»

Microsoft na japonskem trgu konzol

Ars Technica - Dežela vzhajajočega sonca je že od nekdaj trg, kjer gre Microsoft-u s konzolami bolj slabo. Razlog je dokaj preprost -- Japonci raje kupujejo domače izdelke iz tovarn Sony-ja in Nintenda, o čemer priča tudi dejstvo, da se je v letu 2006 na Japonskem prodalo več GameCube-ov kot Xbox-ov 360. Ta podatek je toliko bolj presenetljiv, če vzamemo v račun, da je Nintendova zadnja konzola ena slabše prodajanih, poleg tega pa je primerjani model Xškatle od nje celo za eno generacijo pred njo.

A Microsoft se ne bo predal tako enostavno, saj ima v rokavu še enega asa. Oskubljeni paket njihove konzole z imenom Core, ki se je do sedaj prodajal zgolj na Zahodu, nameravajo začeti prodajati tudi malim rumenim. Za lansiranje so izbrali zelo riskanten datum, približno teden pred izidom Sony-jevega paradnega konja, z namero, da mu odščipnejo košček pogače, znalo pa bi se zgoditi ravno obratno -- ljudje bodo enostavno počakali en teden, pravi Ars Technica.

4 komentarji

Microsoft na dveh frontah. Bo spustil ceno Xboxu360?

DigiTimes - Po Tajvanu se šušlja, da Microsoft zbija cene dobaviteljem sestavnih komponent za XboX360. Vse zaradi prihajajočega Sony PS3-ja, ki bo z 20 GB stal 499 in s 60 GB 599 dolarjev (obe verziji bosta opremljeni tudi z Blu-ray enoto). Za PS3 trenutno celo napovedujejo, da bo imel boljšo startno pozicijo, kot jo je imel Xbox360. Microsoft bi tako rad ponudil Xbox360 Pro, z zunanjim trdim diskom, za dosedanjo ceno 399 dolarjev. Tako naj bi sama konzola postala za 100 dolarjev cenejša.

Cenovna vojna bo za oba velikana še dolga. Sony je že začel "krvaveti", a mu gre v celoti še dobro. Microsoft se po drugi strani pripravlja tudi na dolgo vojno z dvema velikima Appleovima i-jema: iPod in iTunes. Obe trgovski vojni se tudi srečujeta: Zune naj bi bil povezljiv tudi z Xboxom360.

12 komentarjev

Xbox360: Mod čip realnost? Uradna zakrpa. Prenosna verzija?

engadget - Skupina navdušencev pod imenom devil360 trdi, da ji je uspelo narediti MOD čip za Xbox360. To naj bi naredili preko manjše varnostne luknje. Xbox, opremljen z njihovim modificiranim čipom, naj bi tako omogočal poganjanje neavtoriziranih programov, kot tudi namestitev večjega trdega diska.

Od 6. junija je preko Xbox Live na voljo posodobitev, ki prinaša 125 izboljšav. Med njimi je novi Download Manager - upravljalnik za pretakanje s spleta, ki zna v ozadju skrbeti za nemoten prenos. V primeru, da je določen prenos nujno potreben za igro, ji program avtomatično da prioriteto in ostali promet začasno ustavi. Izboljšano je tudi upravljanje z glasbenimi in video vsebinami. Celoten spisek izboljšav je dostopen na xbox.com.

Prenosno verzijo Xboxa si lahko z malce splošne spretnosti in znanja ustvarite sami, s predelavo obstoječega. Toda tisto, kar bi znalo biti bolj razburljivo, je ocena analitikov, da bo Microsoft v letu in pol na tržišče dejansko pripeljal prenosno igralno...

7 komentarjev

Hack xbox360 prihaja v javnost

Slo-Tech - Kot smo že poročali, je TheSpecialistu uspelo prirediti firmware DVD pogona v Xbox360 tako, da ne preverja več tim. mediaflagov ob zagonu *.xex datotek. TheSpecialist se je odločil da hacka ne bo objavil, saj omogoča le poganjanje varnostnih kopij DVD-jev, ne pa poganjanje nepodpisanih *.xex datotek. Kljub temu pa so podatki o firmware-u DVD pogona in implementirani zaščiti javno objavljeni.

Skupina Team Xecuter se je odločila ponoviti TheSpecialistovo delo, rezultate pa namerava dati v javnost. V bližnji prihodnosti lahko pričakujemo skupek programov, s katerimi bomo s pomočjo PC-ja popravili firmware DVD pogona tako, da bomo lahko igrali tudi varnostne kopije iger.

Kajti, vsi smo že slišali za uničene medije ob prenašanju konzole med igranjem[>:D]).

Še povezava do izvirne novice.

3 komentarji