš kozle.:D

Caligula ::

Nope. Higienski minimum! Envy?
Jz mam bi reku mal boljso mis. K mi nese se v sosdnjo sobo ne sam 1 m od receiverja. Pa moja nima komercialnega crapa Laser napisanga all over. So se na par straneh ze rogali folku, ki pade na to finto. Da grete brez testov tkole navalit 0:)

PS: Ce da clovek za Bluetooth tipkovnico in mis 20 jurjev ne bo nikoli cutil envyja do nekoga, ki da toliko samo za radijsko mis s tovarnisko napako :D K zdrzi do 5 dni na baterijah. K stane 20 jurjev sam mis :D

Morm rect, da glede na to ,da ponavad folk na forumu rad prebere teste pa mnenja pred nakupom ste dost kr neki na pamet navalili na tole mis. Itak bo pol dost komentarjev, da "sm kr zadovoljen" :D Sej za 20 jurjev bi mogu bit se kej vec. ZA 20 jurjev mora met ogrevane tipke pa klimo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Keyser Soze ::

Jp, se mi je zdelo...Zopet ti je uspelo Caligula. Čeprav je bil tisti fičko edini in ne boste dobili še enega. Veš?:) Ampak naslov najbolj varčne družine v R Sloveniji je pa še vedno vaš.

P.S.: Na par straneh?? Aja, misliš na tistih, ki jih ti obiskuješ in podajaš svoje komentarje.

Caligula ::

O ne, kar nekaj novicarskih-takih s katerih se tu na prvih straneh rado povzame kaksne novice :D Seveda ti tega nebi vedel, ker nisi sel iskat testov ampak raje hitro dat denar v stacuno za LASER >:D

Keyser Soze ::

Hej, to je prosti forum, a ti kdo brani nalepit linke?:\

Zato pa je ta tema, da poveš nekaj pametnega. Bodisi iz lastne izkušnje ali iz interneta.

Caligula ::

ta je zadnji ki sem ga prebralhttp://www.hardwareluxx.de/cms/artikel....

V bistvu se ne splaca nadgrajevat kao z 700 in 900 serije.
Se pa kao za 70 Evrov za nekoga, ki kupuje novo brezzicno mis z tilt wheelom splaca.

Dr_M ::

ja res je zelo neumno kupovat novo misko, ce ze mas MX700/900....

ampak, kaj pa ce mas tako?? :) :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Keyser Soze ::

Jaz vem, da mi zaenkrat ni žal denarja. Miš ki se jo končno drži kot pravo miš. Natančna. Nima problemov z zrcalnimi površinami, kot ostala optika. Gre praktično povsod...

Bomo naredili par testov, ko pridem domov. Prav Caligula? Da vidimo kako vidi moja miš in kako vidi tvoja. Saj sta tako ali tako iste.

krneki ::

Evo vam fotke moje zgonene Logitech Cordless MouseMan Optical

in 2 mesca stare MX900

Na MX900 se že vidjo kje so prsti. Na drugi strani kjer je dlan, je pa že povsem take barve kot sta ta dva temno siva fleka. Mene itak boli, glavno, da dela kot more, saj je itak zmeri moja roka gor tko, da se nič ne vid :D

Brane2 ::

Ne vem no. Ne razumemm splosnega navdusenja nad radijskimi itd miskami.

Pa sem za racunalnikom ponavadi 8+ ur dnevno in sem na kakovost miske ZELO obcutljiv. Ze leta nazaj, ko opticnih sploh se ni blo, sploh nisem mogu delat, ce nisem 1x tedensko razstavil in z alkoholom spucal kuglo in vse kolescke v miski.

Ko pridem h komu in primem za misko, v kateri so 6 mesecev stare smeti, mi kar slabo rata.

Vendar za dobro misko ne rabis bogastvo. Saj so ze cisto poceni modeli. Jaz recimo prisegam na Pilotko, ker mi nekako se najlepse lezi v roki.
Odkar so opticnim miskam padle cene in narasla kakovost, sem si ubodel par Logitechovih MX300-tk. Imam jih ze nakj let na vseh strojih in mi na pamet ne pade, da bi karkoli zamenjal.

Tehnolosko defekten folk okrog mene me stalno sili v nakup glupih novotarij. Tako mi sodelavc ni dal miru, dokler nisem nabavil brezzicnih tipkovnic in misk. Da se razumemmo, nabavil sem tocno tiste modele, za katere mi je skakal po glavi,Tip se je en mesec se trudil, nato pa presaltal nazaj na dobro staro MX300. Jebesh radijsko zvezo, ce imas vedno v dlani ne ravno majhne in lahke akumulatorje. Da o varnosti tega pocetja ne govorimo.

Tudi podatek o porabi me sploh ne gane. Dostikrat od masine kar vstanem in jo pustim tako kot je. Kolikor koli naj akuji zdrzijo, enkrat jih bo konec.MX300tke pa recimo odkar jo imam NIKOLI nisem moral filat.

Kar se vlecenja kabla po mizi tice, ga skoraj ne cutim, ce ga pravilno speljem ni zvijem po mizi. To samo pomeni, da kabl zalimam s koskom selotejpa na eno tocko mize.

S podlagami se sploh ne obremenjujem. Kupujem najcenejse kitajske iz blaga za 100 SIT/kos, ki mi delajo super. Eno podlago imam zagotovo vsaj 6 mesecev na enem stroju. Po nekem casu se mogoce kdaj sicer zacne lupiti platno na zgornji strani a malo neostika dela cudeze.

Ko se nabere umezanije, je zamenjava itak cenejsa od ciscenja. Ze tisto malo pralnega praska pa vode me pride verjetno skoraj 100 SIT.

Ravno vceraj sem prikorakal iz REMISa z 20 novih podlag, ki bodo spet trajale nekaj naslednjih let na vseh strojih... :D

Ce se mi ravno da, pa tudi kako podlago kdaj operem, vecinoma pa kar zamenjam z novimi. Ce ne drugega, ker sem se navelical stare barve.

Podlago ponavadi se zalimam na mizo z nekaj koscki dovstransko lepljivega selotejpa, da mi ne bezi po mizi.

Vse ostale podlage z gladko povrsino so vsaj zame mimo. Ce ne zaradi cene, pa zaradi obrabe. Na takih podlagah nabrani prah dela kot smirgl papir in pocasi brusi teflonske tacke na spodnji strani miske. Pri podlagah iz blaga je efekt bistveno manj opazen. Poleg tega me praskanje in sikanje med premikanjem miske nervira, moja MX300 pa je na blagu neslisna. Na takih podlagah dostirkat tudi v roki cutim vibracije zaradi trenja z misko, ker me moti.

Probal sem ze marsikatero misko in ce bi me katerikoli visokoleteci model navdusil, bi si ga ze davno omislil za vse stroje, pa tega ne rabim.

Kje je fora miljona knofov na miski ? Za kak Quake ze mogoce, za vse ostalo pa je to IMHO minus. Ze pri navadni miski se mores potrudit, da ti lepo lezi v roki in da prsti "padejo" natanko na knofe. Dodaten kolescek tu sicer komplicira stvar in otezuje uporabo srednjega knofa, vendar to zrtev sprejmem zaradi njegove uporabnosti. Pri svojih MX300tkah ponavadi se misko odprem, da si ustimam moc klika pri vrtenju kolescka. Default se mi zdi pretrd.

Ampak to je vse. Ce bi sam hotel uporabljat misko z vec tipkami (2+ 1/bicikel), bi morala biti narejena prakticno za mojo roko.
Pri natancnejsem delu v CAD-u pri tem dodatno nervira tudi to, da tezko pritisnem tipko s strani miske, ne da bi pri tem premeknil misko za kak pixel...
On the journey of life, I chose the psycho path.

PARTyZAN ::

O dodatni gumbi so še kako uporabni ;) ko se navadiš na naprej in nazaj gumb na MX500+ serijah nemoreš več brez ;) Glede prahu na dragih podlogah...ponavad je material steklo ali jeklo .. vse kar nardiš je greš z vlažno cunjo čez in nima bit kej :P Mene tut zaenkrat še nič ne more spravit na wireless ker hočem da zadeva dela 24/7/356 in da ni težka kot cegu :P

krneki ::

Wireless je kul, če mas ogromno nepospravleno mizo:D

Caligula ::

Tocno zato mam wireless :D PA pr Bluetoothu je kul se ker gres lahk filme mirno gledat pa klikas s kjerkol v sobi,.. To je pa za lazy asse priceless! >:D

matias ::

Eno vprašanje za lastnike MX1000: a se svetloba iz laserja pri tej miški kaj vidi ali je bolj šibak in ozek snop, kot npr. pri različnih cd, dvd itd predvajalnikih?
Sprašujem bolj kot ne iz estetskih razlogov :)

ps: ko jo bom imel, bom pa tiste zelene LEDice itaq zamenjal z modrimi :)
He who thinks he knows, knows nothing.
He who knows, says nothing.

tec ::

Nope...nic se ne vidi laserja. Ce fejst notr pogledas, se vidi svetloba od zelenih diod.

Keyser Soze ::

Se vidi. Na drugi leči kot LED od indikatorja baterije. Je pa zelo fin snop in viden v zelo majhnem kotu.

matias ::

Okay, hvala fanta...
Bom najverjetneje kupil v kratkem.
He who thinks he knows, knows nothing.
He who knows, says nothing.

Boeing ::

LOL fantje... kakšne izjave :)

Imam Cordless MouseMan Optical... zdajle tolče že poltretje leto, pa se mu nič ne pozna... niti se ni razbarval, niti kako drugače "poškodoval", je pa res da delam lepo z njim (s tipkovnico tudi - kompletek)... glede trajanja baterij - tisti, ki vam baterija zdrži 5 dni, se vprašajte, kaj počnete z mišjo, in ali bi mogoče poskusili baterijo nest nazaj... ker meni 2x 1800mAH NiMH celice ženejo mišaka dober mesec... pa sem po cele dneve (dobesedno) za mašino in delam pretežno z mišakom, tako da...


Uživajte :)

LP J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Caligula ::

Mimogrede-Mlacom ma Epox Bluetooth mis za 10.000 SIT
Je ze kdo sporbal?

Klik

Sicer ne zgleda ravno strupena vendar lovi baje odlicno, slaba pa sploh ne more biti.

Dead_Eye ::

Trenutno imam navadno logitech bj69 (optical) in sem še kar zadovoljen. Me pa že rahlo boli zapestje tu pa tam, zanima me če je mx510 vredna 12k in je 3x bojša od te.(vsaj po ceni je :)))
The one and only

Dr_M ::

Dead_Eye: lohk bi vedu, da cena in kvaliteta ne gresta linearno gor.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dead_Eye ::

to že samo, 12k mi je že dokaj veliko za miš, želel pa sem mnenje uporabnikov če je res toliko boljša od navadnih optičnih(logitech)...
The one and only

bastadu ::

Hm, MX1000 pride pri naših severnih sosedih dobrih 14kSIT, procentualno gledano, so kar dosti ceneje kot pri nas:\ Sam ko bi se jih moralo najti kar nekaj, da bi se splačalo...

kuglvinkl ::

Leto pa pol sem imel MX500. Dal punci, sebi nabavil MX510. Vsaj eno leto ne rabim nove igračke v obliki miške. Ampak, če izdajo MX600 (MX1000 s kablom), bom pa v tem letu dni o tem razmislil.
Your focus determines your reallity

Coinbird ::

Naj čimprej dajo ven izpeljanke mx 1000, tak da cena pade pol pa nabavim. Če bo pa s kablom in seveda z tem povezano nižjo ceno nabavim takoj :D

Tilen ::

Tudi jaz bi z veseljem vzel MX1000 (MX600) s kablom, kajti se vedno nisem kupil nove miske. Ker enostavno ne vem ktero bi. Zdaj ce je cena pri severnih sosedih 14k, potem bi se splacalo it gor po eno superiorno mis. A bo cena za ta model kaj nizja? Kako je bilo v preteklosti? Koliko je meni znano so "wireless" modeli drazji. Tako da ce bi npr v AT dobim tako mis za 12k, bi lahko temu rekel "best buy". recimo v Pelugi pride MX 1000 zdaj cca 61 EUR (14.600).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Hux ::

Jaz nisem mojga mouseman cordless kaj dosti uporabljal. Sem kr hitro ugotovil da je zanic mis in si hitro nabavo zicnega explorera 3.0. Tak da nevem ce gre barva res dol hehe.
Pomoje ce bi se potrudli pa malo obrisali stvar bi sla ta kao svinjarija dol lol.

krneki: skoraj sem prek vrgo ko sem tvojo misko vido. Zgleda kot da mas ostanke kosila med tipkami. Bljek |O

NA drugi strani pa je ta 1000 res sexi miskotek.

Kolko je kaj napredovala brezicna tehnologija napram staremu Mousemanu corldess?
Tipkovnico od tega paketa se zaj uporablam le miskotka nisem kaj vec ko 2 tedna.

In teh 5 dni zivljenske dobe baterij kaj je to cas med uporabo al idlanjem :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

krneki ::

Jebiga, če se miš valja pod mizo odkar mam MX900.

Poldy ::

Bi pa še jaz nekaj vprašal - pri nakupu mišk sem omejen, ker sem levičar, tako da mi prav pride edino mx310. Ali je to v redu miška? Do sedaj sem videl samo pozitivna mnenja. Koliko je slabša od 510? V praksi seveda.

pingec ::

A kdo proda mx510 :)?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

zlobcek ::

Jest ti prodam MX700:) Skoraj kot nova hehe.

swar ::

Kupu jest uno m$ misorko explorer 2.0 al kwa je ze pa sm jo vrnu nazaj v 8dnevnem roku ker sux.Vzevsi mx900 in se danes maximalno zadovolen.Ni mi blo zal dat 1x vec dnarja.Je pa res da je cena pretirana.Sploh pa ko sem opazil da mi gre barva dol isto kot pri vasih mx700.:\ Baterije so pa tud ene najbl ceske dal zravn ;((

Tilen ::

A se ze kaj govori o izvedenki MX1000 z repom ? :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

jevigor ::

a kdo ve ka nuca tist gumb na levi strani ko sta dva okenca eno čez drugo narisana.hvala
Intel Core 2 Duo E6600 | Asus P5W DH Deluxe | Leadtek GeForce 8800 GTX
WD 320gb 16mb | CellShock 2x1gb CL4 |
Enermax Liberty 620W | Chieftec

Keyser Soze ::

Alt - Tab funkcijo nadomešča. Oziroma preklaplanje med odprtimi aplikacijami na namizju.

Pa mislim, da deluje samo če imaš nameščen software od Logitecha.

Lena-rt ::

Lp vsem !
Mene pa zanima ce bi mi loh kdo pomagu k ve za kaj se gre al pa ma isti problem in sicer : MX1000 prklopm v USB mam win XP in mi napise : usb device not recognized : one of the USB
devices attached to this computer has malfunctioned , and
Windows does not recognize it. A kdo ve mogoce kaj bi blo to zato ker na PS2 mi pa dela normalno !
aja pa se povejte mi ke je met bol na USB al PS2 ??
hvala

Tilen ::

vtakni v drugi USB port.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

wisell ::

Ta hrček je kar dubr samo na PS2 mi je neki stavkal tako da sem ga moral preklopit na USB.:\

Lena-rt ::

usb device not recognized : one of the USB
devices attached to this computer has malfunctioned , and
Windows does not recognize it. TO MI NAPIŠE NA KER KOLI USB Port dam in mi je sploh ne za zna !!!!!!! mogoce kej fora v windowsih recimo da jih dam se enkat gor ???

hvala
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odločam se za nakup nove miške...

Oddelek: Kaj kupiti
482789 (1729) kotnikd3
»

Nova anketa: Koliko ste odšteli za tipkovnico in miško s podlogo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
877295 (5947) specterss
»

Katera brezžična tipkovnica?

Oddelek: Kaj kupiti
222946 (2367) ddeben
»

katera miška je najboljša izbira (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
847539 (5700) Meddo
»

Logitech MX1000 pobliže

Oddelek: Novice / Ostale najave
433542 (3542) Dr_M

Več podobnih tem