» »

PS3 vs. XBOX 360

PS3 vs. XBOX 360

««
3 / 23
»»

Gr0unD Zer0 ::

ja ampak je ql kompatibilnost za nazaj, magari da ne trebas stare konzole priklapljat...
:P
imam doma n64 in še vedno včasih odšpilam zeldo, ki owna večino špilov še danes(po grafični plati pač ne)
zato se mi nekak dopade wii, za kaki SSB ali pa mario kart.


glede podebiljenega vmesnika: podebiljen je kvecjemu na pcju, še posebej na multiplatform naslovih.
zadnji 4je nfsji naprimer... večja muka je z miško klikat kot pa se elegantno sprehajat skozi menije z padom...

in raje se po končanem šihtu zavalim na kavč ter prizgem konzolo, kot pa da čepim pred kompjuterjem...(glede na to da bo PS3 podpiral wireless podgano ter tipkovnice(mogoče celo linux), mislim da bo kompjuter kar prah nabiral):D
da ne omenjam dejstva, ko bom prinesel špil domov, bom samo vstavil cd in gasa miki.
ne pa da bom iskal po netu minimalne zahteve za špil ki se mi dopade...
in če bi hotel pc, ki mi bo 5 let brez problemov, tekoče poganjal špile na sprejemljivi ločljivosti, ne vem če bi ga danes dobil za 600€
največja legenda pa je itaq ko kolega pretepeš in se mu režiš v faco, kaki n00b je v tekkenu.
pcjaši, kdaj ste(smo) zadnjič na kompjuteru igrali multiplayer igre na split screenu?:))


p.s. tisti članek pa je navadno flejmanje.
tak sestavek se lahko napiše tudi za druge stvari, naprimer avtomobile ali pa celo naše preljube pcje

Zgodovina sprememb…

@LOL ::

Ce kupis PS3 zato, da bos na njej lahko igral PS in PS2 igre, potem pa res ne vem. Kompatibilnost za nazaj je ze cool, ampak to ni razlog, da kupis next-gen konzolo.

Ah debilen komentar. Poglej za PS2 imam ene 20 originalnih špilov ki sem jih nabral v par letih. Od tega 3-4 špile precej redno igram (GT4,Tekken, Street Fighter, MSG).
In ja PODPORA ZA NAZAJ je hudo važna. Sploh v začetnem stadiju nove konzole. Ja in še vedno si bom zaželel odigrati GT4ko. In kaj po tvoje je bolje da priklopim nazaj PS2 in tam odšpilam potem pa jovo na novo? In podobno, skratka podpora za nazaj je velik ++

glede podebiljenega vmesnika: podebiljen je kvecjemu na pcju, še posebej na multiplatform naslovih. zadnji 4je nfsji naprimer... večja muka je z miško klikat kot pa se elegantno sprehajat skozi menije z padom...

Se strinjam, da ne omenjamo debilnega vmesnika kakih EA Sports ala NHL in podobno. Tisto je res muka. In kdor kritizira vmesnik na konzoli je to zato ker je verjetno držal jopad v rokah 5 minut in kar misli da bo v 5 minutah zakopčal vse knofe:\ Ne pozabite, vmesniki za konzole so precej bolj intiutivno sestavljeni

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Tr0n ::

Folk nima vec vseh kolescov v glavi.

Jaz bi se na njihovem mnenju ustrelo.

@LOL ::

Žalostno.

@LOL ::

Evo release datumi iger za PS3:
Resistance: Fall of Man - November 17, 2006
John Woo Presents Stranglehold - November 17, 2006
Genji 2 - November 17, 2006
Alone in the Dark - November 17, 2006
Fatal Inertia - November 17, 2006
Bladestorm: The Hundred Years War - November 17, 2006
EA Sports Fight Night Round 3 - November 17, 2006
Tony Hawk's Project 8 - November 17, 2006
NHL 2K7 - November 17, 2006
Sonic the Hedgehog - November 17, 2006
NBA Live 07 - November 17, 2006
Full Auto 2: Battlelines - November 17, 2006
Marvel: Ultimate Alliance - November 17, 2006
Ridge Racer 7 - November 17, 2006
Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas - November 17, 2006
Untold Legends: Dark Kingdom - November 17, 2006
College Hoops 2K7 - November 17, 2006
Madden NFL 07 - November 17, 2006
Tiger Woods PGA Tour 07 - November 17, 2006
Need for Speed Carbon - November 17, 2006
Warhawk - November 17, 2006
flOw (PS3 Hub Download) - November 17, 2006
Call of Duty 3 - November 17, 2006
Monster Madness - February 2007

Vsaj do Februarja ne izgleda obetavno. No fino da pride konzola v evropo šele nekje marca tako da ni vrag da se ne najdeta dva dobra naslova.

Pesimist ::

Tr0n sej pa PS3 je za taki folk ko je videt na tem moviju. Zdaj si pa predstavlaj ta folk v kaki MMORPG ali drugi online igri. Brez besede f_ck nebo slo odigrat nic lol. Sej ze vidis po postah v tej temi ko nas zmerjajo z besedami ki so se glih dovoljene da ni zbrisano sporocilo. :D

@LOL ::

Tr0n sej pa PS3 je za taki folk ko je videt na tem moviju.

No če si ti s svojimi debilnimi izjavami kot je zgornja vzor PCjaša, potem me je sram da sedaj to tipkam na PC.

Aja pa še nekaj: sej tut za ogled filma Star Wars je folk kamperov odzunaj in se prerival pa je zato slab muvie? Think about it Sayer

kiFni ::

En zanimiv članek

The next-generation console wars are on and market research group eMarketer has some insight into how things might shake out. A brand loyalty poll among current-gen console owners showed that 60 percent of PlayStation 2 owners plan to buy a PlayStation 3, while only 46 and 45 percent of Xbox and GameCube owners, respectively, plan on buying the updates to their current systems.

A second poll reveals that while Sony may enjoy the most brand loyalty, PS2 owners aren't necessarily the most likely to buy a next-gen console in the next year.
It's possible the reason Xbox and GameCube owners are looking to upgrade more quickly is because their systems have been, for all intents and purposes, "dead" for a while now. In the meantime, the PS2 is still going strong, with several AAA titles ready to carry it through this holiday season.

@LOL ::

Itak, PS2 ne bo kar tako izumrl kakor denimo XBOX1. Prihaja poleg ostalega tudi Gospodar vojne 2. Jea

matjash ::

najvačji entuziasti bojo z veseljem odigrali kakšno staro igro in ponavadi če se je lastijo imajo doma tudi ps2 zato osebno ne bi bil nič prikrajšan če se ne bi mučili z kompatibilnostjo ps3>ps2.

In mislim da bo večino pravih plyastation-našev vseeno počasi nakupilo ps3 saj ps2 ni zmožna prikazati iger narejenih naprimer v unreal3 pogonu. Če pa ne vidijo (večja resolucija pr HD televizijah) slabo slišijo (možnost priklopa 5.1 zvočnikov) in pri nekaterih igrah uživajo v nalagalnih časih v primerjavi z ps3 ali xboxom360 (seveda lahko zaenkrat primerjamo le igre ki se dobijo na vseh konzolah). Potem niso še nikoli slišali kaj je nextgen konzola (pomojem so jo tako poimenovali samo da bi se ljudje malo pozanimali kaj je to).

Moji plusi: +Igranje vseh iger na resoluciji 1280*720 (na mid rangu PC grafičnih sem igral novejše igre na 17 palčnem crtju in so se že mučile s slikcami na sekundo)
+Igranje s 4x Antialasing + Anisitropic in mislim da lahko v novejših igrah tudi z vklopljenim HDRjem
+ Nobenih zoprnih inštalacij in deinštalacij iger ter minimalni popravki za igre ki pa ponavadi niso niti tako očitni
+Pol-ležanje, sedenje, ležanje na kavču z brezžičnim kontrolerjem

In kot edini velik minus lahko dodam le multiplayer preko interneta saj Slovenija vsaj pri Xbox360 ni tolko razvita da bi se konzola sploh na veliko prodajala in s tem omogočila tudi nastanek slovenske multiplayer scene (katere učinek bi spoznali v nizkih pingih in dodatno zabavo preko priloženih slušalk in celo kamerco se lahko nabavi pa par preprostih iger ki jih lahko igramo proti drugim je tudi že za njo in bi to še malo združilo igranje + druženje)
... bolje pozno kot nikoli.

kiFni ::

hribovc ::

Beri

lp

Tr0n ::

Heh, ja, tale je kr dobro napisal, ceprav na case malce pretirava.

trdoreh ::

Evo, pa ga imam tudi jaz...xbox 360!
Zraven sem uzel se igro project gotham racing 3 in morem rect, da sem zelo zadovoljen,
moti me to in to zelo, da je konzola oz. dvd pogon zelo glasen! Drugace pa sami pozitivni
občutki!

Lp

matjash ::

@Tr0n - malo pretiraval? Model govori kot da bi bili dodatki za PC zastonj (volan, gamepad) Nujno potrebuje vsaj 200GB diska (mogoče za amaterske pr0n posnetke?) Govori kot da bi bila PC grafika na 10x boljšem nivoju od konzolistične, celo omenja kako napredni so PC monitorji ki zmorejo resolucije čez 2000*1600 (pozabi pa povedat kolk nas bi stala grafična ki bi zmogla take resolucije in kjer bi moral verjetno vseeno kompromis sklenit in izključit AA,AF). Misli da lahko enga celerona za 80k iz Merkurja vsak spremeni v True Gaming Machine? Pa ne samo iz Merkurja - poglej v moj podpis kakšne specifikacije imam pa NE morem več uživati v kockasti podobi novejših iger (Oblivion? Gothic3?) Pozablja na to da računalnik ni več tako lahko nadgradljiv kot nekoč ko si dobli procesorje od 250-500mhz na istem podnožju potem od 500-1200Mhz pa Athlone na socket A. Lani sem pa socket 939 kupu pa grafično sem že mel tako da sem NF3 nabavil pa enga athlona 3200 pa 1 giga rama... vse me je stalo 240k SIT zdej bi pa mogu matično zamenjat pa novo grafično kupit na pcix če bi pa že matično prodal bi pa že rajš enga conroeta vzel pa verjetno bi še 2giga ddr600 rabu? Enostavno nadgradljivo? Poceni?

@Jan999

Veliko užitkov v igranju.
... bolje pozno kot nikoli.

Tr0n ::

"Model govori kot da bi bili dodatki za PC zastonj (volan, gamepad)."

Saj ni rekel, da so zastonj, le da so cenejse (Logitech Dual Joypad je recimo 6k). Seveda moras tudi dodatke za konzole kupit.

Pa mislil je tudi mode (dodatke za igre), ki so brezplacni in podaljsajo zivljensko dobo neke igre, kar se na konzolah sele pocasi razvija in sicer zaenkrat samo na Xbox360.

"Govori kot da bi bila PC grafika na 10x boljšem nivoju od konzolistične, celo omenja kako napredni so PC monitorji ki zmorejo resolucije čez 2000*1600 (pozabi pa povedat kolk nas bi stala grafična ki bi zmogla take resolucije in kjer bi moral verjetno vseeno kompromis sklenit in izključit AA,AF)"

720p = 1280x720 - na resoluciji 1280x1024 igram ze vec kot 2 leti na P4, 6600 GT vse igre pa je to ze zelo stara tehnologija. Seveda, pri novejsih igrah je treba AA in AF izklopit na tej stari graficni, ampak v cem je problem? Igre se vedno izgledajo super.

1080p = 1920x1080 - zaenkrat nisem imel potrebe oz. niti nimam ustreznega monitorja za to resolucijo. Kvalitetni TV so dragi, LCDji, ki zmorejo to resolucijo pa veliko cenejsi.

"poglej v moj podpis kakšne specifikacije imam pa NE morem več uživati v kockasti podobi novejših iger"

Tvoj racunalnik je outdated (razen morda procesorja). Sem imel podobno konfiguracijo, ki sem jo pred kratkim prodal in nadgradil za borih 160k (Core2Duo, 2 GB 800 MHz RAMa, Asus P5B Deluxe) - 60k za star racunalnik, torej 100k. Sedaj potrebujem samo se graficno kartico za recimo 50-70k in sem good to go.

Se ti 160k za nadgradnjo po 3 letih zdi veliko? Meni se ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Gr0unD Zer0 ::

ampak to je še vedno 160 jurjev več kot pa bi dal za nagradnjo konzole...
160.000,00 sit>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>0 sit

@LOL ::

Logitech Dual Joypad je recimo 6k)

In ta govno od Jopada ti celo primerjaš s kakšnim Dual shockom in podobno. Očitno je da nimaš pojma in še nisi držel v rokah:\

Se ti 160k za nadgradnjo po 3 letih zdi veliko? Meni se ne.

Meni se zdi veliko. Če bi kupil konzolo 3 leta nazaj bi dal 40k sit, sedaj pa lepo čakal na PS3 in bi te prišlo ceneje. Torej za PC praktično zamenjuješ opremo vsake 3 leta da je potem to novodobno govno celo sposobno vrteti špile. Pa ne mi govort: sej lahko zmanjšam na 640x480 in low detajli - samo potem je pa igra videt slabše ko prvi Wolfenstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Mr.B ::

Na TV-ju ni razlike. Na monitorju pa je !
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tr0n ::

160k na vsake 3 leta s tem da imas racunalnik z zadnjo generacijo CPU in GPU cipkov, ne pa nek zastarel PS3 sistem za 200k. :)

'nuff said.

@LOL ::

ne pa nek zastarel PS3 sistem za 200k. :)

LOL beda os posta. Stvar pač ne bo 200 jurjev kot prvo, ko bo zadeva "zastarela" boš seveda cena ustrezno manjša, tvoj e6300 je pač apn.

Mr.B ::

PS2, cca 7 let stara zadeva, pa stane danes koliko, pa koliko pred enim letom, akj 100$ razlike ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Pesimist ::

za 200k bos mel lih en PS3 pa 2 spila ce nebos dobenih dodatkov kupoval. In stem ti zdaj zdrzi 3 leta. Vsak dodatni spil pa svedno minimum 18 do 20k. In ce zaj 4 na leto kar je sorazmerno malo do normalno bos placal spet na leto 80k in v treh letah porabo spet 240k po tamalem. :D
Upam da bo blueray dobro zasciten z kakimi starforcami in podobno saro :D

Dr Evil ::

LOL

matjash ::

Kdo pa ne bi zastonj vzel enga E6300 + 8800GTX + 24'LCD? Prosim da preberete še enkrat naslov teme ki je PS3 vs XBOX360.
... bolje pozno kot nikoli.

radems ::

Očitno je da večina v tej temi sploh ne pozna nekaj dejstev.
Trenutno je pri nas edina dosegljiva konzola naslednje generacije Xbox 360.
Torej v Evropi X360 vs. PS3 1:0
Torej tisti zagreti PS3 fani kar pod mrzel tuš.
To pa vsaj do marca ker Wii-ja sploh ne štejem za kar imam nekaj dobrih razlogov.
Edina igra zaradi katere je vredno kupiti konzolo je The Legend of Zelda.
Trenutno za PC ni igre ki bi se kosala z GOW in COD3, igre sem igral na 360-ki
priklopljeni prek komponent vhoda na LCD TV z matriko 1920X1080, pri 1080i
v suround zvoku in nekaj tudi na Live-u. Vsi PC zasvojenci BFII , FearCombat ,FarCry, Red orcestra so ostali brez besed. ''Prešeren: Le čevlje sodi naj Kopitar''
8-O :O |O
Torej tisti ki so popljuvali konzole naj stvar poskušajo in potem sodijo.
Seveda se nekateri zmrdujete nad gamepadom v FPS igrah kateri je prav tako uporaben kot miška z nekaj prakse, ampak še letos bo zunaj adapter za priklop tipkovnice in miške na 360-ko kot to že obstaja za xbox1. LIve za 360-ko je do sedaj najboljša pogruntavščina. Podobnega servisa ne premore nobena druga konzola če izvzamemo Xbox1. Obstajajo podobni servisi za PC vendar se niti najmanj ne približajo storitvi Live za dokaj nizko letno naročnino. Gold pod 16K sit..
Glede cen iger pa tako rabljene igre za 360-ko se dobi od 3.000,00 sit naprej in nove igre za primerjavo Splinter Cell: Double Agent obstaja za PC in 360-ko in razlika je 10€ torej nakladanje o kakšnih 20-30 € je prav nevmesno.
Nove starejše igre npr. The Elder Scrolls IV: Oblivion PC verzija 25,95€ in 360 verzija 27,89€. Vir Amazon Europe.
In še nekaj poskušajte na PC-ju gledati HD-DVD , rekli boste da to ni mogoče, včeraj se bi z vami strinjal danes pa:
http://uneasysilence.com/archive/2006/1...
HD-DVD 360 bo na našem kontinentu na prodaj od 1 decembra za 199€
http://www.xbox.com/en-US/hardware/x/xb...
Vendar velja opozorilo tistim ki mislijo priklopiti na PC:
za gladko gledanje potrebujete 2 jedrni procesor vsaj 3,2Ghz
grafično vsaj 7900GT z zadnjimi gonilniki in ker so filmi kodirani v MPEG4/AVC tudi programski predvajalnik novejše generacije WinDVD 8.
Ko se komponente sešteje in doda kar je še potrebno za PC pridemo do zneska za katerega dobimo 2 XBOX-a 360.
Vendar moj namen sploh ni bil izpostavljati prednosti in slabosti.
Dejstvo je le eno:
Če ste kupili LCD TV in želite za konec leta uživati v dnevni sobi pri igrah in filmih v HD-ju je zagotovo najboljša odločitev 360-ka.
Pa čeprav sovražim M$ in ne bi hotel tega nikoli napisati je to gola resnica.

kiFni ::

radems
Zelo lepo napisamo. Samo glede LIVE, meni je ljubši Xlink Kai, da se tudi s PS2 in PSP špilat online in to mimo sonyjevih serverjev ali pri xboxu, mimo MSoftovih. Pa še free je.


XLink Kai is a global gaming network - bringing together XBox, Playstation 2, Gamecube and PSP users, in one integrated community

trdoreh ::

HD-DVD 360 bo na našem kontinentu na prodaj od 1 decembra za 199€

Zdej mi ni vec nic jasno, kaj pol bom preko tega lahko tudi igre igral, ker je ta dvd pogon, ki ga ima xbox sedaj katastrofalno preglasen?!

Lp

@LOL ::

HD-DVD 360 bo na našem kontinentu na prodaj od 1 decembra za 199€

Ne vem no, bo to konkurenčno PS3ki? Glede na to da se nam bo okrog TVja valjala še ena škatla s še nekaj kabli? Če kupimo Xbox platinum + HD-DVD smo zelo blizu PS3ja. No obvelja seveda le še kakovost iger ter kaj naj je bolj všeč

radems ::

O XLink Kai le tole da je za 360-ko skoraj neuporaben zaradi požrešnosti po bitni hitrosti Systemlinka2 in nudi poleg brezplačnega igranja le v načinu system link bore malo. Saj ne rečem da bi bilo lepo vendar povozil ga je čas, žal. Le omejeno število iger sploh podpira system link2 za 360. Z xbox1 sem Igral tudi na Xlink kai kot tudi na njegovem predhodniku XBC tako da sem seznanjen z vsem potencialom vendar je 360 Live nekaj drugega in je nedvomno vreden plačane naročnine.
V live-u za 360 lahko pobirate demote iger napovedi filmov in komunicirate tudi vizuelno
z kolegi.
Glede PS3 pa bi le povedal da dobra strojna oprema ne naredi dobrih iger.
Namenoma se napisal dobra ker za sedaj ni dokazov da bi bila boljša.
Očitno je nekaj zelo narobe če Konami ne uspe narediti dostojnega porta.
http://www.gamebrink.com/forums/showthr...
Samo informativno je verzija za Xbox360 zunaj že 1 leto.

@LOL ::

Očitno je nekaj zelo narobe če Konami ne uspe narediti dostojnega porta.

No sej tut port Devil May Cry 3 iz PS2 na PC je govno, ki ima variable frame rate tudi na boljših grafičnih in procih.

matjash ::

Kar se jaz spomnim je MS dejal da ne bo iger na HD DVDjih ker večina konzol ne bo dokupovala diskov in prav je tako. Prav tako menim da je 8.5 GB zadostna količina podatkov za eno igro vsaj do konca tega desetletja.
... bolje pozno kot nikoli.

@LOL ::

menim da je 8.5 GB zadostna količina podatkov za eno igro vsaj do konca tega desetletja.

Ne vem no Metal Gear Solid 4 meni deluje tako da potrebuje BluRay denimo.

Mr.B ::

Zato da imaš lepše filmčke, pa ničesar v zvezi z igralnostjo. Lahko pa se hvališ da imaš tisti blu...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

radems ::

Ja vendar NAMCO je od nekdaj zalagal PS2 in prej PSX z igrami in stvar je dokaj sramotna, da serija Ridge race katero je začel če se dobro spomnim prav na PSX-u ob predstavitvi leta 95 ni paša za oči na novem PS3. Prav prvi iz serije je bil paradni konj za $ONY Playstation konzolo.
Prej sem napisal Konami kar pa je seveda napačno, seveda je le Namco kriv za Ridge Race in ne Konami.:D
HD-DVD je trenutno na 360-ki uporaben le za filme in verjetno na PC-ju tudi za druge namene.
Izgleda pa da bomo videli predvajalnik podoben XBMC-ju prej na PS3 saj se brez velikega truda na PS3 naloži Fedora 5 distribucijo. Vendar pomlad je še daleč in tudi na PS2 je tekel Linux vendar dokaj neuporabno kar pa poskuša sedaj $ony na novi generaciji popraviti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: radems ()

Senitel ::

Malo prbiram temo pa da razčistimo nekaj bedarij... :\

Ja cota pred sabo razne AMD64 X2e ki temeljijo na 3 leta stari arhitekturi. Samo ne to primerjat z state of the art Cellom v PS3 ki je mimogrede večjedrni in ne dvojedrni
Cell v bistvu sploh ni večjederni... Ima eno PPE enoto in 7 SPE enot. XBox 360, na drugi strani ima tri "hyperthreading" jedra. Sony se pošteno boji, da bo folk samo portal XBox 360 špile na PS 3, ker bo Cell samo klecnu. Core 2 Duo je IMO precej bolj napredna žverca.

Nekje drugje na forumu sem zasledil nekaj v smislu da je RSX na PS3 ekvivalenten 8800GTX
Ne bo držalo niti najmanj. RSX ima en extra quad več kot 7900 GTX, ampak samo za redundanco (da manj čipov vržejo stran). RSX v PS3 je, kar se performans tiče rahlo navit 7900 GTX, kastriran na 128 bitno vodilo in 8 ROP enot. All in all, zadeva je bolj 7600GT z shaderji na steroidih. Res me zanima kako bo tole poganjalo HDTV špile...

Sploh pa večina folka tu ni videla igre za PS2. Npr. umetnino Senca velikanov. Ker tukaj ti ni jasno kako lahko konzola PS2 prikazuje kaj takega.
Glede na screen shot, ki ga je dal |Sawyer|, ti povem da ni čisto nič nejasnega kako lahko PS2 to prikazuje. Če se bi potrudil bi ti lahko še trikotnike preštel. Tekstur je pa ene 6-7 na celi sliki. Ja sem videl špile na PS2 in ja vse zgleda bistveno bolje pri 30fps in iz par metrov stran od (low res) TV.

...da bi za XBOX 360 naredili Crysis, ki bi tekla pod DX10.
Xbox 360 nima DX10, lahko pa DX9 verzijo portajo.

trisiksti ma dx10 praktičn , ase sploh stvar reće dx10 a niso preimenoval pr ms dx u xna ?
Not by a long shot... XBox 360 do DX 10 manjka ogromno. XBox 360 je kar se shader funkcionalnosti (DX definira samo to) tiče v bistvu mal čuden SM 3.0. Že recimo GeForce 6800GT npr. zmore poganjati daljše shaderje (ker je zadeva nad osnovnimi SM 3.0 zahtevami). XNA je razvojna strategija oziroma orodje, DirectX 10 je API.

Xbo360 ima ATi-jev grafičbi pogon, ki je podoben prihajajočemu R600, in praktično podpira Dx10.
Podoben v tem da je unified, torej je podoben tudi G80. >:D Ne primerjat XBox 360 z R600 in ostalimi PC GPU-ji, ker je zadeva dost unikat zaradi embedded rama.
Sicer pa kot sem malce više napisal... XBox 360 je daleč od DX10.

Za nakup konzole sem se osebno odlčil ko sem imel inštalirane porte iz konzol na računalniku in so mi z grafično kartico 6600GT štekale še pri low nastavitvah in resoluciji 1024*786. Naprimer Matrix, Reservoir Dogs...
Da raki porti so najljubša jed pri dev tech oddelkih... Dobiš špil en teden pred izzidom od razvijalcev, ker jokajo da dela prepočasi, potem te pa ma da bi se usedel na vlak/avion in jih šel skalpirat, ker itak ne upoštevajo ama nič kar jim rečeš.

...ps3 saj ps2 ni zmožna prikazati iger narejenih naprimer v unreal3 pogonu.
Bom verjel, ko bom videl... Unreal Engine 3 na PS3 namreč... >:D

noraguta ::

trisiksti ma dx10 praktičn , ase sploh stvar reće dx10 a niso preimenoval pr ms dx u xna ? Not by a long shot... XBox 360 do DX 10 manjka ogromno. XBox 360 je kar se shader funkcionalnosti (DX definira samo to) tiče v bistvu mal čuden SM 3.0. Že recimo GeForce 6800GT npr. zmore poganjati daljše shaderje (ker je zadeva nad osnovnimi SM 3.0 zahtevami). XNA je razvojna strategija oziroma orodje, DirectX 10 je API.


ty , qua pa unified shaders? u bistvu me zanima , niti ne vem čist.
(edit : aja si ze povedu)
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

matjash ::

Zanimivo ja da ima prihajajoča igra Rainbow Six:: Vegas le za PS3 zamudo oziroma nedoločen izid (Igra narejena prav tako v Unreal3), je pa tudi MOH:Airborne napovedana za PS3 drugo leto le z močno spremenjenim unreal 3 pogonom. Pa tudi za igro Elveon za katero se je govorilo da bo izdana tudi za PS3 so uradno razglasili da je ta konzola ne bo uzrla.

Senitel a ima mogoče PS težave s tem pogonom?
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

Gr0unD Zer0 ::

saj ne bo unreal3 pogon večno state-of-the-art.

matjash ::

Večno ne ampak po tem ko sem preigral Gears of war in igral demo RS:Vegas me je navdušil in je trenutno en boljših pogonov, nalagalni časi so kratki ponuja možnost res velikih igralnih površin fizika je na ravni ter na sploh zgleda očem zelo prijetno. Osebno mi je dosti lepši kot Source (HL2) pa še tekstur ne nalaga vsakih 5 minut.


Unreal 3 - slike iz igre RS:Vegas

Source - slike iz igre HL2 Lost Coast
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

Gr0unD Zer0 ::

jah, source pogone je par let starejši kot U3

je pa res da vsakič ko "izide" novi unreal pogon, trga gate(v pozitivnem smislu)

domnevam pa da bojo porihtali pogon, da bo tudi na ps3 tekel kot švicarska ura, mogoče bo pač trajalo malo dlje.

Zgodovina sprememb…

@LOL ::

Prav bogokletno je ko nekateri tukaj primerjajo zmene Source z pravim next gen pogonom ki se kliče Unreal engine 3. KO vidiš špil z UE3 (denimo GoW) se ti milo zgodi in si rečeš "Source, kaj je že to?"

matjash ::

Dal sem primerjavo pogonov, saj vem da je Source dokaj dotrajan in zato razvija nov pogon ampak SIN Episode1 je dokaj nova igra tako da vseeno lahko primerjamo... Poglejte na Youtubu npr prihajajoči HL in naprimer RPG Lost Planet (obe bodo izdane približno ob istem času).
... bolje pozno kot nikoli.

@LOL ::

To preprosto ni primerljivo po lepoti z denimo GoW ki je začetnica UE3 pogona. ni plusa ki bi govoril v prid Sourca. Edino to da laufa na normalnih kištah kar za UE3 ne moremo trditi

Pesimist ::

source pogon se nonstop dograjuje tak da enkrat bo celo prehitel Unreal 3 haha.

@LOL ::

source pogon se nonstop dograjuje tak da enkrat bo celo prehitel Unreal 3 haha.

Ja leta 2100.:\
Dej ne me basta Sawyer. Sploh pomisliš kaj napišeš. Sploh tisti ciničen "haha" na koncu je vreden prezira

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Zheegec ::

Glede na slike U3 engina se mi zdi CS:S s HDR dosti bolj realističen (U3 še nisem videl v praksi), upam da tisti ki primerjate probavate Lost Coast na vsaj 1600x1200 pa vse na max...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Pesimist ::

kaj 2010. Nonstop ga dograjujejo. Se pred kratkim ni blo HDRja sploh in ne samo da so pogon dogradili se mape v CSSju so tak da mam na eni pod 30fps in trenutno HDRja prakticno nemorem uporabljat. Vprasanje casa samo kdaj bo DX10 podpiral se. Sej pa je to valda njihov pogon za prihodnjost. Unreal 3 bojo zaj fuknili ven lepo potem pride Unreal 4 mogoce. Source pa konstantno raste.

Pa ne ti zaj spet Unreal 3 vs Source zacenjat kot si ze z konzolo ker je brezveze in sta oba pogona odlicna in ti nebom nasedo tak da ce se mislis kregat na to temo dalje go ahead jaz sem povedo kaj sem mislo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

@LOL ::

CS:S s HDR dosti bolj realističen

No naj ti povem da je GoW precej realističen, tudi gibanje characterejv. Skratka, Source se skrije pod največji kamen ki je na voljo. To se dejansko ne da primerjati ko vidiš v živo. jaz bi rekel tako: UE3 je kot mlada ku*ba, vsa sveža, pripravljena na akcijo, Source pa kot stara že XXX krat zgonjena stara prositutka ki je glih pred tem da postane madam ali se upokoji

nsane ::

Ja ta tvoja mlada kurba je polna plastičnih operacij in še ji ni dovolj, zdaj gre še na lifting obraza, da bo bolj prepričljiva. Raje imamo preprosto in čisto grafiko z vklopljenim HDR, ne pa da je toliko teh detailjov, da te začne glava bolet.
««
3 / 23
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9514383 (10902) PARTyZAN
»

kaj menite o novem playstationu 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
838535 (4740) blaz87
»

Nakup konzole (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
504937 (3451) marcel282
»

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

Oddelek: Novice / Konzole
428555 (3326) RuskiSnajper
»

PS3 vs. XBox 360 [grafika, strojna oprema]

Oddelek: Konzole
456255 (5423) Berserker

Več podobnih tem