» »

Predstavitvene konzole PS3 načrtno zmrzujejo

Predstavitvene konzole PS3 načrtno zmrzujejo

Slashdot - Slashdot poroča o zanimivih izkušnjah enega od bralcev, ki se je namenil v eno od večjih trgovin s tehnično opremo, kjer je bil razstavljen PlayStation 3, namenjen preizkušanju pred nakupom. Nadebudni junak zgodbe je po krajšem času opazil, da je konzola prenehala delovati in na to opozoril prodajalca, ki mu je odvrnil, da je naprava že petkrat zmrznila, odkar so jo istega dne dobili. Nekaj dni kasneje, na božični večer, se je spet oglasil v trgovini, kjer je tokrat konzolo promoviral eden od uradnih Sonyjevih predstavnikov. Po previdnem vprašanju o tem, zakaj naj bi konzola zmrzovala, je strokovnjak podučil obiskovalca, da gre za načrtno zaustavljanje delovanja sistema.
"Veste, to počnemo nalašč, da ljudje ne bi igrali kar cel dan. Posebno med igro Motorstorm."
Resno.

30 komentarjev

Arthur ::

makes sense :))
ko si v vrsti je hudo mučno čakat kdaj se bo končno skidal un/uni pred tabo. tako ga pa friz prisili da gre dol.. prodajalec resetira.. in gor gre naslednji. ali pač ne?

Matek ::

Errr, če slučajno nisi opazil, gre za obilico sarkazma. Za to, da se folk spoka dol, bi lahko postavili timerje oz kako drugače nadzirali uporabnike. Stvar dejansko zmrzne, zašteka, neha delovati (as in BSOD), sonyjev predstavnik pa je poskušal prodati debelo laž tipu, ki je celo stvar napisal, ker ni vedel, kakšno je njegovo tehnično znanje.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Pyr0Beast ::

Hehehe, huda :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Trdi ::

A zato prihaja danes toliko iger praktično v alfa fazi in smo kupci v bistvu neplačani beta testerji? Da nas vržejo z računalnika in da lahko delamo kaj pametnejšega.
Trdota d.o.o.

Arthur ::

zdaj sem prebral celo novico, in friz očitno res ni feature.. :8) :\

opeter ::

Če je to res, kar je Trdi napisal, potem lastniki konzol kupujejo drage igre, v končni fazi pa dobijo alfa nedokončane bugaste programe? Kako je to možno? Ali pa je dandanes tudi za konzolo neizbežno, da imaš net priklopljen, da se igra osvežuje (beri: naloži nadgradnje, patche in razne druge popravke). 8-O

Dr_M ::

mislm, da tuki ni govora o igrah, ampak o strojni opremi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

teoo ::

sam sony si bo zgleda dokončno zapravil "dobro" ime, ki ga je gradil miljon let. ušiv caraudio, DRM, PS3.... kaj še sledi?
defying gravity

Looooooka ::

to je sam kazen za njegove grehe :D
microsoftu drm ocitno se ni pojedu stolcka...sonyju rootkit masterju pa upam da cimprej.Itak mislm da ze neki casa nism vidu karkol od sonyja kar bi hotu kupt...se je vedno najdl boljse in po moznosti cenejse od konkurence.Najboljs da zacnejo pralne praske prodajat.

Celeborn ::

V originalni novici piše, da se je to zgodilo tri dni pred uradnim izidom konzole, tako da ima mogoče nekaj smisla onesposobiti modele, ki pridejo v javnost predčasno.
If air travel is so safe, why do they call it a "terminal"?

Izi ::

Rekel bi, da so v tisto majhno škatlico nabasali prehude komponente in se pač zadeva pregreje in zmrzne.

Rešitve sta dve in sicer močno zmanjšati frekvence delovanja vseh komponent ali pa večje ohišje z precej ventilatorji.

Poguglajte za stringom "PS3 Freezing" in o zmrzovanju PS3 poročajo čisto z vseh koncev sveta in to zelo množično.
Če si samo pogledate specifikacije konzole je na prvi pogled jasno, da bi vse kar je v konzoli rabilo big tower ohišje za PC z vsaj petimi ventilatorji, da se zadeva ne bi pregrela.

xyxyxyxy ::

Naj lažejo komu drugemu, meni ne bodo.

@LOL ::

Hm zanimivo je to da Ameriškim kupcem zadeva deluje ZANESLJIVO in TIHO, brez pregrevanja -> eni tako eni drugače.

Hehe sam zanimivo je pol pogledat tiste komentarja tam na eni povezavi od linkov. "PS3 sucks" pa še pravih iger ni odzunaj (kakor je tudi za Wii le Zelda dobra). Počakte eno leto ko pridejo na PS3 igre za prave dede pa se bomo potem pogovarjali o + in - ih
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Tr0n ::

Ko smo ze ravno pri PS3.

Scalpers returning PS3s to stores.

Sony je baje izgubil tudi Okami ekskluziv, ki bo sedaj tudi na x360. Bad news continues...

@LOL ::

Sej če smo natančni pri Xbox360 je bilo enako..
Vendar...
PS je najmočnejša blagovna znamka med konzolami. Ko bodo v zadostni količini in s podporo tapravih špilov (ki jih ni malo - sam jih čakam najmanj 10:8) ) se bodo stvari prevesile v pravo smer IMO. To pa je: konzola z najbolj pestrim naborom kvalitetnih špilov! Da ne omenjamo da se tudi še PS2 še precej dobro prodaja in se bo prodajal kakor tudi igre zanj.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Dr_M ::

playstation je uspel ne pac ker je PS ampak ker je sony. to je dejstvo.
folk se vedno naseda.

ucasih je biu nintendo in ne dalec zadi sega. oba sta mela ogromno dobrih iger. sega je na zalost potonila. nintendo sicer se neki trza, ampak mislm, da tut ne bo prevec dolg.

in potem pride sony, nardi ps, folk takoj "woooooaaaaww sony" in tuki mamo zgodbo o uspehu. podobno je uspel tut MS z xbox, ceprov ne tako mnozicno.

vse tiste igre in podobno...folk uglavnem itak igra crap igre, tisti ki pa res uzivajo v njih in kupujejo samo tiste izbrane, so pa v manjsini in od njih nebi mel razvijalci iger niti za kruh.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

@LOL ::

playstation je uspel ne pac ker je PS ampak ker je sony. to je dejstvo.

Ne Sony je uspel zaradi iger. Poglej PS1, predelava avtomatov ala Tekken, Toshiden. zakaj Atari ni uspel z jaguarjem pa je bil svetovno znana znamka? Igre so tisto. Tukaj ima pa Nintendo problem ker se zanaša na močne svoje enote, 3party razvijalci ga pa prezrejo pa je jasno kako pa kaj.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

@LOL ::

Ti živiš že dalj časa pod kamnom, skrit pred svetom?

Če ne poznaš konzol ne komentiraj tja v tri dni:\
Dej povej koliko iger kvalitetnih je na Gamecubu in koliko na PS2. Razmerje je zihr 1:5. Pa tut Xbox ni nek biser tukaj. Kaj bo pa v novi generaciji bomo pa videli, vendar v stari je tako, pa ti bo isto povedal vsak ki ima kaj pojma oz. si je lastil kaj od tega
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

RedStar ::

Kdo pa zaj kaj o igrah govori. Daj poglej malo kake bedarije pišeš. Da je Sony uspel zaradi PS in ne obratno.

@LOL ::

playstation je uspel ne pac ker je PS ampak ker je sony.

Poglej si tale citat RedStar [--------]. Ta citat me je zbodel. Ker NI res. Zakaj ni uspel Atari, zakaj je pogorela Sega, zakaj je NIntendo doka jv ku*r*cu zadnja leta, pa so bile te firme bog in batine za domačo zabavo? Hja Sony je naredil odličen deal da se je povezal z zunanjimi izvajalci in se ni zanašel LE na močne notranje enote tako kot se še vedno Nintendo (sicer vedno manj) in kot se je Sega. Kapiraš kaj hočem povedati?
Poznavalci se zavedamo da je uspeh konzole v veliki meri odvisen od ekskluziv. Why? NFSje in podobno šaro lahko igram tut na PCju. Ekskluzive pač ne moreš in so velikokrat razlog za nakup same konzole. Konzola brez iger je pa vredna toliko kot kupček dreka ki sem ga iztisnil iz želodca včeraj ko sem šel na WC- nič
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

RedStar ::

Nevem jaz kaj ti misliš in kaj ti pišeš, me tudi ne zanima. Iz tvojih postov sem razbral tisto kar sem napisal. [------] to ni topic PS vs. Wii vs. Xbox ampak je namenjen zmrzovanju PS3.

PS3 freezing at E3 0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

xyxyxyxy ::

Sony počasi izgublja vojno. Počasi izgublja tudi svoje največje ekskluzive. Na Xbox 360 prihajajo Virtual Fighter 5, Devil may cry 4 itd. Poklon Microsoftu.:D

SleepLess ::

Meni se zdi da ima @LOL neke hude denarce v delnicah od Sony-a da ga tako zagovarja :D

Se pa mi ne zdi da bo PS3 zgubil vojno le uspesen bo manj od PS2. Vsaj zdaj na zacetku. IMHO.

Mr.B ::

Trenutno v Japanu se WII bistveno bolj prodaja kot PS3. Torej nakaj, kar ni tehnološko primerljivo z PS3 ali Xbox, pa se bolje prodaja ?
Pa @LOL GOW, ali kako je že ime špilu z Unreal 3 pogonom, je IQ pameti na nivoju Unreal 1. ČE si kdaj igral to na PC-ju.
Poanta konzole je igralnos, in vmesnik Wii je v primerjavi z drkalico nekaj novega, to imamo že pri PSx in XboxX.
Rekel bi da konzola ni popečana, ali pa defektna.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

bigfut ::

Pobje dajmo razmišljat malo realistično no. Sony ne izgublja exluziv zato ker ima probleme z konzolo temveč zato ker je XB 360 postal precej močna konzola ter edina prava konkurenca PS3 in ponuja velik trg, kar pomeni 2 velika trga = veliko prodanih špilov. Glede porodnih težav pa se je treba vprašati kako so delovali prvi BX 360 z npr. PGR 3, ja zmrzovali so in se rebootali ampak to je v večji meri stvar preteklosti in prepričan sem da bo Sony več kot leto po izidu stvari uredil. Da se Vii prodaja bolje je pa tudi jasno saj je na trgu mnogo več konzol kot pa PS3. Kakorkoli že obeta se nam veliko zabavnih špilov iz obeh taborov zato bodimo raje strpni in uvidevni, da stvari pač rabijo čas da dozorijo.

gzibret ::

//offtopic
Sem malo polepšal temo s štirimi izbrisanimi odgovori, ki so se nanašali na to, kdo je začel kreganje in kdo ne. Ostale odgovore sem polepšal.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

roli ::

Zdajni eni kupujejo konzolo zaradi iger.Jaz kupim igre zaradi konzole.Jaz sem nabavil Wii in bom kupoval igre zanj.Pred tem seveda nisem gledal katera igra je dobra ali ne,ali je stvar samo za to konzolo ali ne....Popolnoma enako sem naredil z Xbox-om.Meni se o igrah za Xbox še sanjalo ni,ko sem ga kupil.Ko sem pa ga enkrat držal v roki sem pa pogledal kake igre ima.Zagotovo pa je,da bodo vse konzole imele igre.
http://www.r00li.com

Matek ::

Pobje dajmo razmišljat malo realistično no. Sony ne izgublja exluziv zato ker ima probleme z konzolo temveč zato ker je XB 360 postal precej močna konzola ter edina prava konkurenca PS3 in ponuja velik trg, kar pomeni 2 velika trga = veliko prodanih špilov.

Ti si nerealisticen, poba. Xbox360 je postal mocnejsi, ker ima Sony probleme s konzolo (xbox mu mocno konkurira), tako da je ta vzrocno-posledicna zveza, s katero se ti ne strinjas, cisto kul.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

klemen22 ::

Da komentiram nekatere očitne apnaste izjave ki so to - apn

Konzolo sem probal, s frendom (tudi zagretim ljubiteljem konzol) sva sprobala PS3 v trgovini in tisto igro Resistance al kak je že naslov. Na HD televizji je grafika super, malce duhamorna ampak začetni level so kul .. kaj druzga pa tut ni neki zdej odzun. Jaz si jo kupim po novem letu. Mimogrede, sama sreča da so obdržali staro obliko jopada in ne tisto kur*evo banana dizajn ki je bil apn .. Sreča. Plošček je res super in zgleda še bolj kvaliteten od DS2.
Špilav sem 15 minut, frend tut neki tazga. Konzola ni zmrznila ali zamrzovala, in tudi sliši se je ne (ok tu je problem ker v shoping centru ni ravno tišina). Pa tut potem ko smo šli na kofe in nazaj mimo štanta je še vedno delalo BP, pa je bla zihr že nekaj ur v aktivnem stanju.

Vi pa si taisti frend že lasti -> Zelda odlična (igral nekje 3 ure in si jo sposodim s konzolo vred seveda), tiste Wii sports pa ker je to mini igra po nkaj rundah rata dolgočasno (ajde če je družba pol je še nekak kul). Ne vem, ne vem. Čakajmo na igre:D

looooooka: sej ti si fan MSja in bi rade volje vidu da Sony ripne kajne?:\ Kaj bo potem: imeli bi dve konzoli, N in MS in kva, ... razmisli če je to dobro ker tako moliš da PS3 propade (poglej si release keri prihajajo pa potem pametuj)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

bigfut ::

Matek, nisem pristaš ne enega ne drugega taborain s konzolami živim od PS1 in Dreamcasta naprej, doma pa imam tako PS2 kot XBOx in bom v kratkem nabavil še 360ko saj mi brez Gears of war in Viva Pinjate in Motorstorma živeti ni a zagotovo bom imel tudi PS3 saj Gran Turismo 5, Final fantasy 13, Devil may cry, MGS 4 itd predstavljajo vsaj zame must have in sem prepričan ne bodo na 360ki ugledali luč dneva. Hudo je samo to da primerjaš konzolo, ki je na trgu že več kot leto z novoprišlekom. Potencial ima PS3 zagotovo ogromen saj ga bodo ziher izkoristile komaj igre ki pridejo ven čez kakšno leto, navsezadnje so tudi prve igre za 360ko zgledale malce rahitično ali ne ?. Programerji pač rabijo čas da zapopadejo nov hardver, poglej samo PC sceno, leta bo trajalo da dobimo brezkompromisno večnitnost.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS2 kot [DivXvid] predvajalnik in še več (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Konzole
20950676 (17193) kiFni
»

PS3 dogaja(nja) in Sonyjeve izgube pri tem (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Igre
16714796 (11482) Pesimist
»

Pusti službo, da lahko dobiš PS3 (in jo raztelesiš) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Igre
10511094 (8697) @LOL
»

Playstation 2 - nakup

Oddelek: Kaj kupiti
81883 (1580) kiFni
»

E3: Sony vs. Nintendo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
539989 (8688) PrimozR

Več podobnih tem