» »

Microsoft na japonskem trgu konzol

Microsoft na japonskem trgu konzol

Ars Technica - Dežela vzhajajočega sonca je že od nekdaj trg, kjer gre Microsoft-u s konzolami bolj slabo. Razlog je dokaj preprost -- Japonci raje kupujejo domače izdelke iz tovarn Sony-ja in Nintenda, o čemer priča tudi dejstvo, da se je v letu 2006 na Japonskem prodalo več GameCube-ov kot Xbox-ov 360. Ta podatek je toliko bolj presenetljiv, če vzamemo v račun, da je Nintendova zadnja konzola ena slabše prodajanih, poleg tega pa je primerjani model Xškatle od nje celo za eno generacijo pred njo.

A Microsoft se ne bo predal tako enostavno, saj ima v rokavu še enega asa. Oskubljeni paket njihove konzole z imenom Core, ki se je do sedaj prodajal zgolj na Zahodu, nameravajo začeti prodajati tudi malim rumenim. Za lansiranje so izbrali zelo riskanten datum, približno teden pred izidom Sony-jevega paradnega konja, z namero, da mu odščipnejo košček pogače, znalo pa bi se zgoditi ravno obratno -- ljudje bodo enostavno počakali en teden, pravi Ars Technica.

4 komentarji

mtosev ::

nič novega da raje kupujejo japonske stvari.
i like:) [Dell Inspiron 13 7000 - i7 6500U, 8gb ddr3l, 256gb samsung, ips fhd]
moj oče darko 1960-2016
moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Stepni Volk ::

V Veliki Britaniji so spustili ceno osnovnemu sistemu, t.i. Core pack. Hkrati so ga začeli ponujati tudi na Japonskem, kjer ga do sedaj ni bilo. V osnovi gre v deželi harakirijev Microsoftovi konzoli slabo, o čemer smo že poročali. Do septembra letos so jih prodali le 158,654, kar je v primerjavi s svetovno prodajo 5 milijonov zelo malo. Očitno to še ni dovolj, za častni harakiri vodilnega na področju konzol na Japonskem. Ali bo cenejši paket uspel premamiti Japonce, da se izneverijo tradiciji Nintenda / Sonya, bomo še videli. Globoko ne verjamemo.
Sprememba bo, če bodo igre, ki bodo premamile ljudstvo, ki nas prekaša v številu samomorov (poleg fincev in občasno madžarov).

Dodatno Microsoft namerava ponuditi Xbox 360 v Premium paketu skupaj s HD DVD predvajalnikom, za sponzoriranih 589 evrov. To je 74 evrov nižje od planirane Sonyjeve PS3 z Blu-Ray predvajalnikom. K temu mislijo primakniti še igro in film. Med igrami naj bi to v omejeni nakladi bili: Project Gotham Racing 3 in Ninety-Nine Nights.
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

Nerdor ::

Naj raje Microsoft pokupi tiste hard core razvijalce za PlayStation, ki razvijajo Metal Gear Solid, Tekken, Final Fantasy, Virtua Fighter, Grand Turismo... pa bo slika takoj drugačna v prid Microsoft-u.
... for lifetime!

Crimson_Shadow ::

Na Beyond3D sem slišal dober vic glede prodaje X360 na Japonskem. :D

V Vatikanu prodajo več kondomov v enem tednu, kot pa prodajo X360 (na teden) na Japonskem.

Pa brez zamere :D
We create worlds


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft podaljšal garancijo za Xbox 360

Oddelek: Novice / Konzole
84203 (3189) matjash
»

Pod ameriškimi jelkami največ Xboxov

Oddelek: Novice / Konzole
103609 (2584) fiore
»

Wii bo prinašal profit

Oddelek: Novice / Konzole
72488 (2056) hamax
»

Znižanje strojne zmogljivosti PS3

Oddelek: Novice / Procesorji
324801 (3106) Mr.B
»

HD-DVD pridobiva?

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
435395 (3627) Stepni Volk

Več podobnih tem