» »

Logitech MX1000 (nova tehnologija mišk)

Logitech MX1000 (nova tehnologija mišk)

«
1
2 3

IceBreakr ::

No, je že prispela!
http://mimovrste.domenca.com/trgovina/i...

Vir: http://www.joker.si:
"Logitech kani v štacune kmalu poslati beštijo z imenom MX 1000 - prvo lasersko miško sploh. Podgano v prvi meri odlikuje lasersko zaznavalo premikov, ki naj bi bilo kar 20-krat občutljivejše od klasičnega optičnega in radijska povezava s hitrostjo in odzivnostjo USBja. Švicarji so v svoj novi up kakopak natlačili še čuda drugih priboljškov, kot je natančen pokazatelj napolnjenosti baterije, napreden ščegeta..., ekhm kolešček, gumbi za hitro navigacijo in tako naprej. Konkurenca je menda zelena od zavisti in kaj podobnega ne bo zmogla pokazati še kar nekaj časa, hrček iz globoke prihodnosti pa naj bi se v trgovinah znašel že kaj kmalu. "

boštjan ::

pa v eventusu tudi

tec ::

A ze ima kdo? Jest jo nameravam zamenjat za mojo mx700, ki ze mal pesa, pa me zanimajo kaksne prakticne izkusnje. Na tujih forumih jo kar hvalijo. Boljsa baterija, vsekakor bolj natancna, horizontalno skrolanje,...

zlobcek ::

Kako ti mx700 pesa?

Jest sem tud pred nakupom. Imam že mx700 vendar rabim nekaj za sobo za kompjuter z musko in filmi. Kdor jo bo dobu nej prosim napise kako daleč ima doseg.

LP

MEDENA ::

jao pa ne boste dajal več kakor 20K za eno miš JAO :D

tec ::

zlobcek:
Barvo je razzrlo tam kjer imam prste in dlan, drugace pa dela kot nova. Ampak odkar sem videl mx1000, zgleda moja cist bogo :-) Pa tako in tako potrebujem novega misa za mojo secondary masino in bo tale rabljena mx700 ravno prav.

Medena:
Z veseljem bom dal. Ker pretezno uporabljam misa za vektorsko risanje, rabim pri max zoomu 100% natancnost. To pa upam mi bo omogocal tale novi laser od logitecha. Pa baterija je litionska, kar je velik plus. Pa da sploh ne omenjam nove oblike, kjer mi bo palec odlicno pocival. Sem vedno rekel, da se na monitorju, miski in tipkovnici ne sme sparat :-)

Sergio ::

Se posebej ce si levicar. Tako kot jaz. Ki bi dal dnar, pa nima kam.

:\
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

tec ::

Ja, to gre pa res zamerit logitechu. Ze v verziji 700 sem bral o mnogih pripombah na ta racun. Sicer ne vem, ce so potem dejansko kaj naredili glede tega, vendar ocitno mx1000 ne bo mozna za levicarje.
Sem pa ravno prenehal z branjem 11ih strani na 3dgpu, kjer je opazit zelo pozitiven vtis. V igrah se bojda obnese odlicno, dela na vseh mogocih podlagah, celo na ogledalu. Dva primera sta dobila defected device, ki se ni hotel polnit, drugace je pa vse pozitivno. Edino malo pripomb je na gumbe pri palcu. Tisti task switcher je mogoce malo nerodno postavljen. Upam, da se ga da izklopit

Pa se malce off. Kako vam zgleda mx700 po enem letu uporabe. Moja se je cist obarvala in me zanima ce se je drugim tudi. Ker me mal skrbi, da se bo mx1000 tudi razbarvala po dolocenem casu. Evo slike, kako grdo zgleda



Aja. Pa baterija zdrzi 5 dni brez polnjenja..vsekakor pohvalno

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tec ()

Caligula ::

Meni Bluetooth mis od Microsofta zdrzi 2 tedna uporabe brez polnjenja baterij. Tko da ne vem kako je 5 dni potem dobro.
Domnevam pa da ima radijsko tehnologijo oz tako kot recimo daljinci od ATIja za AIW kartice npr. Ce ja, potem mora kar vredu delovati.

Verjetno ma pa potem enako pomanjkljivost kot bluetooth mis. Da dela samo v zbootanem racunalniku, ki mora bit v Windowsih. Se pravi verjetno tudi v SAFE MODE ne dela,..

Drugace pa je zelo podobna tej moji Microsoft misi, ki pa ji ravno malo vec odzivnosti v igrah nebi skodilo.

Drugace pa sta tako tipkovnica in mis od Microsofta (oba Bluetooth) po letu in pol dnevne uporabe kot nova. Nobene obrabe, razbarvanosti, obledelosti, oguljenosti,.. Skratka kvaliteta izdelave je pri tej zadevi hudo dobra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

ginekolog ::

zanimivo, tako se mi je razbarvala ena poceni typhon miša, logitech pilot optical za 3500 pa je prezhibna že 3 leta. Kapo dol.

Da pa se razbarva draga 700, pa je kriminal.
Divers do it deeper.

Phoebus ::

Caligula: nope, ligitech MX700 meni dela brez posebnih drajverov in ni problemov s tem da "mora bit mašina v windowsih".

Pa BT ima baje tudi slabši response.

tec ::

Caligula:
A nima bt sam 1mb max prenosa?
Ce ti pa zdrzi 2 tedna brez polnjena pa kapo dol, ker to je pa res fajn. Koliko pa misa dejasko uporabljas? Moja mx700 zdrzi dva dni, preden zacne rdeca lucka utripat, to je nekje 35 ur neprekinjene uporabe. Torej je meni 5 dni zelo fajn. Ceprav pa dam cez noc vedno polnit in se mi se niti enkrat ni zgodilo, da bi jo moral cakat.

ginekolog:
Meni se je do sedaj ze vsaka razbarvala, oz. se barva kar stopi. Sem ze pred casom ugotovil, da imam ful mocno kislino v telesu, saj mi je ze ene 4x pozrlo zobnike od zlate ure. Mi je urar zabical, da je ne bo vec rihtal. No, predvsem me je zanimalo, kako je z mx1000. Al se moram spet bat, da bo sla lepota po gobe.

DjTonic ::

Jaz sem še na eni stari optični Logitechovi miški, ki je zelo zdržljiva. No že par let deluje kot je treba edino včasih me kabel malo moti.. Tale MX1000 pa mi že od začetka, ko so jo na eni strani najavili izgleda dobro, morda si jo celo v naslednjih mesecih nabavim, vendar ne pri nas.

para! ::

Barva je tudi meni odstopila, in sicer na MX700 miški. Na začetku (po ~letu uporabe) pri prstih, torej na gumbih, kasneje pa tudi pri dlani oziroma pod logotipom.

Ko sem jo fotkal je zgledala nekako tako, danes je še hujša.



20.000 SIT pa odstopa barva. Sramota za Logitech. Počakam še nekaj časa, da dobim informacije o barvi na MX1000, če je tam OK potem bo to moja naslednja miš, v nasprotnem primeru bom pač posegel po Microsoftovih čudesih.

LP
Death before dishonor!

Caligula ::

Mis in tipkovnco dnevno uporablam po par ur. Notr v misi sta dve 1600 mAh bateriji. Skratka zadeva je varcna. PA tud zlo dobr narjena. Je mis veckrat lepo tla srecala z velko hitrostjo pa nc. Sej mislm, da je blo drugac 5 let garancije. Men je en zadevo z Nemcije prnesu.

TribesMan ::

Microsoftove miške so kar se ergonomije tiče precej boljše od MX700 (ali 500, ali 900 k so itaq isti qrc) MX700 ima prevelik povdarek na izgledu in trpi ergonomija. Medtem ko recimo Wireless Intellimouse Explorer 2.0 je pa nora zadevca. Da ne omenjam da se jo da dobiti tudi v usnju, kar sploh seka, in da je cena 12kSIT, kar je za wireless mišona take kvalitete skoraj zastonj.

edit: dodam še sliko... da se vam mal sline pocedijo... tole pride 13kSIT... navadna brez usnja pa 12kSIT... pa še tilt wheel ma, pa kolešček se vrti brezstopenjsko, kaj je ekstra kul.



LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

Neon87 ::

Jst mam mx510 pa mi je zakon!! čeprav zgleda tale mx1000 še hujša! :D

Caligula ::

Jp, so kr fajn sam tale ni z Bluetoothom. So na zalost tiste precej drazje. Bi drugac mogoce clo menju za novejso-tako z tilt wheelom pa ceprou ne vem zakaj bi ga sploh rabu 0:)

PARTyZAN ::

Moja MX500 se mi po več kot letu in pol ni niti mal barva spravla dol...taka k nova je. Samo logitech logo je zbledel

krneki ::

Moja prejšna Cordless Mouseman Optical je totalno zdrgnjena po dveh tipkah, tam kjer je dlan (bel IN moder del) in še na desni-sprednji strani na modrem delu, kjer mi ponavadi počiva prstanec (pomoje kšne dve leti uporabe). Zdajšna MX900 (2 meseca) pa že kaže znake odrgnjenosti tam kjer počiva dlan in na dveh tipkah. Drugače sta oba brezhibni kar se tiče funkcionalnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krneki ()

Zheegec ::

MX510 - stara eno leto - čisto brez odstopanja barve/whatever.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

SuperStipe ::

Naj naredijo tole mx1000 z kablom .... cordless miske so zaradi baterij-akumulatorjev pretezke in zato neprimerne za gaming. Drugace pa je za natacnost bolj pomembna podlaga kot pa tale ultra natancna miskulja.

PARTyZAN ::

Jebeš ultra natančnost če ne doseže hitrosti prenosa USB (wireless). Ko bo pa žična verzija z PS2 adapterčkom bom pa zadevo nabavu...

tec ::

Hehe, identicne debate kot drugod, o teh misih.
Uglavnem, jest grem drug teden v nabavo po mx1000, ker jo hocm met. Ce bo sla barva dol, bo pac sla...sem itak ze navajen. Ce bo uporabna vsaj tako dolgo kot mx700, potem mi ni skoda teh 20k. Itak menjam vsako komponento, vsaj enkrat na leto.

Glede razbarvanja. Pa dejte prosim napisat zraven se kolk ur na dan drzite misa, ker drugac nic pametnega ne zvemo. Jest mam lahko eno leto starega, pa zgleda kot nov, ker ga uporabljam sam 3 ure na dan. Po drugi strani mam pa enga starga pol leta, ki ga vsak dan premikam po 10 ur, zgleda pa ze cist bogo. Hvala

Jebiveter ::

OT: Miske za vec kot 25.000 obstajajo ze nekaj casa in ravno pred kratkim so prisli vn novi, opticni, modeli. Gre pa za (vcasih) uradne "profi" misi - Razer Boomslang

Sam sem imel to mis in vam povem, da za gaming je ni boljse. Z uporabo v drugih programih ne blesti ravno, predvsem ker zahteva eno specificno drzo roke (mis moras drzat samo z palcem in mezincem, drugace je ne mores obvladovat ker je prevelika in prevec natancna. Jest sem jo zamenjal samo zato, ker nima softwera za linux - brez SWja pa nimas ene glavnih funkcij te miske - "on-the-fly sensitivity change."


On-topic: Tale MX1000 zgleda hudobno ampak nisem pristas brezzicnih misi...

PS: Trenutno imam MX500, oziceno verzijo MX700, in po enem letu kar intenzivne uporabe se nisem opazil, da bi se kaj razbarvala. Mogoce so pri MX700 uporabili kaksne manj kvalitetne materiale/barve...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

murphyboy11 ::

imam mx 700 1 leto se malo manj barva je ze cisto spraskana posebi na podrocju dlani drugace svaka cast dobra miska sam barva je pa katastrofa drugace so mi pa zakon microsoftove miske so zelo dobre samo moti me pa nadvse brestopenjski kolešček ker se kr vrti neki v prazno in tako ni nikakor natancna in nimas nobenga obcutka kaj pa kako zmer grem prevec dol al pa gor ....

MEDENA ::

mam MX300 že dobro leto pa vse OK...hehe

Keyser Soze ::

Mene pa zanima sledeče.

Trenutno imam Logitechov komplet Logitech Cordless Desktop Comfort. Pa moram rečt da je ta mausman prav za en drek. Tipkovnica mi je pa nadvse všeč. Zelo gut. In mi je prav težko, ko moram krivit roke na kakšni navadni tipkalici. Zato bi rad menjal miš, ampak tipkovnice pa ne. In ta MX1000 me je navdušila.

Zanima pa me, če kdo ve če je možno priključit na sprejemnik od MX1000 tipkovnico od zgornjega kompleta. Vem da so vedno imeli dvokanalne sprejemnike pri Logitechu. Vsaj pri tistih ki sem si jih jaz lastil.

krneki ::

Jest sm mel kombinacijo Logitech Cordless Desktop Navigator Tipkovnico (pač miš mi je bla gnila pri tem kompletu, ki sem ga dobil zastonj) in Cordless Mouseman Optical miš od Logitecha pa je delal uredu z receiverjem od tipkovnice. Ker pa je pri tebi obratno je možno, da ima res baza od miške samo en receiver.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krneki ()

zlobcek ::

Ne, sprejemniki so različni. Sam imam pri enem računalniku en komplet wirelles tipkovnice in miši (malo cenejši logitechov z eno belo miško) in pri drugem računalniku miš mx700 posebi in tipkovnico posebi. Tipkovnice sta različne a mi je uspelo zamenjati, medtem ko miš mx700 noče funkcionirati s sprejemnikom od unga kompleta. Ravno tako se tikovnica ne odziva na sprejemnik od mx700. Pa tudi ti maš drugačni sprejemnik, ker imaš komplet. Samo sprejemnik od miši ima zadaj le kabel PS/2 za miško. Ti imaš oba.

Drugač bom pa verjetno tud jest kupil mx1000, ker mi je ful huda. Na mx700 pa jest po dveh letih nisem opazil kakšne hude obrabe barve. Malo se sicer pozna ampak ne tolk. Z originalnimi baterijami mi zdrži dva dni. Sem pa zelo zadovoljen z njo. Mal je treba sicer discipline pri polnjenju, da ti tretji dan sredi dela ne začne utripat :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

Keyser Soze ::

Vam povem danes, če jo še imajo v štacjonu.:D

globoko grlo ::

jest tut

Keyser Soze ::

No pa sem priklikal z novim MXom do SloTecha. :D

Moram rečt, da je napram staremu mausu fenomenalna! KAr se tiče lege v roki. Cmoka. Zelo dobro zasnovana miš. In hvalabogu mojim ne ravno gromozanskim rokam oz. prstom, kot ulita za mojo dlan. KAr se tiče teže? KAj pa vem. Lahka ni. To je res. Ampak če vzamete enega navadnega mišaka in dve AA bateriji pa ste na istem. Pomoje, če vas je vsaj kaj skupaj ne boste imeli problemov spremikanjem te miši.:D Tudi med igrami.

Probal sem jo na splošno pri klikanju po računalu in se dobro odnese. Le "hod" tipk bi bil lahko malo krajši. Ampak pomoje jo je treba malo vpeljat v delo z računalom. Probal sem jo še malo pri risanju v ArchiCADu ter Paintshopu. Fenomenalno. Krog je končno krog in ne neka napol kocksta tvorba. Res da nisem imel prej nobene miši serije MX ali pa kakšnega Razorja, ampak natančnost je res odlika te miši.

Sedaj si samo še inštaliram Unreala, pa da vidim kako laufa v igricah. Zelo fajn.

Moram rečt, da je splošen vtis zelo v redu. Sedaj pa samo še eno pošteno podlogo(kakšnega speedpada) pa smo na konju.

globoko grlo ::

jest sm jo pa glih kar dam prnesu, pa jo morm še filat ene 16 h, ane

globoko grlo ::

hm, folk, a se to sam prek usbja napaja, al bi mogu dobit še kkšn adapter za na štrom

tec ::

Keyser soze:
A hoces neki probat? Ce misa mal dvignes, pa ga potem spustis na podlogo in takoj premaknes, ali zaznas kaksno zaostajanje kurzorja? To bi blo cist mejhno, ampak me zanima ce takoj reagira al je malcek laga? Sem bral, da pri enih malce zaostane. Sicer ni motece, ce ne spilas igric, ampak me vseeno zanima.
Pa se tole, a mis dela, ce ga cisto malo dvignes od podloge..se kurzor premika?

tec ::

globoko grlo:
iz 3dgpu foruma

One question, does the power adapter plug into the charger or into the USB cable like the 700? I'm hoping it's the former.
It plugs into the base instead of the USB plug like the MX700/900.


Torej ce prav razumem, je zraven adapter. Kar je tudi logicno.

iz anandtecha
PACKAGE CONTENT : * Logitech MX-1000 Laser cordless mouse
* Recharging base station, * CD-ROM with SetPoint SW
* Installation guide, * PS2 to USB adapter
* 240V AC power adapter

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tec ()

globoko grlo ::

vav, huda zadeva, v roko res sede tko kt pirovska flaša:D , mx700 je ščiš napram mx1000, pa po 1030surface se dost lažji premika kot pa mx700, za1x zlo zadovoljen

globoko grlo ::

jah, men je tut logiš da bi bil še en adapter, sploh ker ima baza ac(?) vhod, ampak adapterja ni zraven

Keyser Soze ::

Jp, adapter je v eni beli kartonasti škatlici v embalaži. Če si brez. Brž nazaj. KEr so te ogoljufali.:D

Drugače pa. @Tec

Je malenkost laga, ki ga ti omenjaš. Komaj opazno. Oz. opazno sedaj ko si ti omeni. Drugače pa če imaš podlogo za miš sploh vprašanje, če ti je potrebno prestavljat miša, saj je potrebno delat minimalne premike. Nah ja. Naj jo kdo stestira še všpilih, pa bomo videli. Meni se je ne da. Vsaj danes ne.

Zadeva deluje kakšne 4mm nad podlago popolnoma tekoče. Edina ovira je pomoje to, da je laser in leča v eni mali luknjici in če preveč dvigneš miš odide zadeva(laser) po svoje v širni svet.:D

alesrosina ::

hehe, zgleda carsko. Ampak mislm da bom kar ostal na moji Logitech MouseManWeel Optical stari ze ksnih 3 leta (uporabljam jo vsak dan skoraj cel dan), barva nic ne odstopa (je modra plastika, ni tako kot te ki so pobarvane), deluje cist solidno ... tko da ...



pa sorry za offtopic :D

hostar ::

Jz sm si jo tut nabavu mam pa nek drug problem.;( Če dam roko na miško se mi za recimo 0.2-0.3 mm premika oz uni podlozni gumbki na dnu miske niso v ravnovesju, en je bolj debelejši kot drug, kar postane kr zoprn. Tko da bo tole letel nazaj v trgovino na reklamacijo in upam da mi dajo novo, ker je prov zoprn da ni miška na trdi podlagi. Sam se mi zdi čudn da se to zgodi pr fermi kot je logiteh, razn če se je med transportom kej segrevala recimo blo na soncu ne vem pa se je deformirala zart tega.No v glavnm leti nazaj v trgovino. Upam da še kdo nima takih problemo.
Ajd3.

Keyser Soze ::

A kdo ve kje bi lahko dobil eno pošteno podlogo za mišaka. Pa ne tisto za 6,7,8 in 10 jurjev. eno za 4 jurje, trdo, pa kvalitetno (dokaj).

Kakšen speedpad. V mlacomu so jim pošli. Drugje pa še vedo ne kaj je to. (V ljubljani)

boštjan ::

oglej si poudbo podlog na cool-pc.org

neres ::

Pardon, eno malo off topic vprašanje:

A ta miška ima USB ali PS2 priključek? Mislim brez adapterja.
Pa če ima PS2 pozna kdo kako USB alternativo za podobno ceno?

Aja, pa gumb na kolescu ima, kajne? (v smislu da pritisneš na kolesce)

Hvala!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neres ()

krneki ::

Greš na Logitechovo stran kjer dobiš odgovor na vsa vprašanja...

neres ::

Ja, ok, hvala. Zgleda da je PS2. Samo tam piše na vrhu PS2 in USB, nekje pa sem prebral da je USB. Prav tako na "feature and price comparison chart" piše oboje.

Alternative?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neres ()

jest10 ::

Sej PS2 je itak bolje kot USB.

krneki ::

Ma USB je originalno, zravn pa dobiš USB->PS/2 adapter

neres ::

Ja, sej sem videl potem, samo to bi lahko tudi kje *jasno* napisali.

jest10: Ja, ampak nimam PS2 na prenosniku, adapter pa ni komot + je malo prostora.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odločam se za nakup nove miške...

Oddelek: Kaj kupiti
482782 (1722) kotnikd3
»

Nova anketa: Koliko ste odšteli za tipkovnico in miško s podlogo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
877257 (5909) specterss
»

Katera brezžična tipkovnica?

Oddelek: Kaj kupiti
222941 (2362) ddeben
»

katera miška je najboljša izbira (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
847527 (5688) Meddo
»

Logitech MX1000 pobliže

Oddelek: Novice / Ostale najave
433536 (3536) Dr_M

Več podobnih tem